Обговорюємо пологи

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем guculyanka, 28 Листопад 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. Neverland

Neverland Well-Known Member

Відповідь: Обговорюємо пологи.

Так... Я ще троха тут почитаю гілку про ПБ і відгуки то точно буду дома родити. :sad: Однозначно, хоча ще думаю що морально не готова але чим більше я читаю про ті проколювання-стимуляції-патрання-витискання то мене така злоба неземна бере що хочеться ввірватися в ПБ і порозганяти тих всіх лікрів к чортовій бабці. Ну чесне слово, скільки читаю, то таке враження що з 20 породіль якщо одна виходить "неушкоджена" то файно, а решта... Та якби природа жіноча була така "скалічена" і нездатна сама народити то людство вимерло б вже давно. Та ясно що є природній відбір, але він не 99% відстоків як виходить в наших ПБ. От я зла... мені вже снилось що мене ріжуть на пологах а я лупцюю лікаря того :) Чому закордном ріжуть 2-3 з 20-30? Там що жінки здоровіші? А в нас поголовно як не одне то інше? Якийсь капець...

2. Leila

Leila Well-Known Member

Якби я ще не народжувала, то почитавши ваш допис, навіть би не захотіла вагітніти. Все не аж так страшно, і все можливо, у вас ще попереду 5 місяців щоб знайти лікаря який вам підійде. Мене не розрізали, дитину не витискали, в других родах не було навіть розривів. ніяких уколів і крапельниць. Я страшенна боягузка. На Мечнікова, коли я була на збереженні, казали що я буду з сібазоном родити для заспокоєння. Коли прийшов час я народжувала в лікаря якій повністю довіряла, був мій чоловік, і я розслабилася і все пішло як має бути. Саме страх, зажатість приводить, то тих наслідків про які ви пишете. В других родах мені води проколювали, але від моменту проколювання до народження доні пройшло аж 35 хвилин, матка з 4 см дуже швидко відкрилася і одразу потуги. Якби води відійшли самі по собі вдома, то я з Левандівки на Батальну не встигла б точно. прийшлося б вдома родити. Є дуже багато лікарів і відгуків про них, хочете наперед домовляєтеся, хочете до чергового, вибір великий, але головне має бути ваше налаштування не на біль і жах в родах, а на спокій. Це ваше завдання допомогти дитинці нормально вийти, слухайте своє тіло, воно підкаже як дихати, як стати, лягти, сісти і т.д. Природа як не як.

3. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

Neverland, все зовсім не так страшно і трагічно. Особисто у мене не залишилося жодного негативного спонаду ні про пологи, ні про лікаря чи акушера. Навпаки, все лише у позитиві. І обійшлося без витискань-розрізань,хоча син мав максимально допустиму окружність голови,чоловік чи ін.родичі були відсутні,і це ще був пологовий до ремонту,етакого "радянського зразка"-без комфортних ( а,вірніше,фактично будь-яких) умов .І,"прокручуючи плівку назад" я не бачу особливих речей,які б хотіла змінити у веденні своїх пологів чи змінювати лікаря чи акушера.Налаштуйтесь на позитив!

4. veronka

veronka зла друзя

мені поколювали міхур мотивуючи, що він і так вже 3 год підтікає, а потім ставили крапельницю (щоправда з обезболюючим, щоб я, мовляв, не мучилася, а я думала, що стимулювали), бо води вийшли брудного зеленого кольору... от і я думаю наскільки то треба було:girl_mad: а загалом все нормально пройшло

5. loreniya

loreniya Well-Known Member

100% трапилось,і в палаті і в туалеті наскільки я знаю /я 3 родила/, а перед тим тиждень лежала в патології. 8 ранку, перезмінка. Стогін. Другий. Вилітаю на коридор... Питаю що це, кажуть в тої-то схватки, хотіла бігти на пост, але бачу дівчата з її палати є кажуть в неї схватки... Мало лі як хто на схватки реагує... Іду назад... Іде черговий лікар, чує той стогін, заходить в ту палату і вилітає і тягне на собі ту жінку до ліфту, по дорозі кричить на медсестер чому до неї не підійшли, брешуть що не чули /перезмінка ж/, добігає він до ліфта, там ліфтьорша вже в пальті недовольна. Питає де каталка? Та йому - перезмінка! Кажуть що вона родила ледь встигла до крісла дійти! Ще перед моїм поступленням жінка в палаті народила в патології, а та що в туалеті то я тільки чула ту історію, але була вже в післяродовій.

6. сніжна

моя братова теж провела в патології з 24 грудня, а народила 3 січня,так що реально вона підтвердила лише факт народження 7-місячного малюка у пацієнтки Федини перед Новим Роком.Була свідком цього. Про інші випадки вона нічого не знає,свідком не була.

7. Zoryanazirka

Zoryanazirka Well-Known Member

А в мене води відійшли вже на кріслі під час потуг. Може тому я і не відчувала перейм і мене нічого не боліло.

8. Leila

Leila Well-Known Member

Мені води не відходили, і заважали відкриттю, а після проколювання все пішло як треба був плоский плідний міхур, відкриття 2 пальці, було з понеділка і до середи. схватки були регулярні, але не болючі. теж ходила до акушерок а вони не вірили що я народжую, і як почалися потуги, то повірила тільки лікарка, бо знала що в мене перші пологи були стрімкі.
    Zoryanazirka, а відкриття міряли в родзалі чи за відчуттями одразу на крісло?

9. сніжна

От і в мене перейми йшли 10 годин,медсестри дивлячись на мене не вірили,бо були абсолютно терпимі ( можливо ще й тому,що при місячних у мене були ще "ті" відчуття). Лікар,яка приймала пологи питає: болить?Відповідаю,що все в нормі. А вона сміється: "Це ще не ті перейми,бо дитина ще у водах. От якщо б вод уже не було,тоді б я відчула усю "прєлєсть"". Так що води амортизують відчуття болю.

10. Galya

Galya Well-Known Member

В мене води відійшли ше вдома, але перейми болючішими від того не стали. Це відбувалося поступово і навіть коли вже були потуги (а я ше була в машині) це можна було терпіти. Порівнюючи з першими пологами, коли мені робили амніотомію, роблю висновки, що головне психологічна установка, сприймання жінкою перейм, не треба чекати, що зараз буде боліти. Мені навіть кілька останніх перейм вдавалось практично повністю (!) обезболити відволікаючись - уявляла себе на морі, все в деталях старалась уявити і перейма проходила майже безболісно:) Але коли вже потуги, то уява не помагала:)

11. Лідочка

Лідочка Well-Known Member

Ой читаю, і так хочу вже народити, але так легко як досить багато хто. От піду в понеділок до травматолога і дізнаюся "вердикт" - можна ПП:girl_in_love: чи тільки КР:girl_devil:.

12. Lesunya

Lesunya Well-Known Member

А я, за 1,5 року, вже майже й забула, як воно було:) Зараз здається, що нічого страшного (хоча тоді боліло конкретно)...Але, дійсно, неприємні моменти забуваються дуже скоро, як тільки дають на руки дитинку

13. Bilenjka

Bilenjka New Member

Гнатейко Зеновій Олегович (Обласна клінічна лікарня + кафедра акушерства та гінекології Медичного університету).

14. Zoryanazirka

Zoryanazirka Well-Known Member

В коридорі :) Як тільки переступила поріг. І тоді в них почалася паніка і почали всі кричати - потужний період і метушитися. Навіть обмінку в мене не спитали :)

15. Ірена

Ірена Well-Known Member

Відповідь: Розповіді про пологи

я сиджу і ридаю!!! уклін вам до землі! за те, що є такі мами...

16. In4a

In4a Well-Known Member

yasna, велика Вам подяка за такі розповіді; настільки щиро і духовно Ви все описали...так тепло і ніжно стало на душі...ще раз дякую!

17. yasna

yasna Well-Known Member

Ой, дівчата, спасибі велетенське за відгуки!
    Відчуваю себе героїнею, ніби ще раз щойно народила :)

18. Sandoryk

Sandoryk Well-Known Member

yasna
    аж самій захотілося народити дитинку в такій атмосфері.
    Дуже дякую за розповідь)

19. Provizor

Provizor Well-Known Member

Так я була налаштована на суцільний позитив, зовсім не боялась. Слухати своє тіло було важко через крапельницю в руці. Я вже думала, що власне мій позитивний настрой і неспівпадіння очікувань з реальністю залишило такий осад. На другі роди, поки ніяк не налаштовуюсь.

20. berezhano4ka

berezhano4ka New Member

налаштування дійсно має велику силу-народжувала моя подруга-їй понарозказували ужастіків про те яка то дика біль-вона і уявила бозна що.Розказує:почались схватки-болить терплюі думаю-буде ще гірше.Схватки сильніші,біль гірша-думаю ще гірше має боліти.Тут потуги-і оп я народила-а думала болітиме сильніше.:girl_smile:

Статус теми:
Закрита.