Щодо квитків - станом на сьогодні - на 15-17 серпня є залишки квитків на Одесу. По 10-30-40 місць розкиданих по цілому поїзді. Можете зайти на сайт і подивииися. Ціни там дуже попідносили , імхо. Надіслано від мого SM-G350E, використовуючи Tapatalk
липень-серпень це стандартні місяц, коли багато відпочиваючих із дітьми,і, відповідно, найбільш сприятливі умови для розповсюдження інфекцій. Кишкові інфекції не лише через воду. Це ж ротавіруска, яка повітряно-крапельним іде. Як і інші літні інфекції. Про ротавірус у Затоці не у курсі, але от хто звідти зараз уже повернувся, то приїжджають із вірусними ангінами, вірусними ларингітами. Знайома із дитиною встигли там побувати у місцевій лікарні, і там з такими симптомами по швидкій пару штук в день привозили. Причому , що дітей, що дорослих. Але зараз і скупчення народу починається найбільше. Відповідно, усі повітряно-крапельні інфекції мають сприятливі умови для розмноження: багато людей, багато дітей, прогріте , не зовсім чисте море, не зовсім чисті пляжі, спека, обмін через громадські заклади харчування... Якщо хто планує відпочинок із дітьми, то краще розглянути більш "глухі "варіанти (Санжейка, Грибовка, Курортне...). Чим менше людей, чим глухіший курорт- тим менший ризик.
мити руки з милом як можна частіше, не вживати сиру воду ні для пиття, ні для миття фруктів-овочів, не купувати і не їсти нічого на пляжі, особливо морепродукти. але то все така лотерея!!!
А можна детальнішу інформацію про "Енергетик"? Скільки платила за будиночок? На скільки місць будиночок? Як там з приготуванням їжі? Не дуже спекотно в будиночках? Харчування на Енергетику брала? Скільки коштує? То за скільки місць? Що є в такому будиночку? Може тоді рано-ранесенько виїхати, приїхати в Умань, погуляти там, переночувати десь в тих краях, а потім на другий ранок знов з ранечку виїхати до моря???? Я би напевно так собі планувала, але то поки що тільки мої мрії
я не розумію чому от в тому напрямку, Іллічівськ, і Затока особливо, постійно проблеми не памятаю скілкьи разів була в Рибаківці, точно більше десяти, вперше в 2 роки, завжди липень-серпень і все було гуд при тому які там умови особливі, совдепія від А до Я, часами було геть брудно, і пляж і вода, але єдине що - завжди людей помірно, бо при повній наповненості баз - всім вистачало місця, хоч палатку розкладай а от разок поїхали за Затоку, жили фактично на приватній віллі біля дикого пляжу, людей мало, і така ентеровіруска, що вже мало не до галюцинацій дійшло (але грішимо на фрукти, які певно треба було кипятком обдати)
Це вірусні інфекціі, тому можливий і повітряно- крапельний шлях. Брудні овочі- фрукти, несвіжі продукти- це в основному бактерів. Що теж нерідко. Але ентеровіруски мають і простіший шлях. Тому швидко поширюються у масових місцях,яктми є популярні курорти --- дописи об"єднано, 5 Липень 2016 --- @Багіра вода. Білгород + Дністровський р- н має часто проблеми зі старою каналізацією. Стоки йдуть у море. Чорне море через низьку соленість води погано самоочищається. Бактеріі + віруси мають тут хороші умови. Затока - одна з перших під удар попадає
Радила б вже починати пити пробіотики. Ентерожерміну наприклад. І мати з собою ніфуроксазид, регідрон, смекту і т.д. Бо навіть тут в Чорноморську не всі ліки є. За хуману електроліт навіть не чули. Добре що мала регідрон і зі шмріца всю ніч малого по краплі відпоювала. За 2 дні вже хворі були і чоловіе і чтарший син. Сама пила адсорбенти майже постійно, то окрім неприємних відчуттів в животі нічого не мала. А так у всіх рвота і діарея. Жалкую що всі не приймали адсорбенти . А малому однозначно треба було перд морем пробіртики попити бо має слабке місце.
минулоріч влітку саме у липні тут у Іллічівську відпочивали 2 сім ї знайомих- 4 дітей і 4 дорослих. І хоч жили там у відаленому від загальної маси людей р-ні, з 8 чоловік усі діти і 2 дорослих почергово мали якусь кишкову бяку. А 2 дорослих стійко втрималися . Мабуть.у кого само по собі стійкіша флора ШКТ у тог шансів вберегтися більше. У кого є якісь хронічні процеси ШКТ чи хто схильний до алергій ( а це теж впливає на флору кишківника)- ті вразливіші --- дописи об"єднано, 5 Липень 2016 --- на місці раніше житло шукали. Без контактів і бронювань.
В будиночку 3 кімнати, і така шкляна прибудова-кухня-веранда, коридор і санвузол (він зроблений із четвертої кімнати, тому порівняно із квартирним -- дуже великикй). Кондиціонер, холодильник, телевізор, бойлер (тому вода холодна-гаряча цілодобово). Все чисте-пофарбоване, але все ж ближче, значно ближче до совдепії, ніж до якогось там Євро. Нам минулого року казали, що беруть гроші лише за будинок -- а поселятись може скільки хоче народу. Загалом там у одній кімнаті 3 ліжка, у іншій 2, а в третій -- двоспальне. І на кухні великий мякий куток на якому легко можна спати. Тобто маємо 8 спальних місць. але якщо приїде більше народу (компашка якась велика) і буде згодна спати на підлозі -- то місця вистачить багатьом. Готувати їсти немає де. Тобто кухня є (умивальник, шафки, посуд, стіл, холодильник), а готувати -- немає, бо, кажуть, електричну плитку проводка не витримає. Я брала з дому мультиварку. Сказали за кожну добу доплатити10 гривень). То минулого року ми були, тоді будинок коштував 500 гривень. То 5000 тисяч взяли, а від якихось 100 гривень їм прям от зовсім добре стало. Ну але то таке. Територія гарна. Як на мене, на Енергетику одна із найкращих територій, бо база велика. Дерева, майданчики, квіти. Але цих тіпа-віп-будиночків там лише три у липні минулого року було. Але вони доробляли ще кілька. Тому в них не так вже й легко потрапити. Зате на території купа будиночків дерев"янних без удобств. Було по 50 гривень: 2-3 місні кімнатки, тумбочка, стіл, крісло.... Туалет на вулиці і душ теж. Гаряча вода в душі по годинам -- ввечері з 7 до 9, вранці не знаю.
ще допишу то цього "чому так". Багато у чому винні самі батьки. Тому що везуть на відпочинок уже хворих дітей з явними ознаками або недолікованих. Більшість з батьків планують відпуски на липень-серпень. Тобто тоді найбільше скупчення дорослих-дітей. зараз батьки мають тих 10 чи 14 днів відпустки, бронюють зазадалегідь, планують, оплачують броні і, відповідно, якщо трапляється якийсь форс мажор перед від їздом мало хто відміняє ( ну хіба вже геть погано). А так- розлад шлунку , чи дитина кашля-сопляє- та без проблем. Все оплачено, відпустка раз в рік, а- на сонці вигріється, нічого страшного і ну не відміняти ж. Все- їдуть з недолікованою дитиною, яка ще 5-7 днів виділяє збудника і становить небезпеку для оточуючих. Ну а вже на курорті йде активний обмін- у спілкуванні, у воді ( купаються ,вода зайшла в ніс-рот- плюнув у воду; малим дітям у воді закакану попу мити можуть), , у спільних предметах користування.... ТОму це пролема уже не стільки Одеси. В Болгарії он теж щороку традиційно липень-серпень у цьому плані "найгірший". Найбезпечніше їхати в країни на Середземномор я ( там моря через високу соленість самі непогано очищаються і не дають так сильно розмножуватися флорі), своїм ходом ( знижується ризик закритих просторів авіа-поїздів-автобусів), і не користуватися загальними басейнами. Ну це якщо уже так придиратися. А загалом- чим солоніше і чистіше море, чим менше людей з дітьми навколо ( з дітьми, оскільки їх організми більш вразливі і вони є частіше джерелом-перенощиком), чим менше лізти у басейни і ретельно дивитися, чим харчуватися- тим краще. п.с. в "радянські часи", якщо це був організований відпочинок, то в основному- у санаторіях чи пансіонатах. А там була така річ як санаторні карти і довідки ( тобто це є і зараз, але зараз це робиться елементарно). А раніше перед від їздом у санаторій чи пансіонат там ще в поліклініці окрім довідки про епідоточення ти мав здати мазок з носа-горла. І за "дякую"лікарі так просто печатку не ставили. Тому був більший контроль. А по приїзді в пансіонатах-санаторіях там ще додатковий не формальний візит до лікаря був. Якщо були якісь прояви хворби- це на контролі трималося. Тобто в той час не було такої мережі міні-готелів, де можна було б так розвернутися, як зараз. Крім того, хто їхав "дікарьом", той мав можливість корегувати, бо відпустка була стандартної тривалості, а не так, як зараз багато мають можливості лише тиждень-два "потолок" в рік виділити)
з умовами -- важко, більшість все ж зарезервовано. А прості будиночки -- то купа було минулого року по 40-50 гривень із людини. База "Енергетик", "Нива", "Волна", "Рів"єра" -- шукайте в неті, телефони є. А ви на які дзвонили?
Хотілося б житло з умовами, обдзвонила "Енергетик", "Одіссей" і декілька приватних будинків відпочинку. Єдине, що вдалося знайти з умовами - 700 грн за двохмісний номер, але розраховуємо вкластися в 500 грн.
Минулого, серпень, і я швидше думаю на їжу чи пиття, я ж не мала дитина, що ниряла чи води в морі ковтнула
Дякую. Точно не буду пересилати ніяких завдатків. Перечитала купу цьогорічної інформації, то море людей так обдурюють. Мій знайомий хотів в Затоці забронювати . Чоловік, що давав оголошення, сказав, що треба вислати завдаток. Мій знайомий сказав, що його друзі саме відпочивають в Затоці і можуть привезти завдаток і одразу подивитись будинок. Так той чоловік (котрий нібито здавав будинок) відразу виключив телефон і видалив оголошення з сайту.
Якщо Ви на машині, то без проблем. Але якщо ні, то ходити з сумками від хати до хати не дуже прикольно. Я вже третій рік даю завдатки і поки що усе добре