Обвиття пуповиною: причини та наслідки

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем juli26, 24 Січень 2009.

1. Wariatka

Wariatka New Member

Відповідь: Обвиття пуповиною: причини та наслідки

А нам 30 тижнів, обвиття довкола шиї одне і низько голівка... прошу манюнього повзти вгору і розмотуватися.

2. Eirini

Eirini New Member

Була сьогодні на УЗД. термін 36-37 тижнів і - подвійне обвиття пуповиною...Сказав, що на такому терміні вже маля точно не розмотається, тому якщо пуповина довга- може народжу сама, а ні - тоді операція..Перечитала темку- але то мені не допомогло, а ще враховуючи те, що останній допис майже 3 роки тому. Може хтось з "нових" мамочок щось порадить\розрадить..Так страшно стало..

3. panikvarts

panikvarts Well-Known Member

Дивно, бо деякі діти ще перед самими пологами можуть перевернутися вниз головою, якщо до того, були в іншому положенні, тому таки ще може покрутитися і на такому терміні. Тай обвиття - це ж не проблема, швидко скинуть, як маля народжуватиметься. Хіба би дійсно була дуже коротка. Але ви повинні налаштуватися на позитив)):girl_wink:

4. Hexe

Hexe Well-Known Member

В малої було 3-йне обвиття,коли вона народилася. На узі ніц не бачили, мала коли народжувалась то акушерка почала м"яко кажучи "дивуватись". Але ттт, всі живі-здорові. Якщо довіряєте своєму лікарю, то покладіться на його думку.

5. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

Старша народжувалась як піонер. з ручкою примотаною пуповиною. Менша мала подвійне туге обвиття, якого на узд не бачили. Обидва рази не чекали коли пуповина відпульсує, вдруге мала ще не вийшла вся, як пуповину різали, бо була небезпека. Але все ок, діти живі-здорові.
    Щось тут радити складно. Одне знаю, що навіть з тугим обвиттям народжуються здорові нормальні діти

6. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

коротка пуповина буває надзвичайно рідко. І реальну картину можна встановити лише під час пологів. Всі решта випадків обвиття (при нормальній довжині) не є складними для акушерів. Головне у потужний період на етапі "вигнання" плоду уважно слухати вказівки. Акушерки спокійно при прорізуванні голівки знімають петлі пуповинки. У мене дитина теж була обмотана пуповиною, це було видно і на УЗД і на час пологів не розмоталася- нічого страшного: акушер все зробила сама.

7. Тетянка

Тетянка Well-Known Member

Аналогічно. на 3 УЗД нічого не було видно, а родився Марк з потрійним обвиття + йшов ручкою вперед. Єдине, що мене зараз турбує - це тремор ручок - кажуть, що таке буває, коли дитинка була обвита пуповиною й трохи недоотримувала кисню.

8. Gabi

Gabi Dum spiro spero

Син моєї знайомої мав туге 3-ри разове обвиття, її кесарили. Малий мав серйозну неврологію через ті обвиття, бо було порушене кровопостачання до нього.

9. Eirini

Eirini New Member

Трохи заспокоїлась)) Мама казала, що я теж народжувалась з подвійним обвиттям - і нічого, жодних проблем. Зараз прошу синочка щоб пожалів маму і спробував розмотатись)))

10. Anty

Anty Well-Known Member

дівчата, а хтось народжував сам, коли одне обвиття навколо шиї, а одне навколо тулуба?

11. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

це теж одна із стандартних для акушерів ситуацій.

12. Gloria Tempus

Gloria Tempus Well-Known Member

а от мене цікавить, чи подвійне обвиття пуповиною (хоча ніхто мені не казав, що у мене коротка пуповина) може бути причиною неопускання та невставляння голівки у родові шляхи (протягом кількох годин (десь близько 5 годин) уже при повному розкритті; це при тому, що самі пологи уже тривають добу)?

13. Туфелька

Туфелька Well-Known Member

В нас було подвійне обвиття навколо шиї, один раз навколо тулуба по типу портупеї і один раз довкола ручки. Я народила здорового синочка за менш як 4 години, 9 балів з 10 по Апгар.

14. Drimka

Drimka Well-Known Member

Нам теж сьогодні на узд сказали, що в донечки подвійне не туге обвиття пуповинною. Я чесно кажучи, дуже налякалася, бо з хлопцями такого не було. Прочитала тему, ніби трохи заспокоїлась, але всеодно залишилося "але". Буду молитися і просити Господа, щоб нам допоміг під час пологів.

Останнє редагування: 5 Вересень 2013
  15. markusya

markusya New Member

Нам сьогодні на УЗД сказали , що у нас 1 обвиття навколо шиї синочка і що дуже великий плід, хоч зараз вага малюка +- 2370 г.(32тиждень, хоч по УЗД - 34.), будуть передчасні пологи. Дуже нервуюсь, переживаю. У нас татко має майже 2 м., може це пов'язано з цим. Планова вага малюка на пологи - 4300. Таке можливе, щоб за 1,5 місяці маля набрало 2 кг?????? Не знаю, що думати.

16. Eirini

Eirini New Member

Нам теж казали що подвійне обвиття, прогнозували великий плід 4 кг, тато в нас теж 2м, а народились ми 3.250 і 50 см )))) І обвиття не 2, а 1.5. Не переживайте!!)))

17. Багіра

Багіра Well-Known Member

нормальний уздист ніколи не буде передбачати вагу на пологи, бо нема алгоритму визначення тої ваги, хіба пальцем в небо)
    нам двічі казали що є обвиття навколо шиї, а насправді не було (останнє узд в день пологів)

18. Hexe

Hexe Well-Known Member

а в нас було по узд - усе добре - а насправді потрійне обвиття і красуня моя 4кг народилася. ттт пологи пройшли нормально і лялька здорова народилась.

19. markusya

markusya New Member

Усім щиро вдячна за коментарі, трохи заспокоїли!!!! Надіємось, що з Божою допомогою ми добре все перенесемо і будемо здоровенькі!!!!

20. Drimka

Drimka Well-Known Member

Дівчата, я тут 5 вересня писала, що переживаю через подвійне обвиття пуповиною, а 6 вересня о 8.45 народила донечку без жодних ускладнень, хоча подвійне обвиття таки було, але лікар дала тому раду. Жодних перетискань не було. Правда, пуповинна була довга і донечка маленька 2600г і 48см. Лікарка казала, що я мабуть так розхвилювалась, що аж води відійшли на 37 тижні. Так що не накручуйтесь наперед, краще настроюйтесь на позитив і обговоріть все спокійно з лікарем.