Обговорюємо пологи

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем guculyanka, 28 Листопад 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

Відповідь: Обговорюємо пологи

у мене коліжанка так народжувала. Але вона справді не відчувала болю. Їй акушери казали, що у неї надто високий больовий поріг і вона веде себе "абсолютно неприлічно" як для жінки, яка народжує.І ще одна коліжанка- 36 років, перші пологи. До майже повного відкриття шийки не відчувала вираженого болю, щоправда з інших причин у неї все закінчилося позаплановим КР.

2. Ная

Ная Well-Known Member

Lingerie,прочитала вашу розповідь,в мене при перших пологах теж сильно порвалася,ше й внутрішня гематома була,котру мені розрізали,а потім зашивали. Мені то все робили наживо без жодного обезболення,боліло дуже,наркозу не дали,бо казали,шо мені треба дитину годувати.От тепер думаю,може і праві лікарі були,простіше було трохи потерпіти і дитину зразу до грудей приклали,і відходити від наркозу не довелося. Але тоді я була іншої думки...

3. сніжна

Страшилки. На одязі не було жодної краплинки крові, на дитинці теж. Виклали мені на живіт просто тепленький комочок у біленькій змазці

4. LuBimaya

LuBimaya New Member

Вже давно таке не практикують, моя мама теж годувала чиюсь дитину, але колись і СНІДу так мосово не було, і решти жахливих балячок... Ви ж не можете знати, що в кого... довідки теж купляються... Я би не хотіла, що б мою дитину хтось годував, ліпше вже сумішю, якщо сама не зможу...

5. tslezinska

tslezinska Well-Known Member

Не матка, а шийка матки - це різні речі! Перед пологами не завадило б вам трошки ознайомитися з термінологією...
    Не високий, а навпаки низький:)
    Це як??? На потугах вас гнали в інший родзал???
    І ви йому повірили? То вкололи окситоцин чи ні?

---------- Додано в 21:02 ---------- Попередній допис був написаний в 20:24 ----------

І правда...Ще одна вдячна, що живою відпустили:8:

6. dasha

dasha Well-Known Member

Просто балдію з наших дохторів. Перше шпігують невідомо чим, а потім ставлять перед фактом, що ти згідна. :crazy::suicide: А не підписали б ви то вони б самі за вас розписались. Мені наприклад вони собі замість мене розписались на довідках в поліклініку і соцзабез, не утруждали себе взяти мій автограф. Певно мало заплатила.:girl_in_dreams::confused::biggrin:

7. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Он щойно прочитала в сусідній темі і виникло питання, а що треба конче чистку робити? Бо мені не робили... просто почекали коли плацента сама вийде, це при звичних пологах а при КР робили, бо плацента трісла в середині то мусіли там прибратись. Та чистка то таке відчуття ... що не приведи Господь.

Ну і плюс мастит не може утворитись від того що не почистили. А чи може?

8. сніжна

існує така версія, що наявність інфекції у матці провокує розмноження патогенних організмів і у молочних залозах. І навпаки.Тому при лікуванні маститів одночасно призначають і щось на кшалт дезаміноокситоцину, щоб матка почала скорочуватися і таким чином самоочищатися.

9. Mamusya

Mamusya Well-Known Member

Я щось не дуже зрозуміла - як то можна поцарапати дитинці голову , якщо пробивають навколоплідні води пластиковою спицею ? Мені наприклад та процедура пройшла без болі , та й від других чула , що то не біляче. Там доктор що , в"язати вчився ?

10. сніжна

якимось чином умудряються. Моя тітка теж казала, що її доня народилася із царапиною. Скоріше за все, коли води уже відійшли майже повністю або навпаки залишилися лише задні води, голівка дитики плотно притиснута до родового каналу у шийці. Лікар, шукаючи плідні плівки, одночасно зачіпає і голівку.Хоча... Мені води "шукали" довго- плідний міхур був абсолютно плоским. Але нічого малюку не поцарапали.

11. Anastasia

Anastasia Well-Known Member

А навіщо пробивати води? У мене до відходження вод розкриття йшло практично не відчутно, дуже слабенькі відчуття були, а коли тріснув плідний міхур і води відійшли,то одразу почалась робота, перейми одразу сильні і з коротким інтервалом. Хай би собі розкривались род.шляхи поки води "на місці" :)

12. Лідочка

Лідочка Well-Known Member

О, в мене було те саме....

---------- Додано в 22:05 ---------- Попередній допис був написаний в 22:04 ----------

При плоскому міхурі води самі не відійдуть, їх треба пробивати.

13. tslezinska

Хто сказав??? Води пробивати взагалі не обов"язково! Дитина може спокійнісінько народитися в плідному міхурі, а вже як буде виходити, тоді той міхур можна розірвати.

14. odree

odree Well-Known Member

15. parom77

parom77 New Member

А нас вся медицина така " як кому повезе"...

16. tslezinska

Ну так, маю отаке чудо мале, "в сорочці" народжене:) Та ще й "в короні":) (то коли волоссячко лише по контуру голови є, а маківка лиса)
    Ну якщо ми й далі будемо бідкатися і йти у них на поводу, нічого й не зміниться! Давайте, може, будемо намагатися якось своїми зусиллями ламати систему?

17. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Але для чого чистка? І чому в матці буде інфекція якщо її не почистили. Я просто того не розумію бо мене не чистили і матка сама очистилась. А моя мама заробила мастіт незважаючи на те що її почистили, бо народжувала в радянські часи на Мєчнікова.

18. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Не тільки в нас. Вона майже всюди така.

19. сніжна

варіантів є багто, при яких до цього прибігають. Найбільш поширений і на жаль мало коли виправданий- амніотомія як спосіб прискорення пологів. У мене ж був зовсім інший випадок, і про свої пологи я писала у іншій гілці.
    читска виправдана, коли плацента відійшла неповністю. Акушер після відділення плаценти повинен пререхувати "пелюсточки". Якщо не вистачає хоча б одної- в основному чистять одразу ж у пологовій залі. Якщо цього не зробити, є два варіанти:
    - сподіватися, що частинка сама вийде;
    - найбільш поширений в умовах, коли було предчасне старіння чи кальцинування плаценти- непомічений згусточок почтне гноїтися за певний період після пологів. І тоді знову-таки чистка, але уже по заживаючій ( чи зажившвшій)рані, що набагато гірше, ніж одразу після пологів ( тоді її майже не відчутно). Особисто у мене під час вагітності у третьому триместрі була інфарктна плацента (ділянки плаценти, які кальцинуються, костеніють і не функціонують). Ось через ці кальцинати в одному місці вона повністю і не відійшла. Помітили одразу у пологовій залі після виходу плаценти і провели чистку. Чесно кажу, я її абсолютно не відчула і тривала вона лічені хвилини.
    зв язок "мастит-інфекція у матці"- це лише одна із версій. І відсоток її незначний. У проблемі маститу зазвичай винні інші фактори - травми молочних залоз, через які проникають шкідливі збудники і на основі зниженого імунного статусу викликають запалення; лактостаз; наявність інфекції у крові чи лімфі, спричиненої захворюванням будь-якого органу тіла ( ось тут уже і матка може бути задіяна)

20. Mamusya

Mamusya Well-Known Member

Моїй знайомій доктор недогледів , бо сильно спішився додому (в нього ,бачите ,робочий день закінчився):girl_devil: і через два з половиною місяці дівчина мала повний набір - температура , гнійні виділення і чистка "на живо" . Казала , що ще раз би народила , ніж то пережити.
    Пи.Си. Мені чомусь було трохи смішно під час чистки (після родів). Таке враження , що запхали черпак всередину , і коли лікарка там все вигрібала , то він такими гульками то там то сям по животі проглядався.

Статус теми:
Закрита.