Обговорюємо пологи

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем guculyanka, 28 Листопад 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. Ная

Ная Well-Known Member

Відповідь: Обговорюємо пологи

От і я не впевнена чи мені було б зручно народжувати стоячи чи напрсядки. Мені лікарка сама запропонувала встати,я стояти взагалі не змогла,попросилася лягти... Але в моєму випадку я,як тепер розумію шо даремно,потратила багато сил ше вдома,до приїзду в пологовий,бо завчасно відійшли води,перейми не починалися і я цілий день ходила,ходила,не дозволила собі ані разу лягти,бо боялась тим нашкодити. Ше й присідала ен-ну к-сть разів,бо прочитала,шо так перейми почнуться швидше... Але все ж сумніваюсь чи могла б народити стоячи,бо тужитися мені навіть і не довелося,навпаки довелося стримувати потуги,бо дитина йшла дуже швидко...
    З першою дитиною мене стимулювали,то після уколу заставили стояти,то я не стояла,а висіла на чоловікові,бо в ногах сил не було зовсім,ну і шалений біль тоді був...дуже хотілося лягти...

2. allusya

allusya Well-Known Member

Народжувала на кріслі з піднятою спинкою.

---------- Додано в 14:43 ---------- Попередній допис був написаний в 14:37 ----------

Мені також так було зручно, але
    в мене підкошувались ноги і важко було встояти. думала впаду.

3. levandivka

levandivka З яйцями...

Саме тому (про вертикальні) часто пишуть:
    ;) Таким чином м'язам легше працювати.

Про вертикальні пологи в Комірці тримаю фільм.

Останнє редагування: 20 Січень 2011
  4. allusya

Ну так, тоді точно чоловік і підтримає.
    Але зараз в пологових заборонені партнерські пологи через карантин.

5. Orman

Orman Модератор-бомба

та які-які - Таня і Ліля :). І я не казала що це було в пологовому.
    Ну і Ніка пише, що не мала сил.

6. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

Так, вертикально дійсно легше. І перейми, і потуги.
    Мені в родзалі мячика не дали :) а напевно, з ним було б легше...

Сил не було під кінець, але коли сказали, що от-от народжу, що лишилось менше години - то де й сили взялися. Знов почала ходити і навіть жартувати...

7. ola-lyola

ola-lyola Well-Known Member

Не так підтримка важливе, а те, що коли висиш на комусь, зменшується навантаження на таз (у порівнянні з тим, як стоїш) тому біль відчувається менше.
    Але той, на кому хочеш висіти має бути вищим, бо я підвішалася на сестру, яка зі мною народжувала (вона нижча за мене) то ледь її не перевернула. На допомогу прийшла акушерка і я вже висіла на ній.
    Коли стояти вже немогла, мені дали таке крісло, з діркою посередині, на ньому було зручніше, ніж на мячі.

8. levandivka

levandivka З яйцями...

дайте ще 5 рублів. (с)

Ги...
    А у Флешки нема м'ячів з діркою? :crazy:

Останнє редагування: 20 Січень 2011
  9. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

у мене було крісло з діркою... мені на ньому дуже копчик болів... хотіла мяч :))

просто я мала родити в Медінституті, а там ремонт затягнувся - от і довелося на Батальну йти. Я не знала, що там і як. І що треба зі своїм мячиком - теж не знала...

10. Ніка

Ніка Well-Known Member

на курсах давно розповідали, як років сто і більше тому у нас народжували: родили з повитухою десь у хліві, в заздалегідь приготованому місці (вичищеному ітд...), де висів такий собі канат з гудзом знизу. той гудз мав бути десь на висоті плечей породіллі. вона на тому гудзі повисала і так могла легко родити. :)
    а в сучасних європейських приватних пологових будинках бачила (на фото), що в таких цілях слінг використовують. :) підвішують його так, щоб він був вертикальною опорою для жінки.

11. allusya

Я не мала на увазі моральну підтримку тут, а фізичну, в разі чогось, чоловік має силу і підтримати.
    Це точно! Можливо для цього і запровадили карантин...

12. natorella

natorella Well-Known Member

який пологовий? в кого народжувала? ти лише перейми пересиджувала чи і дитину прийняли на ньому?

всьо - нінки свої не продам. візьму з собою ))))

13. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

не думаю що дитину там би прийняли, воно досить низьке, дохтор там би знизу не проліз:connie_pull-pigtail
    я на такому перейми пересиджувала...воно мені чомусь вунітаз нагадувало)))

14. natorella

natorella Well-Known Member

а чо йому знизу лазити? сів навпроти - і чекаю коли вилізе голова
    шось я не то кажу?

15. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Кажеш то, тіки не про того :)
    Як жеж він буде просто сидіти і чекати ?

16. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

17. irushka

irushka Well-Known Member

До речі, навприсядки, мені здається, ще й безпечніше з того погляду, що дитина не може впасти з висоти, бо вона ж таки слизька досить і думаю, що є шанс акушерці не зловити дитину, коли мама лежачи, а навприсядки мама сама може акуратно притримати голівку і дитина ніби сама лягає на підлогу (таке бачила в фільмі про ДП). Але я аналізуючи свої пологи, не знаю чи могла би злізти з ліжка коли вже почало тужити, бо мені було так добре лежачи на боці перечікувати перейми, а потім мене вже повертали, бо я сама не могла. То у всіх так? Чи щоб родити навприсядки треба вже на останніх переймах бути десь на підлозі? До речі, з висінням на комусь мені теж не складалось, бо на переймах мені не хотілось, щоб хто-небуть до мене торкався і навіть близько підходив. Між переймами чоловік тримав за руку, але на переймі я таки відсувалась подалі.

18. Mamusya

Mamusya Well-Known Member

В мене був такий колотун , що навіть самій було страшно щось до рук брати.
    Я сильно за чоловіка трималась- в мене було таке враження , що якщо відпущу його , то ще довго не народжу :haha:
    P.S. Дівчата , в мене питання до тих , хто народжував у нових родзалах на Мечнікова . Вони не маленькі ? Маю на увазі приміщення , бо десь тут бачила фотографії, то мені здалось , що там все на купі - і крісло, і ліжко , і драбина з м"ячем .Мені чомусь між переймами хотілось намотувати круги чим побільші. Вдома ходила по всій квартирі , там тоже хотіла , але вже не було коли .

19. nattsol

nattsol Well-Known Member

у фільмі "Народжуємо разом" дитину приймають саме на такому кріслі

20. Нікуся

Нікуся постою послухаю...

так канат з гудзом є в пологовому на мечнікова-я буквально недавно дивилась якусь передачу і там все так "казково" описували

Статус теми:
Закрита.