Ой, Америка, ой, Канада...

Тема у розділі 'Що у світі чувати?', створена користувачем Liliyah Romanova, 20 Травень 2009.

1. Mariya

Mariya Well-Known Member

Відповідь: Ой, Америка, ой, Канада...

Дивно, але я також м'яса з цукром не зустрічала тут в Техасі. Де ваші знайомі таке знайшли?

2. avatarwin

Дівчата Ви тут таких байок понаписували, що я взагалі перестаю їсти.

3. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

моя двоюрідна сестра літом приїжджала зі своїми 4ма дітьми вгості. Живуть вони десь коло Сієтлу. Так от я зауважила, що харчування у дітей жахливе... Зранку тільки оті всілякі пластівці, серіали, чи як там воно називається. При чому понапривозили з Гамерики того. По-друге-купа цукорок, теж звідтам, які діти їдять на протязі дня.. Особисто моя думка-в любій країні можна харчуватися нормально, просто треба то робити обдумано, а часто люди відносяться до того нехлюйно-аби пузо напхати. от і виходить. А те, що якісь там сосиски дешевше , ніж салата, чи помідори, чи ще щось. Ясно ж, як в тій сосиці невідомо, що є. Я би і задарма такого не взяла.. А зекономлю я краще десь в іншому, але не на власному здоров'ї. Тому навіть і не виникають такі думки, що харчуватися здоровіше дорого..

4. mermaid

mermaid Member

нажаль багато місцевих вважають, що ті пластівці здорова їжа, може через ті реклами, в мене одна шафка забита різними видами тих пластівців бо чоловік любить їх і каже що вони Дуже Корисні :girl_in_dreams:, я їх не їм і мій син їсть дуже дуже зрідка, як шкідливий смаколик один з тих видів..у брата чоловіка ці харчі теж вважаються здоровими. і всякі (піци, чіпси і сосиски) і харчуються магазинними напівфабрикатами хоч і заможні люди бо обидвоє з жінкою держслужбовці... нащастя мені час зараз дозволяє готувати домашню їжу, і не з напівфабрикатів, хоч і виходить це трошки дорожче, але я почуваюсь спокійніше, знаючи що дитина росте на здоровій їжі. І доводиться з чоловіком воювати, щоб поменше купував тої junk food ( нездорової їжі), я і огірків наквасила цього року, хоч і в Україні тим і не бавилась, бо мама квасила, а син дуже любить..і тішусь що можна купити тут справжню гречку - основна їжа сина, ще з немовляти . А я скільки не стараюсь дотримуватись правильного харчування всеодно вагу набираю.. Певно щось у воді :girl_haha:

5. Almariel

Almariel Well-Known Member

дівчата, а просвітіть мене про пластівці, бо ми теж троха на них підсіли. одні кукурудзяні (у складі ще є сіль і цукор (або мед), але вони зовсім не солодкі), а інші пшеничні - такі схожі ніби пшеничну крупу в формі пластівців поліпили (вони з медом і мигдалем). що тут шкідливого? ну тобто яка різниця чи я їх молоком заллю чи зварю молочної каші?

6. panikvarts

panikvarts Well-Known Member

Як пішла така мова за продукти (за що дуже вдячна, бо дізналась багато), то скажіть ще - з чого ви тут компоти варите? Бо в супермаркетах тих, що біля нас, нема ні сушки, ні ягід таких, щоб на компот пішли.

7. Daisy

Daisy Well-Known Member

Не варю компоти тому що мої хлопці їх не пють. Навчились пити воду(багато води), чай, іноді томатний сік (V8) або яблучний.

---------- Додано в 07:01 ---------- Попередній допис був написаний в 06:58 ----------

Мій як приїхав то теж пробував ті всякі пластівці але вони в нас не прижились. Читала що кольорові пластівці не корисні, там фарби багато.

8. xsanka

xsanka New Member

Я варю компот з сухофруктів, трошки ізюму, кураги, чорносливу. Іноді варю просто з свіжих фруктів яблук, слив, груш. Але переважно п'ємо воду, і то багато, тут в Колорадо дуже клімат сухий, то без води ніяк.

У нас те саме...Тут якщо кажеш, що ти не їсиш пластівці, то зразу дивуються-- Як? Це ж смачно і дуже корисно. Ми пластівці не їмо вдома, а от в школі діти часом їдять. Донька в Preschool зараз, то на сніданок у них сиріал, а оскільки вдома вона того не їсть, то в школі наминає з задоволеням при тому що поснідала вдома.

9. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

У нас те саме (вода, чаї, розбавлені або свіжотиснені соки).
    От Маруся варить, то розкаже.
    Дивіться у відділі, де є горіхи всілякі, там буде і чорнослив, і сушка, і родзинки.
    Ще таке продають на вагу в магазині Bulk Barn, але не знаю, чи в Штатах такий є.

10. mermaid

mermaid Member

схоже що у них того немає, може щось з іншою назвою, раджу глянути і магазини з так званими natural food, назви можуть бути різні , там де продають всякі добавки до їжі, креми, продукти для вегетаріанців, алергиків і т.п... там теж таке можна знайти, але ціни нажаль там будуть високі.. Ми компоти теж не пємо, кілька раз зварила, то самій довелось пити щоб не виливати, все таки то не ті фрукти і ягоди як з дачі..... то вже краще ті фрукти зїсти ( може хоч якийсь вітамін збережеться) і пити воду або Smoothie ( коктелі з перетертих в блендері фрукти, ягоди з замороженим льодом з додаванням всього що смакує .. ми фільтровану воду пємо, бо вже почули, що пляшкова (пластик) шкідлива і невідомо як довго збергалась, а в скляних дуже дорога, щоб постійно пити..

11. Daisy

Daisy Well-Known Member

В Костко або Біджейсі є сухофрукти.

12. avatarwin

В Америці усе бачила як свіже так і свіжоморожене, , від мясних виробів до овочей і фруктів. Єдине чого тут не зустрінете це лісових суниць і чорниць, хоча у деяких районах у лісах вони ростуть, так як їх збиранням для продажу ніхто не займається, хіба для себе особитсто , і то не усі. Є магазини де майже уся продукція з колишніх республік , не кажучи вже про усі інші країни світу.Просто все має відповідну ціну. Дякую за увагу.

13. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Це правда. Лісові суниці можна купити лишень, дуже рідко, в рускому магазині і лишень заморожені. Я взагалі не зустрічала, тільки кілька років тому якось натрапила, то ціна була захмарна.

---------- Додано в 18:31 ---------- Попередній допис був написаний в 18:21 ----------

Тільки в певних районах, таких як китайські або середньо-азіатські. Пересічний американець такого не споживає. :girl_wink:

Дітиска у мене компотів не п’ють, тільки муж і я. Діти, так як і всі американці - вода, чай деколи сода, якщо тато купить. А варю компот зі всього, що є в хаті. Яблука, грушки, сливки, ягоди всілякі. Сушеню варимо лишень на Різдв’яні свята.

А ще ми з чоловіком дуже любимо компот з чорного вигограду, він тут називається конкорд. Смак, такий як вдома був. Я варю компоти, але цукру не додаю. Вважаю, що фрукти достатньо віддають фруктози і він достатньо солодкий.

А сухофрукти всілякі в нашому звичайному супермаркеті є. Стоять поряд з фруктами-овочами. Саме так як Ліля сказала, коло горіхів.

14. natorella

natorella Well-Known Member

хм, дивно, а в україні як жили, то шо - не чули?
    роками розказують шо в плстику не купуйте
    і негазована з антибіотиками

15. mermaid

mermaid Member

в Україні пили фільтровану Бріта і чомусь не пили так багато води, як тут ( мабуть клімат) і пляшкову майже не купували, тому та інформація якось не цікавила як залетіла так і вилетіла. В перший рік перебування голова була забита трохи іншими питаннями, а чоловік води накупив то накупив.. і якось при при розмові з Дейзі вона мені на це наголосила, тому купили великий фільтр, а для зручності ще й з охолоджувачем і кипятильником.

про антибіотик не чула, тепер розумію чому мій вічний тонзиліт пройшов у Канаді відразу, а тепер знову повернувся... то певно через ту воду з антибіотиком? я ще навіть чоловіка питали чи часом в водопровідну воду якихось ліків недодають..

16. Маруся-мама

А на нас тут суне ураган. І саме цікаве, що урагани завше проходили повз узбережжя а тоді йшли геть на північ, а цей поверне прямо на наш штат. Йде догори океаном, а тоді розвернеться на 90 градусів і попре на узбережжя. У нас все позакривали, роботу і школу відмінили. Сидимо, чекаємо, коли світло виб’є, але то буде хіба завтра вдень.
    Зараз на дворі така гарна погода. Цілий день так тихо, що аж страшно. Ані пташка не співає, ані звірі не бігають, і сусіди також поховались. Навколо, просто гробова тиша. Всі чекають коли вдарить ураган. Ще трошки. Ще тільки 3 годинки і вона вже буде тут, правда ще не око, але хвости. А вона, та Сендя, за розміром дуже велика.

Можливо єдине, що у нас залишиться працюючим, це телефон. Ми його будемо заряджати в авті. Генератори розібрали ще в вівторок, коли лишень велись розмови, що воно можливо. Правда кажуть, що воно буде переходити через наш штат кілька раз, і то не дощ на годинку. Воно буде падати, принаймі від 12 до 24 годин. Має бути БАГАТО води.

17. Holly

Holly Moderator

Якраз щойно слухала про той ураган по радіо і подумала про тебе. Ех, сподіваюсь все обійдеться і вас сильно не зачепить. Тримайтесь!!!

18. Ascorbinka

Ascorbinka скептик-романтик

вчора гісметео писало про «Франкеншторм», який вже побував на Кубі та Гаїті і тепер прямує до штатів Меріленд, Вірджинія, Пенсільванія, Нью-Йорк
    моторошно так. Хай вам небезпечний час пролетить швидко та спокійно, йшов би той ураган лісами, в обхід міст.

а служба спасіння як працює?

19. mermaid

mermaid Member

хоч би все було добре .....

20. Маруся-мама

власне тому і позакривали, щоб тій службі не було багато роботи. Тобто, в саму непогоду ніхто до вас не поїде, бо це наражає їх на небезпеку. Якщо ви живете близько до води, то ви мали покинути ваше житло вчора до 6-ї години, інакше розраховуєте на себе. Наше начальство дуже свариться з тими, хто ігнорує поради евакуватись а потім дзвонять і просять о поміч. Такі люди наражають не лишень себе, а й інших на небезпеку.