Ой, Америка, ой, Канада...

Тема у розділі 'Що у світі чувати?', створена користувачем Liliyah Romanova, 20 Травень 2009.

1. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Відповідь: Ой, Америка, ой, Канада...

Я про політиків не говорила. Політики всюди займаються показухою, тому по них судити нема сенсу. Багато християн у Канаді вважають Обаму антихристом взагалі.

2. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Певно, що нормально. Якщо чоловік може забезпечити сім’ю, то яка в тому проблема.
    Он часто спілкуюсь з мамами діток які ходять до школи разом з нашою Юліаною. Ми до них часто їздимо в гості. Вони працюють усі, але у них години праці такі, що зі школи забирає дитину сама і потім вже возить на всі гуртки. Одна дуже добра знайома полька саме так і працює - з 9 до 2-ї. А далі вона забирає дітисок зі школи і ними займається.
    В кожного складається по своєму. В нашому місті багато матерів які ніде не працюють, бо чоловіки заможні. У мене так не склалось. Мій чоловік не може заробити, ну той не може. Заробляю я. Але це не міняє нічого у відношенні до дітей. Дітьми займаються всюди. В місті вивозять їх у парк. В мому конкретному районі нема парку, але якщо переїхати кілька кварталів і поїхати до озера, то там є величезний майданчик і літом там завжди купа народу. Зимою тут ніхто на майданчики не ходить. Зате ходять на інші речі - на каток, на різні забави, в дитячі музеї де можна все рухати руками а не лишень дивитись на речі з-за шкла.

В Нью Йорку такий варіант зустрічала дуже рідко. Хіба, як я писала вище - люди заможні. Ціни на хати просто нереальні, і щоб їх можна було оплатити з одної зарплати то також треба хіба або цюпочку якусь, або кілька десятків тисяч зарплата на місяць. Є жінки які сидять вдома з дітьми, є. Але ви праві, що в Нью Йорку таких дуже мало. Знаю, що багато з заможних жінок працюють з дому, але все ж працюють.

3. panikvarts

panikvarts Well-Known Member

4. Маруся-мама

Він не надто добрий президент для своєї країни, але не антихрист. Це дитина комуністичного виховання, той не дивно, що у нього цінності геть різняться від більшості, хоча так виглядає, що тепер вже меншості американців. Америка завше будувалась на християнських засадах, але починаючи з 60-х років і політ-коректності в школах почали пропагуватись трішкі інші цінності. Те що сталось з країною не сталось за одну ніч. Це методична праця багатьох років. Проте ця праця принесла результат. Можна сказати чудовий для тих хто над тим працював. Правда не надто добрий для людей. Але люди в більшості думати не хочуть, їм вигідно аби їх дурили. Бо якби люди справді думали і аналізували, то багатьох лідерів і воїн і руїн які вони принесли не було б в світовій історії.

5. Pavonia

Pavonia New Member

Я троха в шоці від вашого вислову, чесно кажучи.
    В Україні таки набагато легше отримати зброю.(Чоловік нещодавно цікавився). А ще легше купити її неофіційно. Але ніхто дітей у школах не стріляє!!

Чого ж ви так погано думаєте про свою батьківщину?

6. tasha

tasha New Member

Думаю, Mazerati не мала на увазі, що в Україні би розстрілювали дітей, але стрілянини було б багато.
    Вчора перетинала кордон з Польщою, то якби мала пістолет не знаю ,чи втрималась і не постріляла по ногма тих прикордонників. які не вилучали контрабас ,а торгувались скільки їм дудуть з машини.

7. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

Не знаю, чи доречно, але мене ті рядки зачепили

Я не хочу нічого говорити про особу, яка то сказала, але в тих словах є доля правди. І власне тому я не згідна з тим, що якби в Україні був такий доступ до зброї, то жах би що творилося. Люди таки інші. Так, насуплені, так, хамовиті часом і озлоблені, але не такі. Якийсь ще трохи мають страх перед Богом, а читаючи новини про оті вбивства в Америці, мені здається, що ті люди(а найголовніше, що часто то ще підлітки....) взагалі втратили і страх, і розум, і все...

8. Liliyah Romanova

Вони говорили про його погляди, а не про те, яким він є президентом.
    Цікаво, що ті, хто цікавився в минулому комунізмом, дуже його підтримують. Показово, мабуть.
    З'явиться добробут, то й страх зникне. І ще цікаво, як усе буде, коли Україна перейде свою сексуальну революцію, а вона точно буде, бо без того ніяк.
    Не можна порівнювати, не знаючи людей.
    Зрештою, хіба лише в Америці сказали "нехай буде" на описані речі? В Україні теж є мало не всі перераховані пункти, а деяких ніколи й не було, зважаючи на те, що знаходилися в релігійному вакуумі, тому про Бога в уряді навіть нема чого згадувати.
    Яка різниця, чи аборти дозволені протягом усієї вагітності, чи лише кількох протягом перших тижнів?
    І про молитву та Біблію в школах цікаво читати, зважаючи на те, що є католицькі школи в Америці та маса батьків, які вчать дітей удома (це християни переважною більшістю).
    Як на мене, то взагалі заклик до політиків та уряду, а не до простого народу.
    Як на мене, то в Україні й без того жах твориться, ще якраз зброї й бракує. (((
    І те, що водії маршруток обліплюють стелю над собою образками та всілякими можливими оберегами, на жаль, не допомагає нікому. Це так, до прикладу.
    Я щось як подумаю, що в новинах читала, то в мене щось геть не виникає в тому тексті асоціяція виключно щодо Америки, хоча я абсолютно проти зброї в руках цивільних людей. Той текст можна спокійно віднести до українських реалій також.
    Може, треба не новини читати, а інші джерела. Бо непроінформованість веде до хибних висновків. Наприклад, можна прочитати статтю, яку написала мама дитини з психічними проблемами, й назвала ту статтю "я мама Адама Ланзи". Вона так сказала образно, але що вона мала на увазі, то це написати про надзвичайно болючу проблему, з якою вона стикається щодня в своєму житті, як мама хлопчика із психічним розладом - в Америці нема доброї системи лікування, а особливо довготривалого лікування та опіки такими дітьми. Єдине, куди таких дітей можуть взяти, - це в'язниця, але не кожна мама дійде у відчаї до такого ступеню, що запхає свою дитину до тюрми, аби лиш уберегтися від нападів непередбачуваних та агресивних настроїв свого сина. От і живуть із тими дітьми, напихають таблетками, що психіатри виписують і... бояться.
    Так що то все файно, що написано в зацитованому уривку, але воно не зовсім стосується дітей, які мають хвору психіку, на мою думку. Психічна хвороба - це не гріх, це хвороба, і її треба лікувати, або мати місця для ізоляції агресивних хворих.

9. Pavonia

Pavonia New Member

Ніякого жаху в Україні не твориться. Маю надію, що ви давно не були в Україні, бо інакше таке ставлення до батьківщини- то повний атас.Те , що хтось краще влаштувався в іншій державі, не означае , что УКраїна погана. Це так, якби сусіди були багатшими від моїх мами з татом, то я би перестала любити своїх батьків.
    Добробут і сексуальна революція ніяк не пов'язані зі стріляниною в школах.
    Не треба зрівнювати синє з мокрим.

10. Vittoriya

11. Liliyah Romanova

Стрілянину в школах влаштовували психічно хворі люди.
    А зацитований текст говорить про щось інше трохи.
    Ви щось дуже загострено сприймаєте, спокійніше. Думаю, що ставлення до України=-Батьківщини та України-Держави у багатьох однакове.
    У всьому світі твориться, а в Україні не твориться?

12. Finya

Finya if you don't get enough I'll make it double

13. Vittoriya

14. famenlviv

famenlviv Well-Known Member

І в Україні є багато зла , просто це ще не так широко афішується, а коли щось стається в Америці чи на Заході, звістка в лічені години поширюється світом.
    Просто в нашій країні багато чого замовчується, та й деяким країнам не дуже цікаво , що сталося в Україні, а дехто навіть не знає, що така країна існує.

Мене турбує питання - яка любов до Батьківщини правдивіша: та, яка закриває на все погане очі і описує в рожевому світлі, чи та, яка каже правду, яка гірка вона не була б.

На рахунок масового вбивства в Америці - в нас в новинах висвітлюють, що хлопчик хоч і був спокійним, але мав проблеми з психікою - був аутистом- це люди, яким важко брати участь у суспільному житті.А хто був за кордоном , то знає, що тут людей навіть з шизофренією ніхто в психіатричну лікарню не пхає, поки вони не стають небезпечними для суспільства, бо це все гроші, які платить страхівка чи як її немає, то держава або з власної кишені, от деколи люди і вибухають.

Що справжня біда - це дозвіл тримати вдома зброю. Після мого закінчення школи, мій однокласник і хлопець з паралельного класу бавилися пістолетом, який належав батькові одного з них.Сталася біда, бо пістолет був заряжений і куля влучила просто в серце. Це все відбувалося в селі на Рожнятівщині, лікарня знаходилася за пів кілометра, але хлопця врятувати не вдалося.Це була єдина дитина в мами.Найгірше, що діти були сусідами, жили через 3 будинки один від одного.

15. Just me

Just me Member

Проблема в тому, що кожен випадок отакого розстрілу розглядіють індивідуально. Не треба його розкладати на запчастини. Це якраз та сфера суспільного життя, для дослідження якої слід застосовувати узагальнення. Що дасть розглянути ричини кожного конкретного випадку? Той був шизофреніком, той нацистом, той в стані афекту після сварки, того в школі цькували, той випив добряче... Яка різниця, хто в якому був стані чи на що хворів? Питання ключове, чому у США у хворих/п"яних/деперсивних людей виникають ідеї здійснити масовий розстріл в школі/офісі/університеті? На днях бачила статистику, що на 314 мільйонів населення США припадає більше 300 мільйонів одиниць зброї. Це найбільш озброєна країна у світі і займає одне із перших місць по кількості загиблих цивільних в отаких масових розстрілах (поруч із якимись державами третього світу, де при владі терористичні групи чи йде війна між племенами). А висновків ніхто ніяких не робить.

16. famenlviv

famenlviv Well-Known Member

Напевно, це і є відповідь на запитання.Думаю, з ножем було б легше вбивців спинити.

А ще мене особисто лякають ті комп´ютерні ігри, де є насильство , вбиство і т.д. На нестійку і ще несформовану дитячу психіку це може мати неабиякий вплив.

17. Liliyah Romanova

У США щодня вмирає від кулі 31 особа. Страшна статистика...

18. Маруся-мама

Як на мене, то це прямо-пропорційне. Наш отець в церкві людям сказав, що хоч багато його можуть вважати антихристом він таким не є. Антихрист повинен об’єднати євреїв і палестинців, тобто їх помирити. Наразі ніхто не зумів цього зробити.

Обама, доречі, є страшний демагог.

Заборонити зброю цього не змінить. В США процвітають вуличні банди, так звані ґєньґс. Один мужчина розповідав, що він живе в Брукліні і щодня що-вечора вони чують перестрілку. Існує чудовий закон під назвою Закон Келі. Він передбачає дуже строгий контроль за тим що діється із зброєю, і до кого в руки вона попадає. Он тільки цікаве те, що багато демократичних штатів не хочуть приймати цей закон. Проте голосніше всіх кричать, що треба заборонити зброю. Вчора слухала жіночку з Вірджінії, то вона власне розповідала, що завдяки цьому закону у них в штаті статистика злочинності пішла дуже вниз. А он дякуючи чудовому меру Нью Йорку Блумберґу, який тільки вміє пильнувати хто скільки гамбурґерів з’їв, або скільки соди випив, в Нью Йорку знову злочинність полізла догори.

Треба не зброю забороняти, а повернути Бога в школи. Не можна навіть подаруночка в школі подарувати і сказати, що це Різдвяний подарунок, бо ти ображаєш когось. Якщо хтось ображається на Різдво, то це його проблеми. Чому я повинна їм догоджати?
    Чому б той чудовий Голівуд, який руками і ногами голосує за Обаму, не перестане випускати купу фільмів які перенасичені насильствами, вбивствами і сексом. Новини контролюються Голівудом.

---------- Додано в 17:44 ---------- Попередній допис був написаний в 17:16 ----------

Краще і не скажеш.

19. Liliyah Romanova

Банди матимуть все одно, але принаймні такі мами, як в Адама Ланзи, не триматимуть колекції зброї та амуніції до неї в себе вдома. Це ж додуматися треба, аби дитину з розладом психіки возити в тир! Може, та мама сама мала якісь проблеми з головою, бо інакше я не розумію, чому вона не сховала зброї так, аби син не мав до неї доступу.
    Або хоч би дійсно той закон Келлі прийняли як обов'язковий для всіх штатів, бо якось воно так...

20. Маруся-мама

Таке враження, що комусь вигідно аби цього не було.

Та власне. Невже нема сейфу де можна було таке сховати? І дитині не показувати де що знаходиться.