ОФФТОП рукодільниць на нерукодільні теми (2)

Тема у розділі 'Теревені', створена користувачем Liliyah Romanova, 23 Листопад 2006.

1. Мар'яся

Мар'яся Moderator Команда форуму

Відповідь: ОФФТОП рукодільниць на нерукодільні теми (2)

З свіжесенького: телефон свій мобільний згубила вдома, шукала півтора тижня, тому на самі свята була без телефону (як хто мене шукав і не міг знайти, то вибачайте, я мантелепа), знайшла вчора... на дивані на кухні, лежав як кінь.

2. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

ВСЕ! Я полетіла!

3. Tsokotukha

Tsokotukha Well-Known Member

Дівчатка, дозвольте тут повихвалятись нашими першими родинними фото в новому складі ось тут.
    Сорочечка на Мартинкові, це вишитий мною розроблений взір (Ви її бачили ще без беку на одній з форумівок), а під сподом в"язаний комбезик (ледве встигла його вив"язати, кнопочки все ж мусіла на саме Різдво пришивати).

Мар"янко, у нас також ще триває такий період, але пристосувалась майже так, як пише Анута. Під спину ставлю велику тверду подушку, обкладаюсь великою подушкою для годування і так спимо-їмо. Більш-менш терпимо.

Останнє редагування: 14 Січень 2012
  4. Insolence

Insolence Living The Dream

Відповідь: Балачки рукодільниць

Вітаю Velana з участю в Дизайн-Команді у Грушечок =))

5. Бурулька

Бурулька Well-Known Member

Не можу тобі відмовити :)

6. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Я вже прилетіла. Дзвоніть.

7. StarKa

StarKa Member

Дорогі мої рокодільниці, я не надто активно рукодільничаю з вами але підтримайте будь-ласка нас у конкурсі. Допоможіть виграти гімнастично-розвиваючий комплекс для Матвійка.

ОСТАННЯ ДОБА ГОЛОСУВАННЯ; відлік пішов на години!

Не будьте байдужими, потратьте кілька хвилинок часу на мінімальну реєстрацію (у верхньому правому кутку сторінки) і проголосуйте за Матвійка на відео 20 тут http://rstart.com.ua/konkurs-bitva-za-rannij-start-finalnye-3-dnya-golosovaniya/ . Відпишіть номер свого голоса. Наперід дякую!

МАТВІЙКО ДУЖЕ ЧЕКАЄ НА ВАШІ ГОЛОСИ!!!

8. Фіяна

Фіяна Творча муза 2013

ех, всі на здибанку з Марусею пішли, а я тихо і по-доброму заздрю :girl_in_dreams:
    я зовсім не в стані - досі відходжу від старо-новорічної ночі, кілька годин котрої з високою гарячкою провели в лікарні (дуже сильний двосторонній лактостаз)

Лілю, ще раз вітаю тебе і Романа! :girl_claping:
    як матимеш можливість, розкажи як в Канаді сприймають вчені ступені?

бо в німців, наприклад, майже культ і в побуті - якщо хтось має вчене звання, то до особи інакше як пан доктор/професор і т.д. вже ніхто не звертається (наших братів Кличків вони завжди кличуть доктор Віталій чи доктор Володимир Кличко, і дуже тішаться тим фактом, що вони окрім того, що чудові спортсмени, ще й такі вчені та розумні)

А жінці, щоб стати фрау доктор, можна або ж захистити ступінь самостійно, або ж вийти заміж за доктора (при чому звертання та закінчення в обох випадках однакові - не розпізнаєш - не пані доктор і пані докторова, наприклад). І власне коли я починала в Німеччині писати свою докторську, мені знайома німкеня так і заявила - навіщо тобі та праця, краще зроби так як я - просто вийди заміж за доктора)))

9. Bogdanka

Bogdanka Well-Known Member

ой це точно))) була в гостях у дохторів, ойойойой - все антикварне відреставроване (дохтора архітекти) і вржаючий культ їди,подачі їди, спілкування:)

Показала сьгодні свої вишиті часточки біскорнюх, Надійка мене надихнула їх зшити:girl_crazy: сказала, шо то дуже цікаво їх зшивати - завтра випробую, якшо не полінуюсь, а лінюсь я тепер до всього підряд

здибанка з Марусею дуже позитивна, Маруся дуже багатогранна і цікава
    дякую всім присутнім!:girl_spruce_up:

10. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Фіянко, а в Німеччині платять лише за ступінь?
    Тут знаємо і професорів, і докторів, то від ступеня не так багато залежить. Та й особливого ставлення ніби нема. Звертаються за вченими ступенями хіба в університетах, а поза ними - не чула.
    Одне знаю точно, чим вищий ступінь маєш, тим важче знайти роботу. Ну, бо тут шанують те, що ти купу років і грошей потратив на навчання й не хочуть недоплачувати. Це ще пов'язано з тим, що людина, аби отримати вчений ступінь, бере позику на оплату навчання, відповідно робота має не лише забезпечити нормальне життя, а й допомогти сплатити ту позику. Іноді доводиться приховувати свої ступені, до речі, не подавати їх у резюме, аби роботодавець не чувся, що пропонує недостойну зарплатню й принижує людину, котра стільки років потратила на науку.

Останнє редагування: 17 Січень 2012
  11. Фіяна

Фіяна Творча муза 2013

моє питання побуту стосувалось, власне цікавило чи міняється відношення та звертання в побуті/соціумі, бо в Німеччині довелось спостерігати буквально "до" та "після" – вони навіть таблички/написи на поштових скриньках/вхідних дверях після захисту одразу міняють, жеби всі бачили що там доктори живуть))))

зрозуміла, що в Канаді такого культу в побуті немає, і файно)))
    шкода тільки, що в роботодавців трохи незрозумілі комплекси...

Про матеріальне, різницю в доходах в залежності від вченості та про отримання роботи багацько не розкажу, бо маю тільки трьох знайомих "німецьких" докторів –

Перший – доктор хімії, бізнесує приватно – починав із звичайнісінької миловарні, зараз має відоме та потужне виробництво косметичних засобів та побутової хімії.

Другий – молодий українець мого віку, доктор теології, одразу отримав запрошення роботу в місцевий університет та у соціальний фонд, ступінь отримав безоплатно. Пропрацював проте тільки півроку, бо повернувся на Україну.

Третій – також молодий українець, доктор-юрист, ступінь отримав також безоплатно, відразу отримав працю у відомій міжнародній юридичній компанії, на разі там і працює.

З прикладу останніх двох осіб розумію, що вчений ступінь був для них суттєвою порівняльною перевагою при отриманні роботи.

ну і в Німеччині отримання вченого ступеню не таке затратне – є багато безкоштовних програм, до того ж дуже реально отримати ще й стипендію (на свій MBA мені вдалось отримати одного разу тривалу урядову, другий раз - від приватного фонду)

12. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Та власне, що такого не бачила, тому й кажу, що то лише на університетському рівні живе.
    Ну, на жаль, є таке. Не можна платити працівникові менше, а треба платити відповідно до його освіти та вміння. Нераз кажуть на інтерв'ю, що "ви такі кваліфіковані, чого ви хочете працювати в нас?" Мовляв, ви достойні кращої роботи та зарплати. Ще би на ті кращі й достойні брали зразу. :xaxa: Ну, і є страх, що раз такий мудрий і кваліфікований, то скоро піде геть на іншу позицію.
    Тобто навчання нічого не коштує? Тут іноземний студент лише за те, що його в списках тримають, поки він роботу пише, платить 5 тисяч щороку, чи й більше. :wacko1: Стипендії отримати можна, але власне іноземному студентові це не так і просто. Треба добряче побігати в пошуках.

13. Bogdanka

не лише, але знаю двох докторів. Власне один архітектор, інший стоматолог.
    Той, що доктор стоматології - після отримання ним вченого ступеня, його консультації зросли удвічі, пан архітектор каже, що практично у всіх випадках отримання ступеня означає зріст доходів, просто в кожному випадку це індивідуально.

з власного досвіду - в Європі це не просто, але не дуже складно. Є спеціальні програми, наприклад DAAD, які мають перелік своїх умов і ти подаєш пакет документів в так званий "деканат" на розгляд, розгляд стипендії триває по-різному: комусь може повезти за 3 тижні, хтось чекає 2 місяці. Але в багатьох випадках, якщо твої "матеріали" відповідають програмі, то стипендію виділяють. Її розмір є, таке враження, в кожному випадку різний. Тобто можна очікувати отримувати одну суму, а призначать іншу, але я знаю мало "повних відмов" коли документи і робота в порядку.

14. Mariya

Mariya Well-Known Member

Почався новий семестр. Мені дали читати два нові курси (раніше давали тільки один новий на семестр). :girl_mad: Мало того, що кількість студентів на важкому курсі виросла зі 100 до 110, та й ще там буде два honor students, з якими треба раз на тиждень додатково зустрічатись і щось їм розказувати. :girl_cray: Ви думаєте, що я хвости вишивальні попідтягувала? Нє, голки до рук не брала і не хотілось. Висваріть мене, будь ласочка, зо то, шо така лінива.

15. окса

окса Member

Останнє редагування: 18 Січень 2012
  16. левиця

левиця Well-Known Member

Дуже і дуже емоційно-філософсько-псигологічно насичений фільм. З оригінальним задумом. Мені сподобалось, бо таке люблю дивитись. МОЛОДЕЦЬ!!!

17. Bogdanka

круто
    з нього вже люди;)

18. Orman

Orman Модератор-бомба

та хтоби тебе сварив :). Але експлуатують тебе капіталісти по чорній силі...

а це шо за птіца?

19. Mariya

Mariya Well-Known Member

Це ті, що йдуть на диплом з відзнакою. В них завжди складніша програма.

20. kitka

kitka Well-Known Member

Серйозно??? А як вранці прочитала, то подумала, що це якісь "проблемні" студенти: ну типу дуже гонорові і треба їх файно просити на окремих заняттях, аби ся вчили:girl_haha:... Нє, я без сміху кажу, я дійсно так і подумала:girl_crazy: