Ой, Америка, ой, Канада...

Тема у розділі 'Що у світі чувати?', створена користувачем Liliyah Romanova, 20 Травень 2009.

1. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Відповідь: Ой, Америка, ой, Канада...

якщо так, то дуже важко потім буде повернутись. А чим займаєтесь ви? Будете сидіти вдома з дитиною? Якщо так, то я його небажання розумію, бо видатки тут више криши.

Мо зачекайте і подивіться хто буде наступним президентом. Ваш чоловік може виявитись правим у свому небажанні їхати. :girl_cool:

2. Mazerati

Mazerati Well-Known Member

Ми навіть не планували нікуди їхати, але чоловікові запропонували тут контракт на рік. Ми вирішили, що в принципі нічого не втрачаєм, а світ побачити дуже хотілось. Ось і погодились. За цей рік дійсно багато побачили, але скільки ще всього лишилось незвіданого! На все треба гроші і час, бо дійсно
    Ми не шкодуєм, що прийняли рішення поїхати в США, але лишатись не плануєм. Ціни на нерухомість тут просто зашкалюють. Такщо...якщо є можливість тут пожити, не палячи мости на Батьківщині, то це хороший варіант, а там вже і вирішите - лишатись чи ні.

---------- Додано в 23:24 ---------- Попередній допис був написаний в 23:20 ----------

гм.... а чому?

3. Маруся-мама

Скільки бачила людей, то дуже рідко поверталась сім’я де були діти. Якщо ще нема дітей, тоді можливо ще й повернетесь. Але Америка затягує, особлив якщо діти пішли до школи. Вони спочатку злосні на своїх батьків, за те що їх сюди привезли, а потім чим старші тим їм тут більше подобається...

4. Romanka

Romanka New Member

Я теж би хотіла щоб спочатку поіхав малий йому 14 р. Якщо йому підійде -то ми готові до всіх випробувань.

5. Daisy

Daisy Well-Known Member

Наш приїхав в такому віці. Було тяжко і плакав і додому хотів(це як в школу пішов), а так йому сподобалось. Але з часом появились друзі, мову вивчив.Ми теж дали вибір сину чи залишатись, чи повертатись додому.

6. Маруся-мама

Знайшла цікаву статтю, про переїзд в США і порівнювання життя з Україною. Там дуже гарний абзац про те які ВЕЛИКІ витрати в США, проте вона права, щодо комфортності життя.

Та я також того не розуміла, коли поїхала в Україну, коли мені розповідав племінник, що він не виконує домашнє завдання, а просто списує в дівчат і вважає це нормальним і правильним. Одним словом мене також багато чого дивувало в Україні, і часами просто шокувало. :girl_wink::girl_blush2:

7. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Дарко ніколи на нас не злився, що ми тут. Маленький ще був. Але був період, коли він казав "їдемо до Львова й там будемо жити". Йому було 4-5 років. Відколи пішов у перший клас, то питає нас, чому він не громадянин Канади. Питання особливо загострилося, відколи Натусик народився. А зараз взагалі. Коли переїжджали кордон і на питання митника про громадянство відповіли, що в машині троє українців і двоє канадців, то Дарко потому нас питав, коли він буде канадцем також. І хоч у віці 4-5 років він говорив про життя в Україні (сумував за дідусями й бабусями), по ньому було видно, що він би не дав ради. А зараз і тим більше. І в принципі саме через те, що тут людина чується захищеною, повертатися не дуже й хочеться, особливо, коли є діти. Є тут свої мінуси й маразми, але загальна повага до ближнього, яким і ким би він не був, їх компенсує.

8. alfan

alfan New Member

Підскажіть будь-ласка (може не по темі , але я новачок тому пробачте).В мене брат по студенські візі полетів до Канади , в Торонто (сьогодні вже там), в аропорту там дали такий лист з терміном до 15.01.2013р., хто знає що це означає, чи він повинен повернутися до того терміну , чи зможе продовжити візу там.Навчання в нього на 3роки.Наперед дякую.

9. Liliyah Romanova

То є дозвіл на перебування в Канаді. Permit. З України не дають візу більше, ніж на рік, тому й той дозвіл лише на рік. Йому треба буде його продовжити ближче до дати. Але хай дуже не затягує, бо три місяці після дати, вказаної на папері його перебування в Канаді стане нелегальним і його можуть депортувати.

Останнє редагування: 16 Вересень 2012
  10. zetta

zetta Well-Known Member

як то? а скільки вчитись треба?

11. avatarwin

Відповідь на запитання (Дівчата хочу запитати вас,що підштовхнуло вас до того,щоб переїхати в Штати або іншу країну). Мене особисто нічого, так як на момент виїзду у мене було усе, квартира, машина, дача, і я тільки закінчила медінститут. Це мої батьки мене підштовхнули. Батько по своїй роботі мав пряме відношеня як з працівниками старої адміністрації , так і нової , яка утворилася після утримання незалежності УКРАЇНОЮ. І прийшов до висновку , що ніякого покращання не буде в найближчі 100 років, а тільки погіршання . Тому і вирішив їхати за кордон, і подивитися зі сторони що і хто збирається будувати в Україні. А я ще рік покрутилася без батьків і поїхала до них. Правильне це рішення було чи ні, зараз тяжко судити, але тут нікого ніхто силою не тримає , і літаки у зворотньому напрямку літають постійно.

12. Маруся-мама

Школа в Америці 12 класів. Потім університет/колледж за бажанням. Тут університети і коледжі рівноцінні. Просто університетом здається називається місце, де щей проводяться дослідницькі якісь роботи. Уточню, тоді точно скажу. Але, що в коледжі, що в університеті вчитись треба 4-5 років.

Але повертаючись до школи. Школа поділена на 3 під-розділи. Початкова школа, підготовчий клас до 5-го класу (5-ти річки до 11-років), середня школа, 6-ий до 9-го класи (12 до 15 років) і вища школа, або як тут називають гай-скул, з 10-го до 12-го класу. Діти закінчують школу в 18 років.

---------- Додано в 15:55 ---------- Попередній допис був написаний в 15:48 ----------

Це правда. Вчора чоловік сидів з своїми друзями і випивав трохи, то один розповідав, що він живе 50 на 50. Половина його тут, а половина в Україні. Як на мене, то не дуже правильно, бо тоді дуже важко. Але це його рішення. Він вірить, що он як вийде на пенсію і поїде жити в Україну, то там йому буде краще ніж в Америці. Можливо. Хоча скажу, що він не відкладає грошей в пенсійний фонд а просто всі зароблені гроші вкладає в будову хати в Україні. Каже, що з мінімальною пенсією в Америці буде збирати пляшки по вулиці, але водночас надіється, що одна з його доньок візьме його до себе жити. Це малоймовірно. Дівчатка дорослі і дуже незалежні. Я думаю, що дівчатка пустять корені в Америці, а татові може й справді краще повертатись.

13. Liliyah Romanova

І то 12 років, без перескакувань.
    А ще є 2 роки передшкілля.
    У Канаді лиш та різниця, що школи тільки дві. До 6-го класу одна, а від 7-го інша.

14. Маруся-мама

В нас нема. В нас тільки один рік передшкілля, і то заняття там не на повний день а лишень на 3 години.

15. Liliyah Romanova

Ага, тут те саме, тільки 3 години й уроки по 20 хвилин. Але дітки йдуть з 4 років. Є так званий молодший садок (JK) і старший садок (SK).

16. natorella

natorella Well-Known Member

ну так, так вміють робити власне ті, хто
    вони дивляться зі сторони, як їхні дружбани помагають робити так

17. Маруся-мама

Школи три. Просто початкова і середня об’єднані в одному будинку. Тут також таке є. Все залежить від міста в якому живеш. Де багато дітей, розділяють на три різні приміщення, де мало, все в одному. В середній вони ходять по-класах, а в початковій сидять в одному і працюють з одним вчителем. В середній вже починається різні предмети з різними вчителями.
    Я говорила не про будинок, як такий, а про школу як навчання.

18. Daisy

Daisy Well-Known Member

Тут дванадцять класів в школі. Малось наувазі, що на четвертий рік в школі вчителі думали що він народився тут.

19. mermaid

mermaid Member

є ще вищі школи, не можу сказати впевнено, але здається починаються з 9 класу... Ми хотіли перевести малого в одну з таких шкіл, бо в неї вищий рейтинг, теж католицька, думала теж, що буде з 7 класу...але виявилось, що і 8 класу у них немає, тільки старші.... в зараз він ходить в школу, яка і середня і вища в одній споруді, хоча старша школа розділена з середньою і учні не стикаються у приміщенні школи, ну і автобуси возять шкільні тільки до 8 класу.. дальше міський транспорт.

20. Маруся-мама

В нас міського транспорту нема, тому в нас возять автобуси до 12-го класу. Мої племінники їздили.

Правда в нас отаково, що початкова школа починає навчання в 9-тій ранку заняття, середня в 8-ій, а старша в 7-ій. Це в нас так придумали, аби старші забирали менших зі школи, або якщо залишаються на якісь клуби після заняття, щоб ще мали час зробити уроки.

Мій малий вже в 7:10 вже стоїть на автобусній зупинці.