Обговорюємо пологи

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем guculyanka, 28 Листопад 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. popelushka

popelushka Well-Known Member

Відповідь: Обговорюємо пологи.

Я народжувала саме у Школьник. Мені вона сподобалась як лікарка, як порадниця (зважаючи на те, що тоді в мене була важка сімейна ситуація. вона мені дуже психологічно допомагала). Жодних зауважень до неї не маю. Зі мною була присутня на пологах мама, також хвалила цю лікарку. Вона не відходила від мене ні на секунду, три дні постійно мене провідувала з своїм сином. Суму винагороди вона не називала, сказала, що як ми вважаємо за потрібне. Єдине, хто не сподобався, то це дитячий лікар, бо виписала нас з жовтушкою в дитинки, яка не проходила більше місяця.

2. MaryF

MaryF Well-Known Member

І я народжувала у тої ж лікарки, шо і ви, але у мене все так як ви написали, але наоборот, ну і ше дещо (я вже про це писала).

Ой можливо хтось знає: у малого на голові були 3 рівні довгі царапини, я побачила аж вдома, коли купала (він народився з довгим чорним волоссям)... в роддомі мені сказали, шо вони нічого не знають. Я в принципі, бачила, шо шапочка була в крові зверху, але думала, шо то від родів чимось тирнулося... мені цікаво чим це вони таким його подрапали?

3. Galya

Galya Well-Known Member

А що тут такого? Фізіологічна жовтушка може тривати до місяця-півтора і не є показом для лікування. Вона проходить сама собою в свій час. Ви хотіли місяць в лікарні лежати, чи як? Найкраще лікування - ГВ, а це доступно і вдома:)

4. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

Безумовно!!
    От тільки занадто часто спостерігаю як оті "доповленості" розбиваються об обставини.. ось подруга домовлялася, а пологи почалися передчасно, вночі, лікар на той час був не в тому місті.. і навіть не передав її колегам, народжувала знову ж таки у чергового. Але то певно "хвороба", пов'язана з тим що ніхто не старається аж так сильно - бо породіль багато і будуть завжди, а тих хто працює в пологових - мало.. немає здорової конкуренції в цій сфері. :)

ну, знаєте.. здається, лише в деяких народів (індіанців, наприклад) жінки народжували без повитух. Нащо ж тоді тисячі років на наших територіях проживання були повитухи? Чи породіллі тоді керували руками і рішеннями повитух?

Потрібно бути акушером з досвідом і освітою, щоб будучи стороннім спостерігачем знати (а то і відчувати інтуїтивно) як у кожній конкретній ситуації слід вчинити.
    На етапі правильного дихання і способу проходження етапу перейм породілля може і повинна керуватися своїми знаннями, тут без питань.
    (мені, до речі, хотілося ходити - і я ходила постійно або стояла, присідала, тримаючись за поручень і взагалі слухала своє тіло. Але в якийсь момент біль став просто несамовитим і почало тиснути в нижній частині живота поверх перейм, інший біль.. Так от саме лікар сказала коли я її докликалася: вам краще лягти.. голівка вперлась лобовою кісткою і не може провернутися. І, між іншим, вона була права. Всього за пару перейм після того як я таки лягла, хоч мені і не хотілося бо лежачи мені чомусь важче переносити біль - не повірите - відчула поштовх п"яточкою і дитина провернулася як потрібно, тому що у вертикальному положенні вона тільки тиснулася сильно вниз і в неї не було можливості для "гвинтового маневру". Як би я могла сама "побачити" це і порадити собі сама як мені буде краще?)
    Все ж таки вважаю, що на етапі самого виходу дитини не мама оцінює те як дитина виходить, як повернута і т.і. тут вона повинна комусь повністю довіритися і хтось повинен в неї дитину "прийняти". При цьому вона завжди є мамою, але в цей момент вона не може нести "відповідальність" з суто технічних причин, бо не може своїми очима оцінити ситуацію і своїми руками приймати дитину (якщо вона не корінна індіанка або не знаходиться у екстремальній самотній ситуації).

Останнє редагування: 5 Лютий 2010
  5. мамочка

мамочка Well-Known Member

Моя доня теж мала такі царапини і мене теж мусить то питання: чи то коли води пробивали так поцарапали чи то ногті в лікарки або в акушера були непострижені....

6. Galya

Galya Well-Known Member

А ви не чули про соло роди? Досить багато жінок в наш час свідомо народжують самі, причому і чоловіка стараються чимось зайняти, щоб не заважав. Проблем з прийняттям самостійно своєї дитини ні в кого не виникає. Тому чисто технічно проблеми як такої немає.

7. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

Ага, це як казав один гінеколог-жартівник: ще ніхто вагітним не залишився. :)

Якщо мама хоче взяти всю відповідальність по народженню і здоров'ю немовлятка на себе, то її бажано мати по своїй жіночій лінії традиційно неускладнені пологи (часто перебіг пологів має спадковий "сценарій") і інтуїтивно відчувати що її фізичний стан (нирки, серце, тиск, здатність контролювати себе навіть під час дуже сильного болю) дозволив би самостійно контролювати себе протягом 12-18 годин чи більше і давати собі раду при будь-яких обставинах. ІМХО.
    Є вдосталь прикладів як жінки, які налаштовували себе на природній легкий процес і нічого не боялися, були шоковані тим що все йшло не так як вони очікували (оскільки вірили що якщо нічого не боятисяя і робити те-то і те-то, то все буде легко і просто), і як були розчаровані тим що їх "настрій" їм не допоміг у легких і "благополучних" пологах, а теоретичні знання на практиці було застосувати дуже важко. Просто одні жінки і без підготовки народжують швидко і легше аніж інші, навіть підготовлені. так було споконвіку.
    А якщо інтуїція не надихає на самовпевненість?
    Мабуть, кожний має обирати те, до чого відчуває бажання. Інакше, вийде та ж сама "принуділовка" - тільки навпаки. :) Кому - соло, кому - партнерські, кому - персональна акушерка вдома, кому - в лікарні. Класно одне: що ми можемо тепер обирати!!

8. ola-lyola

ola-lyola Well-Known Member

Я чула від гіда, на екскурсії в Сахару. Бедуїни практикують. За їх традиціями жінку під-час пологів не має ніхто бачити. От і ідуть вони в пустелю самі, а повертаються з дитям. На наші питання - гід спокійно відповів - повертається більше половини - що зробиш - природний відбір...

9. Zoryanazirka

Zoryanazirka Well-Known Member

Аналогічно. -7 ліве і -6,5 праве :))

10. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

якщо пробивали води- тоді так,скоріше за все,царапини від канюлі,якою зачіпають плідні оболонки. моя тітка колись на Батальній народжувала доню-вона мала царапинку і самі лікарі в пологовому тоді їй казали,що то під час пробивання вод.
    от читаєш і розумієш,що пологи-це все -таки лотерея: один і той же лікар- а "исход" різний. Але як знати,що пощастить саме тобі? (Я до своєї лікарки з Мечнікова пішла б ще раз однозначно . Моя братова-теж задоволена . а от комусь- не пощастило.До речі,вчора питала ще одну родичку і коліжанку,які народжували колись у Школьник- вони не мають жодних до неї претензій.)

---------- Додано в 11:20 ---------- Попередній допис був написаний в 11:19 ----------

мої родичі народжували у Олени Семенівни

11. Provizor

Provizor Well-Known Member

Ось тепер думаю, чи є сенс домовлятись? З настроєм лікаря не вгадаєш. Хочу народжувати на Мечнікова, буду складати таблички на лікарів + і -. Може є такі на кого нема жодного негативу?

12. сніжна

йшли "за протекцією" попередньої з родини. а коліжанка- просто сама подзвонила їй на мобільний телефон,який попросила у мене,тобто узагалі без протекції,бо зі мною Школьник не знайома.

---------- Додано в 11:28 ---------- Попередній допис був написаний в 11:23 ----------

ідеальних нема. Навіть хвалений Федина,який особисто мені дуже подобається і про якого одні + у гілках , за останній рік мав одні пологи з трагічним кінцем і розслідуванням як наслідок по тому, та у кінці грудня, коли відправив свою пацієнтку з патології в палату та поїхав додому ( мала скарги, але "сьогодні ще не народиш"), а вона за годину вийшла з туалету патології з 7-місячним немовлям на руках.
    Шекета Людмила Дмитрівна- теж мені дуже подобається. І теж має в "анамнезі" проблемні пологи.
    Шекета Наталя Михайлівна-теж одні плюси . А моїй знайомій після пологів недогледіла шматок плаценти. В результаті та вже 10 місяців після повторної чистки лікує запальні процеси.
    Усик- суцільний позитив для мене особисто-теж випадок із знайомою,яка народжувала не у нього, а у ін. лікарки. Його покликали для консультації і як начмеда,бо лікар,яка вела її пологи бачила необхідність КР вже у початих пологах. На що Усик сказав стимулювати , а не КР. В результаті пологи закінчилися все-таки КР-лікар взяла відповідальність за це на себе,коли за кілька годин вже йшлося про життя дитинки.
    Хоча цим лікарям я довіряю,бо бачила на протязі неодноразового перебування у пологовому,як вони працюють і особисто мені імпонують.
    А от ідеалу не знайдете.
    Знову -таки лотерея...

13. Котя

Котя Оптимістка :-)

Я хоч тут своїх пологів не описувала, але мене так само до сьогодні турбують пару питань.
    По перше самі пологи пройшли ніби нормально. Таз у мене далеко не вузький, плід був не великий (3 кг),розташований в правильному положені і досить низько опущений. При таких параметрах я думаю, що можна було родити без всяких проблем.
    Але мені проколювали води, так як мені сказали, що відкриття вже 5 пальців, а води ще не відійшли, то вимушені були це зробити. Коли мене вже перевели на крісло для родів, то в мене ніяк не виходило родити малого навіть на шосту потугу, тоді лікар сказав ,що у малого дуже послабилось серцебиття і він вимушений давити мені на живіт, щоб допомогти. Це не дуже допомогло, бо потім він сказав , що оскільки в малого послабилось дуже серцебиття він зацепився плечиками і не має сили пролізти ( повторюсь, що це це при широкому тазі і не великому плоді), тому він вимушений мене підрізати.:girl_sad: Оскільки мені тоді було всеодно ,що роблять зі мною,бо думала тільки про малогго, я абсолютно нічому не заперечувала.
    Слава Богу малий родився здоровим, єдине що мав велику гематому, досьогодні так і не знаю ,чи це при родох він її отримав, чи як сказав мені лікар, що я могла десь до родів різко сісти, а оскільки малий був дуже низько ,то зробила йому гематому.:8: Дівчата, скажіть таке можливо?

Ви знаєте, мені здається ,що якщо все промотати назад, то ті всі речі які лікар вимушений був робити, я б йому знову дозволила це зробити, бо дуже розпереживалась за малого.

Щось я не можу зрозуміти, хіба після пологів не має бути кровотечі 2-3 дні? Я думала, що це все природньо і так має бути, янавіть дві простині порізала для цього дела.:confused:

14. Galya

Galya Well-Known Member

Це ж не кровотеча. Кровотеча - це коли після народження плаценти втрата крові більше 400мл. Так пишуть в медичній літературі. ЇЇ мусять зупиняти (2-3 дні все одно виділення будуть, а взагілато пару тижнів ше лохії йдуть...)

15. сніжна

нІ,звичайно були післяродові виділення,як і має бути. маю на увазі масованих кровотеч,з якими нерідко стикаються ще не виходячи із пологової зали- коли пишуть,що "почалася кровотеча,позбігалося купа лікарів,не могли зупинити кілька годин і т.п....). Я через 2 години після переведення у палату вже встала і пішла вниз з 3 поверху до чоловіка і мами ( відвідини тоді були ще під забороною). Лікарі,які мене бачили і були свідком моїх пологів сміялися,чи то мабуть не я нещодавно 17 годин народжувала. А моя знайома вже так само бігала на наступний день по пологовму після КР.
    Як на мене, найкращі пологи для жінки це ті, про які у неї не залишається неприємних спогадів.І у виборі лікаря для повторних пологів теж можна користуватися тим же принципом- якщо спогади хороші,то не варто шукати іншого. Якщо ж підсвідомість каже ,що щось не те- шукати іншого.

16. tslezinska

tslezinska Well-Known Member

Я б навіть сказала, що десь 1000мл, бо об"єм крововтрати залежить від багатьох факторів.
    Я впевнена, що це наслідок видавлювання.
    Я досі так і не можу зрозуміти, нашо проколюють міхур??? Адже він чудово допомагає дитинці просуватися родовими шляхами!

17. Bilenjka

Bilenjka New Member

Може, мені просто пощастило. Але про свого лікаря можу таке сказати. Без тіні сумніву.

18. Лідочка

Лідочка Well-Known Member

А можна поцікавитися прізвище?

19. ola-lyola

ola-lyola Well-Known Member

Це напевно трапилось на Мечнікова? В мене сестра там 3 січня народила, її поклали наперед в патологію, то вона дзвонила і розказувала, що ніч не спали бо в них в коридорі жінка народила!!!! Аж не вірилося в пологовому будинку - народити в коридорі патології.
    А щодо статистики в лікарів - то складних випадків нема лише у тих, хто їх не бере, не хоче брати відповідальність на себе...
    Пологи - це найприродніший процес, і нажаль найнепередбачуваніший...
    З власного досвіду - була максимально настроєна на сімейні пологи, народжувати самостійно, хоча мала дещо ускладнений анамнез, але і думки не допускала що не зможу народити сама.
    Весь процес правильно дихала, ходила, 12 годин безводного періоду а серцебиття дитини нормальне. Дивились мене на крісла усі, включаючи проф. Пирогову, відкриття нормальне. А голівка не опусклась... Чекали до останнього. Потім КР - і як виявилось окружність голівки 38 см, (норма 34-36) практично без тімячка (я його намацати не могла). В мене завужений таз І ступеня. Ні теоретично, ні практично голівка б не вставилась. В нас було окостенніння кісток черепу, спадкове чи я з кальцієм перебрала незнаю.
    Мені врятували дитя, максимально вдячна усім.

20. Ірена

Ірена Well-Known Member

мені добровільно-примусово прокололи міхур коли відкриття було вже понад 5 см. сказали - це як попередження відшарування плаценти (так в них в протоколі записано). я пам"ятаючи Ваш досвід опиралася, але там усе настільки зладжено і тиск на породіллю такий, що ніде не дінешся. добре взагалі, що добралася до ПБ вже перед потугами...

Статус теми:
Закрита.