Ой, Америка, ой, Канада...

Тема у розділі 'Що у світі чувати?', створена користувачем Liliyah Romanova, 20 Травень 2009.

1. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Відповідь: Ой, Америка, ой, Канада...

Аскорбінка, не встигла всього перечитати але в основному дуже правдива стаття. Він все правду каже.
    Тут навіть з власними батьками треба домовлятись за тиждень на перед щоб вони вам посиділи з дитиною. Кожен має свій графік і ви не обовязково в нього входите.

• Подобається Подобається x 7
  2. Linet

Linet Well-Known Member

А нескажете Олю ну у мене нестардартне питання Я шаленію від передачі Марти Стюарт,у нас іде один сезон і то по колу,а у вас іде продовження шоу?От у мене американці асоціюються з тим шоу я просто балдію від тої краси,порядку,вмілості там усе ідеально мені здаеться що це у мене в крові я до цього прагну хоть тут в Україні. Я думаю якщо кожний українець буде прагнути до кращого життя то усе получиться.А саме головне що все уже придумали без нас нам тільки треба брати приклад.Сценарій готовий,просто узяти усе краще з усіх країн і запустити систему.А наші чиновники думають лиш про закони які їм допоможуть напхати повні кишені.Я уже 2-гі вибори ставлю галочку "нікого не підтримую" розчарувалась після Оранжевої революції.:girl_sad:

• Подобається Подобається x 3
  3. natka75

natka75 Well-Known Member

так,Олю, я там була кілька років тому і жила в сім"ї американців - жінка працювала в банку, а чоловік був директором школи для дітей з неповноцінних сімей.І враження свої я не з "пальця виссала"(перепрошую, але Ви не дізнавшись осуджуєте відразу чиюсь думку).Зустрічалась я і з нашими емігрантами,які розповідали про своє життя там, а в основному практика була на фірмах,де працюють американці (ми їздили по церквах, на концерти, святкували Хеллоуїн разом, давали інтерв"ю на радіо, були в тюрьмі американській на екскурсії і т.п).Багато речей мене позитивно вразили - це і їх charity activity, і захист своїх прав, особиста безпека, і бажання вести здоровий спосіб життя(при фіз.навантаженнях ще й щоранкове ковтання жменьки вітамінок), відношення парафіян до своєї церкви і багато іншого., але були і моменти, коли "задівало" так, що плакати хотілося і швидесенько, не чекаючи закінчення програми, втікати пішки:)але тим не менше ця поїздка багато чого змінила в моєму сприйнятті Америки, яку я бачила по фільмах і потім коли порівняла в реалі:girl_smile:

4. Грильяжка

Грильяжка Кавоманка

Марусю а як в вас ставляться до щеплення немовлят.Їм роблять прививки чи це за бажанням?

5. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

natka75, ви кажете "але були і моменти, коли "задівало" так, що плакати хотілося і швидесенько, не чекаючи закінчення програми, втікати пішки". Менi просто цiкаво що такого вас задiвало.

• Подобається Подобається x 1
  6. Маруся-мама

Тут навіть нема такого поняття, за бажанням. То як колись в піонери і жовтенята приймали всіх і без перебору. Так само і тут. Є постанова міністерства здоров*я що діти мусять мати певну кількість щеплень на певний вік і крапка. Боронь БОЖЕ вам пропустити якесь одне чергове щеплення. Розстріл.:girl_devil::girl_crazy:

7. Koza-Dereza

Правда може в деяких штатах (як в мому - Iллiнойс) можна вiднєкатись на релiгiйних пiдставах. Але, всеодно не знаю як далi буде з прийняттям у садок/школу. Проте можна домовлятись з лiкарями про певний графiк щеплень. Якщо лiкар не погодиться то можна пошукати iншого. Лiкарiв тут тьма.

8. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Пригадалася мені одна забавна різниця між нашими та американцями. Останні не бояться перетягів. Коли ми були на уківській літній англомовній школі, американці там постійно дивувалися, чому наші воліють сидіти в душному, аби лиш перетягу не було. І в маршрутках вікно не відкриють, хоч дихати нема чим. А як відкриють, то обов*язково знайдеться той, хто попросить закрити, бо йому дує.
    я це теж відчула, коли рік тому батьки везли мене з Дарком до хати з летовища. Я попросила відкрити вікно в машині, то мені лише на маленьку шпарку прочинили, бо "малому надує". Бачили б вони, як ми тут їздимо. Вікна повідкриваємо і 120 вперед. І живі. :xaxa:

• Подобається Подобається x 8
  9. natka75

та може я сентиментальна така, але був один день, коли каже мені моя
    "американська мама", що завтра до нас прийдуть гості.....думаю гості- то гості, ввечері ми разом на кухні щось готуємо, витягнула вона свій міксер величезний(вона рідко готувала щось так грунтовно, але у неї хоббі було збирати рецепти цікаві і раз в півроку готувати:girl_smile:)то вона склала меню і ми щось місили,пекли-смажили:girl_smile:на другий день зранку вона мені каже, що може я б поїхала з подружкою, що жила в іншій сім"ї, з її "американською мамою", про що вона домовилася наперед , десь в якийсь mall(типу нашого Пывденного ринку).Це так аби мене не було на тій гостині, бо то була якась як потім виявилось благочинна вечеря, але я так і не зрозуміла, чому мені там не треба було бути.Коли я змучена вернулася додому, вони ще сиділи і мене як якийсь екземпляр з якоїсь дикої країни України, про яку мало хто знав там, просили розказати, де це, хто ми такі, а я не дуже мала бажання, бо образилася з такого відношення.....я ж би їх не об"їла і тим більше помагала все готувати, але мені здається у нас так би не поступили, принаймі в нашій родині, всі хочуть прийняти гостю якнайкраще.Я не кажу, що це всі такі там, але тоді мене це "заділо"....може і ще були якісь моменти, як згадаю напишу....

10. Koza-Dereza

Я теж навчилась перетягiв не боятись :) I НАВIТЬ деколи сиджу на пiдлозi (ДИЧ :girl_crazy:)!!!! Правда стараюсь сидiти на тапках якщо холодна пiдлога.

Натко, так то ж просто невихованi люди були, дайте спокiй. Я б теж образилась! Я ще раз повторюсь, але НЕ ВСI "америкоси" тупi, невихованi, вузькопрофiльнi iтд. Я особисто знаю тiльки прекрасних американцiв, якi не є байдужi до всього що їх оточує, iнтелiгентнi люди. Але звичайно, та подiя була дуже неприємною, я б теж образилась. Хоча могло б бути i так що вона б вас "попросила" пiти кудись з дiтьми взагалi.

Останнє редагування: 23 Червень 2009
    • Подобається Подобається x 4
  11. Liliyah Romanova

Я часто сиджу на підлозі, на траві також, нічого не підстелюючи. У церкві теж на підлозі сиджу. Сідаю в позу лотоса, а малий зверху на ноги. Виходить мама-крісло. :girl_haha:

Навряд чи вас хотіли образити, може, подумали, що вам буде цікавіше піти на закупи, ніж із ними сидіти та їхні справи слухати.

До речі, про трактування гостей. Тут воно якесь спокійніше. У нас і справді "гість у дім - бог у дім", але то вже таке переборщення... Гостеві не дозволять допомагати, не дозволять помити посуд... Тут гостя запряжуть до роботи (не всі, але зазвичай) і то цілком нормально. А ще гості приходять і самі беруться за роботу, хоч їх і не просили. Я довго звикала до того.

• Подобається Подобається x 6
  12. natka75

Вони навпаки дуже інтелігентні і виховані були і направду після закінчення програми (це бізнес програма була, не AU-PAIR як Ви може подумали) ми всі в аеропорту плакали, коли розлучалися.Мене сестра двоюрідна зупиняла постійно по телефону, щоб я залишилася, але я не захотіла...Дітей у них не було вдома, дочка їх десь вчилася і один раз приїжджала на День подяки здається, то ми в ресторан ходили всі.А ще згадала про випадок (Ви згадали про дітей)Син у них прийомний і вона мені розказувала, що "заплатила" за нього як за собачку (якихось 30 чи 300дол чи скільки не пам"ятаю),що бігала у них по хаті, мені тоді так дивно стало, якась така сума за дитину, а вона це розказує мені, що я їм просто чужа людина, не хизується, але могла б і змовчати....

• Подобається Подобається x 2
  13. Koza-Dereza

Якщо не au-pair тодi менi ще бiльш дивно що вас вiдправили погуляти...
    Про всиновлення - воно коштує десятки тисяч доларiв плюс роки i роки виїджених нервiв та кровi, для звичайних людей. Тiльки Анжелiна Джолi може собi майнути кудись нагребсти сирiт i забрати додому на наступний день. Може тому вона так виразилась. Проте... знов... дивно.

• Подобається Подобається x 6
  14. Liliyah Romanova

Натко, цікава вам пані притрафилася. :girl_crazy: Співчуваю!

Кізонько, щодо всиновлення, то роки воно триває, якщо дитину американську всиновити хочеш, з інших країн - до року часу найчастіше (з України довше, бо там свої хворі нюанси, на жаль). Дівчинку з Китаю - до 6ти місяців.

• Подобається Подобається x 5
  15. natka75

от і мені було справді якось не по собі:girl_smile:але що було- те загуло....:girl_smile:

може на це і пішло в неї багато років і грошей, але це порівняння що воно так коштувало тоді колись, років може 25 тому, бо син вже старшим був, а вона купила за ті гроші собачку, як колись за сина заплатила....о прийшла і до мене пам"ять , це таке порівняння було з її боку:girl_smile:

16. Маруся-мама

Тут просто до собачок ставляться більш з любов*ю ніж до дітей. Особливо в великих містах.

Он наприклад мої дітиска шумні і нераз бігають по-подвір*ї і кричать, бо в Юліани дуже сильний голос, вона навіть як говорить то всеодно що в рупор. Так ось, одного разу вона була на подвір*ї з Андрієм і вона дурачилась і щось там кричала, то сусіди викликали поліцію бо вона кричить Хелп а ніхто не реагує. Вона і близько такого не кричала але сусідам заваджає що у нас діти. Ось і все. Це вони дуже піклувались про її безпеку ось і викликали поліцію. Поліціянт спокійно поговорив з моїм чоловіком і сказав що розуміє що діти можуть шуміти, подякував і поїхав. Тут поліціянти прекрасно розуміють що є різні люди.:girl_cool:

Просто для вас була незрозуміла їхня ментальність. В основному вони такі і є. Як я сиділа з дитиною одних тут дуже інтеліґентних і порєдних великих українців то до мене було відношення як до пустого місця. Ну просто мене не існувало.
    А ось в одній американській сім*ї де жінка була актриса-вчителька а чоловік музикант до мене відносились дуже добре і навіть запросили мене до нього на уродини коли йому виповнювалось 30. Я їй все допомогла і вона мені запропонувала залишитись.

Обидві сім*ї однакової освіти а таке протилежне відношення до няні. Тому я вас розумію, що таке відношення як ви пережили вражає і дратує але на це нема ради.:girl_crazy:

• Подобається Подобається x 9
  17. Koza-Dereza

Може це в iдеальнiй ситуацiї. Нашi знайомi хотiли взяти дiвчинку з України, i так щось їм не вдалось. Тягнулось два роки, i вони просто здались. З Китаю напевно найлегше, але не всi хочуть з Китаю (але то вже iнша тема).

18. Маруся-мама

Тут одна родина 15 років тому взяла дівчинку з України, то мусіли їй написати в медичну карточку що вона нервово неврівноважена інакше то тягнулось б дуже довгі роки. Ну і казали що то дуже дорого. Зараз малій 18 років. Дуже гарна дівчинка, але вредна. Ну що поробиш то вже не залежить від нації.:girl_haha:

19. Liliyah Romanova

Я ж у дужках виділила Україну окремо. Наші хабарники :cesored: зробили той процес одним із найважчих і найгірших. Із Росії та Казахстану все набагато простіше.
    А от чому канадських чи американських дітей так важко всиновити, мені не зрозуміло взагалі.

• Подобається Подобається x 1
  20. Koza-Dereza

Я думаю що через те що треба пройти через кiлометри "червоної стрiчки" (red tape). Тут такi бюрократи, шо не даш їм $20-$50-$100 i вони все запишуть, припишуть, i помашуть ручкою. Все треба чемно проходити, iнстанцiю за iнстанцiєю, провiрку за провiркою. А це прикро, бо багато американських дiтей так i виростають без сiм'ї. Хоча я впевнена що американцi брали б своїх радiше нiж чужих дiтей, але отакi палки в колеса їм ставлять.
    Менi не прикро що є правила певнi, особливо коли все стосується дiтей, менi просто шкода що для людей якi дiйсно хочуть всиновити дитину правила такi складнi. :girl_sad: