Ой, Америка, ой, Канада...

Тема у розділі 'Що у світі чувати?', створена користувачем Liliyah Romanova, 20 Травень 2009.

1. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Відповідь: Ой, Америка, ой, Канада...

А що в Америці чи Канаді все погане? Певно що збирають. Мій тато кожного літа їздить до отців на оселю збирати чорниці/голубіку а восени їздить збирати підпеньки. Дуже смачні і ягоди і гриби.

Ми ягоди засипаємо цукром щоб мати на зиму, як і було вдома, а гриби маринуємо і робимо сос. Цього року тато навіть кілька лисичок знайшов, а я обожнюю лисички. Відправила його аби більше назбирав але він сказав що вже пізно.

Чого тут нема, так це просто онтак їхав по дорозі, зупинився, зайшов до лісу і збираю. Треба знати куди їхати.

Коло нас нема, бо ми не коло диких лісів живемо а всеодно що в місті. Плюс тут клімат не той що в нас. Тут трошки інші ягоди ростуть. Ожина росте в мене на подвір*ї, малина і суниці також. Чорниць тут нема бо вони ростуть лише в гористій місцевості, то тут є голубіка. В нас вона не виросла а ось на фермах, як вже писалось - є.

2. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Ну-у-у, чорниці тут - як коні. :girl_crazy:

3. Маруся-мама

То не чорниці, то голубіка. Вона вирощена на фермі тому такого розміру.

4. Редвумен

Редвумен Active Member

5. Liliyah Romanova

6. Daisy

Daisy Well-Known Member

Ми їздили збирати до фермера, кущі до двох метрів висотою.
    Гриби завжди збирає моя коліжанка, вона в них розбирається, я хіба що підпеньки тут збирала, в парку.

7. Маруся-мама

А я бачила на українській оселі «Верховина» повно печериць. Правда ми не збирали але наші українські люди брали і тоді смажили на вогні.

8. mermaid

mermaid Member

Заглянула я у цю тему, і не можу втриматись щоб не написати. Коли хтось ділиться враженнями про Канаду, і каже,що люди там усміхненні привітні один до одного, вітаються на вулицях ( чим я була дуже здивована на початках, але потім звикла) то ми на це можемо відповісти, що наші люди дуже стурбовані і озлоблені проблемами, що нашим людям зовсім не до того щоб посміхатись комусь незнайому..В цьому ще можна погодитись.. Але яке виправдання ми можемо знайти у тому, що ми смітимо навколо, сама бачила, як мамочка йшла з донечкою, розгорнули морозиво і покидали обгорти на землю, що наші мужчини чи синочки плюють кругом (мяко сказано) що часом від звуку і вигляду все в середині вивертає, що наші собачки какають, там де потім наші дітки бавляться, і ці каки після зими прикрашають тротуари, що не знаєш як перестрибнути чи перейти це все. :bad: Я не кажу про кожного, але таких нажаль більшість.. Мої батьки мене навчили не смітити і я свою дитину так вчу. Завжди з його портфеля викидаю купу сміття і з кишень при пранні. І тішусь що моя дитина не смітить. Але чому кожен не хоче так. Дрібничка, яка може хоч трохи змінити життя на краще. Невже нам українцям треба батіг? Я не хотіла раніше туди, мій чоловік канадієць живе у Львові, але побувавши там, побачивши це, я хочу туди. :girl_in_love:

9. Liliyah Romanova

Тут теж не надто чисто. Особливо зразу, як сніг зійде, то дуууже брудно. І смітять тут також порядно, і харкають... Мені видається, що взимку стільки коштів видають на прибирання снігу, що на сміття махають рукою на той час.
    Сміття через вікно машини викинути - дуже звична картина, багато разів таке бачила. От переповнений смітник і купа сміття навколо - явище доволі рідкісне.
    От із песиками все чітко врегульовано, Львову до такого, як то не сумно, як до неба наразі. Я вже писала, що моя дитина була щиро вражена й шокована, як побачила такі купи г...вна просто на травниках коло тротуарів. Що тим собачим господарям у головах сидить - незрозуміло. :confused:

10. Ворон

Ворон Well-Known Member

Та воно чисто бо чистять. Якщо не чистити то і чисто не буде. В нас власники крамниць часто замітають вулицю перед крамницею і сніг відгрібають. Бо крамниця краще виглядає коли не за свалкою знаходиться. Та засудити можуть місто якщо щось станеться - наприклад хтось попаде в канаву без перегородки і ногу зламає. І суд присяжних скаже що місто винне. Там де горожани не при владі завжди при владі Янукович.

Ну бо поліція за то штрафи дає. Не давала би то би було як в Україні. Би як по Львову песики бігали і людей гризли. )

11. Mazerati

Mazerati Well-Known Member

Ліля, читала в новинах, що поблизку Оттави був землетрус. Як ви там?

12. Liliyah Romanova

Я писала в іншій темі. Продублюю сюди.

У нас о 13.43 був землетрус. :scare:
    Короткий, але сильний. ТАК СТРАШНО! :scare::scare::scare:
    Написали в кількох джерелах, що 5,5 балів. Землетрус відчули не лише в Онтаріо та Квебеку, але й у Штатах (Огайо, Мічіґан, Нью Йорк).

Воно так накочувалося спочатку, ніби грім, або велика вантажівка наближалася, а тоді потужно трусило секунд 20 і тоді ще легенько трясло пізнше також. Тривало не довше хвилини, але ми всі наїлися страху, що капут.

Тут у всіх такий переляк!
    Деяких додому відпустили, хто в центрі працює. У магазинах речі з полиць попадали...
    Епіцентр землетрусу лише 60 км на північ від Оттави.
    Відчуття не передати, чесно! Тепер можу уявити, що переживають ті, хто є свідками потужніших землетрусів.

13. Маруся-мама

я не відчула. Мене напевне оминуло.

В нас по-радіо казали що останній землетрус в вашій околиці, в провінції Квебек, був в 1989 році силою в 5.8 балів. Нехарашо.

14. Lvivna

Lvivna Member

Дівчата, а от мене цікавить таке запитання. Чи реально емігрувати сім"ї в америку, або Канаду з України, якщо немає там рідні, чи то раніше легше було це зробити?

15. Liliyah Romanova

Та ти задалеко трохи від нас. То ті, хто ближче, відчули.
    А ще вчора було торнадо в нашій провінції. Правда, то аж 400 км на захід від нас, тому не так страшно. :girl_crazy:
    Був, і досить багато шкоди завдав.
    Цей також трохи наробив біди, але люди не постраждали. Тільки деякі будівлі - тріщини пішли в стінах та підлозі.

По ідеї, до Канади можливо, якщо на ринку праці бракує спеціялістів таких, як ви. Або якщо знайдете роботодавця. У Квебек взагалі доволі просто емігрувати. Правда, Канада стала трохи суворішою щодо приймання емігрантів, оскільки зараз криза, то дуже ретельно перевіряють, чи справді нема канадців на робоче місце, на яке подається якийсь іноземець. Але спробувати можна через Skilled Worker. На сайті їхнього посольства би мала бути вся необхідна інформація.

16. allja

allja Well-Known Member

А мене цікавить така-от новина:
    Вчора прочитала у газеті, що 6-річну дівчинку, яка збила велосипедом з ніг 62-річну(здається) жінку судять.Там писало, що жінка врезультаті "наїзду" померла і на дівчинку завели кримінальну справу. Юристи говорять, що покаранням, яке чекає дівчинку буде: штраф для батьків і заборона декілька років їздити на велосипеді для дівчинки.Суд говорить,що дівчинка вже доросла для того, щоб розуміти наслідки того,що вона робить , і для того, щоб понести за це покарання.
    Чи правда це? І якщо так, то що Ви думаєте на рахунок цього?

17. Liliyah Romanova

Знайшла статтю про це.
    Коли дівчинка наїхала на 87-літню пані їй було майже 5.
    Як на мене, ідіотизм. Але американцям і їхнім законам ніц не дивую.

18. allja

allja Well-Known Member

Я теж думаю, що це ідіотизм:girl_impossible:, але для мене це трохи дивно...Все ж в нас не такі закони...

19. Liliyah Romanova

Гм... про українські закони говорити важко. Надто легко роблять невинного винним.

20. allja

allja Well-Known Member

Я не в тому сенсі..чи тоя не правильно висловилась чи Ви мене неправильно зрозуміли:girl_flirt:
    Я в тому сенсі,що дитину такого віку в нас не судитимуть...А от щодо виновності винного то це точно, на жаль, але в нас така погана судова система:sad: