Обговорюємо пологи

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем guculyanka, 28 Листопад 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. levandivka

levandivka З яйцями...

Відповідь: Обговорюємо пологи

Не скажіть...
    Про пологи я завжди дуже тактовно.
    А коли жахалки приносять в тему - "удєржаться нєвозможно!" (с) :)

2. madchen

madchen Member

...випадки з обмотами бувають не так часто, ніколи не думала, що це може трапитись зі мною.... я щиро вдячна Богу за те, що наш малюк народився щасливо і з кожним днем все більше тішить нас своєю беззубою файнющою усмішкою і новими досягненнями!!! Народження дитини-справжнє чудо!!! і ніякі болі чи страшилки цьому не перешкода.... на все Воля Божа!:girl_wink:

3. Зануда

Зануда Well-Known Member

4. levandivka

levandivka З яйцями...

Я теж вважаю, що небезпечні випадки з пуповиною бувають не часто. А от у розповідях/кошторисах - надто часто, щоб тим перейматися. :)

5. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

levandivkа, та дарма ви так.
    Є багато випадків, коли пологи важкі. І народження дитини дійсно стає дивом і подарунком. І лікарі теж не завжди "викачують гроші, залякують, доводять до кесарського". Деколи і рятують. Крім того, тут не лікарі пишуть, а жінки, які не можуть повністю грамотно все описати. Ви не можете дивитись на наші історії "зверху".

6. levandivka

levandivka З яйцями...

От-от...
    наука йде вперед і пологів тяжких більшає. чомусь.

Сам дивуюся, як ті діти виживають, попри ковальство совдепівське.

Не сперечаюся. деколи і рятують.
    Починаєш читати "розповіді про пологи" і кошториси - кожну втору рятують.

За стільки років ТАК і дивлюся. Згори. ПлАчу...

7. cjomcjomka

Ви не Бог, і не набагато розумніші за тих жінок, яких вважаєте обдуреними.
    Просто у Вас інша історія.

8. natorella

natorella Well-Known Member

не багато. взагальному якшо дивитись
    просто чомусь оті
    думають шо пологи - прийшов, ноги розсунув і дитина вийшла з пляшкою до мами і тата, а пологи - це робота, яку треба інтелектуально (до речі) опарцювати.
    і для всіх мам, а не тільки для тиїх у кого “важкі пологи”

9. cjomcjomka

і чому хтось думає, що пішла народжувати у ПБ - значить, дура набита? :))
    Просто коли серцебиття в дитини падає ще до стимуляції, без жодних втручань лікаря... а потім хтось каже "залякали"...
    Ні, залякали - це коли на конвеєр - прийшла, всадили крапельницю, розрізали, на живіт натиснули, нічого не питають, бо "я-лікар". І то таких жінок не засуджую ,бо я не на їхньому місці.
    Ми з Лехом детально обговорювали стимуляцію, і він казав, що буде робити її тільки за моєю згодою і тільки у крайньому випадку. Якби серцебиття в дитини не впало до 80 без причин кілька разів за ті 7 годин, що в мене були перейми без медикаментів, то ніхто б мені нічого не вколов.

---------- Додано в 10:56 ---------- Попередній допис був написаний в 10:53 ----------

я говорю за себе.
    Узагальнювати не маю права, бо я - не статистика.

---------- Додано в 11:11 ---------- Попередній допис був написаний в 10:56 ----------

аж цікаво... чого це я тут так розписалась? офтоплю скрізь, де можу... здається, я просто до когось чіпляюсь :)

10. natorella

кхем
    я народжувала в пб сашу. і наступний також (90:wacko: піду туди ж
    не узагальнюйте

серцебиття дитини в пологах - річ така, суперечлива
    і не завжди те, шо лікар його не чує - значить шо воно впало

11. Annabela

Annabela Happy Member

Позитивне налаштування і думки дійсно відіграють важливу роль!!! По собі знаю, що в період вагітності вічно тягнуло почитати страшні історії, про те, що може відбутись під час пологів. Однозначно цього робити не треба. Менше занєш-краще спиш! Прислуховуйтесь лише до себе і своїх відчуттів. І ще краще познайомитись з лікарем у якого плануєте народжувати завчасно, частіше з ним спілкуватись і цілковито довіряти (обрати такого який саме у вас викликає довіру). Мисліть позитивно!!!!!!!!!!!!!!!

12. cjomcjomka

Та то різні прилади його не чули. Не лікар з трубочкою, а КТГ.
    І то кілька разів повторювалось.. потім внормувалось на 3 години, а потім впало щось разів 4-5 за 2 години. Я, звичайно, ходила, не лежала на спині. Але воно все рівно падало. Якби не то, не дала б себе стимулювати.

13. levandivka

levandivka З яйцями...

Якось, не полінувався, щоб порахувати частоту стимуляцій у "розповідях про пологи". Зараз перераховувати тяжкенько й ліниво.
    Але є підозра, що фраза "ой, в мене були дуууже тяжкі пологи, в яких мене героїчно врятували. а після укладки на живіт малюка усе забулося" зустрінеться багато разів
    Нє?

Ви своє серцебиття в шокових ситуаціях не пробували прослідкувати? :)

Це інструмент №1 з джентельменського набору для вумних пацієнок.

Останнє редагування: 9 Лютий 2011
  14. cjomcjomka

бувають ще всякі казуси: наприклад, у час, коли я мала народжувати, у медінституті почали терміновий ремонт. І вийшло так, що з Лехом я зідзвонилась уперше в пятницю, познайомилась у понеділок і у понеділок пізно ввечері вже приїхала родити. Добре, що ми з ним знайшли спільну мову.

---------- Додано в 11:23 ---------- Попередній допис був написаний в 11:22 ----------

багато

але не можна всіх під одну гребінку чесати. Когось таки і врятували.

15. natorella

фраза часто, а рятування - то шо таке в їхньому розумінні? пометушитись між ногами, поохати поахати?
    не часто
    траст мі

я б написала “рятували”
    коли запитую знайомих, яких стимулювали. то причини чому це робили - вони самі точно не знають (більшість) і то не тупі жінки. і ніби читали (шось, не знаю шо). а потім - стимуляція, різали і т.д.

16. levandivka

levandivka З яйцями...

ТАК! Виключення (з норми) і тут трапляються.

+1. Їм просто не важливо. Віртуальну відповідальність віддали дохторові, а він сам фсьо (собі) скаже.

Я про страшенні "обмоти", серцебиття, колір вод і т.д

Останнє редагування: 9 Лютий 2011
  17. cjomcjomka

ніхто не охав і не ахав. Приходили лікарі, радились, питали мою згоду на таблетки-уколи-свічки. Питали згоду на КР, пояснювали шанси і ризики у випадках, якщо я погоджусь, і якщо ні.

Врятували - бо після пологів тьфу-тьфу, жодних наслідків для дитини, чудове здоровеньке маля. А після екстреного КР не завжди так буває. Та і я фізично абсолютно здорова.

---------- Додано в 11:38 ---------- Попередній допис був написаний в 11:36 ----------

що за фігня? кому - їм? імена, будь ласка

18. Annabela

Annabela Happy Member

Це в дійсності найгірший варіант. Я цього всю вагітність боялась.

Це теж все індивідуально і залежить від лікаря і від особистого ставлення один до одного.

19. levandivka

levandivka З яйцями...

Здорових нєт! Єсть нєдообслєдованниє! (с) Кодекс дохтора

20. Annabela

Annabela Happy Member

Нерозумію, для чого так узагальнювати. Якщо вам траплялись саме такі лікарі це не означає, що не існує в дійсності професіоналів у свой справі.
    Крім того лікарі теж люди, а не роботи, і не можна забувати про людський фактор.

Статус теми:
Закрита.