Ой, Америка, ой, Канада...

Тема у розділі 'Що у світі чувати?', створена користувачем Liliyah Romanova, 20 Травень 2009.

1. Consuelo

Consuelo Well-Known Member

Відповідь: Ой, Америка, ой, Канада...

в Америці залежить від штату. В пенсільванії сніги метрові і дуже холодно, зима довша, а Ню-Джерсі - тепліше, хоча минула зима і тут була доволі важка, снігу багато, в останні роки похолоднішала.

2. Mazerati

Mazerati Well-Known Member

В Каліфорнії її практично нема. Зараз тут +27.
    Я лише три дні в США, але все ж хочеться поділитись з вами враженнями. Перше, що впало в око по дорозі з аеропорту - люди на вулицях майже не гуляють. Або в парках або біля торгових центрів. Багато зелені і білок. Саме так, білок. Їх тут тьма, чорні і сірі, дуже пухнасті. На другий день перебування я їх навіть трохи побоювалась :) проходиш під деревом, а воно трясеться, бо там білки скачуть :girl_haha:
    Наступне - це дуже приємний персонал, в готелі, в супермаркетах. Не знайомі люди на вулицях можуть до тебе вітатись.
    Ще тут досить зручні пішохідні переходи. Щоб перейти треба натиснути кнопку і чекати на зелене світло. Автомобілісти, як бачать пішохода, зупиняються ще за пару метрів до того як ти підійдеш до світлофора. А ще мене сьогодні пропустив водій довгої вантажівки. При тому, що я була за метрів 15 від місця, де він збирався виїжджати зі стоянки. Було дуже приємно, в Україні такого зі мною ніколи не траплялось...
    З неприємного, сьогодні до мене причепився якийсь мексиканос, щось там говорив по свому і намагався підійти поближче...якийсь агресивний елемент, можливо бомж чи обкурений.
    Їжа тут зовсім не звична для нас. Принаймі та, що я встигла спробувати. Не дуже смакує, але їсти можна. Хоча, якщо є можливість, то краще самому готувати з продуктів, куплених в супермаркеті, які, до речі, не дуже дешеві, але якісні (раніше чомусь думала, що в США продукти дешевші, ніж в Україні).
    Ще здивувало, що бачила тут вже кілька супермаркетів з костюмами для хеловіну. Цілий супермаркет - костюми, гарбузики, скелети та інша подібна амуніція.
    Цікаві люди, американці...

3. Barbie

Barbie Well-Known Member

4. Mazerati

Mazerati Well-Known Member

ні, не назавжди:)

5. zetta

zetta Well-Known Member

класно, мазераті, пишіть нам, діліться, цікаво ваші враження читати. наприклад про природу, змогли б там жити все життя?

6. Consuelo

Мені тут природа дуже подобається! Ліси густі, листяні, принаймні Нью-Джерсі і Пенсільванія... Сидиш собі на кухні, а під вікном олені, чи біля сходів скунс, чи ведмедик дорогу переходить... А осінь в Нью-Лжерсі! Шикарний теплий і кольоровий жовтень був!

7. Barbie

Barbie Well-Known Member

а можна фото, наприклад вашої вулиці, оленів під вікнами ну і таке інше?:)

8. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Бо їх тут винищувати не можна. Мусить собі жити як жиє і ніц ти їй не зробиш, хіба яструб собі злапає на обід. А ти не мош!

Але видно то таке паскудство що його ніхто не хоче їсти, бо зайців то швидко в нас прибирають до рук різні птиці, а он білок ніхто не хоче. І я не хочу. Вони противні, як щурі з пухнастим хвостом. Он зараз трохи поправляються, бо зима скоро.

---------- Додано в 13:53 ---------- Попередній допис був написаний в 13:51 ----------

Ми своїх полапали і повивозили геть. Бо то паскудство як бздне... то потім смороду на довгі тижні.

PS. Я так зрозуміла що ви на західному кордоні нашого штату. Я на півночі. Вам до мене десь треба годину їхати, може більше. Як надумаєтесь, чекаю в гості.

---------- Додано в 13:55 ---------- Попередній допис був написаний в 13:53 ----------

Це лишень тимчасове явище. Воно зникне в листопаді.

Якщо просидите що місяць, то побачите як все перетвориться на ялинкові прикраси. Всюди буде Різдво.

---------- Додано в 13:56 ---------- Попередній допис був написаний в 13:55 ----------

В США тільки лахи дешевші ніж в Україні, але не продукти харчування.

---------- Додано в 14:00 ---------- Попередній допис був написаний в 13:56 ----------

В Америці існує правило, що пішохід завжди правий. Не має значення де переходите дорогу, навіть якщо йдете по середині швидкісної дороги.

---------- Додано в 14:03 ---------- Попередній допис був написаний в 14:00 ----------

Олені паскуди не люблять позувати. Втікають, і на машини кидаються. :girl_haha:

9. DesperateHousewife

DesperateHousewife Well-Known Member

Я хоч не в Америці і не в Канаді, але є таки багато подібного (як би англійці не хотіли бути особливими :girl_haha:)
    Білок теж тут тьма, але погоджуюсь
    . Маю якусь навіть білкофобію, що то стадо білок нападе на мене десь в затишному закутку парку :)
    І якщо ще про тварин, то в Лондоні вже реальна проблема з урбанізованими лисами, які вже не тільки по смітниках ходять, а реально час від часу на людей нападають. Але ж захисники тварин не дають ніц з ними робити.
    В нас вже різдво, вже навіть люд помаленьку ілюмінацію в хатах ставить. Для хелоуина тут хіба в супермаркетах трохи окремих стендів, бо то свято тут якось не особливо в пошані. Вважається святом типу бідняків і іноземців. Не знаю чому так.

Якщо говорити про Англію те саме, хіба б я додала, що ще машини порівняно з Україною дешевші.

10. Consuelo

Марусю, дакую за запрошення, але я ж без машини, так що дуже залежу від всіх. Я живу в Holmdel, Monmouth county, біля Middletown i Red Bank. Зараз до кінця тижня в Lakewood, але мені ну дуже важко тут орієнтуватися, всюди тіки шосе, не та як в Європі. Правда вже знаю трасу 35 добре і Парквей

---------- Додано в 17:32 ---------- Попередній допис був написаний в 17:31 ----------

Одяг справді дешевший, але подорожчав порівняно навіть з минулим разом, коли я тут була три роки тому, а якість погіршилась....

---------- Додано в 17:34 ---------- Попередній допис був написаний в 17:32 ----------

Я зараз з телефону, на вихідних доберуся до інтернету і виставлю фото, правда оленів і скунса фото не маю, але якусь іншу живність викладу

---------- Додано в 17:36 ---------- Попередній допис був написаний в 17:34 ----------

Американці не такі вже й дурні, деревину закуповують, свою природу бережуть, то нашим розуму не вистачає, що дозволили америкпнцям чорнозем засадити ріпяком...

11. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

12. zetta

zetta Well-Known Member

фото.....тримайте фотік на вікні і шліть нам скунсиків і медведиків)
    та ну....мерседес новий у вас дешевший?

13. DesperateHousewife

Я звичайно не можу Вам гарантувати, що кожна марка і модель дешевша тут (такого порівняння і не веду, написано назагал як і про одяг, який теж буває ширвжитку і дизайнерський ексклюзив), але я б дууууже здивувалась, якщо виявиться, що дешевше купити навіть новий мерседес в Україні :)

14. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

То просто тут така мода.
    Не знаю, в тих частинах, де його нема, не була. Може, то в північних районах, де завжди сніг? :girl_crazy:
    Ми більшості гостей кажемо визуватися, тим більше дитина по підлозі повзає.
    Щодо виробника нема. Головне, щоби було тепле й витримувало температуру -35. Тобто мають і звичайне зимове взуття та куртки, і власне таке на сильні морози. Дітей у светри не вбирають, комбінезони йдуть поверха звичайних сорочечок тощо.

15. DesperateHousewife

І додам ще уточнення, якщо говорити не про нові машини, а трохи користовані, то вони настільки дешевші, що вигідно їх продавати в Україні навіть з врахуванням витрат на перестановку руля вліво ;)

16. Barbie

Barbie Well-Known Member

от питання, а важко тобі було на початках їздити коли руль з права:)

17. DesperateHousewife

Зовсім не важко. Я правда навіть брала пару уроків, бо було страшнувато, але дуже швидко до того звикла.

18. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

А що встигли скуштувати?
    Я тільки салату з сирими грибами ще не навчилася їсти, а так навіть не скажу, що з тутешніх страв не люблю їсти. Все люблю ніби.
    Забула відповісти, що зима в нас тут триває 4-4,5 місяці. То так, що 4 місяці землі не видно, бо вона снігом покрита.
    Хтось мені казав, що в окремих штатах навпаки, можна винищувати, як шкідників.
    У нас у магазинах декорації різдвяні вже з жовтня повиставляли, бо геловінівські ставлять наприкінці серпня. :girl_crazy: І на другий день Різдва у всіх поголовно депресняк. :nea:

19. Finya

Finya if you don't get enough I'll make it double

мамма мія.. це ж фільм про Америку... з тих, під час перегляду яких хочеться взяти горнятко з чаєм і плед.. А мені би ще хотілося, щоб моя найкраща подруга була поруч, і ми розмовляли би довго на тій кухні, і обговорювали би кіно, а потім вийшли би на морозне повітря і зустріли вечір...

20. DesperateHousewife

В нас депресняк з 27 (типу на третій день), бо другий день Різдва - то є день найбільших в році знижок практично у всіх торгових центрах і магазинах. Знижки навіть в дуже дорогих магазинах і супердорогих універмагах на Оксфорт стрит. Деякий люд займає чергу ще з вечора, щоб купити те що примітив. Отака різдвяна атракція.