Обговорюємо пологи

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем guculyanka, 28 Листопад 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

Відповідь: Обговорюємо пологи

можуть. У родички такі сильні тренувальні тривали тиждень. Її по цій причині навіть у патологію поклали і вичікували початку справжньої родової діяльності.

2. Ланочка

Ланочка Well-Known Member

то вона просто такого забобону не знала )))

---------- Додано в 19:59 ---------- Попередній допис був написаний в 19:58 ----------

та згідна. зверху вже написала, що за умови відсутності динаміки шийки

3. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Це ви якийсь підручник цитуєте?
    У мене такі перейми були і з другою вагітністю, і з третьою. При тому з третьою ще на 35 тижні почалися такі тренувальні. Могли тривати й 3 години. Правда, тоді інтервали були нерегулярні. А якщо годинку чи трошки довше, то цілком регулярні були. Мене акушерка аж посилала на 35 чи 36 тижні на додаткове УЗД, щоби перевірити стан шийки матки. Боялася передчасних пологів. Але до 37-го тижня шийка була щільно закрита.

4. Ланочка

клінічні протоколи

мається на увазі динаміка розкриття щийки. Тобто такі перейми реальні, як тренувальні, якщо нема розкриття. За умови, що перейми частотою 3-4 / 10 хв і тривалістю менше 40 секунд (одна).

5. сніжна

ви медик власне в галузі гінекології?

6. Ланочка

ага, по спеціальності, я всього-на всього акушерка
    а працюю в іншій галузі медицини )))

7. Nana11

Nana11 аспіранточка

О, ще як свідчить! Про мої пологи я вже тут на форумі писала-переписала, то в підручники треба заносити акушерам-гінекелогам, як НЕ треба вести роди.
    Сестри в мене немає, одної бабці вже немає, інша дуже хвора, тому довідатися інші історії мені не судилося:sad:

8. Мія

Мія Well-Known Member

В мене треті були найлегшими, хоч я і страшенно їх боялася. Перейми були не болючими, лишень в останні 15 хвилин вже чулося.. ну і таке зрівняння, щоб було зрозуміліше : якщо в перші двоє пологів я могла втримати себе "там" щоб не тужитися, то в треті ледве ледве. Час прийшов і дитинка народилася в дві потуги.
    Розривів ні розрізів я не мала жодного разу і все було досить швидко всі рази. Єдине що на других пологах мусіла ще чекати лікара на столі "стримуючи" себе, бо лікар мав пацієнтку яку конче треба було оглядати під час моїх пологів.. тому не пішла до нього родити в третє, про що не жалкую. Відчула себе жінкою яка народжує дитину а не куском мяса в який заглядає купа народу чекаючи лікара.

9. сніжна

Читала цю нову розповідь про пологи і просто не стрималася. Бо 100% зрозуміла. який лікар вів ці пологи- Рудик. Ось цитати:
    спеціально виділяла, бо просто до "йоточки" аналогічно.

У ін. випадках вона теж "тиск" записувала.. Насправді ж вводить стимулююче+ атропін ( бо пологи викликані, шийка неготова, нерідко при цьому виникає тошнота і блювота і т.п. ). Ну але вагітній озвучується, як ліки від тиску.

Потім переглянула прізвища- і точно вона. Тепер поясню чому такі здогади виникли одразу. Цей сценарій , ну просто один в один, разом з нею проходила братова на перших пологах: точно так само огляд у зручний лікарю час ( на її чергування), тільки майже за три тижні до ПДП і " о, у вас вже відкриття і йдіть скажіть чоловіку, що сьогодні народите" ( то без будь-яких предвісників- братова взагалі на дачу збиралася поїхати в той день); точно так само- оформлення о 6 вечора і стимуляція, амніотомія, витискання, епізоо і просто величезна кількість швів. Потім по такому ж сценарію Рудик запустила ще коліжанку братової. Не буду говорити , що на другі пологи братова вже під пістолетом до неї не пішла б. Потім- таку ж історію пологів читаю на ін. форумі. І знову те ж прізвище лікаря. І ось четвертий ідентичний сценарій пологів з нею . І тим не менше- її прізвище залишили у гілці "Раджу лікаря..." Це хіба якщо хтось хоче вже мати наперід прогнозований сценарій пологів, причому від "а до я" розписаний лікарем ще навіть до початку природньої родової діяльності. Це я написала просто тому, що реально 4 пологи по ідентичному сценарію, вплоть до годин "оформлення" ( часовий проміжок таких історій- останні 4,5 роки) і один і той же лікар ( причому у цьому випадку та у випадку братової навіть місяць пологів співпав- червень).

10. Тетянка

Тетянка Well-Known Member

це ще теж вразило...аж 2 мотка?! Вони там рушник вишивали. чи що?!
    Взагалі розповідь моторошна....Я наново за 3 дні перечитувала розповіді про пологи дівчат - одиниці, де були нормальні пологи...Читаю, щоб зрозуміти, де були власні помилки з першими, бо саме через дикий страх повторення кошмару я боюсь....А як тільки лікарі не маскують різновиди стимулюючих таблеток/уколів/крапельниць! І "від голови", і "від тиску" і просто "вітамінки"! Вітамінки для "дитинки"...Мдя.

11. glasses

glasses Member

Вот і мене це троха насторожує і не знаю як з тим боротись. І теж маюстрах, що тоді коли тре думати і концентрувати увагу на пологах, будеш думати, щоб тебе там не шпіганули чимось.
    Блін думала надріз роблять якимось ножиком, а тут ножнички - капут. Я маю до того всього такий страх, що жесть. Вот не боюсь тої болі, дискомфорту самих схваток і потугів. Боюсь -вітамінок, ножничків, отих зашивань і КР боюсь, а ще боюсь проколювання вод, бо як подумаю, що там щось будуть пхати, щоб проколоти - бєєє.

12. сніжна

я не знаю, як у нашої форумлянки вишивали ( звісно, що 2 мотки ниток використати це практично нереально, враховуючи їх кількість у пакеті), але і братову тоді лікар порізала просто нереально сильно. Ну і зашивала теж нехило- 6 днів породіля ледве ногами пересувала від дискомфорту. До речі, стосовно різаних і рваних ран- через рік братова народжувала вже в ін. пологовому і по тих старих швах просто порвалася. Так от вдруге , незважаючи на рвані ( а не різані) рани, вона почувалася абсолютно нормально і загоїлося все без проблем.
    особливо цікаво, коли говорять про "відкриття у 5 пальців" на момент відвідин. Тобто виходить так, що вагітна приходить просто до лікаря, в якого має родити на консультацію, без будь-яких предвісників і тут їй повідомляють, що у неї повне відкриття? ( 5 пальців= 10 см) Або як було у вищезгаданому випадку з моєю родичкою- " у вас відкриття і води підтікають"- до того часу, як вагітна залізла на крісло взагалі нічого не відчувалося ( ну бо ще добрих 2 тижні до ПДП), але як тільки вона з того крісла злізла- так справді води потекли.

---------- Додано в 11:41 ---------- Попередній допис був написаний в 11:38 ----------

якраз оця процедура взагалі не відчутна (там такою кюреточкою просто зачіпають плівки плідного міхура, в якому немає нервових закінчень). Просто сама процедура амніотомії в більшості випадків не є необхідною- її проводять теж як стимулюючий засіб.

13. glasses

glasses Member

а малятко так не можуть зачіпити?

14. сніжна

в принципі, є гіпотетична можливість зробити легку царапину ( залежить від положення голівки маляти на той момент і акуратності лікаря)

15. Plenilunio

Plenilunio Well-Known Member

Аналогічно! Як почала ходити на курси, то так заспокоїлась, прийняла пологи, і відкинула що то є біль і страх. І от полізла сюди читати, що б бути готовою до того що може відбуватись на пологах, чого чекати від лікарів. І знов мене схопив той страх!!!! Саме того що лікарі можуть "пришвидшити" то все і впливу на породіллю і дитинку :girl_cray: Адже виходить що у 90% породіль "слабка родова діяльність", "не відкривається ш м" і "голівка не пролазить"

16. Андріана

Андріана Well-Known Member

Першого разу дурна вірила лікарю і тому мене нашпігували всім, другого разу брала зі собою чоловіка, і строго наголосила, щоб пильнував, щоб мені нічого не вкололи ні при якому приводі, ( щоб я могла слухати свій організм і дитинку, а не пильнувати медперсонал), настроїла, що природні пологи, значить САМА!

17. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

так ето ж упше підсудна справа. Лікар перед тим як дати препарат, має сказати, що то і навіщо. Мусить!
    А як виглядає Рудик? Висока міцної статури блондинка з таким напористим стилем поведінки?

18. Brenda

Brenda Member

Ну а взагалі вони мають право таке робити? Кожен пацієнт має право знати, що саме йому колять і від чого той або інший препарат!

19. Plenilunio

Plenilunio Well-Known Member

Ага, отримати згоду від породіллі. А ще скласти план пологів і його дотримуватись якщо не виникає форс-мажор (яким, як я зрозуміла, може стати і довготривалість пологів). А після має бути записано що робилось і що давалось, так?

20. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

типу так :)

Статус теми:
Закрита.