Одягніть мене! )

Тема у розділі 'Дефіле', створена користувачем Un.Known, 2 Квітень 2010.

1. labisqwee

labisqwee instagram: ukrainian_en_vogue

@Akina я в попередньому перед Вашим пості описала детальніше, чому ці джинси - простий робітничий одяг. Ішлося саме про ці, сині і висвітлені. Мені здалося, що Ви той допис прочитали, адже це саме той "вітєєватий текст з алюзіями", на який Ви послалися - хоча я поняття не маю, що складного/ганебного/дивного в тому, щоб опанувати рідну мову на рівні, який дозволяє викладати думку і по суті, і красиво (одне іншому не шкодить, а радше допомагає); а слово "алюзія" з того ж словника Даля, з якого і більшість слів у Ваших дописах. Знання слів наче нікому особливої честі не робить.

• Подобається Подобається x 1
  2. Cornelia

Cornelia Well-Known Member

Оскільки краще читати Н. Лаурель в оригіналі, а не у копії, дозволю собі найперше процитувати шматок з її посту про те, з чим носити пальто кокон восени-взимку:

"3. Сапоги. Сапоги это скользкий путь. Несмотря на кажущуюся современность, силуэт 'кокон' все же достаточно классический, а сапоги в России по большей части носят бюджетные, рассчитанные скорее на очень толстые свитера, нежели на классическую верхнюю одежду. Потому, если статья бюджета на серьезные сапоги не отведена, я бы этот союз пока отложила. Сгладкими, стройными сапогами из лайки, на тонкой кожаной подошве смотрится чудненько. UPD. Более спортивную модель, J.Crew ношу с вайсманскими сапогами-ботфортами на резиновой подошве. Не то чтобы совсем бюджет, но и не лухари. Т.е. варианты есть, если голенище хорошо натянуто и сохраняет тугой изгиб линии ноги.

4. Зато "три ха-ха" современные версии пальто "кокон" открывают для салонных барышень двери в силовое сочетание джинсов и милитари ботинок. Так, скажем, меня вполне способны украсить джинсы на голую ножку с сафьяновыми тапочками, и милитари ботинки тоже очень даже способны, но объединить и то и другое, для меня немыслимо (об чем было тут).Так вот, пальто-кокон сделало такое сочетание мыслимым. Для того, чтобы все получилось, нужно чтобы в коконе было больше современных, спортивных деталей. Например, пуговицы, обтянутые той же тканью что и изделие или декоративные отдаленно напоминающие бижутерию ботам, все же, не компания, зато змейки - вполне"
    .

Як бачимо, у контексті взуття Н. Лаурель пропонує три основні варіанти поєднань - високі чоботи на каблуку, високі чоботи на плоску ходу і черевики у стилі мілітарі ("боти").

У своєму ІГ вона запропонувала власну інтерпретацію цих трьох варіантів. Ось наприклад, перший:

Snap 2016-11-07 at 20.14.01.png

@fiesta, уважно прочитайте, що пише Лаурель і зрозумієте, чому до Вашого пальта-кокону не підходять черевики-боти.

@labisqwee, для мене "серйозними арґументами" є те, що я бачу на фото - це гармонія зовнішності і образу, вона є чи її немає. Деколи буває так, що рихтуй - не рихтуй, а нічого не вийде )). "Система Лаурель" у розрізі пальто-кокон - черевики мої здогади лише підтвердила.

Мушу однак визнати свою помилку щодо означеної висоти чобіт. Вчора я бачила лише одне фото форумлянки у повний ріст, воно зроблене дещо зверху - пропорції викривлені, відповідно, fiesta видалася досить мініатюрною. Таке враження склалося не лише у мене, akina, наприклад, теж запитувала про ріст форумлянки. У жінок невисокого росту спритність чи трюк високих чобіт до подолу зазвичай не справджується, тому я запропонувала обрати нижчі чоботи. Цю аксіому обґрунтувала і Н. Лаурель. Межею вона визначила ріст 162 см. Цікаво, що цей ріст є своєрідною межею і в теорії Кіббі, але це я вже починаю відволікатись )). Так-от сьогоднішні фото показали, що fiesta не така вже й мініатюрна. Вищі чоботи варіант вповні можливий і навіть бажаний. Повторю, що краще виглядатиме варіант у замші. Не розумію @labisqwee Вашого "знітення" щодо замшевих чобіт на плоску ходу ))). Думаю, такі чоботи форумлянці знайти буде набагато легше, ніж варіант Карін Ройтфельд чи "шанелі" з лайки Наташі Лаурель )).

@labisqwee, додам також, що я ніде не згадувала, що "жокейки на джинсах" - це гуд ))). І про те, що такий виріз пальта можна закрити снудом в курсі ))
    --- дописи об"єднано, 7 Листопад 2016 ---
    Щодо нинішніх образів, зокрема у голубому пальто, то цілком погоджусь з @Akina

Останнє редагування: 7 Листопад 2016
  3. labisqwee

@Cornelia Те, що Ви у черговому дописі акцентуєте на "вторинності" моїх порад, не впливає на їх якість і не змінює їх суті. Ви можете вперто думати, що люди - істоти недалекі, здатні лише на ретрансляцію чужих ідей. Будьте обережні, люди можуть Вас розчарувати =)

Я чітко описала, що саме викликало моє знічення. Це не замшеві чоботи. А факт того, як Ви їх витягли з повітря (точніше, з глибин жж) і приписали моїй пораді.

Для мене серйозним аргументом за те, щоб не писати комусь категоричну пораду, є те, чи не перше це фото людини, яке я побачила, чи не бракує мені в ньому якоїсь додаткової інформації, щоб оцінити гармонію зовнішності і образу. Тому, природньо, моя пропозиція була сирою, напівфабрикатом, який варто обдумати, прикинути. Якщо Ваш досвід дозволяє по першому селфі з примірки діагностувати, є така гармонія чи ні, коли і образ ще, по суті, неповний - то я Вам аплодую.

Деколи буває так, що рихтуй - не рихтуй, а нічого не вийде. А ще деколи буває так, що порада в мережі - це всього лише порада в мережі, а не заклик до stylist battle, як Вам, cхоже, здалося.

Ви використовуєте їдкі шпильки типу повторювання вжитих мною фраз і очевидно намагаєтеся підкреслити несамостійність моєї думки, навіщо?..

4. Cornelia

Cornelia Well-Known Member

5. labisqwee

Може, Вам буде корисно в роботі - тут невеличка похибка сприйняття тексту. Наталія писала "Для тех, кто ниже 162, сапоги должны быть немного короче." Їй ішлося не про коротші глобально, нижче коліна, чоботи, а про те, що "ефективну" висоту халяви чобота (таку, яка дає пропорціям умовний плюс) для меншого зросту треба індивідуально підібрати. Для більшості низьких жінок це все ще буде чобіт, який доходить до середини колінної чашечки, але, наприклад, закінчується не на 5см вище, а на 2. Over-the-knee чоботи від деяких виробників доходять аж до середини стегна, що при нижчому зрості дає пропорціям уже мінус. От від цього і застерігається. Логічно ж: чим нижчий зріст, тим більше треба плекати неперервні вертикалі у свому образі. Якщо пальто закінчується над коліном, а чоботи - добряче під, то для 178см зросту це не трагічно, а для 155см, щоб не "з'їдалась" довжина ніг, уже потрібні будуть трюки (замість шкіри - замша, спільний колір штанів-колготок/чобіт і т.д.). Це все вищенаписане стосується ситуації, коли поділ верхнього одягу не опускається на чоботи. Коли, навпаки, чоботи аж під поділ, то це чудово працює і для меншого зросту, і, якщо мені не зраджує пам'ять, ніде Наташа протилежного не обґрунтовувала. От приклад, 153см. Чудово ж
    winter_wendysllokbook.jpg
    Нижчі чоботи не спрацювали б так добре на пропорції поєднання.

• Подобається Подобається x 5
  6. Mansikat

Mansikat Well-Known Member

Раз вже тут така концентрація стилістів;) і тема про пальто-кокон, яким я замиловуюсь іноді на панянках, то закортіло спитати: чи реально одяг такого типу, і взагалі оверсайз припасувати за допомогою ретельного підбору решти елементів, до будь-якої людини, чи все ж таки декому категорично це не пасує?
    Я ніби софт натурал по Кіббі, і, згідно з його рекомендаціями оверсайз цьому типажу не йде. На практиці так і є, ще жодної речі цього типу мені не пасували в таких стандартних комбінаціях, одразу роблюсь "цьоткою", але може я просто не знаю як носити?

• Подобається Подобається x 1
  7. Orman

Orman Модератор-бомба

@labisqwee @Cornelia @Akina дзєвачкі - живіть дружно. Бо я розстроюсь.
    --- дописи об"єднано, 9 Листопад 2016 ---
    а для чого? Тебе я в такому пальті не бачу. Ну але то таке.

• Погоджуюся Погоджуюся x 2
  8. AdFeja

AdFeja Навіжена фея

Дівчата, рятуйте.
    Що нині одягають на таку подію як весілля? А то мене запросили, а я не знаю, що вдягнути, напряг в мене з одягом. :girl_cray:
    На все про все маю тиждень часу.

9. Orman

Orman Модератор-бомба

мммм, те що завжди - сукню. Довгу, вечірню. Весілля в місті в ресторані, чи в селі в наметі?

10. AdFeja

AdFeja Навіжена фея

Ще не сказали, тільки повідомили, що я запрошена та й все.

11. Mansikat

просто вони мені дуже подобаються) я себе теж не бачу (точніше уявляю, але знаю, що не вмію того на себе вбрати), думаю, може це в мене вже якісь рутинні погляди на себе, звичка, що "я таке не ношу" ...хочеться чогось свіжого;)

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  12. Orman

Orman Модератор-бомба

ви ж розумієте що це докорінним чином може змінити вимоги до сукні. (Чи до шуби.) Допитайте їх гарненько.
    *що за весілля на яке за тиждень запрошують*

13. labisqwee

@Mansikat не знаю, цікаво чи нудно буде Вам читати, але тут без ста грамів теорії не розібратись. Пальто-кокон і оверсайз мають різне походження, місію і несуть різне послання. Перекликаються об'ємом, сплутати неважко, владнати з обома важко - питання Ваше логічне і законне. Щоб зрозуміти, чи Вам воно потрібно і для кого це вигадано, треба відмотати до показу Balenciaga 1947-го, де з'явився кокон, і поглянути на стиль його роботи і на клієнток (саме таких жінок він вважав своєю цільовою аудиторією і для них творив). Клієнтки його були сильної і норовливої натури, владної, добре знали, чого хотіли від вбрання і від життя (інакшим він просто не дозволяв у себе одягатись). Кокон, як більшість його робіт, навіть тоді, коли він здається ніжною хмаринкою по силуету - це історія не про ніжність, а про домінування, про підкорення широкого плеса тканини непомітному і всемогутньому крою. Вибачте за інгліш, але я не надумала кращого синоніму, ніж fierce: fierce clothing for fierce women. Якщо ж у коконі не владна королева світських розваг, а ніжна дівчина, то це все одно історія про протистояння двох протилежних стихій. Теж виправдане поєднання, бо це напружений і дуже цікавий для ока дуалізм. Чого тут око не сприйме, так це натури - і зовнішності - ані контрастної, ані співзвучної до такого драматичного крою. Так я собі це бачу.
    evening_vintage_Balenciaga.jpg f6d39d8f7f5c17221e4cb226723b7bf0.jpg

Оверсайз народжений із переосмислення субкультур, він передусім про свободу, він несе такий бунтарський дух вулиці. В ньому прямолінійність, заперечення обмежень, його фундамент - простота. І сприймається він органічно з такою ж простотою, природністю. І римується з усяким гранжем-панком.
    Якщо з кокона поступово, потрошки "забирати" гротескний об'єм із тих місць, де він акцентовано-перебільшений, то він втрачає і свою драматичність. І наближається до того ефекту, який має оверсайз - спрощується. Тому для Вашої конкретної зовнішності може пасувати або перше (якщо Вам ближча драма), або друге, або якесь спільне січення цих двох задумів. Або жодне з двох, якщо Вам ні з дамськими елементами, ні з сорочками "з чоловічого плеча" і бунтарством не по дорозі.

• Подобається Подобається x 5
    • Інформативно Інформативно x 1
  14. Mansikat

@labisqwee, дуже Вам вдячна за "сто грам теорії"), насправді, прочитавши Ваш текст, багато вклалось по поличках того, що необдумано відчувалось - я точно не залізна леді для кокона, і, напевно, якраз на таких заглядаюсь. Варіант ніжності і тендітності в коконі мені не надто імпонує на людях, і на себе не приміряю. Ви праві - я не є контрастом і не є співзвучністю до цієї речі.
    Бунтарство і гранж мені ближчі, це мене також завжди вабило, але в таких речах я часто почуваюсь якось надумано, незграбно, ніби в театральному костюмі, і дивує це, бо від людей, так одягнених я відчуваю оцю свободу яку хочеться повторити на собі, а не виходить... одним словом, насправді як важливо, щоб одяг входив в резонанс з нашим "я"...дякую ще раз, я зараз в стані "неймовірного усвідомлення такого очевидного")))

• Подобається Подобається x 2
  15. tsiuma

tsiuma Well-Known Member

А я б спробувала, раз так подобається. Треба напевно лише ретельно підбирати модель, щоб відчувати себе комфортно і впевнено. Ви взагалі пальта не носите чи саме кокон чи оверсайз?
    Думаю, іноді варто виходити за звичні рамки.

16. Rona

Rona Мама-йожик

@tsiuma я теж не уявляю @Mansikat ні в коконі, ні в оверсайзі. Якісь дуже різні натури.

17. Akina

Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

Ну з'явився цей фасон отак загалом точно трохи раніше :girl_wink:

Якщо дуже хочеться до все можна, а чи справді треба то вже інше питання :)
    Оверсайз з ближчого - кінець 70-90ті, з дальшого - арт деко початку минулого століття (20-ті роки). Дивимося на картинки

Дами-цвєточкі та тонких стебельцях-ногах. Відповідно з коконом виходить гра на контрастах. Ну і загалом ідеал краси така собі тоненька худенька, довгорука і не сильно жіночна пані. Ще й така собі "дивачка" трохи (саме тоді жінки почали масово їздити на авто, грати в азартні ігри, освоювати чоловічі професії).

Кінець 70-х вже трохи інакше, авангард - розширені плечі (підплічники), силует швидше прямокутний, Т-подібний, а не овальний як в кокона
    Але знову ж, довгі стрункі ноги, тонкі руки.
    Осьо що пишуть про причини
    80-90 ще трохи інакше, швидше "я і баба і мужик" , емансипація у всій красі :)
    Але загалом ідеал краси 80-90-х теж досить худа і не дуже фігуриста жінка.

І так виходить що оверсайз в різні періоди історії ішов рука об руку із емансипацією і "очоловічненням" жінок.

По самому пальто теж є нюани. Рукав може бути реглан, летюча миша, спущений, що формує трохи різну лінію плеча і відповідно дещо по-різному сприймається фігура - з тим можна бавитися. Грає роль і фасон (кишені, силует, комір, фасонні лінії), і довжина пальто, і взуття-шалики-сумки-шапки якими його доповнити.

Якщо коротко то з оверсайзом досить важко тим, у кого є дуже виражена талія. В ідеалі загалом бажано ще мати високий ріст і видовжені, стрункі ноги і руки. Для середнього зросту оверсайз теж можливий, але там умов ще більше

Про "погане" що може зробити оверсайз:
    - шафа
    - куртка старшої сестри (чи брата) "на виріст"
    - безформене незрозуміло що
    З тим треба боротися - або "усугубляємо" і робимо з цього індивідуальний стиль, або стараємося знівелювати різними способами залежно від "вихідних даних"

Посил кожного разу теж грає не маленьку роль - завжди є "підтекст" того оверсайзу і він читається в характері, рухах, в обличчі (не лише формі обличчя, це теж грає роль, але і згрубша у його виразі).
    Теперешній оверсайз має різні посили (в нас взагалі зараз час багатовекторності моди :) ). Отож згадана харизма і образ, тут знову на вибір:
    Люблю тему "історій" які читаються в образі :)

Коротше, то комплекс питань і факторів - треба розглядати окремо. Але загалом в тобі мені так "навскидку" для оверсайзу не витачає "сухості" (абсолютно не в сенсі що ти товста, а в сенсі ліній тіла :) ) ну і так, отого чіткого посилу.

Останнє редагування: 9 Листопад 2016
    • Подобається Подобається x 3
  18. labisqwee

@Akina потішно =) як відчувала, що хтось та й сприйме мій пост як контрольну з історії. Їй-богу, ми не на форумі дослідників витоків фасонів, щоб вважати за потрібне коригувати такі деталі. І Баленсіаґа звідкись черпав натхнення, ясна річ, але усі ці "кокони" до нього - халати порівняно з його скульптурами; його крій і наслідували/скопіювали сучасні пальта. А взагалі тенденція поблажливо підправляти чужі поради - це тут для мене щось нове і незвідане, сенсу поки не бачу. Єслі шо, буду вдячна за пояснення.

• Подобається Подобається x 3
  19. Kandya

Kandya Well-Known Member

Я сюди за порадою, цінність якої буде лише тоді, коли відповідь отримаю сьогодні))) Бо, як то кажуть, час підтискає. Отже, їду я на концерт. Звичайний попсовий виконавець не першого ешелону має сольник. Зал на 1000 чоловік і всі панти. Я припускаю таку ймовірність, що мене покличуть на сцену. І от що я маю вдягнути? Звісно, це має бути не вечірній наряд, але щось гарне і сексі і я навіть не знаю що. Не знаю як там із опаленням. їду в шубі, але в залі ж не пасує ні в шубі сидіти, ні на короткий рукав. Щось би таке на довгий. Я готова до ескпрес-шопінгу, але не знаю що купувати. Єдине, то в мене обмеження по взуттю: із зимового в мене хіба замшеві ботфорди на величезному каблуку (але вони загинаються, тому можуть бути як до коліна, так і за коліно), і черевики на тракторній підошві. Ну ще є такі класичні шкіряні чоботи до коліна на середньому грубому каблуку, але вони вузькі -- їх хіба на капронку і то не варіант, тому найкраще, щоб мій лук до ботфордів пасував
    --- дописи об"єднано, 10 Листопад 2016 ---

Якщо що, то я тепла осінь драматик(чуть-чуть)-класик

Останнє редагування: 10 Листопад 2016
  20. labisqwee

Трохи сумніваюся, чи це не буде "діагноз по аватарці", бо важко оцінити Ваш зріст/ноги/характер.
    Сцена, подія і освітлення виправдовують небуденніший вибір і statements. Якщо у Вас є ботфорти, то ризикну зробити висновок, що до ніг Ви претензій не маєте =) Такі варіанти мені здаються відносно нейтральними і теплими. Черевики + шкіряні (або просто темні скінні) штани + об'ємний светер, під яким можна приховати додатковий шар одягу. Черевики + теплі непрозорі колготки + коротка спідниця-трапеція + той самий светер. Якщо без верхнього одягу ніяк, то коротка куртка, светер приталений. Черевики/ботфорти + теплі колготки + коротка, але досить вільна трикотажна/вовняна/велюрова сукенка + та ж куртка, якщо треба. Залежно, що Вам простіше знайти при швидкому шопінгу, що у Вас уже є, і наскільки Ваша зовнішність резонує з усякими відвертостями в одязі.
    0__idea_leather_pants.jpg dg_Wool-blend mini dress_.jpg 6_jewelry_necklace_kspade.jpg jewelry_earrings_jcrew_crystal_feather.jpg
    І макіяж-біжутерія-зачіска, можна в одязі притриматись простоти, а тут відірватись.