Ой, Америка, ой, Канада...

Тема у розділі 'Що у світі чувати?', створена користувачем Liliyah Romanova, 20 Травень 2009.

1. Редвумен

Редвумен Active Member

Відповідь: Ой, Америка, ой, Канада...

а скільки коштує така школа в місяць? цікаво порівняти з українськими (львівськими) ?

2. Daisy

Daisy Well-Known Member

теж не бачу нічого поганого але тут так складається життя що не всі можуть жити в добрих районах, без чорнюхів і якщо діти попадають туди де вони є, то не завжди вміють дати їм опір

3. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Ну, я дивлюся через канадські реалії. У нас школа наполовину "чорна", але якось проблем не виникає. У Дарка кращі друзі майже всі чорні - і всі дуже чемні й файні. Опиратися нема чому.
    І чорного району в Оттаві нема. Є околиці, де багато емігрантів, і вони трохи небезпечні, але не настільки як чорні дільниці в Штатах.

4. Daisy

Daisy Well-Known Member

Це стосується гайскул, з девятого класу, там вони вже не зовсім чемні, а наглі...

5. mrochkizm

mrochkizm Well-Known Member

Це правда, що негри в Америці часто-густо не хочуть працювати, а сидять на "соціалці" ?

6. Liliyah Romanova

Ціни в приватних школах дуже різні. Із того, що знаю, то від $700 і більше.
    Десь так, як в Монтессорі, де найдешевше платиться $800 на місяць.

7. Daisy

Daisy Well-Known Member

Правда. Понароджують купу дітей і так живуть на допомогу, з діда-прадіда не працюють. Квартири їм оплачує держава.
    Тут неграми їх називати не можна тому що це вважається расизмом.

8. mrochkizm

Це знаю, і тупість такого положення мене просто дивує. Як ще називати представника негроїдної раси? Щодо "нігер" - згідна, расизм. Негр - нормальне слово, вживане в літературі, науці і т.д. Але це так, репліка на тему, в Україні теж дурних законів вистачає :)
    Ще таке маю питання - будинки перестарілих в Америці - це норма? тобто в нас людину, котра віддає батьків в такий дім, осуджують. Яке ставлення американського суспільства до того? Бо з фільмів можна зробити висновок, що то норма вже - віддавати батьків в дім перестарілих.
    П.С.
    Це просто питання, абсолютно непровокаційне. Я не маю на меті з"ясовувати, яка нація моральна. а яка - ні. Просто цікавить сам суспільний устрій, зокрема, і в такому питанні.

9. Liliyah Romanova

Ну, англійське слово і звучить як "нігер", а українське надто схоже на нього, тому українці цього слова не вживають. І то цілком зрозуміло, бо навряд чи ви почнете викладати людині лекцію з української мови, коли вона почує, що ви сказали "негр". ;) Я цілковито по стороні такого правила, тому дуже швидко звикла говорити "чорні".

10. Finya

Finya if you don't get enough I'll make it double

А расу ще не перейменували? На афроамериканську, фо інстанс?

11. Liliyah Romanova

Тут вони дуже часто самі собі вибирають, куди хочуть піти. Але то коштує немалі гроші. Враховуючи, що тут діти зазвичай живуть у зовсім іншому місті та ще й у геть іншому штаті чи провінції, зовсім не дивно, що батьки не переїжджають до дітей (відвикають люди один від одного на такій відстані), а шукають власне старечі будинки, де би їм було комфортно.
    Дуже часто ще є будинки, де старенькі купують собі помешкання й там спільно живуть. Тобто це не старечий будинок, а будинок, де селяться люди одного віку приблизно. Вони собі грають в карти пару разів на тиждень, мають коктейлі спільні тощо. І ніякі молоді їм музикою не перешкаджають тощо.

12. mrochkizm

О, це дуже цікаво!
    Навіть дуже корисно - бо тоді старша людина не нудьгує, але має компанію.

13. Finya

14. Liliyah Romanova

По ідеї, в анкетах та опитуваннях так і питають:
    Please check your race. Caucasian, African American, Native American, Other…
    У нас у церкві є така пані. Помешкання собі купила в такому будинку, але на їхні зустрічі не ходить. Має своїх коліжанок і з ними ходить.

15. Finya

Caucasian - це європеоїдна (євразійська, кавказоїдна), African American - монголоїдна (азіатсько-американська), African American - екваторіальна (негро-австралоїдна), якщо я правильно все розумію. Три великих раси. Хто належить до Other?)

16. mrochkizm

Ви поєднали негроїдну і австралоїдну раси в одну, а вони різні :) і трошки намішали всього накупу :)
    Є 4 основні раси: європеоїдна, австралоїдна, монголоїдна і негроїдна.
    Екваторіальної нема :)
    Caucasian - це європеоїдна раса, а "кавказоїдною" її назвав один німецький антрополог :)
    African American - то якраз і негрів так толерантно назвали :) Це і є негроїдна раса :)
    Є ще дві великі - австралоїдна і монголоїдна :)

Але тут багато дослідників списи ламає, скільки тих рас, чи варто австралоїдів до них зараховувати як велику расу і т.д.

Останнє редагування: 25 Листопад 2011
  17. Daisy

Daisy Well-Known Member

це вважається нормою і ніхто нікого не осуджує. Звичайно, що ці будинки далеко не такі як в Україні. Колись я працювала в такому будинку для бувших священників. Це просто великий будинок на 30 кімнат, капличкою, столовою, гостевим залом,великою бібліотекою, медсестрою і двома санітарками( це одна зміна), для лежачих наймають кожному по дві людини(на день і на ніч) які за ними доглядають цілодобово. Кожен живе своїм життям, тільки обовязковим є прийняти ліки.Ніхто нікого не контролює, вільні люди.Мої брати( американці) вже кілька років тому знайшли будинок перестарілих куди вони підуть жити.

---------- Додано в 16:18 ---------- Попередній допис був написаний в 16:09 ----------

Їх називають афроамериканцями, а слово нігер перекладається як раб.

18. Liliyah Romanova

Питайте в тих, хто складав опитування. Я його не складала. До речі, то ще не всі пункти. Буває більше зазвичай, але я їх щось не старалася запам'ятати.

19. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Власне. У нас ще дві основні Asian і Hispanic. Азіати - китайці, а Хіспанік - латино-американці, бо їх тут відімо-нєвідімо.

---------- Додано в 05:43 ---------- Попередній допис був написаний в 05:36 ----------

Ну та тут деякі Католицькі школи ТАКІ, що паблік може сховатись. Ті дівчата в тих школах такі речі витворяють... мдям.

Але он що кажуть, то це те що в Католицьких школах бракує точних наук. Ні не математики а таких речей як хімія чи фізика. Вони до точних належать? ХОЧА!!!! ВСІ буржуї віддають своїх дітей ТІЛЬКИ в приватні школи, і навіть наш надзвичайно чудовий президент сказав що своїх дітей в публичну школу не віддає, бо не знайшов доброї. Оксіморон, виходить. Його діти вчаться в приватній школі де треба платити 32 тисячі на рік за одну дитину, а він голий зад має, бо це вам не Чейні чи Буш з своїми нафтовими компаніями. Який ж він всетаки лицемір с..... (нєпєрєводімий італьянскій діалект)

---------- Додано в 05:47 ---------- Попередній допис був написаний в 05:43 ----------

Хто вам таке сказав? Вже переписали книжку Хатинка Вуйка Тома, бо там Марк Твен дозволив собі вживати непристійні і аполіткоректні слова. Тому з книжки були викинені всі слова де він вживає негр.

Се називається ПРОГРЕСИВІЗМ!!! і він говорить що треба переписати історію, а КОМУНІЗМ за ним йде так швидко, що скоро Америка розлетиться на багато маленьких країн. Єдине, що надіюсь, що коли це станеться то мене і близько коло Нью Йорку не буде.

---------- Додано в 05:54 ---------- Попередній допис був написаний в 05:47 ----------

Ну це ви трошки кумонько не точно сказали, бо все залежить від того де ваша школа розташована і в який клас ви ходите.
    Беремо початкову школу, 1-5 клас. Немає стабільної ціни з року в рік, бо вона постійно зростає. На сьогоднішній день навчання в такій школі може коштувати від 400-500 долларів на місяць. Середня школа вже буде дорожча, ну а вища (9-12 класи) вже буде тих $700.

Тепер щодо Монтесорі. То все також залежить від того якого віку дитина. Ціни пишу на місяць.
    Найдорожче буде найменша дитина
    з 6 місяців - $1300
    1,5-3 роки $1100.
    3-4 роки 1000.
    5 років 900+книжки і навчальні матеріали, адже дитина готується до школи.
    Ну і якщо ваша дитина продовжує ходити в Монтесорі з 1-5 клас, до 12 років. Той відповідно ціна змінюється в сторону наростання.

Останнє редагування: 25 Листопад 2011
  20. Liliyah Romanova

Я теє... Оскільки Дейзі на попередній сторінці написала за ціни, то я вирішила Оттавські написати. :blush:
    У нас у Монтессорі ціни залежать не лише від віку дитини, а й від того, чи день повний, чи подовжений, чи півдня. Дарко в нас був у найдешевшій, як виявилося, Оттавській школі Монтессорі, де ми за місяць платити $800. Інші школи нижче тисячі цін не ставлять. І це ще й треба давати дитині їсти щодня й це розігрівають у мікрохвильовій у кращому випадку.
    А в державному елітному садочку за схожу ціну дитина отримає підігнану під неї дієту й приготоване все буде на кухні. Правда, там багато емігрантів, бо є державні пільгові місця, відповідно платять за дитину яких пару сотень на місяць тільки.