Обговорюємо пологи

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем guculyanka, 28 Листопад 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. Ука

Ука Добрий волонтер із поганими нервами

Відповідь: Розповіді про пологи.

Ксані, Ти доктор-нату в жж не читаєш? В неї був дуже гарний опис оцінок по Апгар. Зараз немаю як шукати. Але там була така штука про недоношених, що вони народжуються рожевими і відразу гарно кричать (що передбачає високу роцінку за Апгар), але потім, якщо неонатолог відразу не бере на штучну вентиляцію, щоб "роздихати", дуже швидко легені "залипають" і дитина перестає сама дихати через те, що нормально ще не сформовано м'язи, чи щось такого. В нюансах я не розбираюся, але вона неонатолог-практик, то ж думаю, тут недалеко від істини.

З огляду на те, що це район, невідомо, яке обладнання, яка кваліфікація лікаря, могли просто не "роздихати" дитину.

:sad:

• Подобається Подобається x 1
  2. Ksani

Ksani Well-Known Member

Не читаю, але теж подумала про те, що дитинка могла народитися недоношеною і звідси проблема з легенями (

3. Анута

Анута Well-Known Member

героїчно! навіть не знаю як би я себе повела в таких курйозах...
    чомусь я всетаки кожен раз тішусь, що народжувала не на Батальній...

оце без сумнівів! в пологовому я напевно реально усвідомила, як мій чоловік мене любить, турбується і т.д. в биту якось то не проявлялось так... тому я вважаю, що сім"я дуже окріпла після сімейних пологів :)

Додано через 10 хвилин
    Mira_SH, сумно і прикро :sad:
    зі мною в лікарні лежала жіночка з якогось села за Бібркою, і не зважаючи на те, що в неї були пологи другою дитиною, рівень її інформативності практично був рівен нулю. Води відійшли, швидка сказала що до Львова вона (машина) не доїде, а в селі всі уже "тепленькі". Знайшли якогось дядька, що молоко по селам збирає і вмовили його завезти її в пологовий до Львова. Так от, спершу він по всіх селах об"їздив, а потім вже і її відвіз... в дитинки проблеми не лише з легенями, а матуся так і не усвідомлювала, що всі ці болячки від пологів почались. темний в нас народ, нажаль. То ми тут ві Львові такі вумні: стимуляція - ні, видавлювати - ні.... а по районах навіть швидкої нема :sad:

• Подобається Подобається x 10
  4. mamatu

mamatu Well-Known Member

сидю і плачу.
    дуже тішуся, що ви все витримали, молодчинка!

5. Натася

Натася Well-Known Member

дякую!:)
    а де народжували?
    дякую;) все вже позаду і тепер тішусь своїм мацьопством.

до речі, про мій славнозвісний тиск, який часами зашкалював під час вагітності - на пологах він поводився досить цікаво - коли були мої перейми, з тиском було все ок, коли почались стимульовані, він підскочив до 150/90 і його, звісно ж, збивали...

• Подобається Подобається x 3
  6. Анута

Анута Well-Known Member

обласна.
    напевно два найважливіші фактори для мене у виборі пологового були 1. мацьопство зі мною і 2. чоловік на пологах.

7. Aster

Aster Well-Known Member

І він також. :) Хоча там троє їх таких, один від одного мало чим різниться. :)

8. Olay

Olay Well-Known Member

Як я вас розумію:sad:,я досі не можу зважитись написати хоч вже пройшло 8,5міс.
    Ви молодчинка:clapping:!!!!

9. Ksani

Ksani Well-Known Member

Ого, за це честь і хвала ! :y: :clapping:

• Подобається Подобається x 5
  10. Natalya

Natalya Well-Known Member

молодчинка!!!

• Подобається Подобається x 5
  11. Златка

Златка Well-Known Member

А це найголовніше :radist: Все решта з часом призабудеться :)

В мене от подруга після своїх складних пологів сказала "я не знаю, чи хочу ще одну дитину", а уже на хрестинах мені каже "щось я таке дурне ляпнула". Тепер з чоловіком планують поповнення в сім"ї :clapping:

12. Златка

Златка Well-Known Member

Olay, за це ми на форумі не похвалимо :shutup:, бо кожного дня чи не кожна форумчанка з гілочки "для майбуніх мам" заходить сюди, щоб почитати нові розповіді. Так що наважуйтесь і пишіть :)

• Подобається Подобається x 4
  13. Natalia

Natalia Well-Known Member

Оленко, дякую за підтримку! Приємно дізнатися, що не у всіх цей процес такий болючий! З"являється надія, що може у мене теж буде все не так болісно, бо я така боягузка! Страшенно боюсь болю.

• Подобається Подобається x 4
  14. Mira_SH

Mira_SH Well-Known Member

olenkastar, ти молодець, що не примусила чекати довго на свою розповідь, а то нам пузатим так хочеться пережити радість материнства!

А з кожною такою розповідю я опиняюся ніби поряд в родзалі, і здається можу розділити цю радість з породілями:)

• Подобається Подобається x 3
  15. julchyk

julchyk Well-Known Member

Не настроюйтесь на біль- і його не буде. Біль "народжується" у голові , а не у животику.Чого найбільше боїмося- те і стається.Просто треба під час пологів "переключатись" на те, що малюкові зараз набагато тяжче ніж вам, тому зконцентровуватись не не своїх відчуттях болю, а на думці про малюка та чітких вказівках акушера.Легких пологів! Все буде добре!

• Подобається Подобається x 7
  16. levandivka

levandivka З яйцями...

А ще вводиться з крапельницею.

• Подобається Подобається x 6
  17. olenkastar

olenkastar Well-Known Member

який ви все-таки антикрапельниць....
    ну у мене була крапельниця-і не боліло,і не стимулювали,проста крапельниця

18. levandivka

levandivka З яйцями...

Ггг... :)
    ТАК і запишемо: любителів крапельниці навіть глюкоза знеболює... :)

19. Nastyusha

Nastyusha Well-Known Member

olenkastar, а з чим то крапельниця була? Бо переважно ставлять з окситоцином, але ж ти пишеш

20. olenkastar

olenkastar Well-Known Member

з біопростином

Статус теми:
Закрита.