Ой, Америка, ой, Канада...

Тема у розділі 'Що у світі чувати?', створена користувачем Liliyah Romanova, 20 Травень 2009.

1. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Відповідь: Ой, Америка, ой, Канада...

Перебрали нашу звичку? :girl_spruce_up:

Ми багато компотів варимо. Муж біжить ввечері на пробіжку і повертається додому з подолком повним яблук з дички. Я то гарно вимию і варю компот. СМАКОТА!!! То тобі не воскові ябка з магазину, то правдиві неправильної форми і хробачливі.:girl_crazy:

---------- Додано в 20:16 ---------- Попередній допис був написаний в 20:13 ----------

Є так, що нічого тут не виробляють. Те, що виробляють, то на ньому пише чи там є кукурудзяний сироп чи його нема і чи є сахароза чи нема. Все чітко написано. Більшість продуктів нам привозять з Канади. Я нині купувала в магазині - все мейд ін Канада, а свинина то в першу чергу. Їм локальна свинина задорого обходиться. Правда курка була американсько-локальна без антибіотиків чи гормонів але відносно і дорога.

2. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Та про те й говоримо власне, що все містить шкідливі речовини. А в холодильнику можуть зберігати для окозамилювання. Я колись для експерименту лишила зверху на пару тижнів - не зіпсулося. Не тієї фірми, але теж писало, що дуже все натуральне.

Я в тому сенсі, що нема потреби позначати багато речей. Якщо м'ясо обробили в хлорці чи іншій марі, то цього позначати не треба, тому що це не складник, а частина процесу переробки. Тому й спонукають народ, аби все робили до повної готовності, ніяких напівсирих стейків тощо.
    Ну, і Монсанто монстр такий, що про людей не дбає, бо нащо.
    Так точно. Знайшов у неті перепис і зварив. Трохи засолодкий був перший раз, але смачний.

Ще про соки.
    http://www.youtube.com/watch?v=gSFAIizQ8EI

3. natorella

natorella Well-Known Member

шота я пропустила - дарко найшов чи чоловік?

4. Liliyah Romanova

Я кількома дописами раніше писала.
    Найцікавіше, що то я винна, бо не варила компотів. )) Ну, най буде.
    До речі, отут пояснюють, чому домішані в сік хімічно модифіковані додатки не вписують у складники. І також говорять про те, в чому мене кума давно переконує, коли каже, що соки в принципі не корисні й краще з'їсти самого фрукта.

5. Daisy

Daisy Well-Known Member

Тому я собі купила блендер з стаканами, накидаю фруктів, перемелю ....:i-m_so_happy:

6. Liliyah Romanova

Я теж маю блендер, маленький, але хлопці просять соків. Правда, склянку соку випити не в стані, особливо яблучного.
    Я люблю собі зробити "зеленого соку" часом, коли лінь робити салат тільки для себе.

7. Daisy

Daisy Well-Known Member

Я це називаю сирою зупою для виведення токсинів. Мої хлопці це не їдять.
    Ще роблю чорниці з шпинатом, авокадо і можна додати банан або якийсь інший фрукт. Смачно і ситно виходить.

8. kvVItKA

kvVItKA Позитив року 2013

Я ще здивувалась, що сік в магазині в холодильнику був, ну і одного пів пляшки вилила, бо скис...
    Кокакола і т.п. моїй дитині навіть не відомі, не пробував, каже, що діткам такого не можна:) взагалі нічого з бульбашками не п'є, тому питанням газованих напоїв ніколи не задавалась, молока не п'є, бо не сприймає, п"є в основному воду, або сік, часто в перемішку то воду просить то сік, але розвести не дозволяє, відразу відмовляється пити, компоти в нас дуууже під настрій, але всі любимо узвар. Малий тут дуже їсть курагу і родзинки, але я йому вже давно чорнослив і курагу з iherb замовляла:)

9. Маруся-мама

Моя мала, доречі, також. Вона то називає спайсі, і зразу плює.

Мій чоловік також любить узвар, і купує в рускому магазині спец набір сушених фруктів якраз на компот.

10. Яська Березнева

Яська Березнева Well-Known Member

Цікаво...
    А які складники даєте? І як на організм діє?

11. Daisy

Daisy Well-Known Member

А які складники даєте? І як на організм діє?

Все крім картоплі,а так огірок,морква, помідор, селера, перець болгарський, трошки цибулі,часник і ще що знайдеться в холодильнику, трошечки олії. Смачно, організму подобається і ситно.

12. Mazerati

Mazerati Well-Known Member

До речі, про сосиски. Купляли вчора в Трейдері такі: Applegate Natural Beef Hot Dog. Склад:
    Ingredients: Beef, Water. Contains Less Than 2% Of The Following: Sea Salt, Paprika, Dehydrated Onion, Spices, Nutmeg Oil, Celery Powder.
    Spices: Black Pepper, Coriander, Mace, Nutmeg
    На смак нам з коханим сподобались і недорогі, вроді.

13. lilochok

lilochok Well-Known Member

Дівчатка, маю питання. Вже твердо вирішили з чоловіком, що емігруватимемо до Канади. Попереду ще довгий та складний шлях до нашої мрії.
    Робота... Можна її знайти в Україні за допомогою інтернету чи шукати вже по приїзді?
    Уявимо, що ми отримуватимемо мінімальну зарплату. Чи реально за такі гроші прожити? Тобто орендувати житло та повноцінно харчуватись

14. Mazerati

Mazerati Well-Known Member

15. Liliyah Romanova

Можна, але то вам треба шукати в тих ділянках, де є брак осіб на канадській біржі праці. Аби емігрувати таким чином, треба, аби роботодавець міг доказати, що канадців на ту посаду нема й іноземці просто необхідні.
    Компанія, де я працювала, двічі подавала мене на LMO (Labour Market Opinion), аби я могла зробити документи на ПМЖ, і там мені двічі відмовили, сказавши, що на моє місце можна спокійно знайти канадців. :)

16. lilochok

lilochok Well-Known Member

17. Маруся-мама

Люди, хто бачив в магазині лисички? Я просто гину, хочу лисички а в нашому Хол Фудс більше такого нема. Нарід перестав купувати?

Знайшла в неті 1кг - 30 долларів, плюс доставка. Якщо я такі гриби замовлю мене муж з хати вижене, хоч я не боюсь і ми ще побачимо хто кого, але всеодно.

18. WildRose

WildRose New Member

Сподівайся на краще, але будь готовий до різного. Ми десь теж мали таку позицію. І то є досить тверезий поглад. Краще ми завжди готові прийнати.
    Вижити на 2 ,навіть, мінімальні зарплати (на повний робочий день) можливо. Голодні не будете. Навіть якщо кожен з вас отримуватиме,скажімо,$12/годину * 160 годин на місяць = $1920 - податок(залежить від провінції). Хай чистими $1600 на особу(або $3200 на сім'ю).
    Тепер спробую описати як виглядають основні витрати.
    Рент - $1100-$1200 за однобедрумний апартмент.
    Світло + інтернет $100.
    2 мобільні телефони - мінімум $70(часто без інтернету за таку ціну)
    Місячні проїздні квитки - $95*2= $190.
    Їжа - для двох дорослих мабуть $500. То важко спрогнозувати.
    Побутова xімія - хай $50.
    Якийсь дрібний одаг - хай $80.
    Незаплановані витрати (відвідини якогось заходу, ліки...)- $100.
    Можливо, щось опустила, то доповнюйте.
    Разом - $2190 - $2290, без авто.

Якщо є авто:$50 -$300 страхівка. Ціна дуже різниться і залежить від досвіду водія і його віку. Після 25 років значно дешевше.
    $150- $ 250 Бензин. Залежно від авто та відстаней.
    $50 - Парківка.
    Плюс заміна мастила, шини, сервіс. Ну але то не кожного місяця.
    P.S.Всі ціни вказані по Альберті.

19. Маруся-мама

Альберта одна з найприйнятніший, якщо не найкраща, провінцій в плані податків. Правда там холодніше, ніж в Торонто, але нам з чоловіком в Едмонтоні подобалось. Гарно, хоч і холодно!!!

20. WildRose

WildRose New Member

Не лише через податки, але й через наявність робочих місьць. Тут без роботи не залишишся, якщо хочеш працювати.