Обмін листівками, або посткросинґ

Тема у розділі 'Скрапбукінґ', створена користувачем Ассоль, 30 Листопад 2010.

1. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

Відповідь: Обмін листівками, або посткросинґ

2. oksumoron

oksumoron Active Member

скажу точно, бо відсилаю відкритки з-за кордону- пріоритетна доставка (ви добре говорите, що їх швидше обробляють), але ця наклейка додається безплатно всім, хто придбав марку, і клеїть її на листівку, яка йде поза межі країни!
    про цей сервіс в Україні не дуже знаю, можливо існує така послуга, але за додаткові гроші!

---------- Додано в 13:58 ---------- Попередній допис був написаний в 13:53 ----------

заходила на головну пошту, що в центрі, так там зараз такий ремонт ітд, все помінялось, щоб не чекати в черзі, щоб купити марки, пішла в кіоск, що в тому ж приміщенні, і купила собі всі потрібні марки, мені поставили всі печатки про авіа пересилку ітд! і ціни такі самі, як в іншому приміщені, де є відділення пошти!

3. Gydzuk

Gydzuk New Member

наскільки я в курсі в нас є лише просте пересилання і рекомендоване (прийде людині сповіщення і тре буде з паспортом йти на пошту забирати)

як на мене, зайва морока, адже багато юзерів замість імені вказують прізвисько чи таке, що різниться від їхнього паспортного імені)) потім можуть бути непорозуміння)))

а про головну пошту , знаю, що там все простіше, але мені туди ой як не по дорозі(( але я там поповнюю запаси художніх марок час від часу))

4. oksumoron

oksumoron Active Member

:eek: просто здуріти можна! ну зрештою вона собі такий певно бізнес зробила)))
    може має якихось клієнтів, які то все купляють! але за таке треба писати скаргу)

5. Morada

Morada Well-Known Member

Щойно зареєструвала собі скриньку, потрібно тепер її вказати.А як ви вказуєте на самому сайті свою а/с? Там ж англійською має бути, як це правильно зробити?

6. Insolence

Insolence Living The Dream

Не знала такого, а тепер буду знати. І список у мене теж є.
    Різниця в часі з нашою поштою несуттєва, тому теж шлю звичайною
    у них є клюб філателістів, і вони мають там свої пріоритети. Про це читала на сайті укрпошти. А щоб купити просто художні марки, то раджу відділення на пл.Ринок і поруч у музеї пошти. Вибір канєшно не як для філателістів, але суттєвий. Однак там номінали такі, що прийдеться файно покомбінувати.

7. Gydzuk

Gydzuk New Member

PO box №такий-то)))

---------- Додано в 19:43 ---------- Попередній допис був написаний в 19:37 ----------

але майте на увазі, що наприклад в посткросинговій жж спільноті були скарги, що працівники пошти не парсають, що ПО бокс - то абонентська скринька і листівка ні до кого не потрапляє(((( тому може треба їм на то наголосити , не знаю

8. Птася

Птася Well-Known Member

а хтось відсилав рукодільні відкритки? а то в мене попалася тьотя з Америки яка любить хендмейд, я б її наскрапала щось, але боюся що наша пошта просто викене її і до Америки вона не дійде. Хто вже має досвід, чи не паритись і відправляти звичайну?

9. Insolence

А Ви в конверт запакуйте.

10. Птася

Птася Well-Known Member

в тому то і проблема, що вона просить без конверта проштамповану, не буду в то бавитись, відправлю вже готову

11. Xomka

Xomka Well-Known Member

Але чому би пошта мала викинути листівку? Навіть саморобну? Я думаю що не мало би бути проблем, головне не робити дуже об'ємну, щоб нічого не відвалилось по дорозі))

12. Перша одночасна зустріч посткросерів України

31 березня з ініціативи ЖЖ-спільноти postcrossing-ua відбудеться Перша одночасна зустріч посткросерів України.
    О 15.00 одночасно у своїх містах (Львів, Київ, Харків, Тернопіль, Бровари, Дніпропетровск, Севастополь, Одеса, Запоріжжя...) зберуться українські любителі листівок.

Львівські посткросери зустрічаються о 15.00 біля ротонди у парку ім. Івана Франка. Затим - похід до Головної пошти для фотографування. Опісля - приємне спілкування у кафе (місце ще підшуковується), скайп-конференція з іншими містами-учасниками.
    Також є пропозиція взяти з собою декілька чистих листівок і марок, щоб відправити їх посткросерам з інших міст - на згадку про зустріч.

Ось така інформація :). Сподіваюся, посткросери з ДП підтримають ініціативу, і 31 березня нас збереться багацько.
    Детальнішу інформацію можна знайти в ЖЖ postcrossing-ua.

13. Музик

Музик Мартуська

так-с, тепер з легкої руки Цитринки і я зареєстрована. шукаю наразі листівки. перші маю відправити до Сингапуру, Німеччини, Росії, Білорусі і як без них - Нідерланди

14. AlbinaK

AlbinaK Member

ой дівчат, заєструвалася я на Посткросінгу, маю перші адреси(поки взяла дві), але так як я не сильна в англійській, підкажіть, листівки треба підписувати? Трохи про Львів розказати? І обовязково відправляти без конверта, бо мені щось трохи лячно, ніколи не відправляла.

15. oksumoron

oksumoron Active Member

бажано на англійській мові, але якщо користувач пише для прикладу що знає російську чи німецьку, то ж звичайно, можна змінити мову!
    зазвичай пишуть дуже загальні фрази, навіть про погоду, чи про сім"ю. Я б казала не перейматись реченнями, а написати щось гарне, чи то про Львів, чи то про себе! будь- яку відкритку чекатимуть!
    і більшість користувачів просить відсилати відкритку без конвертів!

16. AlbinaK

AlbinaK Member

Мені з пяти адрес одна дівчина вказала, що хоче без конверта.

Маю забаганки: одна любить Теддіків, другий аероплани, поїзди та стадіони, третя хоче вівцю або інші тваринки та чай :) Ще одна не проти коров та песиків, одна написала що не хоче саморобну і фото, а що хоче ні. Але пройшлася сьогодні іпрактично не знайшла листівок типу карток, тільки на своєму поштовому відділенні з видами Львова і то певно до Євро2012 зробили.
    Тому маю питання :) Де ви знаходите листівки???? На головній пошті? Я вже і по кіосках з пресою дивилася і по книжкових магазинах. Вони мають бути не складні, а типу фотки. З одного боку малюнок з другого для підпису? І як на них адресу писати, як на конверті. а між адресами пару слів привітання.
    ПС: мені дісталися Фінляндія, Нідерланди, Німеччина, Росія, Білорусь

17. Kofein

Kofein New Member

Мої листівки в Японію і Китай майже ніколи не доходять:sad: Вже 8 відсилала і тільки 2 дійшло. В вас теж так, дівчата? Вже думаю про ігнорування цих адрес, а то ж листівок шкода:sad:
    Кілька днів назад отримала дві листівки від дівчини з Польщі, сама вона родом з України, але вчиться в Польщі. Я була її першим адресатом, так вона з тої радості мені пасхальну листівку прислала і з краєвидом міста. А ще стільки всього понаписувала, що вільного місця не було:) Приємно так! Я з нею підтримую зв*язок тепер, оскільки вона через рік хоче переїжджати до Львова:)

---------- Додано в 21:30 ---------- Попередній допис був написаний в 20:29 ----------

ну я переважно з видами Львова всім розсилаю, такі листівки багато де є
    а от з іншими зображеннями можна знайти в сувенірному магазині від локаль, що на пл.Ринок. Їх там вистачає, але ціни кусючі. Ще в Арсені колись купувала чорно-білі листівки, можна попитати там, де продаються подвійні, можливо в них теж є кілька одинарних. В книжкових магазинах, що біля пам*ятника Міцкевича також бачила.

18. Nemi

Nemi Well-Known Member

пройдіться в центрі по мистецьких галереях та магазинчиках із авторськими сувенірами та прикрасами на Федорова можна знайти старі листівки, тільки треба дивитися, щоб вони не були вже підписані. і ще недавно я заходила в книгарню "На Федорова" і бачила кілька полиць та стендів з листівками.
    ну і ще в мене "золотий запас" після книжкового форуму))
    а адресу я пишу лише одержувача, як на конверті, а півлистівки тоді лишається для привітання. свою адресу я пишу лише тоді, коли та людина пише, що надсилає листівку у відповідь.

19. AlbinaK

AlbinaK Member

Я вже відправила 6 листівочок, дві з яких вже дійшли :) А от не отримала ще жодної. Десь можна побачити чи їдуть до мене листівки?
    І ще цікаве спостереження. Листівки по СНГ йдуть довше ніж в Європу. До Нідерландів взагалі за тиждень дійшло, а в Росію вже більше 2 тижнів.
    П.С.: Листівки із зображенням Львова, ті що в центральних книгарнях по 2-2,5грн, на поштових відділеннях по 70коп!!! точно такі самі! тільки їх скорше розбирають.

20. Insolence

Твоя адреса випаде комусь лише тоді, як зареєструється твоя перша листівка, тому наберись терпіння :girl_wink:
    З мого досвіду до "старшого брата" листівка йде близько місяця.