Одяг та взуття для малечі - 4

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Burberry, 14 Серпень 2014.

1. fantazerka

fantazerka Well-Known Member

Та я не знаю, чи треба. Це наша перша "ходяча" зима, то я ще не дуже орієнтуюся. Кажуть, що ця зима буде дуже холодна, а мій малюк буде трохи їздити у візочку, трохи ходити ніжками. Коли він не у візку - то досить активний, ноги не мали б мерзнути при ходьбі. А от у візку, якщо їздити ним на тривалі відстані - боюся, щоб не було холодно.
    Ну і я не дуже розуміюся, чи це термовзуття, чи ні. Консультант в магазині Екко на моє питання, чи це термо-, не відповіла ствердно. І чомусь не порадила мені міряти взуття без махрової шкарпетки. Я при ній прикладала ніжку малого в шкарпетці до устілки - і вона не вважала запас 1,5 см (а може й більший) занадто великим. Але ця дівчина взагалі якась непривітна була і консультувала непрофесійно. Тому я й питаю поради тут, бо в магазині мене ще більше заплутали.
    Отакі чобітки:
    ECCO ™ – Черевики дитячі модель купити в Києві, Україні

Останнє редагування: 12 Жовтень 2016
    • Подобається Подобається x 1
  2. model fantazii

model fantazii Well-Known Member

Дівчатка порадьте, бо вже голова пухне....на зиму синочкові буде 2,2. Яке взуття краще купити шкіряне на цигейці чи демари?

Надіслано від мого SM-J200H, використовуючи Tapatalk

3. Mansikat

Mansikat Well-Known Member

@fantazerka, до босої ноги запас +1 см чи трошки більше, то і розраховано на шкарпетки і те, що має лишитись простір, щоб нога не була сильно затиснута і не мерзла. От вище дівчата писали, що при такому запасі дітям незручно ходити, тому 1,5, забагато. Ми теж маємо запас 1-1,2, то бачу, що малий трохи загрібає носками, але вже як є.

Отправлено с моего X9180 через Tapatalk

4. Mansikat

Я цього року планую так само зробити, як і минулого, - ходимо в мембранних демі/єврозима, а якщо раптом будуть люті морози, прикупимо ще демари. З того, що вичитувала у відгуках на них минулого року, зрозуміла, що на температуру близько 0 - -5 вони недобрі.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  5. model fantazii

model fantazii Well-Known Member

Не добрі, бо за жарко? А шкіряні будуть заважкі?

Надіслано від мого SM-J200H, використовуючи Tapatalk

6. Mansikat

Так, зажарко, ніжка потіє, мокра+ якщо прогумована модель, то ще більше. Для себе зробила висновок, що то добре на мороз хоча б - 10, тобто це не може бути універсальним взуттям для наших зим з температурою навколо 0. Щодо шкіряних, то не знаю, не мали. Перше, що спадає на думку - чи не буде промокати?

7. Olenya

Olenya Active Member

Цікавлять гольфики на зиму до школи. Колись такі на базарі були кашемірові. Може хто де бачив у продажі, діліться

8. fantazerka

Розраховано на одну тонку шкарпетку? Чи на колготки+грубшу шкарпетку (бо я таки хочу мати можливість одягнути додаткову теплу шкарпетку на випадок, коли малий буде довго їхати у візку).
    Ну і потрібно ще трохи запасу з розрахунку, що ніжка підросте з жовтня по березень? А на скільки може підрости ніжка в дитини 1,5 року?

9. Mansikat

Моя дитина в махрових колготках спокійно влазить при тому запасі. Це оптимальний запас, розрахований і на підростання, і на шкарпетки, і щоб на початку відносно зручно ходилося. Може, звичайно до березня і перерости, не вгадаєш, але ж не купиш таке взуття, що в жовтні неможливо в ньому ходити...

10. fantazerka

А хтось знає, яка різниця між розмірами у дитячих зимових чобітках Екко? 7 мм?
    --- дописи об"єднано, 12 Жовтень 2016 ---
    Згідна з Вами, але враховуючи ціни на якісне зимове взуття, так хочеться, щоб не прийшлося у березні докупляти іншу пару.
    Тепер я взагалі в шоці з тієї консультантки в фірмовому магазині Екко! Ну добре, я - недосвідчена мамочка, дитина вже хотіла спати, то я з того поспіху начудила з розміром для примірки. Але вона? Спокійно порадила нам купувати 25 розмір чобітків (довжина устілки 17 см!), при тому, що довжина босої стопи малюка (з моїх слів) - до 14,5 см. Я прикладала ніжку малого, одягнуту в колготки+махрову шкарпетку, до устілки - і вона бачила, що ще залишався великий запас, але казала, що менші чобітки будуть замалі, бо нога ще підросте!
    Це некомпетентність?

Останнє редагування: 12 Жовтень 2016
  11. Akina

Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

Так, більше 1 см не рекомендують. Хіба одразу одягатимете товсту махрову шкарпетку то можна розглядати ще варіант 1,2-1,5 см і то швидше якщо нога пухкенька, бо на худій більший розмір буде "бовтатися".

12. Kohaju

Kohaju Well-Known Member

Ніяке з тих. Беріть термо, або готекс, і будь-який текс. Бо та овчина - то твльки пріє нога.

Надіслано із мого iPhone за допомогою Tapatalk

13. siriuska

siriuska Member

А яке взуття купляти з ортопедичних, так щоб ціна-якість? Дивилася я на вітчизняного виробника то там овчина (700-900 грн), а польські поза 1500. Що купляти?

14. fantazerka

А як правильно міряти устілку? Бо, пригадую, в тих зимових чобітках устілка була така трохи припіднята ззаду, і консультантка сказала, що міряти її треба не від краю до краю, а відступивши трохи як ззаду, так і спереду. І, враховуючи ту припіднятість, в цьому вона певно трохи має рацію.

15. Optima

Optima Member

минулого року брала малому Суперфіти із запасом 1,5 см, то нога виросла і в лютому вже йому було тісно, нога мерзла через це, то була змушена купити інше взуття. В січні йому виповнилося 2 роки. Цього року взяла запас 2 см

розраховуючи запас, треба врахувати, що дитина буде ходити, тобто має буде простір у взутті для руху стопи, шкарпетку махрову не вдягала, бо термо

16. Kasia

Kasia Well-Known Member

я вже не раз зустрічала думку мам, що "ноги холодні". мені здається років до 2-2,5 в терміках нема змісту взагалі. а далі - то активність дитини вже більша , тому як на мене , є зміст. але особисто я ніколи не буру нічого з запасом 1,5 -2 !см. лише до 1см. взуття і так зимове досить громіздке, а як там ще стільки місця -то якась кальоша(. но у крім того, я коли читаю " дам шкарпетку" - все мене цікавить де є такі шкарпетки чи колготки на 1,5 см). щось наші колготки і шкарпетки від сили 0,5 см набереться.

17. Akina

Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

Я Вам, я взуттєвик скажу, що то дуже зле - 2 см припуску. Функціональний простір що враховує збільшення стопи при русі - 5 мм, він має бути у будь-якому взутті (дорослому теж), а припуск на ріст ноги для дітей - в ідеалі до тих 5 мм ще +5-7мм (тобто 1 розмір), маааксимум 1 см. Тобто в сумі припуск не більший за 1 см, якщо "з натяжкою" то 1,2-1,5 см, все що більше - є дуже недобрим і постійне ходіння у взутті більшому за стопу фактично на 2 розміри може мати нехороші наслідки для дитячої ноги яка ще тільки формуєтся. Спробуйте, наприклад, маючи 38 розмір походити в черевиках 40 - дуже зручно Вам буде? :)

Останнє редагування: 13 Жовтень 2016
    • Подобається Подобається x 2
    • Інформативно Інформативно x 2
  18. Багіра

Багіра Well-Known Member

розкажете пліз потім чи знов так нога виросте
    ну як такі темпи росту то ясне діло треба запас
    в мого за весь рік нога десь від сили на 2 см виросла)

19. Kasia

Kasia Well-Known Member

В мого за рік з 26 на 29 розмір

20. Багіра

Багіра Well-Known Member

В мене минулого року за літо так було

Надіслано від мого SM-J700H, використовуючи Tapatalk