Ой, Америка, ой, Канада...

Тема у розділі 'Що у світі чувати?', створена користувачем Liliyah Romanova, 20 Травень 2009.

1. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Відповідь: Ой, Америка, ой, Канада...

Амоньяком! :girl_blum:

Baking Soda - як вже написали вам вище, це питтєва сода. Кухонною в нас називали ту якою баняки чистити, а ту яка до пляцків, то мама називала питтєва. (То так, аби до слів придертись.:girl_wink::girl_tender:) Хоча, питтєвою содою я тут в Америці чищу баняки, мию горнята і кидаю до прання. Супер!
    Baking Powder - порошок до печива, має в собі питтєву соду, крохмаль і щось на кшталт лимонноної кислоти, тільки називається воно cream of tartar.

Ось і все.

2. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Або харчова сода ще кажуть.
    У нас удома не було окремої для банків, тому я не розрізняю. )))

До речі, в банановий кекс іде й одне, й інше.

3. Маруся-мама

Угу... бо якщо дати тільки порошку до печива, або тільки соду то воно його не підніме. Там йде багато складників які дають ось цю хімічну реакцію. Я вже колись, здається на кухні, писала чому в певні переписи треба тільки соду, в інші тільки порошок а ще в інші і то і друге.

4. Mazerati

Mazerati Well-Known Member

Дівчата, де можна купити живі (мокрі) дріжджі на паску?

5. Маруся-мама

В темі про паску я писала де шукати.

6. Neverland

Neverland Well-Known Member

7. Ascorbinka

Ascorbinka скептик-романтик

8. Mazerati

Цікавить Ваша думка про Костко. Чи закупляєтесь ви там? наскільки вигідно купляти їхню картку? Ми позичали кілька разів в знайомих, але я так і не зрозуміла чи вигідно нам взагалі туди ходити... Величезні упаковки..Може по ціні і краще. Але в нас сім"я з двох чоловік, трохи забагато. Ну і що думаєте про якість продукції, що там продається?

9. Liliyah Romanova

Тут мій улюблений перепис.

10. Liliyah Romanova

Ми маємо картку вже кілька років. Зараз я майже не купую нічого в інших магазинах, тільки там. Навіть заправляємо машину там.
    Вигідно мати їхню ексклюзивну (чорну) картку, якщо багато купуєте (ми там лишаємо щотижня мінімум $200, то нам дуже вигідно), бо тоді ще й гроші повертаються.
    З травня підписалася на CSA (Сommunity Shared Agriculture), то там тепер буду купувати хіба мандаринки, апельсини, банани та яблука, бо решту матиму від фермерів. Але я там купую і м'ясо, і рибу, і горіхи-родзинки, і мішки для сортування сміття, і приправи, і різні речі для випічки, і морожене, що треба, і багато всього іншого. Сметани і масла там не купую, бо не купую сметану з більше, ніж двох складників і фарбованого масла, а в них іншого не зустрічала.
    Подобається їхня філософія, що не тратять грошей на рекламу, аби краще дбати про своїх працівників та споживачів.

Ви дивіться по тому, скільки чого купуєте. Купіть звичайну картку на рік ($50 то не так багато), а там подивитеся. Інакше оцінити складно.

11. xsanka

xsanka New Member

Ми також поки позичаємо картку у друзів. Але плануємо купити свою. Деякі продукти купуємо виключно в Костко, наприклад кури (органік), цукор коричневий, сири, великий вибір і нормальна ціна, ну і звісно сухофрукти.

---------- Додано в 00:53 ---------- Попередній допис був написаний в 00:48 ----------

Лілю, а можете описати детальніше умови, ціни...Також цікавлюсь зараз продуктами від фермерів, чи як ьо правильно сказати. Особливо коли скуштувала яблука, з магазиними не порівняти. Шукаю різні пропозиції наших фермирів ( в Колорадо), але щось до кінця не можу розібратись що власне в цей місячний кошик входить.

12. Liliyah Romanova

То не місячний, то тижневий.
    Тут можна глянути фото від фермерів, у яких я купила "пакет". А що ще цікавить?

13. xsanka

xsanka New Member

Дякую, та у нас дещо відрізняється саме вміст кошика. Ще цікавить чи їздили ви колись на самі ферми, читала що можна за якусь плату, самому нарвати собі кошик овочів чи фруктів.
    А ми зараз у рідному Львові... Я поки чесно під враження, страшено скучила...Що кидається в очі-- всі такі стрункі і одягнені (каблуки, платячка). А ще рідна мова, як це любо...

14. Mazerati

Якраз вчора провели пів-дня на u-pick фермі. Десь за 100 км від нас є аграрне містечко, де просто ферма на фермі і там якраз зараз сезон збору урожаю. Спочатку планували на лише черешні, але дерева на нашій фермі, яку ми вже знали, були пусті. Тож поїхали на сусідню. А там через дорогу ще й персиковий сад. Одним словом, день був вдалий. Черешні, жовті, білі персики, як мед :girl_tender:. Туди як їхати, то вже на цілий день, з канапками, термосом. Бо то як ритуал цілий. Їсти з дерева можна безкоштовно, а платиш вже за те, що береш додому. За черешні ми платили по 2,5 за персики по 1,2.
    Не завжди на фермах дешевше, ніж в магазині. Але то свіже, з дерева, відбірне. Ще й гордість розпирає, що ти сам то нарвав :girl_yes:
    Відра, ящики, пакети - все дають на фермі.
    [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG]

15. Iablinska

Iablinska Well-Known Member

Купила кілька банок evaporated milk для торта (рецепт дала знайома іспанка), але з першого разу мені ця випічка не вдалася, а другий раз пробувати не хочу. Тепер не знаю, куди то молоко використати, бо не знаю, що то за молоко таке.

16. Mazerati

це проста згущонка

17. Liliyah Romanova

Якщо вам треба згущене, то це evaporated або condensed. А що саме з тим молоком треба було робити за переписом.

18. Мих

Мих Well-Known Member

То не лише в Канаді і США, подібне бачив в Німеччині.
    Трускавки. Пішов в поле, назбирав, зважив, заплатив. Збираючи їсти можна кіко хош....

19. Маруся-мама

В нас не можна. Збираючи їш, значить обкрадаєш фермера. Я такого не роблю і дітям забороняю, муж не слухається. Об’їдає фермера. Я проти, бо люди всетаки стільки праці вкладають, а хтось просто так користає. Паскудство!

Ні Лілю, то два різні молока. Одне збиране (evaporated), а інше згущене (condensed). Збиране молоко мало йти на торта, аля флан або tres leches. Там йдуть коржі з використанням трьох видів молока.

Одного разу моя мама помилилась і замість згущеного купила саме збиране, то використовувала до кави, як вершки. Мені не смакує, але може вам піде.

В іспанців ще можна купити зразу готове варене молоко, називається Dulce de Leche - це наша варена згущонка. Я її беру і додаю до масла, коли хочу пересмарувати андрути.

Неправда, не збивайте людину з пантелику.

---------- Додано в 06:48 ---------- Попередній допис був написаний в 06:44 ----------

Завжди їздимо і збираємо вишні, персики, нектарини, яблука, грушки і ягоди. Це дороге задоволення, бо ми беремо не один маленький мішечок, а відра так як вдома. У нас просто "комуністів" багато. Вишень минулого року набрали на 100 долларів, зате маю свої на пляцки і різні речі.
    А городину ми садимо свою. Тепер маємо декілька кущів порічок, малини, аґресу. Сунички щось вироджуються, то будемо їх пересаджувати. Нехай тільки трошки потепліє, а то у нас тут ще приморозки.

---------- Додано в 06:55 ---------- Попередній допис був написаний в 06:48 ----------

В цей кошик входять овочі чи фрукти які є сезонні. Скажімо, зараз ви можете мати першу редиску, бо вона садиться на холодну погоду. Тобто редиска страшенно не любить сухості, і її треба сіяти або в листопаді, тоді вона зійде зразу як тільки потепліє, або в березні, то вона зійде на початку літа. Літом садити редиску не дуже добре, бо земля надо суха і ріст піде в стебло а не в корінь.
    Те саме скажімо і з зеленою цибулею. Так мені виглядає, що перші овочі зараз або з теплиці або з півдня. Хоча який резон возити з півдня...

В нас є що-два тижні, але це не тобі доставка (хіба хочеш додатково платити) а мушис поїхати і забрати собі від особи яка займається дистрибуторством. Якщо сам станеш дистрибутором, то ДУЖЕ колосальна знижка. Шлябізую літературу, хоча ми самі багато чого вирощуємо, але баклажана мені муж не посадив, а ягоди падлюки поїдають. Добре, що зелень їм непотрібна.

20. Iablinska

Iablinska Well-Known Member

Робила Tres Leches, змішувала condensed sweetened milk (проста згущонка) з evaporated milk і просочувала цим бісквітний корж. Бісквіт мені не вдався (погано збила яйця, треба мені кращий міксер купити :) ), все пішло на смітник.
    Марусю-мамо, дякую за назву вареноі згущонки, а то чоловік давно просить перекласти вафлі, а я боюсь варити (пам'ятаю розповіді знайомих про те, що банка під час варіння може взірватись). Спробую до кави брати то молоко, або купити добрий міксер :)