ОФФТОП рукодільниць на нерукодільні теми

Тема у розділі 'Теревені', створена користувачем Liliyah Romanova, 23 Листопад 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Мар'яся

Мар'яся Moderator Команда форуму

Відповідь: ОФФТОП рукодільний!

як то файно як нема конкурсу! Всі щось вишивають, показують, спільні процеси ростуть як гриби після дощу :)

Ірцю, з поверненням!

2. La esposa

La esposa Moderator

Люди, може б то мені в підпис мої хвости поставити, чи то би скорше той прОцес йшов..? бо так зимно, нічого робити не хочеться...

3. OxankaF

OxankaF Well-Known Member

якраз вчора вишивала півхрестики на своїй ексконкурсній ( в п"ять ниток), то капець якийсь. Вишиваю в одну сторону, а в іншу сторону, то треба вже розвернути роботу на 180градусів і ті півхрестики вже інші виходять і той поворот мені не подобається. Ще вчора думала, як то дівки вишивають ті півхрестики.

4. kitka

kitka Well-Known Member

Не зрозуміла.... А чого повертаєш?

5. La esposa

La esposa Moderator

Знаєш, я теж розвертала, на почтаках пробувала. Мені чомусь легше не розвертати, але правду кажеш, півхрестики в 5, а то й в 6 ниток - то убійство :8:

6. LudmilaP

LudmilaP Well-Known Member

Оксанка напевно вишиває стовпчиками, і коли дошиває до кінця, тоді і повертає щоб вишивати в зворотню сторону
    Я коли вишивала конкурсну роботу, там також було багато півхрестиків, і з початку я розвертала роботу щоб шити в зворотньому напрямку, але потім пристосувалася вишивати піхрестик рядочками

7. kitka

kitka Well-Known Member

Чого питаю, бо не рекомендується роботу крутити в руках, оскільки це дійсно впливає на якість тих хрестиків-півхрестиків...

8. Мар'яся

Дівчата, потребую поради: вже майже завершила ті лілії,залишився бек на стрекозі(крильця і прожилки на крильцях). По схемі він має бути такого кольору як верхні хрестики на крильцях. Але, я маю металік точно такого ж кольору. І от тепер думаю що робити: шити звичайними нитками чи металіком?

9. algo

algo СуперМодератор) Команда форуму

мені здається металік був би ефектніше!попробуй одне крильце!

10. OxankaF

Я вишиваю зверху вниз ось так
    \
    \
    \
    \. Тоді в мене голка внизу і наступний стовпчик треба шити знизу вверх, тобто голку я маю запхати зліва і випхати у дирочку правіше, не перевернувши вишивку, таке робити важко. Хіба окремо випхати голку на виворіт, і потім - наверх.

11. roksolanka

roksolanka Well-Known Member

і я голосую за металік - малоб бути дуже гарно, блискучо - ну як справжні крильця

12. Мар'яся

Ну от, на скору руку накидала (на якість виконання не дивіться бо то на дуже скору руку):

Щось не знаю чи воно добре. Мені якось дуже з загального фону вибивається, чи ні?

13. LudmilaP

LudmilaP Well-Known Member

Крила в стрекози переливаються. тому, однозначно металік

14. Мар'яся

Мені не подобається воно, не дивиться на загальному фоні і все, покрутила ще так і сяк, йду то випорю (так і думала, бо нитку не закріплювала :girl_emo:)

15. OxankaF

А я далі про півхрестики
    Якщо вишивати рядочками, наприклад знизу вверх, то
    1 ряд \\\\\ (зліва направо) ми запихаємо голку в нижню дирку і випихаємо зверху, так?, тоді 2 ряд все рівно вишивається по-іншому, голку запихаєио в вирхню дирку хрестика, випихаємо в нижню, Получається, що все рівно треба руки вивертати, чи як?

16. kitka

kitka Well-Known Member

Тяжко то, отак на словах:).
    Оксанко, я зрозуміла таке з твоїх дописів: ти обертаєш вишивку по тій причині, що коли шиєш наприклад другий стовпчик, то не хочеш виходити на лице з тієї дірочки, де в тебе вже півхрестики першого стовпчика, а хочеш в них заходити. Тобто виходиш з порожньої - заходиш в зайняту, так?

17. OxankaF

в мене по-іншому не виходить, один рядок виходжу з зайнятої, заходжу в порожню, а другий наоборот. А як вишивати, щоб завжди виходити з зайнятої, я не доганяю. Хоча з логікою в мене нормально, ніби.

18. kitka

kitka Well-Known Member

Тобто в тебе так виходить, коли ти НЕ крутиш на 180 градусів? Бо я так і вишиваю півхрестики, нічого не повертаючи при цьому.
    А щоб завжди з порожньої виходити - то нереально, хіба кожний рядок заново починати... Або на звороті перетяжки робити такі, як на гобеленовому шві (типу довшим шляхом робити наступний півхрестик).

19. OxankaF

пробувала і так, мені здається, що півхрестики в гобеленових рядках інші, може то мені вже в очах "кольорово"
    Не памятаю, хто і в якому процесі, але тут у нас на форумі хтось викладав півхрестики в 6 ниток, зблизька. А так як в мене фотопам"ять на 12 балів. Я дуже добре пам"ятаю ті "стовпці", всі як один. І от, вишиваю я вчора ті півхрестики, а перед очами стоїть отой фотоідеал, а мої - "жалкое подобіє".

20. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Ой, мою систему вишивання півхрестиків хіба на відео знімати, бо навіть не поясню, як шию. В мене там і стовпчиком, і вертикально йде... Якби після мене хтось би брався пороти - взявся би за голову. ))))
    А чого ти виворотом переймаєшся? То ж картини. ;)

Статус теми:
Закрита.