Оффтопи розділу

Тема у розділі 'Філософські та релігійні посиденьки', створена користувачем ilona, 24 Липень 2009.

1. L e v k o

L e v k o Well-Known Member

Відповідь: Допомога св.Йосифа

Про "довгого чоловіка"?!
    Тобто про високого чоловіка?

2. slobodianka

slobodianka Member

Відповідь: Допомога св.Йосифа

тю, про доброго:girl_impossible:

3. L e v k o

Відповідь: Допомога святого Юди Тадея

Юда Тадей для вас є Богом?

4. Just me

Just me Member

А В ніби перший раз чуєте, що до Святих слід молитися про заступництво...

5. Зануда

Зануда Well-Known Member

Ну що то за мода? Чому Богом? То не ваше, вникати не маєте бажання, то може просто дасьте людям можливість практикувати релігійність згідно їхнього обряду?
    Мені здавалося, що то вже говорено-переговорено на тему ролі святих у Католицькій Церкві, а питання все ті самі...

6. L e v k o

То не мода.
    То нестриманість.
    Даруйте, але я не можу стриматися, коли бачу як люди бояться найдобрішу Особистість у всесвіті, Особистість, Котра і є Любов"ю.
    Не можу стриматися, коли бачу як люди шукають собі якісь обхідні шляхи, чи посередників замість того, щоб прийти безпосередньо перед Його лице і отримати спокій для своїх душ...

7. Зануда

Зануда Well-Known Member

Хіба йдеться про страх? Йдеться про вшанування тих, хто гідно та свято прожив своє життя, кого Господь прийняв до себе і наділив можливістю сприяти людям в потребі. То не перебільшує ролі святих і не применшує Бога. То є частина нашої віри та релігійної традиції.

8. L e v k o

Так, йдеться саме про страх.
    А ще про небажання каятися за свої гріхи.

Мені, наприклад, би було дуже боляче, якби моя дитина спілкувалася зі мною через мою дружину. Найперше що би я спитав дитину- це те чому вона боїться мене, чому боїться прийти до мене і розповісти все мені особисто?

Пам"ятаєте, Адама, котрий згрішив і почав боятися свого Творця, почав ховатися від Нього?
    Те саме відбувається в ситуації, коли люди ховаються від свого Творця за різними посередниками. Небажання розкаятися за свої гріхи перед Богом якраз спонукає їх робити це.
    Неправда. Вшановувати і молитися до когось- це різні речі.

9. Зануда

Зануда Well-Known Member

Ви все перекладаєте на людськы стосунки.

Всім не католиками завжди чомусь видніше.

10. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Відповідь: Оффтопи розділу

Левку, а ви впевнені, що воюєте з тим, з чим потрібно?

11. L e v k o

А може то ви воюєте, а не я?...:)
    Я висловлююся по темі, обґрунтовую свою думку завжди, а ви з п.Занудою, тільки й закидуєте фразами типу: "ви впевнені, що воюєте з тим, з чим потрібно?", "Всім не католиками завжди чомусь видніше" і т.п..., або взагалі теми видаляєте...
    По темі майже не висловлюєтеся ніколи...

---------- Додано в 09:07 ---------- Попередній допис був написаний в 08:36 ----------

Цікаво, з якими стосунками ще можна порівнювати?:)

Сфера стосунків між батьками і дітьми, це одна з небагатьох сфер, що залишилася ще чистою, неспотвореною людьми.
    Та й Сам Ісус переважно стосунки між Богом і людиною пояснює на стосунках між батьком і сином...

12. tanchyk

tanchyk хочу миру в Україні

Я молюся до святих, особливо чиї імена носимо, прошу щоб охороняли нас і просили здоров"я для нас у Господа. Молимось до св. Тадея, до о. Піо (дев"ятниці) і вірю що ці молитви нам дуже допомагають.

13. vikad

vikad New Member

Пишу без коментарів, для тих, кого дійсно цікавить ця тема. Просто натисни лінк.
    Дії 10:25-26, Ісаї 8:19, Еклезіяста 9:4,5, Матвія 6:6,7, Об'явлення 19:10,
    Івана 14:6, 2коринтян 1:20, якщо будуть питання по вищевказаних цитатах з Божого слова - відповім в пп.

Ліля, тут ніхто не воює, крім Вас.
    Якось так повелося, що коли пишуть католики, то все добре, а як тільки некатолики, то відразу звинувачення у святих війнах, або: "Всім не католиками завжди чомусь видніше". Якось немає рівності, свободи віросповідання і т.і.
    Ми вже мали з вами розмову про це - її видалили. Висловлюймося по темі, якщо є аргументи, а якщо немає, можна й промовчати, а не просто що-небудь написати, щоб показати свою зверхність чи що там ще?:girl_impossible:
    Давайте дамо КОЖНОМУ право висловлюватися вільно про свої думки, а не лише тим, хто подобається ...
    Чесно, я й на собі випробувала Ваш гострий язичок.
    Ми всі вважаємо себе християнами, то для чого голослівні звинувачення одне одного. :girl_cray:Давайте вести мирну дискусію без образ. Для чого ділитися на католиків і некатоликів? Бог один...

14. Liliyah Romanova

Я точно не воюю. А ваші дописи останнім часом мають такий відтінок.
    Ну пишуть собі люди про молитви до святого Йосифа чи Юди Тадея, то най пишуть. Ні, конче пальцем в око тицьнути. Не можу того зрозуміти. І ніц би не казала, але ж не вперше.
    vikad, висловлюватися можна, але в деяких темах висловлення є оффтопом або звучать як наїзди. Дописувати шпильки в 100% католицькі теми й жалітися на брак свободи дивно.
    І Левкові я би сказала щодо окремих його дописів у таких темах (суто католицьких) саме вашими словами:
    Я теж не сприймаю деяких речей у католицьких практиках, але я не буду шпіґати тих, хто їх любить і кому вони допомагають у духовному житті.
    Хочете про це говорити, прошу дуже, тільки створіть для цього відповідну тему.

А ви і Левко мені дуже подобаєтеся.

15. L e v k o

Я також точно.
    Ви мені також:)
    Нема сенсу. Теми були уже.
    Такі теми довго не живуть тут, їх швидко видаляють модератори перед тим познущавшись добре НЕ "по темі"...

16. Liliyah Romanova

Е ні, Левку. Якраз тем не було. Були практичні католицькі теми. Створені для геть інших питань.
    Така тема була аж одна, про молитву за померлих. І створювали її з певною метою, для порад і підтримки. Не узагальнюйте так, бо то вже межує з неправдомовленням.
    Хіба ви тут ще докидаєте досвід з ЛФ-у, то не варто, бо це окремий форум.

Останнє редагування: 16 Жовтень 2012
  17. Nataljchuk

Nataljchuk New Member

Відповідь: Як нарешті стати мамою? (3)

Дівчата, хотіла попасти до церкви, але це просто не можливо було :girl_sad: стільки людей, що просто капець я пролізти між ними не могла. Дуже шкода, що тільки в одній церкві плащевниця буде, а завтра я цілий день на роботі, а хтось зміг достатись до плащевниці?

18. Skaliaria

Skaliaria Well-Known Member

Я планувала завтра зранку піти, але не знаю,коли краще... Хтось піде?

19. Марточка

Марточка Well-Known Member

Я попробую піти сьогодні зранку, десь на 10, бо буду в тому районі. Але чула , що там нереально багато людей вчора було.

20. GaLinos

GaLinos New Member

Мені пощастило, вірніше Бог допоміг потрапити сьогодні пів пята ранку до плащаниці, стояли ми з 12,00 год. ночі, але це ще нормально,родичка наша стояла з 8 вечора. Я дуже щаслива, що всетаки попала, але дівчата, що там було, ми всі гарно стояли на тротуарі в черзі,все було спокійно, хоч і довго, але ми знали,що так буде, тому і не метушилися і тут приїхали автобуси людей і вони нашу чергу почали тиснути до стіни, це було дуже страшно, не було чим дихати, перетиснули все,от зараз сиджу на роботі руки ноги все болить,я звісно розумію тих людей вони також дуже хотіли потрапити,але це було трохи не культурно і неповажливо до тих людей які стояли з вечора,але то таке не страшно, головне що достояли і поцілували Плащаничку.
    Вибачайте, що так багато написала, просто емоцій багато !!!
    Може ще хтось був в той час там?