Ой, Америка, ой, Канада...

Тема у розділі 'Що у світі чувати?', створена користувачем Liliyah Romanova, 20 Травень 2009.

1. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Відповідь: Ой, Америка, ой, Канада...

Маруся мені в смс написала, що електрики в них не буде аж до неділі. Сподіваюся, що таки відновиться швидше, бо сумно без неї.
    Я пробувала дзвонити, але ніхто не брав ні на звичайному, ні на мобільному. Буду згодом ще раз пробувати.

2. mrochkizm

mrochkizm Well-Known Member

Бабця мого сусіда, який зараз живе в Нью-Йорку, прибігла до нас вчора зранку вся в сльозах, мало не в передінфарктному стані, бо дуже страшне по телевізору показували плюс зараз по селі повним ходом гуляють невідомо звідки взяті дуже драматичні писульки про кінець світу (про ті писання то в інший розділ напишу). Але Володя (сусід) писав, що все добре, ураган перечекав у знайомих (його будинок був у червоній зоні - якщо не помиляюся, то це зона обов"язкової евакуації). Але все добре :)

3. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Саме так. В неділю зранку ураган зробився слабким і відійшов геть, але залишив дуже ну просто ДУЖЕ сильні вітри. Десь так в годині 12-тій один раз вибило світло. І знову включило через кілька хвилин. А тоді десь пів другої вдень як вибило то ми без світла сиділи аж до недавна. Добре що ми не закупились як онто зробили інші американці і в нас не дуже багато зіпсувалось продуктів. Плюс, як тільки світло вибило то я запалила кухонку сірником і постаралась зварити все що можна.
    Зранку нас потішили що світло нам не подадуть до неділі, бо ми опинились на острові. До нас доїхати майже неможливо, хіба треба їхати проти руху і через барикади поліції. Мене так чоловік один раз перевіз, за що ми дуже дістали від поліціянта.:girl_devil: Всі дороги довкола нас залило водою - річки повиходили з берегів. Ще такого у нас не було - озеро по-пояс а в деяких місцях по-груди.
    Якщо нині місяць не дуже буде бушувати то вода більше не підніметься, а якщо буде інша ваза місяця то ще будуть сильні затоплення.
    Сьогодні ввечері, десь так вже після сьомої години чую сусідський хлопчик летить додому з криками - УРА! ТЕЛЕВІЗОР!!! Ну і тоді все стало зрозуміло. Мої також зразу цикнули телевізор і дивились дві серії свого улюбленого австралійського серіалу про русалок. А мама за той час мила холодильник.:girl_blum:
    Мій шваґро дуже хотів зранку їхати на роботу а мій Андрій знущався з нього і казав що там коло школи армія роздає надувні човни. Доречі в нас на допомогу викликали армію. Стоїть в нас коло школи, бо в нас дуже багато повалило дерев. Половина сусідського дерева відламалась і впала нам на дитячу гойдальку. Ну і звичайно ж, що розтрощила та гіляґа дитячу дерев’яну хатку. А вітер дитячу пластикову хатку перевернув. А столітній дуб, який стояв в школі на подвір’ї розламало на двоє. Діти дуже шкодували за ним, бо це була їхня шкільна реліквія.

А ще малисьмо кумедію, бо ми то ніде поїхати не можемо, тільки чуємо як вертоліт над нами літає, а фен який я замовляла для тата нам UPS скинули. Андрій каже, О! Скоро нам будуть продуки з вертольота кидати, раз пачки кидають :girl_haha: Але переїхати через ті озера води могли лишень воєнні машини, і то не всюди а лишень в мілкіших місцях.

Останнє редагування: 30 Серпень 2011
  4. Jasmin

Jasmin :)

Ой, Марусю, добре що ви з"явилися. Тішуся, що все не так страшно як кажуть по ТБ. Слава Богу, що всі живі і здорові! Все решту відремонтується та відбудується.

5. Daisy

Daisy Well-Known Member

В новинах показують ваш район, все затоплено і навіть молл, хоч в неділю він не був затоплений.

6. Маруся-мама

А воно так є, на другий день піднімається більше а на третій ще більше. Надіюсь що нині вже почне спадати. Наразі ще на острові, хіба будемо їхати проти руху і через барикади поліцейських. :girl_blush2: В мене в хаті нема масла, а ми без масла не можемо. Андрій потім поїде манівцями, то дістане від поліціянтів трохи словесної прикурки :)

Ну я їх розумію. Вчора їдна мудра машина пробувала переїхати через то озеро, то від’їхала метр від сухого асфальту і сіла в воді, бо все ж замокло. Той бідаки поліціянти мусіли викликати бригаду аби тото чудо відтіля витягти. В них ітак доста роботи, а тут щей такі вумні :girl_haha:

---------- Додано в 14:17 ---------- Попередній допис був написаний в 13:27 ----------

http://video-embed.nj.com/services/player/bcpid619329501001?bctid=1134676302001

Отак затопило містечка довкола нас.

---------- Додано в 15:15 ---------- Попередній допис був написаний в 14:17 ----------

Ось таке відео знайшла. І сміх і гріх
    http://www.youtube.com/watch?v=C6b54bZepoA&feature=player_embedded

7. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

нічого собі :girl_impossible: Як крокодили

8. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

як вони там щось бачать в такій брудній воді...:girl_impossible:

9. Orman

Orman Модератор-бомба

добре, що все добре :)

те що масла нема, це, звичайно, капець :girl_wink:

але Марусю ти так гарно вмієш викладати - тобі книжки треба писати. Я серйозно.

10. Маруся-мама

Навчені. Як не як національна гвардія :) Пригадалось, дє танкі нє пройдут солдат на пузє проползьот!

11. Маруся-мама

Ми тепер маємо наслідки від Ірки - стояча вода. Результат, КУПА КУПЕЗНА комарів. Від них вже спасу нема. Вода зійшла з дороги де асфальт але стоїть там де сама земля, бо грунтові води ще не зійшли. Он там ті паскуди і гніздяться, а для розплодження їм тре крови. Той не хочуть пити крови в мого чоловіка, мусять мої смоктати.

Але ще не всі на східному побережжі мають електрику чи можуть повернутись до своїх домів. Я нині їхала коло хатів які були три дні під водою, то ті бідні жителі виносили на вулицю все - машинку до прання, сушку, посудомийку, меблі, килими... все що опинилось під водою пішло на вулицю. В них вже напевне інспектор з страхової компанії був, то можуть викидати. Плюс, в нас в перший день місяця можна викидати з хати все що душа забажає і не треба ніде везти. Сміттярі все заберуть! Скажу я вам, що добре всетаки що люди тут не прив’язуються до предметів інтер’єру, як онте моя мама. Та вона б бідака напевне вмерла якби мала що викинути з хати. Вона нам вічно такі цирки влаштовує як ми щось хочемо змінити або щось нове купити.

12. natorella

natorella Well-Known Member

ірка пройшла, якась катька суне
    шо то ви там ті хмари не годуєте?

13. Consuelo

Consuelo Well-Known Member

Моя сестричка, який майже 8, як почула, що буде ураган, названий її іменем, то була просто в захваті! а знаючи нашу Катьку можу уявити який буде той ураган :girl_cray:

14. Маруся-мама

думаю що катька до суші не досуне, так в атлантику і згине :)

Тут просто вони щось нічому не навчились від наших СРСРівських начальників. Хмари тре розстрілювати, щоб була гарна погода. А як воно затопить тама Багами, то хто дбає. Головне в нас сонечко :)

15. natorella

natorella Well-Known Member

українкою я народииииилааася (с)
    обожнюю вас

16. Holly

Holly Moderator

А мені от цікаво, часто у фільмах показують, що люди ходять взуті по хаті, навіть на ліжку взуті можуть лежати. То дійсно на вулицях так чисто? Мені щось то важко уявити, люблю ходити боса по квартирі, взутою себе не уявляю

17. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

я там не була, але от моя сестра приїжджала з чоловіком.Вони живуть коло Сієтла. То казали, що власне їх тут найпершу вразив бруд, пилилюка. Кажуть, що в них вулиці миють до ідеальної чистоти, пуцують коротче, при чому не просто водою, а зі спеціальними засобами. Кажуть, що взуття чистеньке завжди, тому й можна ходити по хаті у взутті.

18. mrochkizm

mrochkizm Well-Known Member

Хм, але ж чистота на вулиці все одно не буде такою як в хаті :) а може просто я собі не до кінця уявляю американську чистоту? якщо в хаті ходять у тому ж взутті, що й по вулиці, то тоді напевне босим по кімнаті вже не походиш?
    чи то справді так супер-пупер чисто?

19. zetta

zetta Well-Known Member

Лілю, то правда шо в Канаді нема пороху? чула таке)

20. zetta

zetta Well-Known Member

Американці і канадці а як ви ходите вдіті зимою, чи є якісь переваги щодо вибору виробника одягу? Скільки у вас триває зима?