Обговорюємо пологи

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем guculyanka, 28 Листопад 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Відповідь: Обговорюємо пологи

Я народжувала в чоловіковій футболці. Так мені захотілося. )))
    Якісь страшилки? Ні краплі крові на мені чи на футболці після пологів не було.

2. Borodinka

Borodinka Well-Known Member

А мені Катрусю відразу "хлюпнули" на живіт, який був у нічнушці, тому чистою вона вже більше не була!!!

3. Un.Known

Un.Known Well-Known Member

Страшилки-страшилки. Вчора ми з малою якийсь фільм дивились (вона дивилась, я одне око час від часу відривала від книжки). Так у фільмі родило дівча, в характерній для ПБ позиції - на спині, і вся у крові від голови до п'ят.

Спочатку хотіла написати, що консультанти на пологи або уваги не звертають, або не знають, що природа їхня така, що жінка на спині просто не залишиться, якщо її у рухах не обмежувати Але потім мені дійшло, що у таких фільмах родити навприсядки - то не так драматично і живописно.

А молодь потім позбутись не може стереотипів...

4. Orman

Orman Модератор-бомба

ггггг, дивилася док.фільм де жінка народжувала спершись грудною клткою на ліжко і колінами в ліжко впиралась, а акушерка вклякнула ззаду на землі і взяла дитинку як вона народилась. Уявила що наші лікарі скажуть як ім треба буде на землі в жінки між ногами сидіти.

5. kvVItKA

kvVItKA Позитив року 2013

а я народжувала в своїй нічній сорочці ( купила спец на пологи, простенька така, з гарним вирізом для годування на гудзичках і довжина трохи вище коліна), жодної краплі крові на ній не було:)

6. Liliyah Romanova

Ясно. Мою дитину викладали мені на груди, до шкіри.
    Але мені би якось було все одно, навіть якби забрудилася.
    Ми дивилися в неті кілька відео, то якраз пологи були радше навприсядки. Ніякого драматизму й живописності. Малятко на один рушник прийняли, іншим зверху на секунду приклали - і мамі на груди.

То не тільки українські. То в принципі ні один лікар таким бавитися не захоче.
    Акушерка - то як мама або сестра. З лікарем не порівняти взагалі. Відношення зовсім інше, зовсім не як до предмету своєї професії.

7. Tequilochka

Tequilochka Well-Known Member

А то треба? Нащо?
    Я один спакувала для себе, ще один поставлю, великий, для чуда. І все.

8. Orman

Orman Модератор-бомба

а я десь казала, що всі так мусять народжувати? Це більше була ілюстрація роботи акушерки, яка пристосовувалась до жінки, а не навпаки. А народжувати собі кожен може як хоче.

9. Liliyah Romanova

Так ми ж удома народжувати готуємось, то в нас список трошки інший. ;)
    Це про львівські пологові? Щось важко віриться.

10. Un.Known

Так в отому й справа, що наш філм художнім був. Ну як так - родити мовчки? :)
    Зі мною бавились. Мартин дерся на світ з неймовірною швидкістю (всі пологи 8 хвилин), а я перед тим казала акушерці, що на спині родити не хочу. То вона мене поклала на бік, мою ногу дала собі за шию, і протягом отих 8 хвилин нею маніпулювала, аби не було розривів. І все в нас вийшло. :)

11. Liliyah Romanova

Ну, зовсім мовчки неможливо, як на мене, але точно не з "душераздирающими воплями".
    Tак все одно з тобою саме акушерка бавилася. А я говорила про небажання лікарів із таким бавитися.

Останнє редагування: 16 Серпень 2010
  12. Un.Known

Лілю, тут при нормальних пологах майже ніколи нема лікарів. Тобто, звичайно, якщо хочеш мати на пологах "свого" лікаря, то платиш йому офіційно, і прошу дуже. Але нащо?

Це не означає, що зовсім нема. Просто в пологовому роботи вистачає, навіть з тими самими документами. Лікар потрапить на пологи якщо йому цей випадок цікавий, чи він звернув на щось увагу і хоче краще бути присутнім, а може й цілком випадково.

13. LuBimaya

LuBimaya New Member

До речі. Коли я родила першу донечку, у відділення потрапила породілля, яка взагалі не пікнула! Дівчата з палати всі дивувалися, а потім її до нас в палату поклали, і вона сказала, що боялася кричати, щоб нікого не налякати... Усім би так, бо я верещала як дурна! :mocking:

14. Un.Known

Так це ж я, з Ликерою. З Мартином хоч стогнала, а з Ликерою - пішла в туалет попісяти, а з туалету вже вивезли. Сусідка по палаті була дуже здивована, коли в палату ввірвалась бригада (я в туалеті гамселила по кнопці виклику персоналу) ))))

15. Liliyah Romanova

Тут є так, як в Україні: лікар і акушерка. При тому лікар (до них у клініки хоидти треба) слідкує за тобою цілу вагітність і на пологи теж з тобою. Тобто один лікар від початку й до кінця. Правда, як тільки дитинка народилася, лікар зникає. І якщо потім ускладнення чи кровотеча, то тим вже займається черговий лікар.
    Але виш, то у вас файно, бо лікарі ніколи терпіння не мають, а акушерки, як я вже писала, як мама або сестра. Будуть із тобою так довго, як треба, і допасуються до тебе, як схочеш.

Я тільки один раз загарчала. А так - тільки дихала.
    Не кричала, бо не хотіла дитинці процес ускладнювати. То ж їй кисень відбирається, якщо кричати, як у кіно вчать. А що воно бідне винне, що кінорежисери мозку не мають...
    Зрештою, вже про це десь була розмова. Є крик, яким можна допомогти дитині й собі, а є верески - які шкодять, і то дуже.

16. Lingerie

Lingerie New Member

Доречі,мій лікар щодня навідував мене і ін.пацієнток:оглядав і підбадьорував:girl_wink:Побільше б таких лікарів з приємним почуттям гумору!

я теж старалась правильно дихати-це трохи допомагало...але мені ненадовго...

17. Liliyah Romanova

Я говорила про час пологів. І під "бавитися" мала на увазі, що ви народжуєте в тій позиції і там, де відчуваєте, що вам найкраще, а не там, де всі - на кріслі й у такій позиції, що зручна лікареві.
    А те, який у нього гумор, коли приходить пізніше до палати - то все другорядне. У Канаді у 80-их роках відійшли від практики тримання породіль 3-5 обов*язкових днів у лікарні. Відпускають додому навіть кілька годин після пологів.

18. Lingerie

Lingerie New Member

це я знаю,в Англії теж такі ж порядки.
    Мені теж чимпоскоріш хотілось додому! Але,як на мене,то спостереження за породіллю і дитинкою протягом хоча б 3 діб потрібне.
    p.s.чула багато неприємних випадків.Хоча винна тут певно халатність лікарів.

19. Liliyah Romanova

Повірте, що не всім поголовно, інакше би в інших країнах від цієї практики так масово б не відійшли.
    Мені ті 4 дні в пологовому тільки зашкодили.
    А почитаю тему про перли медиків про ГВ, то тільки утверджуюся в думці, що в тому післяпологовому перебуванні мало користі.
    Це просто метод витягування грошей із породіль, ніц більше. Тим більше, що знаю випадки, коли жінку з кровотечею просто забували, а рятувала її сусідка по палаті, якщо така була, звичайно.

20. Lingerie

Lingerie New Member

доречі,мене здивувало,що при виписці і лікар і медсестри наказували,щоб годувала сама і нічим недогодовувала!
    p.s.хоча перший день мою мацьопу таки нагодували тою сумішшю...:sad: а я собі думаю:чому недавали хоча б ін.жінці,яка годувала(знаю так колись моїй мамі робили)

Статус теми:
Закрита.