Ой, Америка, ой, Канада...

Тема у розділі 'Що у світі чувати?', створена користувачем Liliyah Romanova, 20 Травень 2009.

1. Finya

Finya if you don't get enough I'll make it double

Відповідь: Ой, Америка, ой, Канада...

Расових класифікацій тільки Вікіпедія подає 15 - 19століття і 16 - 20століття) Вони відрізняються за принципами побудови та включеними даними. Практично у всіх схемах расової класифікації виділено 3 великих групи або їх ще називають ВЕЛИКИМИ расами:європеоїди, негроїди, монголоїди. Саме так вчили нас в школі і саме цю класифікацію я мала на увазі в попередньому повідомленні, намагаючись співвіднести американські назви з відомими мені. Монголоїдів ще іноді називають азіатською або азіатсько-американською расою, негроїдну расу – екваторіальною або австрало-негроїдною, європеоїдну – кавказоїдною або євразійською. Такі дані подані у багатьох джерелах. Так що я нічого не сплутала) Поєднали їх так вчені, я далека від того)
    Називати негрів афро-американцями можна, говорячи про тих представників раси:girl_smile:, які живуть в США. А як називати інших? Наскільки я пам"ятаю з Бічер-Стоу, евфемізми на зразок "чорні", "кольорові" також вважалися неприйнятними. Може, вже ні)
    Для чого? Мене зовсім не цікавить хто, чому і як склав якісь питання на якомусь бланку в якійсь країні) Я задала питання на форумі. Якщо немає відповіді, можна розглядати його як риторичне))

2. Mazerati

Mazerati Well-Known Member

о, не повірите, ми раз по ТВ дивились передачу про польське Різдво. Там одного з царів у вертепі назвали "АФРОПОЛЯК" :girl_haha:

---------- Додано в 19:06 ---------- Попередній допис був написаний в 18:54 ----------

ага, в Каліфорнії чорних майже нема, зате латиноамериканців....:girl_impossible:

3. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Ну в нас також є державні садочки, тобто так звані державні. Бо у нас ніц державного не повинно існувати, бо країна капіталістична. Тай не може тут бути нічого державного, бо страшна корупція. Всетаки переконуюсь, що соціалізм не для америки.

Повертаючись до державних садочків. Це по-суті приватний садочок який приймає до себе дітей з бідних сімей, а ті бідні сім’ї мають так свані ваучери від держави які їм дозволяють не платити за садок. Там також готують їжу, але я не чула ніц путнього про такі садочки. Бо в Америці працює тільки те, що має конкуренцію. Якщо конкуренції нема, і за місце в садочку не треба боротись, той відповідно вчительки там такі що до дитини не дуже дивляться а чи нею займаються.

Я бачу цю разючу різницю між державним і приватним з моїми дітисками і їхньою групою продовженого дня. Це не група продовженого дня а якийсь ідіотизм. Мені вже дешевше няню винаймати. В тій групі продовженого дня є 3 вчительки, то вони лишень сидять і між собою говорять цілий час а до дітей не дивляться. І це називається суспільна допомога, за твої кошти. Я таку допомогу бачила...

4. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Та, чим більше читаю, тим більше мені подобається соціялістична Канада. :girl_haha:
    Державний садочок тут елітний і дістатися туди ой як непросто.
    Ну, але завжди є YMCA з гарною спорт-програмою, доступними цінами та хорошим харчуванням.

5. Маруся-мама

То не суть в тому що вона соціалістична, суть в контингенті який там живе. В Америці надто багато тих хто не хоче нічого робити а тільки вимагає. Ти свої пільги вже давно відпрацювала перед державою, так само як і я свої. Але якщо ти на свою зарплату утримуєш двох дармоїдів ( це не сім’я мається на увазі) а я на свою 10 що найменше. Ось і всьо. Плюс у вас нема такої жахливої нелегальної еміґрації як в Америці, просто бо невигідно. Не сховаєшся. А тут ой як гарно можна сховатись і жити краще в сто раз. Я працюю, плачу податки. Вони беруть від мене гроші за свої послуги але податків не платять, а як час прийде до того що отримати медичне забезпечення в лікарні, то я отримаю гірше бо у мене є страхівка а нелегал краще бо у нього нема нічого і його будуть рятувати не рахуючи грошей.

Тому тут не соціальний устрій причина, а законодавство і тупість американців. Давно вже розвалили Америку. Починаючи з Буша старшого.

6. Daisy

Daisy Well-Known Member

А я бачу ті що отримали громадянство то більше дурять Америку як нелегали, сидять на велфері, в багатьох випадках ще й квартиру їм оплачують, а вони працюють на кеш. А Бруклін рускомовний взяти хоч би, сама знаєш що там тобі можуть зробити такі пільги про які в інших районах навіть би і мріяти не могла, так само і з медициною там, отримаєш все що хочеш і не хочеш, від масажу до сиділки. Так само з "садіками" для пенсіонерів, їздять в "садік" безплатний і ще сиділку мають вдома.Просто тут нема порядку!

7. oksumoron

oksumoron Active Member

мій друг зараз яких живе в Нью Йорку- починав так як ви і кажете!
    почав працювати на статуї свободи і загалом йому сподобалось таке мегемільйонне життя!
    так після того нікуди більше не хотів їхати!

8. Маруся-мама

Обама прикрутив їм ті садіки. Скоро всі садіки мають позакривати :girl_wink:
    Так але чи не вони перші псьочать на Америку і вимагають що їм мусиш дати, бо вони визволителі. Вже не кажучи про те що мають мілліонні статки і всеодно вимагають від держави безкоштовного всього, прі правільном планірованії нє потєряєтє дєнєг.

9. Mazerati

Я вже три місяці в Каліфорнії. Час пролетів дуже швидко. Ми виселились з готелю і зняли квартиру в кращому, на мій погляд, районі. Провели інтернет. Купили деякі меблі. Життя увійшло у більш-менш звичний ритм.
    Сьогодні гуляла трохи і задумалась, що змінилось у моєму повсякденному житті в порівняно з життям у Львові.
    Перш за все - зникло багато страхів. Може для когось це тупо, але я реально цього боялась:
    заходити в під"їзд самій, вночі боялась спати, коли з під"зду було чути різні крики, вночі ходити по вулиці і зустрічати п"яні компанії, боялась їздити в маршрутці, після того, як попала в ній в аварію, боялась взимку ходити під балконами, на яких висять бурульки, боялась ввечері самій бути в квартирі, поки чоловіка нема з роботи, боялась носити в гаманці більше як 300 грн і ще багато всякого такого...
    Зараз в мене нема таких страхів, абсолютно. І жити без того багажа значно легше. Відчуваєш себе по-іншому. Мабуть не всюди було б так. Не у всіх штатах і не у всіх районах. Але на разі, я рада, що я зараз тут, хоч і тимчасово.

10. Маруся-мама

Я вас чудово розумію. Он я також багато про це думала, адже можу спокійно залишити ключі в машині, або заведену машину на подвір’ї і їй нічого не станеться. Можу не зачиняти хату, і ніхто не прийде в гості.

Ба, навіть якщо піду в магазин на молі, і забуду закрити авто йому нічого не станеться.

11. mermaid

mermaid Member

Я дуже рада, що все у вас складається добре.
    Аналогічно у мене, я взагалі боюсь завжди і всього але причин для страху набагато тут поменшало, зявилось якесь почуття комфорту а не постійної настороженості, як в Україні..Не кажучи про безпечність а навіть в звичайнісінькій черзі до лікаря не треба нервувати і переживати , що кілька пройдуть без черги перед тобою і засяде там чаювати на годинку, просто приходиш реєструєшся у автомат машині і потім тебе викликають згідно списку. Як заходиш в супермаркет ніхто за тобою не бігає і не дивиться, що ти там на полицях дивишся чи береш у руку, з підозрою що крадеш... Особливо чим вирізнявся "Ваш" магазин на Сихові... Дитину возить автобус до школи на який чекаємо біля 2 хв. А не йти 25 хв до школи чи дощ чи мороз...Можна навести купу прикладів..Навіть такі дрібнички змінюють життя, роблять позитивнішим і з меншими страхами і нервами....

12. zetta

zetta Well-Known Member

то правда..... власне люди тому такі і озлоблені.

13. xsanka

xsanka New Member

А я навпаки почала боятись...стала зайвий раз перевіряти чи закрила квартиру, чи все на місці. Я в США, а саме в Колорадо Спрінгс 2 місяці, за цей час нас обідкрали і тому почала боятись. Рада що у дівчат склалось все як найкраще, але у мене немає такого захоплення Америкою, мені в Україні краще. В нас люди щиріші і живі. А крадіжки є як і в нас, так і тут. Не знаю для мене Львів найкраще місто на землі.

14. zetta

zetta Well-Known Member

для мене теж... звичайно небезпеки є всюди, але наша людина вставши з ліжку і поки добереться на роботу то так знервується шо капець. Мазераті, Консуелка ауу, до львова не тягне вас ?

15. mermaid

mermaid Member

Оксанко дуже вам співчуваю, не уявляю навіть в якому стані була б я якщо б хтось нас обікрав, двері я теж перевіряю бо злодії є кругом...
    Звичайно, що найкращим місцем на землі залишиться місце де ти народився і виріс де твої друзі і близькі, я стараюсь зараз не переглядати фотографій з України, бо якби добре не було на чужині, додому тягне...Стараюсь триматись, собі і всім кажу що не дуже скучила, а на справді скучила і як побачу навіть просто львівські вулички (на фото) по яких ходила то сльози навертаються... Малий вчора теж розплакався що сумує за Україною, питалась чи хоче повернутись і жити у Львові, то сказав що тільки хотів би поїхати всіх побачити..але повернутись до Канади.. Дехто подумає, що у нього тут більше іграшок чи якихось інших задоволень але то не так, в Україні його більше балували, бо там бабусі, дідусь..

Останнє редагування: 16 Січень 2012
  16. zetta

zetta Well-Known Member

17. Liliyah Romanova

То якщо живеш на відповідній віддалі. Ми живемо 10 хвилин ходи від школи, то для нас автобуса нема. :xaxa: До речі, через те, що є автобуси, то школи відкриті навіть при -40. :girl_crazy: Не прийти до школи діти можуть хіба через сильний снігопад або морозний дощ, тоді всім батькам розсилають мейли, що автобуси на той день скасовано. Про це і в теле- та радіоновинах повідомляють рано-вранці.
    Ми перші роки жили в гуртожитку. Гірше місцу для життя сім'ї з дитиною годі й уявити. Стипендію, яка оплачувала нам той гуртожитоку, мали лише два роки, тому потім довелося шукати помешкання, бо гуртожиток був занадто дорогий, як на таку площу та умови (кухня на 1-ому та 4-ому поверсі, тільки душова, малесенькі кімнати, без шаф, місця на додаткові речі не було, тільки ліжко, тумба і стіл). Як шукати, ми не знали, відповідно прожили майже 2 роки в будинку з тарганами. Таких в Оттаві аж 12. І якби ми знали, як шукати й що перевіряти, то би знайшли цю інформацію в інтернеті зразу, але ми не знали. Відповідно я довідалася, як виглядає така живність. Коштувало мені багато нервів, бо щомісяця проводили травлення тих тарганів. То були жахи. Ще 2 роки пізніше ми вирішили знову шукати помешкання, але поближче до моєї роботи, більше (на 3 кімнати) й із критим гаражем. Хату не шукали, бо задорого та й сніг відгортати наразі ліньки. :xaxa: Із повідомлень зробили висновок, що дуже низькі ціни є в одному районі. Почали розпитувати оттавців про той район і довідалися, що він дуже небезпечний. Одні українці зласилися на ціну, купили будинок і кілька років не могли продати, а за той час їм кілька разів знімали колеса з машини, кілька разів просто пробивали, стрілянину по ночах чули нераз. Коротше, район досить небезпечний. І ми маємо щастя, що там не поселилися. Інакше я би теж боялася. Хату ми замикаємо, але кілька разів забували й нічого не було.
    Якось поїхали в Монреаль на український фестиваль, то Роман залишив ключі в дверцятах машини. Машина так простояла майже 3 години. Ми надивуватися не могли. :xaxa: В Оттаві Роман також часом іде до магазину й не замикає машини. Безпечний став. Я так не вмію. ))))
    Маємо знайомих, котрі мешкають в околицях Торонта і залишають хату незамкненою. Наші друзі в Оттаві теж так робили, але їх одного разу обікрали, то тепер завжди замикають. Та обікрали так цікаво. Всі були в хаті, якраз снідали й збиралися хто до школи, хто на роботу. Хтось зайшов і забрав течку з макбуком і телефон. Виглядало, як за наводкою. Та ще й компутер і телефон належали людині, яка працює для уряду на досить значній посаді. Виглядає, що саме це роль і зіграло.
    У мене самої страхів багато у Львові не було. Тут вони залишилися, ну бо якась така я є, мабуть.
    Це мене тут найбільше вражало, коли ми приїхали. Штучні посмішки. Особливо в магазинах. Штучне питання "як справи?" То лише потім ми навчилися, що тут це не питання, це спосіб привітання. І навчилися розрізняти, коли тебе дійсно питають, як ти і готові та хочуть почути відповідь.
    В Оттаві ще й досить складно знайти друзів і мати друзів. Вона дуже розлога і якщо в тебе нема машини, то зустрічатися з друзями дуже складно, особливо якщо в них є діти. Наші друзі зазвичай приїжджі, тому ми вже не одних попрощали й спілкуємося хіба по скайпу.
    Колись пожартувала, що оттавці - як риби, холодні й мовчазні, то наші друзі з Америки ствердно закивали головами, що то правда, бо кожен закритий у своєму світі й дуже важко з ними подружитися.
    А щодо штучності й живості, то я з часом усвідомила, що люди просто поважають один одного й одягають щодо чужих маску, бо ті чужі не винні, що ти маєш проблеми, й не зобов'язані їх знати. Якщо людину знаєш ближче, то воно геть інакше. Починаєш бачити, що насправді є за тою нібито штучною посмішкою, й розуміти, чому та посмішка з'являється.
    Дарко колись дуже хотів назад до Львова, бо дідусі й бабусі дуже його пестили й купували все, що він хотів. Але до школи він там не хотів. А зараз нераз уже говорив, що нікуди не хоче переїжджати. Та й я занадто добре усвідомлюю, що в нашій школі йому би було дуже нелегко, бо ніхто би з ним не цяцькався так, як тут. Попри всі проблеми, які він має.
    І в мене власне почуття безпеки, пріоритети, потреби та критерії пов'язані з дітьми. Хоча і тут діти зникають, є цілі дошки в супермаркетах зі знимками зниклих дітей, але все одно дитині тут краще й безпечніше. Та й ми з чоловіком маємо роботи, які забезпечують "сімейний час". У нас вечір та спільний час не починається о 7-8 вечора, як у Львові, а в 4-5 дня. Та й прожити можна на одну середню (чи навіть трохи нижче середньої) зарплату, тобто є можливість, аби один із батьків був удома з дітьми. Тим більше, що садки коштують стільки, як оренда помешкання. :xaxa:

18. Mazerati

Я вам дуже співчуваю. Від того ніхто не застрахований, надіюсь, що у вас з часом зникне страх і все буде чудово! Чекаю на фото колорадських гір у відповідній темі! Чула, що там дуже гарно.

Та й і Україні є різні люди. Обговорюють тебе за спиною, а потім йдуть до тебе і гості ніби нічого і не було...Як згадаю...
    Нам тут пощастило, бо відразу тут були люди, яких ми знали ще у Львові. Вони нам дуже помогли на початку. А ще чоловікові співробітники розказали що і до чого, допомогли обжитись, з переїздом з готелю, помогли меблі привезти. То здається ніби дрібничка, а насправді то все потребує часу і терпіння.
    Дуже важливо мати друзів в чужій країні, тоді все набагато легше. Якщо у вас їх ще нема, то бажаю, щоб пошвидше з"явились! Все буде чудово!

---------- Додано в 22:55 ---------- Попередній допис був написаний в 22:47 ----------

Чесно кажучи, не задумуюсь на цим, нема сенсу. Ітак раніше ніж за рік до Львова не потраплю. Покищо мені цікаво тут, вивчати нову країну.

19. Liliyah Romanova

Нагадало мені...
    Ми приїхали сюди, маючи лише 200 доларів і 5 валізок. Нічого до хати не мали. То нам люди поприносили постіль, рушники, посуд, все найнеобхідніше... Ліжечко дістали для малого, шафу додаткову. Все просто так. Кілька разів нам купили продукти на тиждень. То дуже допомогло й підтримало на початках.

20. Mazerati

Та навіть підказати, де купити - то велика допомога! Бо я перший тиждень не знала, де хліб продається :)