Оффтопи розділу

Тема у розділі 'Філософські та релігійні посиденьки', створена користувачем ilona, 24 Липень 2009.

1. L e v k o

L e v k o Well-Known Member

Відповідь: Як бог випробовує?

Вся правда у Слові Божому. Почніть читати Новий Завіт починаючи з Євангелія від Матвія. Просіть, щоб Бог відкрив вам Своє Слово, щоб допоміг зрозуміти все, що там написано і ви багато чого нового для себе відкриєте чого раніше не знали, або були кимось неправильно навчені.Ви будете вражені тим яким люблячим є Господь!

2. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Чому без слів? Чим назвати те, що роблять підгорецькі "владики" та те, що зробив Ковпак? Праведним ділом?
    І хіба священики - не люди?
    Я такого не говорила. Я говорила, що є викривлення або перекручення, відповідно до того, як людина сама щось розуміє. Це не значить, що вона єресі проповідує.
    Є те, чого вчить Церква, а є інтерпретація людей. І я писала про стару школу й нову, ну чи стару закалку, якщо так простіше зрозуміти.

Якщо легко переконати, значить, не були вони атеїстами.
    А взагалі цікаво, звідки у вас така статистика? Я знаю, що навпаки, там багато колишніх греко-католиків, як то не сумно.

Дійсно. А в катастрофах та катаклізмах гинуть лише великі грішники.

3. Liliyah Romanova

Відповідь: Оффтопи розділу

Отець в Оттавський церкві проповіді читає, і, щиро кажучи, я майже їх не сприймаю, не запам'ятовується мені монотонне читання тексту.
    А те все, що я пишу, я навчилася від отців-студитів та інших священиків, які живуть та працюють у Львові.
    Читала ще інші проповіді пізніше, Біблію й не виникло в мене сумніву чи думки, що є інакше. Бог є Любов.
    У Старому Завіті було, але на те були причини. Якщо ж ми себе називаємо християнами, то слідуємо за Христом у нашій вірі і слухаємо Його, інакше виходить, що ми справді християни-євреї й не прийняли Христа як свого Спасителя.
    І то не є погано, щоби так вірити, то радше як споживання страв без приправ: поживно, але зовсім несмачно. Важко передати, скільки радості приносить свідомість того, яка є Правда, от і хочеться, щоби всі ту Правду пізнали.

4. vikad

vikad New Member

Відповідь: Церква і контрацепція

Я також маю і відстоюю. Том у наїжджаємо одна на другу...:girl_smile:

5. Liliyah Romanova

Справді? :shok:

6. L e v k o

Відповідь: Де би посповідатися?

Та я не проти того, щоб сповідатися перед людиною- це абсолютно біблійно і правильно, коли ми каємося у своїх гріхах перед духовно зрілішою людиною, котра може підбадьорити, порадити щось, укріпити, наставити... Я думаю, так воно на початках колись і було в християн...
    Просто зачепили ваші слова, що сповідь перед Творцем- це зовсім і не сповідь, а так собі... А перед людиною- це уже щось!
    Плюс до того всілякі т.зв. духовні надбудови такі як "розрішення", "покута", котрими тільки спотворюється Писання і цінність жертви Христа...

7. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

То ваша особиста думка. Я з вами не погоджуюсь і не вважаю, що ми повинні щось більше тут обговорювати.

Нічого не спотворено, ані "розрішення" ані цінність жертви Христа. Ви стараєтесь переконати нас, що вчення Церкви вам не підходить? Ви належите до іншої конфесії тому дискусію вважаю тут недоречною.

8. Liliyah Romanova

Я такого не сказала, то ваша інтерпретація, Левку.
    І раніше я сказала, що якщо іспит совісті є такий щирий і глибокий, то не обов'язково, аби й сповідь у присутності священика була такою, просто сприймати її як останню крапку і все.
    І якби іспит совісті не мав значення, то тоді би точно казали сповідатися щоразу, а так не кажуть. Наголошують саме на тому, аби людина робила іспит совісті щовечора, а сповідалася, коли відчуває важкі гріхи.
    Ви, певно, проінтерпретували мої слова про те, що "сповідь є дійсною, якщо..." Так то в світлі того, що людина хоче приступати до Причастя в традиційній Церкві, де Причастя не є просто символом чи згадкою про давні події, а дійсно люди вірять, що так, як і апостоли, вони приймають містичну Кров і містичне Тіло Ісуса Христа.
    Левко би був не Левко, якби черговий раз не наїхав на якісь практики, при тому безпідставно. :mocking:
    Часом читаю й нагадує мені брошурки, які деякі спільноти розповсюджують (дуже толерантні й люблячі за змістом:girl_crazy:), де все поставлено з ніг на голову, аби лише показати "от які вони погані та неправильні, а ми хороші та гіперправильні". Не пасує воно вам. Чи ви то вважаєте за свій обов'язок?

9. L e v k o

Ліля була би не Ліля якби черговий раз, замість щось сказати по темі, не наїхала на Левка, при тому безпідставно... Не пасує воно вам...:)

10. Liliyah Romanova

О, мені якраз пасує. Бо як інакше би хтось міг діагнози роздавати, аби Левко за то подякував? ;)
    Та й стан якраз такий, щоби посваритися з кимось. У вас, бачу, також. )))
    Колись казали, що не берете участі в дискусіях, які не несуть користі і не є взаємною молитвою "де двоє чи троє зберуться в моє ім'я"... Що сталося, що того більше нема? І то давненько...

11. Liliyah Romanova

Ну, це з розряду фанатизму.
    Гаразд, робимо так. Я перекладу статтю, яку подавала, а тоді продовжимо дискусію.

12. Kyprijan

Kyprijan New Member

Останнє редагування: 23 Серпень 2013
  13. Liliyah Romanova

14. Kyprijan

Kyprijan New Member

15. Liliyah Romanova

16. Kyprijan

Kyprijan New Member

Якби вірив, то не перевіряв би сам. :)
    Бачите, тут не йдеться про плітки у класичному розумінні, бо справа стосується виключно Вашої публічної поведінки на форумі, тому це не плітки, а факти публічної форумної діяльності.

17. Liliyah Romanova

Ну, перевірка різна буває. Буває з чистого листа, а буває з напередвизначенням. Що хочете довести, те й отримуєте.

18. Kyprijan

Kyprijan New Member

Ну, в мене якби і вийшло з чистого листа, просто пізніше в процесі я дізнався, що мій випадок не одинокий. А перевіряю тепер всього одне слово: "ніколи". Є таке дражливе слово.

А я все ж таки думаю, що Вам не вийде у відповідній темі якоюсь богословською статтею довести інше, ніж про це пишуть церковні офіційні документи. Невдячна справа щось перебогословствувати, коли на ту тему Церква вже офіційно висловилась

19. Liliyah Romanova

Kyprijan, я так розумію, що моя осліпленість заразна, оскільки ви чомусь проминаєте факт, що озвучуєте власну інтерпретацію написаного в документах.

20. Kyprijan

Kyprijan New Member

Що ж до мене грішного, то я тільки звертаю Вашу увагу на пропущений момент.
    Але як дійсно маєте ще що сказати, то не сидіть у оффтопі, а перекладайте обіцяну статтю, бо публіка жде.