Ой, Америка, ой, Канада...

Тема у розділі 'Що у світі чувати?', створена користувачем Liliyah Romanova, 20 Травень 2009.

1. CaddyV

CaddyV Well-Known Member

Відповідь: Ой, Америка, ой, Канада...

Дівчата можливо хтось підкаже, восени планую летіти в Канаду (Ванкувер), а на зворотній дорозі хочу повезти малу на Ніагарський водоспад. Питання в тому чи прилетівши в Торонто о 6.20 ранку, а виліт до дому о 18.55 ми встигнемо з'їздити на Ніагару на екскурсію. І можливо хтось знає подробиці на що варто звернути увагу? Дещо почитала в неті, але часто в реалі буває по іншому.

2. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

З Торонта до Ніагари 1,5 години машиною. Якщо дуже поганий трафік, то й дві, але то рідко.
    На Ніагарі обов'язково підіть на оглядове колесо, попливіть до Ніагари кораблем і підіть до підніжжя водоспаду. Решта - то таке, можна пропустити.

3. CaddyV

CaddyV Well-Known Member

А громадським транспортом?, бо ми будемо без авто.

4. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Ми ніколи громадським транспортом не користувалися, аби туди заїхати. Швидше за все має бути якийсь автобус, але де його шукати, я вам не підкажу, бо не знаю. Тут точно треба в інтернеті шукати. На жаль, я до понеділка поза цивілізацією, а з телефона шукати не надто зручно. :sad:

5. mermaid

mermaid Member

Пошукала інформацію про тури, найзручніший і найвигідніший варіант, але для вас повернення до Торонто буде запізно, в основному всі повертаються біля 6 вечора. Самостійно туди можна добратись поїздом або автобусом, я так зрозуміла що поїздом найкраще ( тільки невідомо чи будуть поїзди ходити осінню), зарезервувати місця туди немає можливості, але враховуючи що поїзди дуже великі то проблем не виникає. Читайте інформацію тут, якщо якісь питання то питайте. Конкретні маршрути дати не можу , бо теж їздили автомобілем. Повторю, що сказала Ліля, на кораблику до водоспаду поплисти обовязково, багато дуже часу не займає але враження незабутні. Але прихопіть якісь кофтинки на довгий рукав, навіть якщо буде спекотно, бо хоч і дадуть вам дощовики щоб захиститись від бризків водоспаду, але вода дуже холодна і буде холодно. Я змерзла дуже бо була у майці. :girl_blush2: Правда з теперішньою спекою може це і не загрожує.

6. Holly

Holly Moderator

Дівчата, розкажіть про медстахівку. Яка вартість порівняно з середньостатистичною зарплатаю. Я чого питаю, не раз чула як в нас жаліються на життя, особливо на медицину. В нас все так погано, а от закордоном є страхівка. Але складається враження, що ті люди думають, що стахівка надається безкоштовно

7. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Є і таке. Ми платимо невелику суму за страхівку, тому, що за нас платить працедавець. Розумієте, якщо працедавець має (на сьогоднішній день він не зобов’язаний оплачувати страхівку працівників, якщо у нього працює менше ніж певна кількість людей) оплатити вашу страхівку, то зарплату відповідно вам дасть меншу. І це зрозуміло, бо він платить страховій компанії немаленьку суму.

Через те, що ми не платимо, наша страхівка не найкраща. Дякувати Богу, що ми до лікарів не ходимо і нам вони непотрібні, але з часом і коли людина в віці то такі речі мають велике значення. У нас наприклад полікувати зуби не можна всі і зразу. Лікар має право поставити лишень одну пломбу на пів року. А рут-канал, чи як то кажуть, тягнути нерви він має право тільки один раз на рік. Якщо тобі треба більше, то мусиш платити з своєї кишені.

Тепер щодо страхівок. Якщо ані ти ані чоловік не працює, отже ви не маєте заробітку, тоді ви маєте право на безкоштовну страхівку. Як її оформити? Йти в державний госпіталь і звертатись до спеціальної секретарки яка все оформить і вам дадуть страхівку. В штаті Нью Йорк існує положення, що всі діти повинні мати страхівку (ну бо як інакше їх всіх обрахуєш і видаш щеплення), тому якщо мама не має можливості собі купити їй оформляють штатову страхівку.

Якщо ви працюєте, тоді на роботі вам запропонують купити собі страхівку. В залежності від того який працедавець страхівка на одну особу безкоштовна, а коли заходить розмова про дітей чи чоловіка/жінку тоді треба вже доплачувати. З кожного чеку приблизно треба платити від 150 до 250 долларів. Якщо порахувати, що чеки ви отримуєте два-три рази на місяць, то воно файно влітає в копійку.

Можна ніякої страхівки не купувати а за все платити грошима. Є чіткі тарифи кожного лікаря і ви знаєте скільки коштуватиме візит, аналізи, чи інші послуги.

Все вище сказане, за умови, що людина в країні працює або легально. Якщо ж вона в країні нелегально, тоді треба йти просто в кімнату швидкої допомоги і там вам нададуть необхідну допомогу, але в лікарню не покладуть. Першу допомогу нададуть, а далі скажуть іди лікуйся в свого лікаря. За таке, багато не платять, або можна розплатитись в розстрочку.

8. Oddly

Oddly Well-Known Member

а це в середньому більше, ніж зі страхівкою?

Наприклад, коліжанка, яка мешкає в штатах, каже, що дитину зараз не може планувати, бо то страшно дорого буде коштувати народити (бл. 20 000 доларів), а страхівку тільки на наступний рік отримає, от тоді можна думати. Це аж так все страшно?

9. Маруся-мама

більше, але якщо ви платите готівкою то з лікарем можна домовитись і на менше. Проте, багатьом людям вигідно платити саме готівкою, бо ходять до лікаря один раз в рік, а страхівку треба платити що-місяця.

---------- Додано в 15:46 ---------- Попередній допис був написаний в 15:40 ----------

Ні, то їй просто невигідно зараз дитину мати, але не через страхівку. Я вже писала вище, що якщо не має грошей можна зробити собі безкоштовно штатову. Все залежить в якому штаті вона знаходиться. Проте, не знаю таких випадків, що треба було платити за пологи зі своєї кишені. Плюс, пологи коштують не 20К а 6К або 8К В залежності від того чи сама народила, чи кесарили. В кінці кінців може домовитись з дуолою або акушеркою.

Швидше за все вона просто хоче заробити гроші, бо потому треба буде сидіти вдома або віддати дитину в садок, що коштовно. Чи вибере віддати дитину в садок, а чи піклуватись про неї сама, це буде удар по їхньому сімейному бюджеті. Он тому і чекає. В Америці дуже вигідно бути бідним. Федеральних програм для таких людей ДУЖЕ багато. Якби все було так страшно, як онто вас страшать, не було б так багато багатодітних жінок, які ніде не працюють, дітей мають по 10-12, і про ніяку страхівку не дбають.

10. Oddly

Oddly Well-Known Member

ну, вона, мабуть, мала на увазі загальні витрати - вагітність, пологи, після народження дитини і т.п.
    але я згідна, що швидше за все

бо

11. Mazerati

Mazerati Well-Known Member

ага, в мене сусідка недавно народжувала. Тяжкі пологи, без страховки 9К заплатила. Зі страховкою було б значно дешевше.

12. Mariya

Mariya Well-Known Member

Мені за самі пологи нарахували десь коло $11000 (пологи були легкі, без ускладнень). Я заплатила $1100, все решта покрила страховка. Плюс страховка покривала всі мої медичні видатки під час вагітності повністю

13. Маруся-мама

Сонечко, то не за самі пологи, а за перебування в лікарні. Тому то треба трошки розділити на дві частини.

В Америці людина отримує два рахунки, аби оплатити пологи. Перший це за самі пологи лікарю, а інший це за перебування в лікарні два дні. Лікарю платять десь в районі 4-х тисяч за звичні пологи, а он вже перебування в лікарні то інша справа.

За лікарню тут виставляють несусвітний біл. Нераз такі ціни, що думаєш, а то за що?

Менше з тим. Марійцю, а ти конче мусіла ту тишшу платити? Я б не платила. І не плачу. Воюю з лікарнею і домовляємось на маленьку, ну дуже маленьку суму в розстрочку. Хоча чула, що саме в вашому штаті з тим важче ніж в нас. Хоча... то ж бізнес і їхні гроші. Домовитись можна.

От вам і дєрмократічний штат. В нас в Новім Йорку таких нема, хто сам буде платити, хоч в демократичності він не далеко втік. Для чого? Адже є КУПА державних і штатових програм які допоможуть з оплатою. Вона хотіла, той заплатила. Чому вона не оформила собі страхівку, якщо так треба було? Чому не оформила страхівку на себе і дитину. Я щойно перечитала закони Каліфорнії, і вони так само як і в інших штатах зобов’язані дати страхівку для малоімущих. Ну хіба ваша знайома дуже багато заробляє. Тоді питань нема.

Люди! Вивчайте свої права, бо дєржава добре знає свої обов’язки з вас дерти податки.

А ще, щодо страхівок. Є так, що певні люди не можуть собі позволити купити страхівку, бо працедавець не дає ітд, ітп. Тоді, треба об’єднуватись в групу (кілька сімей) і купувати групову страхівку до купи. Кожна родина зможе собі дозволити потратити на страхівку 300 долларів в місяць, бо для багатьох це 1/2 тижня зарплати. І тоді, не буде ось таких випадків, що мусіла заплатити все готівкою.

Воно в страхівках так є, що всі витрати пов’язані з вагітністю повністю оплачуються. У всіх. Я вже перешлябізувала декілька страхівок, і всі вони це покривають.

А твоя тишша, то було ко-пей за лікарню? Певні лікарня в тебе виявилась особлива. В нас таких великих ко-пейментів нема. Шкода мені грошей, навіть чужих :girl_haha:

14. Mazerati

Mazerati Well-Known Member

взагалі то вона народжувала в Вашингтон дісі, а після того одразу переїхали в Каліфорнію. Чому не оформила страховку поняття не маю.

15. Маруся-мама

не менш дєрмократічне сіті :girl_wink: Хоча дуже гарне, і мені дуже подобається. Правда, це місто де б я ніколи не жила.

Я власне за те, аби оформити собі дешеву страхівку. Закон США гласить, що якщо жінка має маленьку дитину або вагітна штат повинен забезпечити їй охорону здоров’я для неї і малятка.

Оddly, передайте своїй подрузі, що навіть якщо вони не мають права на будь-яку державну допомогу (бо такі умови існують для деяких еміґрантів) вона має право на безкоштовну страхівку. Правда наперед оформити таку страхівку важко, треба бути вагітною. :girl_wink:

16. Ascorbinka

Ascorbinka скептик-романтик

Марусю, бідним наскільки? життя в поганому районі, діти в поганій школі, харчування по талонах і ніхто ніде не працює?

17. Маруся-мама

Саме так. Якщо ви хочете вигоди, то за вигоди тре платити.

А як вам всеїдно, то жиєте в поганому районі, довкола вас їдна чукуляда або латиноси чи араби (не те що всі вони їднакові чи погані), харчуєтесь талонами, ніде на працюєте (бо їнче відберуть допомогу) і берете від дєржави поміч, як бідна особа. В Новім Йорку ще можна жити між пейсатими євреями. Вони також хитро жиют. :)

Я коли приїхала в Америку, то жила саме в такому районі і будинку. Таракани бігали як коні величезні, по всьому що тільки можна було. Якось таракан перебігся по ліжку на якому я мала спати, то я не могла на то ліжко лягти і спала на підлозі. Ото вже мантелепа. Воно ж на підлозі більше лазить, ніж по-ліжку.:girl_haha::girl_haha: Миші, то були наші домашні тварини. Сестра з чоловіком виловлювали щодня по три штуки. Довкола були одні індуси, латиноси і темношкірі. Харчувались продуктами які були на половину гнилі, бо дешево можна було таке купити. На щось краще грошей не було. Телевізора не було, і ми просто дивились в вікно і споглядали на те, що робиться на вулиці. Це був наш ентертейнмент. Роботи не було, бо не було мови. А з часом почали вчити мову, почали працювати і вже не були задоволені з того, що було довкола мене. Піднялась, пішла на роботу. І працюю вже 20 років на рідну дєржаву.
    Ще додам, що нам ніхто не допоміг ніз чим. Ми тут родини ані знайомих не мали, а в українській церкві нам сказали - пощо приїхали! їдьте будувати свою свобідну. Так, що я була одна хто трохи знав мову. Мусіла все вивчати, щоб 5 чоловік могли собі дати раду.

Я не проти соціальних програм, бо вони потрібні. Вони потрібні аби давати людям поштовх, і бажання досягти кращого і стати на ноги. Дехто хоче все і зразу, аби йому подали на тарелі з голубою стрічечкою, а я все чого досягла досягла власними помилками і доробками. Тому, у мене відношення до тих хто тільки вимагає від держави але нічого сам не дає відповідне.:girl_curtsey:

18. Ascorbinka

Ascorbinka скептик-романтик

стимуляція-мотивація, однако))) і так довічно? чи допомога плавно в пенсію переходить? а відки тоді бомжі беруться

19. Маруся-мама

Та всьому колись приходить кінець, або допомозі або людині. :girl_haha:

Хоча, можна з часом і перекваліфікуватись на пенсію, за непрацездатністю, яка прирівнюється до 3-ї групи інвалідності. Людина має якісь фізіологічні вади/хвороби які їй не дозволяють працювати, і тоді вона може отримувати пенсію по-інвалідності.

Звичайно, що не все так рівно чи просто, бо багато є такого - цо можна воєводзє, то нє тобє мали смродзє.

20. panikvarts

panikvarts Well-Known Member

Цікавить таке: чому в Штатах, де ноутбуки/телефони порівняно дешеві, а от тарифи на Інтернет/мобільні розмови такі дорогі? І загалом які там мінімальні ціни на мобільні розмови?