Ой, Америка, ой, Канада...

Тема у розділі 'Що у світі чувати?', створена користувачем Liliyah Romanova, 20 Травень 2009.

1. Mariya

Mariya Well-Known Member

Відповідь: Ой, Америка, ой, Канада...

А шо в Америці заробляють $250 на місяць?

2. ckorpionsha

ckorpionsha Well-Known Member

---------- Додано в 23:06 ---------- Попередній допис був написаний в 23:04 ----------

я не знаю скільки там заробляють. Я мала ввиду 200-250 грн. Ну хабара там напевно нема. То офіційно.

3. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Ну як вам сказати. Достатньо.

Все залежить яка у вас зарплата, але грошима тут ніхто не розкидається, типу - подумаєш, що таке 75 долларів.

4. ckorpionsha

о, порозумілись. Ну то ясно, там треба робити, щоб мати і цінність тим грошам велика. Моя тітка вже 15 років на двох роботах робить. Але більше ніж на 2 місяці її з роботи сюди не пускають. Хоч більше то звільняйся.

5. Маруся-мама

Бачте, я вас трошки заспокою, бо кров в мочі і КРОВ В МОЧІ, це дві різні речі. Тут в офісі роблять аналіз, і часами присутність кров’яних тілець в мочі це лишень невеличка дрібниця/реакція, а часами велика проблема. Якби у неї була велика проблема ніхто б її ніколи не тримав до четверга. Значить вони знали, що нічого серйозного нема.
    Мому чоловіку також сказали, що була кров в мочі. Але це були дрібнички кров’яних тілець, які показали, що десь було запалення.

Те, що ви описуєте, це перебільшення. Тут на людину вважають в 100 разів більше, ніж в нашій коханій батьківщині.

Тут треба просто навчитись НЕ панікувати і вміти задавати запитання. Треба питатись, і випитатись все аж поки не заспокоїшся. А то я знаю наших людей, при зустрічі з лікарем нічого не питаються, а потім перестрашені. А американці, до занудності нераз ВСЕ випитують. Їх занудність зрозуміла, бо тоді вони мають повну картину. І знають що робити далі.

---------- Додано в 23:15 ---------- Попередній допис був написаний в 23:14 ----------

О, то їй дуже добре ведеться. Мене більше, як на тиждень з роботи не відпускають.

6. ckorpionsha

7. Mazerati

Mazerati Well-Known Member

8. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

нічо собі, я на тиждень поїхати кудись хочу, то маю купа мінінгіту на роботі...

9. xsanka

xsanka New Member

Напишу трошки я про своє враження американською медициною. А то Таня все трошки перебільшила. Остані майже 2 місяці я майже щодижня в лікаря. Медицина тут хороша, але все дуже довго, і для мене це не звично, хоча для американців це звичне діло. Тут дівчата писали про Emergency room, хочу роз'яснити що то таке. Це так як у нас швидка допомога (надзвичайний стан). Якщо вас не може прийняти лікар ви їдете туди, процедура там дуже довга від 3 до 5 годин, причому ви в черзі можете просидіти 3 години. Коли я там сиділа, то бачила там різні випадки і вагітну жінку на 2-3 місяці, яка з тазіком сиділа і постійно блювала, і дитину яка зламала ногу( нога спухла, дитина постійно плакала) і ше багато чого, але кожен сидів і чекав чергу. Ніхто не нервувся і не жалівся, іноді думаю, якби в нас так люди чекали то мабуть матюкались. А в них то звична справа... Мій огляд в Emergency зайняв цілий день. В мене були дуже болі в животі, мені зробили купу аналізів, виписали ліки і назначили зустріч у мого лікаря через день. Оскільки аналізи мої були погані то вночі, десь 1 ночі, мені позвонили сказали що у мене в шлунку інфекція і я мушу приїхати завтра взяти ліки. А мою зустріч перенесли до лікаря на тиждень. Оскільки в мене страховка, то всі ліки я отримую безплатно.
    Я пила антибіотики від яких мені було погано, я не могла нічого їсти, в роті не було слини. Позвонила до лікаря, він запевнив що то нормально то така реакція на антибіотики, але потрібно пити далі, бо тільки вони можуть вбити цю інфекцію. Але мені було погано і я знову поїхала в Emergency. Знову 5 годин в коридорі, купу аналізів, і зустріч в лікаря, через тиждень щоб провірити мій шлунок. Від того часу коли у мене почав боліти шлунок, і його обстежили пройшло три тижні, в мене були страшні болі, я не могла їсти, похудала на 8 кг. А потім на додачу в мене молочниця (від антибіотиків), кров в сечі( сеча темно червоного кольору) І ше пройшло 2 тижні щоб я то вилікувала і попала до лікаря.
    Для мене то було все дуже важко і довго, і ото чекання тиждень чи два щоб попасти до лікаря це дуже довго.
    На додачу до всього похворіли мої діти... Два дні висока температура 103-104, то наша майже 40 градусів, звонимо до лікаря--місця вільного нема, їдьте в Emergency. Їдемо... чекання 3 години, нам дали Тайленол, щоб збити температуру, до того ми збивали Ібупрофеном, і назначили зустріч на другий день. Коли ми попали до лікаряя тепрератури вже не було, але дуже кашель і насмарк. Лікар подивилась, послухала і каже нічого страшного, само пройде до 7 днів. А дитина кашляє страшно, кажу дайте якісь ліки, щоб полегшити їй то відкашлювання, лікар мені сказала що не треба, якщо сильно кашлятиме дайте Тайленол. Отак то... Ні я згідна що то добре коли в твою дитину не пичхають антибіотиків коли не треба і треба, але коли дитина цілу ніч кашляє і не може спати, хіба не можна їй виписати щось від того кашлю... Не подобається мені то, але я панікорша трохи, а американці пофігісти, і вони до того ставляться, як на мене легковажно чи як(не підберу слова). Вибачте що стільки настрочила.

10. Mazerati

в аптеці можна купити сироп від кашлю без рецепта.
    А ви в американських лікарів обслуговуєтесь чи в російськомовних?

11. xsanka

xsanka New Member

.
    В аптеці є якісь сиропи, але я так не можу купити дитині сироп, який я не знаю.

Тут тільки американські лікарі.

---------- Додано в 23:04 ---------- Попередній допис був написаний в 22:58 ----------

Дівчата хочу запитатись з чого ви сирник печете, я сирнички роблю з Ricotta cheese. А от сирник не знаю... Поділіться будь ласка рецептом. І ше який можна купити сир, щоб був як наш домашній, чи тут таке не реально.

12. Mariya

Mariya Well-Known Member

Я назви ліків в Google забиваю.

Сир роблю сама з Buttermilk (краще нежирного). Купуєте галон або два, відігріваєте, відкидаєте на марлю (марля - Cheese Cloth )

13. Mazerati

Я купляю домашній сир в російському магазині. Знайома пекла чіз-кейк з сиром Філадельфія, але не впевнена, що в сирник підійде

14. Mariya

Mariya Well-Known Member

Він там дорогий

15. Mazerati

$5 за lb
    Мені важко сказати чи то дорого. Але я краще куплю ніж буду сама робити. Лінтяйка я.

16. Mariya

Mariya Well-Known Member

А на сирник 2 кг треба. :sad:

17. Маруся-мама

В нас домашній сир, той що вдома називали бабський, фірми Френдшіп, з Пенсильванії, коштує 7.99 за пів кіля. Ну то я хіба вже при дуже добрій погоді беру кілограм на сирник.

Можна взяти котедж сир, але його треба відтиснути в марлі і потім перемолоти аби перетерти, через друшляк.

18. xsanka

xsanka New Member

Дівчата а порадьте мені ше сироп від кашлю, щоб при вологому кашлі підходив, а то вже не можу слухати як мої діти кашляють.

19. avatarwin

Дівчата Ви тут трохи дечого напевно не до кінця розумієте. Юридичні закони що у Канаді, що у США безумовно різняться но не так сильно як Ви собі уявляєте. По перше -- ,ідучи на роботу в компанию ти погоджуєшся на їхні умови праці(відпустка , лікарніні ,декрет і.т.д).Невже Ви думаєте якщо я можу утримувати якийсь свій бізнес , що я буду порушувати умови праці моїх працівників , для того щоб пізніше платити великі гроші за адвокатів і судам , а ще і тому працівнику проти якого я прийняла неправомірне рішення. Якщо я маю свій бізнес у мене є відповідно і свій лоер ,який і порадить мені, що і у якому випадку я можу і маю зробити , якщо я у чомусь сумніваюсь, за це я йому і плачу гроші.

---------- Додано в 20:41 ---------- Попередній допис був написаний в 20:03 ----------

Що до медицини то тут трохи є різниця між Канадою і СШа у тому, що там є безкоштовна медицина , тому Канада ближче до соціалізму. У Сша такої немає, але у законі написано так, якщо людині що небудь загрожує життям, вони зобовязані щоб усе зробити щоб людина вижила, а вже що до лікування і далі, це її проблеми. При тому відповідний рахунок на оплату приходить в любому випадку. Одна справа з одних можна витягнути цю оплату з інших ні. Якшо ти працюєш офіційно в країні безумовно вони з тебе любими шляхами найдуть як витягнути гроші. Друга справа що ти в країні нелегально , або непрацюєш у данний час , то з першого нічого не дістануть а з тебе як пічнеш працювати то пригадають.Так як попадаючи на лікування у любу медичну установу ти заповнюєш усі свої данні.І вони тебе не згублять. Це стосується тих хто не має страхового полісу. Хто має тим набагато простіше , але всеодно залежить який у тебе страховий поліс. Усі великі лікарні і їх бренчі, майже усі страхові полюси приймають, так як є така домовленість . Якщо у Вас є свій лікар до якого ви ходите постійно, і Вам припекло ,ніхто Вам не відмовить , а якщо ви просто хочете попасти то запишіться на якийсь день і усе. Що до швидкої якщо припекло то за пять хвилин вона приїзджає , крім неї ще можуть приїхати пожарники або поліція , всі вони вміють дати першу необхідну допомогу , далі Вас відвезуть у найближчу лікарню і там в залежності від вашого стану, Вас покладуть у палату , а далі післсЯ всіх процедур в залежності на що ви жалієтесь , вас залишать на лікування, відправлять до дому ,або переведуть у відповідну лікарню. Все оплатить Ваш поліс.Як що Ваш особистий лікар у відпустці Вас прийме любий інший за Вашим бажанням. І ще одно,якщо ви бажаєте мати найкращих лікарів (БРЕНД), то тут не усякий лікар візьме Ваш страховий поліс у себе в офісі, вони беруть тільки досить дорогі полюси. Але кожний такий лікар працює при якійсь лікарні , а там усі полюси беруть. Виясняєте у якій лікарні він працює ,а це відповідно великі і досить відомі лікарні , звоните туди і замовляєте аппойтмент. І питання вирішено .Бо у своєму офісі прийом у такого лікаря коштує до 500 дол. І взагалі у медицині США багато цікавого . А в цілому Вона одна з найкращих поки що не рахуючи ще декілька Европейських країн. Дякую за увагу.

---------- Додано в 20:52 ---------- Попередній допис був написаний в 20:41 ----------

20. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Ви не будете порушувати, але не всі такі, як ви. Та компанія, де я працювала, правника свого не має. У них секретарка закони придумує. Це я трохи перебільшую, але так є частково. З нею неодноразово мали різні працівники суперечки щодо своїх прав і завжди саме вона помилялася.
    Наприклад, я була першою вагітною в компанії, то на мені вони вчилися. Я була першою, хто вийшов на роботу з декрету, знову вони на мені вчилися. І я мусіла знати свої права краще, інакше було би мені несолодко, адже вони тим не цікавилися.
    Мій співпрацівник був першим, хто вирішив узяти кілька тижнів батьківського декрету, який йому належить за законом, незалежно від того, чи його жінка бере декрет чи ні. Йому відмовили, сказавши, що такого нема. Він довів свою правоту й отримав батьківський декрет.
    Зараз є ще одна працівниця компанії в декреті й вона хоче повернутися на роботу раніше, на що цілковито має право. Компанія її змушує брати цілий рік і не дозволяє повертатися. Це теж незаконно, але дівчина не хоче робити проблем із компанією, де планує працювати, тому мовчки терпить.
    Я хотіла взяти неоплачувані відпускні, які мені нараховувалися протягом декрету. Мені також одразу написали, що таке не існує і нічого мені не нараховувалося. Знову в кінцевому результаті вияснили, що я таки мала рацію й отримала свої дні.
    Коли я повернулася з декрету, мені сказали, що я тепер починаю, як з нуля, і матиму лише 2 тижні відпустки. Довелося доказувати, що то неправда, бо насправді той час, коли я є в декреті, рахується мені до стажу, відповідно, якщо в тому часі інші мали підвищення, мені воно теж належиться і т.д. Признали мені рацію також.
    А зараз мене скоротили й усі факти, які я назбирала, відколи повідомила їм про свою вагітність, вказують на дискримінацію.
    Я вже точно можу подавати скаргу на них через міністерство праці. З Трибуналом прав людини тяганина буде довша, бо треба трохи паперів заповнити, зустрітися з адвокатом і лише тоді знатиму, чи має сенс починати проти них судову справу.

Чому компанія в такій ситуації опинилася? Бо вони ніколи раніше не дістали по хвості за те, що виробляли, а було різного багато. І чомусь попередні люди вирішили просто лишити то й закрити очі, а я й мій співпрацівник вирішили не мовчати й подати скарги, тим більше, що є на що. Думаю, то буде научка для компанії. Правника вони тепер точно наймуть, але й до працівників будуть більш уважні та обережні.