Ой, Америка, ой, Канада...

Тема у розділі 'Що у світі чувати?', створена користувачем Liliyah Romanova, 20 Травень 2009.

1. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Відповідь: Ой, Америка, ой, Канада...

То граничить з Канадою. Правда провінція не ваша. :girl_in_dreams: Дві провінції захоплює - Манітоба і Саскатун.

2. Mazerati

Mazerati Well-Known Member

3. kvVItKA

kvVItKA Позитив року 2013

чула і читала такі слова від дуже багатьох різних людей які і жили в різних країнах і їздили багато і бачили не мало, я таку думку розділяю, бо справді і клімат і люди в Каліфонії чудові:girl_yes2:

а то якось не надто правильно, ви ж питали от кілька відповідей і почули, до слова мій чоловік в Америці жив кілька разів хоч не роками, але все ж... ну і друзів/знайомих/партнерів має багато і їх досвід не 3 місяці і не два/п"ять років (то я про українців) хоч в основному спілкування в нього не з виходцями з наших країв, а з людьми, що живуть в Каліфорнії як не все життя то більшу його частину тому інформація різна і правдива, дещо узагальнена бо ж не кожну вулицю розглядаємо
    ну і те що хтось живе в країні довше ніж хтось хто перебував там менше зовсім не означає, що перший має більше інфо, то вже з власного досвіду і спілкування з діаспорою, що 15 років в США живе:) кожен різним цікавиться і має різне оточення, то нормально :)

якісь такі дивні вислови, та у Львові теж з вулиці на вулицю ціни різняться повірте, не так суттєво, але завжди на ціну багато чого впливає, хтось і у Львові за 1000 долл квартири орендує, ага:)
    але ж є певний середній рівень цін щоб орієнтуватись чи не так? я вважала, що в Нью Йорку в принципі дорожче ніж в Сан Франциско
    клас-клас, за що не люблю наші квартири то за ті кімнатушки переділені, вікна маленькі і ото "скільки кімнат?" та кому треба 4-ри кімнати якщо вони по площі як одна нормальна? але то таке моє, комусь треба кількість, а в когось то необхідність , але я б ніколи в новобудові не доставляла тих стін, коли шукали квартиру таких чудасій надивились:girl_impossible:

4. Iablinska

Iablinska Well-Known Member

Подружка живе біля Сан-Франциско, а я живу біля NYC, то ми якось порівнювали рівень цін на орендоване і власне житло у них і у нас. Ціни приблизно однакові, нема такої різниці, як, наприклад, між рівнем цін в Нью-Йорку та в Нью-Джерсі, чи Коннектикуті. (в тих штатах теж маю друзів і родичів) :)
    І взагалі, хочу в Нью-Джерсі переїхати (дуже мені подобаються тамтешні ціни, та і до Нью-Йорку не далеко), а чоловік проти... ось так

5. kvVItKA

ну во
    але знаючі люди кажуть, що залежить, але те що залежить я думала ітак зрозуміло :dntknw:

6. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Мені прикро що я провокую таку реакцію на своі дописи. Я більше не бажаю бути причиною конфліктів.

7. Mazerati

8. kvVItKA

До чого цей перехід на особистості і про усмішки? я не сперечалась, не було про що:) я поділилась відомою мені інформацією, всього лиш, те, що вона вам не сподобалась не моя біда, але це її не заперечує гггг
    і взагалі нащо питати, яка ціна нормальна, а потім говорити про "не розказуйте, якщо там не живете" ? Про те що ціна нормальна написала не тільки я, тут є форумлянки, що моніторять ринок нерухомості в тому штаті, та й багато людей мають знайомих/родичів в Америці і загальну тенденцію цін зрозуміти не важко, тим більше якщо там жити і цікавитьсь питанням, я вже не говорю про сайти з нерухомістю... Нда
    повторюсь

9. Mazerati

10. Оля

Оля Well-Known Member

Ну, у вас там по нью-йорках і каліфорніях і ціни на житло! :eek: Але що ж хотіти, де великі зарплати, там і дорогі хати/рент.
    А у нас тут в "раёнє бальшова Сіетла" ми платимо моргедж 1600 в місяць на майже нову хату з 4-ма спальнями і яку опалити зараз в морози негоден нормально( майже 3 тис ск фт), бо біл зашкалить, і то плачуться, що дорого. А кондо нове гарне з трьома спальнями в дорогому комплексі мій племінник здає в рент за 1200. Правда у нас нема таких високих заробітків. В середньому зарплата десь 3 тис.

11. Vika

Vika Well-Known Member

Дівчата а реально прожити ТАМ на 1 зарплату (чоловікову) сім"ї з трьома дітками?

12. panikvarts

panikvarts Well-Known Member

Я ніде не бачила, щоб хтось щось говорив, що це нормальна ціна за оренду. Те, що я чи інші люди з досвіду рідних/знайомих писали за таку ціну, то це лише констатація факту. Для мене така ціна - це теж щось ненормальне. Але те, що вона там вища має бути - це точно. Була б вона не така висока, може, і ми б там жили?:) Може, така ціна - це плата за хороший клімат, людей і гарну природу?))
    .

---------- Додано в 08:23 ---------- Попередній допис був написаний в 08:21 ----------

Залежить від розміру зарплати)

13. Iablinska

і штату, в якому жити. у нас то буде не легко :)

14. Vika

Vika Well-Known Member

передмістя Чікаго.

15. slobodianka

slobodianka Member

Vika, ну ти врахуй, що чоловік не зразу буде заробляти 25$/год(як там оплачується хороша ЗП не знаю, тому не придирайтесь), а 8$/год, тому будь якому разі на це слід настроїтись. на скільки я знаю він у тебе, як і мій, не ІТ-шник, тому буде важко.
    + те що вам з 3-ма дітками здадуть 4-бедрумну кімнату (на скільки я знаю, кожній дитині має бути своя кімната), хіба у власників знімати
    от у мене питання чи у Флориді хтось живе і працює, як вам клімат? Чула, шо то відносно дешевий штат, на початки дивлюсь на нього, бо житло по крейглисті також бачила що дешеве і от ту найменш оплачувану роботу також можна знайти як і всюди.
    якшо не правильно дивлюсь, поправте мене

16. Vika

Vika Well-Known Member

ну я думаю що 3-бедрумної достатньо. а на перший час і 2- бедрумною можна перебитися.

17. Iablinska

знайомі на початках перебивались з двома дітками в 1 br. Діти спали в спальні, а батьки в living room.

18. slobodianka

slobodianka Member

я думала там не здають сім'ям так, лише по кількості дітей=кількість кімнат, чи то так в аппартаментах здають? тобто де багато квартир одної фірми, не знаю як вони по людськи називаються

19. Iablinska

я вперше таке чую. Хоча, може, в певних власників є такі вимоги. У нас (Лонг Айленд) я такого не зустрічала.

20. Vika

Vika Well-Known Member

я щось навіть апартаменти (квартиру) як варіант і не думала розглядати. мені миліше хатка не в місті (не знаю як воно там називається), а хлопці в мене в 1 кімнаті будуть жити.