Ой, Америка, ой, Канада...

Тема у розділі 'Що у світі чувати?', створена користувачем Liliyah Romanova, 20 Травень 2009.

1. Siania

Siania Love Life

Доречі, моя сестричка двоюрідна живе в Кракові, і розповідає як їй соромно, за українців, котрі переїхали. Каже що вони тільки от так цькують нашу Україну, бо все не те і не так, а Польща - то рай, і полякам розповідають от такі ужастіки, що нема що купити і т.д. Образливо. Добре що вона не така, і розповідає багато хорошого, а його є дуже багато, однозначно. Життя складається якби не лише з побуту...
    Про медицину - зараз є вибір, я стараюсь ходити у платну клініку де прекрасний сервіс.

• Подобається Подобається x 6
  2. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

:) :) я так то люблю. А хто ті українці? Що роблять у Польщі? Скільки їх? Знаєте скільки я знаю поляків, які нарікають на Польщу ;) . Мені завжди так з того смішно... Така людська натура, але то не показник ані поляків, ані емігрувавших українців. Я от знаю в Польщі українців, які своїм імям лиш рекламують Україну. Оперна співачка з опери у Вроцлаві, солістка, якій всі оди співають, трубач у філармонії Познаня , якого запрошують у різні оркестри Польщі, піаністи в кількох операх Польщі ( а це є каторжна робота), диригент головний опери Варшави і жоден з них не те, що не соромиться України, а навпаки лиш щоразу підкреслює, що украінці особливо талановиті.
    --- дописи об"єднано, 23 Листопад 2015 ---
    Скільки разів нам з чоловіком казали, що ми інші, працелюбніші, що ми пристосовуємось до різних ситуацій, не нарікаємо на забагато роботи, готуємось до роботи краще. А ми не віднєкуємось, бо самі знаємо, що ми інші

Останнє редагування: 23 Листопад 2015
    • Подобається Подобається x 3
    • Інформативно Інформативно x 1
  3. Siania

Siania Love Life

Ну і правильно, своєю країною треба пишатись і гордитись, а не паплюжити. А те що є побутові проблеми - це тимчасово :bandera:

• Подобається Подобається x 5
    • Інформативно Інформативно x 1
  4. tsiuma

tsiuma Well-Known Member

Супер. Залишилось дочекатись ще класних платних доріг.

Дівчата, любити свою країну і ідеалізувати її - трохи різні речі.

І до теми нарікання на Україну. Я не знаю зі своїх знайомих, родичів ні одної людини, яка би жила закордоном і на Україну нарікала. Навпаки всі щиро вболівають за її майбутнє і бажають позитивних змін. А вони нам потрібні, не можна це заперечувати! Не треба дурити самих себе, що життя у нас загалом нічим не відрізняється від країн Європи. Ну не так це, не так, на превеликий жаль.
    --- дописи об"єднано, 23 Листопад 2015 ---
    Та не побутові це проблеми пенсії 1200 грн чи львівські жовті маршрутки, чи лікарні з ремонтом часів совка. Список можна продовжувати.

• Подобається Подобається x 7
    • Погоджуюся Погоджуюся x 4
  5. Supernatural

Supernatural Well-Known Member

це поки що є, бо вже є такі тенденції що скоро в цивілізованому світі натурального не купиш :girl_sad:, а і алергіків буде ще більше і більше, особливо серед діток.
    А в мене племінниця жила трохи в США, зараз в Польщі живе і навчається, то каже що все там як в нас, від їх їжі не в захваті, та каже що ще на базарах мложна щось більш-менш нормальне купити. До того вона жила і вчилась у Франції, так там взагалі у великих містах дуже високі ціни на їжу, люди багато хто харчується "всухомятку" (це про Париж), у інших регіонах звичайно інакше. За час навчання в США поправилась, зараз після Польщі і Франції похуділа, і саме нормальне харчування, з її слів то в нас :) А про памперси вже чула що уряд заборонив їх викидати, та не вірила як це, а виходить що просто стало платно:girl_in_dreams:. Ну і податки там немалі на все. Ще одна родичка постійно вже давно проживає у Франції (одружена з французом), то каже що з дітьми не дуже система садків-декретів, там з тим "папроще", і осьтанням часом дуже нарікають на приїжджих мусульман, каже вони реально все заполоняють і напрягають.
    Коли мандрувалИ Європою, то мені сподобалась якість продуктів в Австрії, але ціни там теж височезні дуже за все. А що здивувало, так це банальні "латки" на дорогах, підуставші тротуари ( а я ідеалізувала що от вже в Австрії має бути все рівнесеньке, а ні), і ще велика кількість мусульман, зокрема в Відні. Шкода що стара Європа так змінилась.

Останнє редагування: 24 Листопад 2015
    • Подобається Подобається x 2
  6. tsiuma

tsiuma Well-Known Member

В цивілізовані світі є відділи фермерських екологічно чистих продуктів в супермаркетах. За якість і натуральність тих продуктів можна бути впевненим. Звісно, питання в ціні, так, вони дорогі. Моя сестра в Німеччині певний час була сироїдом, то казала, що купувала собі такі продукти, бо дуже великий вибір, не так, як у нас. У нас вона взимку собі мало що могла купити нормального для салату, наприклад.
    Але коли їла наш натуральний мед, то розказувала, що такого в Німеччині немає. Привезла колегам і вони теж були в захваті. Ну але то таке, знову про продукти, шоб їм...

Читали книжку "Французьке виховання"? Там пише, що француженки дуже рано віддають діток в ясла, навіть до року. Самі мами виходять швидко на роботу. Так от, про ті ясла, які описані в книзі (з меню, кужи входить фуа гра, безліч видів благородних сирів, і найрізноманітніші овочі під соусами) я би могла тільки мріяти.

Лиш не зараховуйте мене до тих, хто нарікає на свою країну. Я прекрасно бачу і плюси і мінуси в нас і закордоном. І то, що тотальна корупція і оте насліддя радянської влади, яке ми ніяк не можемо побороти в глобальному плані, не дає нашій країні розвиватися, я це бачу. А позитивним змінам в нас я дуже щиро тішуся, бо ми того варті, а тим більше наші діти.

• Подобається Подобається x 5
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  7. Siania

Siania Love Life

Та ніхто не ідеалізує, чудово розуміємо як багато в нас є проблем, але і Європу також не треба ідеалізувати)
    В нас можна чудово жити якщо:
    - не їздити громадським транспортом;
    - жити в хорошому районі Львова;
    - мати нормальну заробітну плату і соцпакет (включаючи медичне страхування).

• Погоджуюся Погоджуюся x 3
    • Подобається Подобається x 1
  8. Mazerati

Mazerati Well-Known Member

Я розумію, що багато людей в Україні озлоблені, але опускатись до рівня матюкайликів, ще й на жіночому форумі...

9. padesnig

padesnig Well-Known Member

Мене це завжди дратує. Люди їдуть в нову країну щоб жити по новому, а живуть так як в Україні. Цікаво що вони дітям розказують що вони такі розумні надурили про адресу.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  10. jylanda

jylanda занууууда

• Погоджуюся Погоджуюся x 5
  11. NataliaFed

NataliaFed Active Посиденька з баяном

О, на маєте .:girl_impossible:
    Ви прочитайте уважніше всіх тут дописуючих і побачите, що не тільки в Україні)) Але тут таки спілкуються тільки українці і вихідці.

• Зе бест! Зе бест! x 2
  12. arushka

arushka завжди досягаю мети

чому не в Україні, якщо тут так солодко?:d23:
    Може тому, що не в продуктах суть еміграції?
    Дівчата, не сваріться:friends:

13. Mazerati

Я про тих, хто матюкається

14. Багіра

Багіра Well-Known Member

знаєте який тут один вихід? не комплексувати) чомусь люди так беруть все на свій рахунок)) мені от важко було малому щос купити у всіх країнах, в яких ми бували, але ніхто місцевих жителів тим не париться)))
    ну чесно, враження що ті звернення йдуть до фермерів чи аграріїв, "зле працюєте таваріщі") чомусь самі укрвиробники не переживають, що товар не такий якийсь, головне би продавався) зате пересічний українець відчуває за це гіркоту і відповідальність)

то треба команду психологів, щоб розібратися з тими емігрувальниками) можливо хтось зверхній, а хтось і цькує, комусь просто після побаченої кращої картини муляє що в Україні не так
    маю знайомих ,які готові всім помогти при переїзді закордон, щоб іншим теж відкрилися якісь нові можливості
    в когось і добрі наміри є, чого ж... відать просто багато емоцій назбирується в еміграції і вони потім десь мусять виплеснутись

15. NataliaFed

16. Siania

Siania Love Life

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Смішно Смішно x 1
  17. Mazerati

Але я саме про тих, хто матюкається в тій темі. Ну і ще про людей, які підтакують матюкам - "правильно сказала". Не від злості? А від чого? Мабуть просто треба заблокувати. І хай собі намажуть свій негатив на хліб з маслом :)

• Погоджуюся Погоджуюся x 2
  18. Kvitneva

Kvitneva Well-Known Member

• Подобається Подобається x 9
    • Погоджуюся Погоджуюся x 6
    • Зе бест! Зе бест! x 2
  19. NataliaFed

Я такого не бачила

Незнаю, всякі в людей темпераменти, звички(погані в т.ч) , а ще матюкаються(сорі що на рос.) "для связки слов":rock:.

А ось тут згіден з вамі:pardon:

20. Mansikat

Mansikat Well-Known Member

[QUOTE="Mazerati, post: 2281794, member: 4847] І хай собі намажуть свій негатив на хліб з маслом :)[/QUOTE]
    правильно, хто на 72%, хто на 82% хай намаже, то вже як кому пощастило з маслом)))

• Смішно Смішно x 9
    • Подобається Подобається x 4