Обговорюємо пологи

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем guculyanka, 28 Листопад 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. WildWind

WildWind Member

Відповідь: Обговорюємо пологи

поки я народила, то було 3 зміни лікарів, відповідно я народжувала в трьох лікарів. Не було домовлено з одним лікарем, відповідно ніхто не спішив мене "народити".
    От що мене ще лякає в домовленості з лікарем, це те, що ніколи не знаєш, в якому він стані прийде до тебе на пологи, одна справа коли його зміна, і він виспався, а інша, коли зміна тільки закінчилась, був важкий випадок, а тут треба за домовленістю знову в пологовий. От уявіть, очі закривають, руки втомлені, голова в тумані, скажіть що то не так після важкої зміни? Навіть найкращий лікар може зробити помилку в такому випадку.. Правда буває, що домовлений відмовляється приїжджати, але тоді про нього тааакі відгуки...

2. Orman

Orman Модератор-бомба

ну ваша розповідь це пісня ... як для пологів в ПБ - мммм!

3. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

4. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Або шийка була не готова й простимулювали з тренувальними переймами, або адреналін мами заблокував, страх, іншим словом.

Останнє редагування: 9 Січень 2013
  5. Nana11

Nana11 аспіранточка

Я не впевнена що цим Вас заспокою, але це страшна неправда шо в доньки і мами пологи схожі....моя мама народила брата за 6 годин, а мене за 3. Мала досить легкі природні на скільки в той час було можливо пологи, тому всі мене налаштовували на те що в мене буде так само. Ага:girl_cool: счас. 12 годин під крапельницею, дивом спаслась від кесарево.

Вірте що все у Вас буде добре і не так як у мами,і все у Вас буде добре.

6. Rosynka

Rosynka Well-Known Member

Теж так подумала, тому перепитала, потуги чи перейми. Каже, що потуги, перед тим 17 годин перейми.

7. daisygirl

daisygirl Member

В сестри лікарка відмовилась кесарити після своєї зміни - боялась ризикувати, тому попросила іншого лікаря під її наглядом оперувати. І сестра дуже задоволена залишилась таким рішенням. Навіщо ризикувати зробити помилку, якщо хтось на свіжу голову може це краще зробити. Хіба що страх втратити свої гроші через домовленість.

8. Oddly

Oddly Well-Known Member

Я ще не "дозріла" до розповіді про пологи))
    Але потроху в голові все розкладається на деталі.
    І в мене таке питання - чому при багатовідді лікарі кажуть, що матка буде довго і важко розкриватися?

9. Liliyah Romanova

Значить, адреналін. Патологічні випадки дуже рідко трапляються. Зазвичай щось у голові самої породіллі не дає їй "випустити" дитину.

10. Зануда

Зануда Well-Known Member

Крім мами у вашій родині напевно є інші жінки, які народжували і ви маєте з ними спільні гени, тому...А крім того, з усіх правил є вийнятки.

11. сніжна

голівка плоду може довго не опускатися і не фіксуватися у родових шляхах. Плід може займати неправильне положення.Або через перерозтягнення матки пологи почнуться з відходження вод, а перейми не з являються. Ну і ще говорять про можливий ризик відшарування плаценти. Просто ще справа у таком; істинне багатоводдя трапляється не так часто. В більшості випадків лікарі говорять про відносне багатоводдя ( тобто реально встановити було воно чи ні можна хіба якщо провести амніотомію.) По результатам УЗД у мене, наприклад, стояв діагноз багатоводдя. Але на пологах лікар його заперечила.

---------- Додано в 15:20 ---------- Попередній допис був написаний в 15:17 ----------

тут скоріше спрацьовує генетична пам ять. Бо лікарі справді говорять про можливий схожий перебіг пологів по жіночій лінії ( у мене, наприклад, це було дійсно так і на пологах мене в певний момент питали, чи не знаю, як проходили пологи у моєї мами). В той же час,кожна вагітність- дуже індивідуальна. Відповідно, і пологи можуть бути різні ( адже мама і донька можуть підходити до пологів із своїми хронічними захворюваннями чи патологіями)

12. Liliyah Romanova

А це не свідчить про те, що може, організм не був готовий до пологів?
    Добре питання. На моєму улюбленому сайті говорять лише про дві небезпеки при багатоводді: випадання пуповини та відшарування матки. Ну, і після пологів - повільне скорочення матки. Про вплив багатоводдя на розриття шийки ніде не написано.

У мене так було, але багатоводдям і не пахло. І шийка розкривалася без проблем. І води самі відійшли, а малеча собі сиділа в пузі й не думала вставлятися в пологові шляхи.

13. Oddly

Oddly Well-Known Member

Ну, може, я неточно висловилася, ну, і неправильно розуміла.

Але так краще картина вимальовується в голові.

Багатовіддя ставили, звичайно ж, за результатами УЗД. На пологах лікар підтвердив (але то, зрештою, тільки слова).

Краще не буду більше докопуватися до деталей. Йду краще потрохи писати розповідь про пологи ))

14. Liliyah Romanova

Багатоводдя (якщо воно дійсно є) свідчить про патологію в розвитку дитини. Знайома з церкви мала багатоводдя, то там дійсно був такий животисько, а дитинка була не така вже й велика при тому. Але дійсно мала патології - недорозвинені легені й інші речі. Однак пологи проходили цілком звичним шляхом. Дитинка вставилася в прохід без проблем, і шийка розкривалася, як повинна.

15. Ланочка

Ланочка Well-Known Member

ну чого ж головне раньше часу лікареві не заплатити )), тоді він тебе спішити точно не буде. Хоча...., може буте і зворотній ефект. Подумає, якщо в мене народить, то і заплатить ((

---------- Додано в 18:37 ---------- Попередній допис був написаний в 18:33 ----------

Але скільки вже про це мова ведеться? Жінки самі повинні себе якось страхувати і не летіти у пологовий при першій ліпшій переймі. Тим більше, що зараз інформації повно на ту тему. 3-4 за 10 хв, от тоді в пологовий. Тренувальні так часто не можуть бути.

---------- Додано в 18:44 ---------- Попередній допис був написаний в 18:37 ----------

Ну то самі породіллі ведуться на це. Мало таких забобонніх? Мені якась санітарка теж намагалася ланцюжок з хрестиком зняти. Я сказала, що цього не буде, вона і відстала. А лікарі які мене бачили, нічого проти не мали. Та навіть уваги не звернули, що в мене щось на шиї. такщо не треба вже так всіх під одну гребінку чесати.

16. Liliyah Romanova

Можуть.
    У мене за 3 дні до пологів були перейми кожні 5 хвилин, потім кожні 4, тоді дійшло до 3ох хвилин і все зупинилося. І то тривало понад годину.
    А де ви побачили, що я всіх прирівняла під один аршин? ;)

17. Ланочка

А розкриття шийки було?

18. Liliyah Romanova

А хто то перевіряв? Я ж ніде не пішла перевіряти. Правда, корок у мене ще раніше відходити почав, значить невелике могло бути, палець, може два.
    Справжні перейми й пологи почалися 3 дні пізніше.

19. сніжна

цікаво: мені акушерка сказала волосся розплести ( а воно тоді було до пояса і я навпаки його перед пологовою залою у косу заплела), а от за ланцюжок та колечко на руці нічого не казала. Вибіркова забобонність?
    а є і такі випадки в пологових: "утром деньги-вечером стулья"?

20. Ланочка

Ознаки (об'єктивні) пологів
    • Регулярні маткові скорочення (які посилюються і подовжуються в часі).
    • Динамічні зміни шийки матки (розм'якшення, згладжування, розкриття).
    Саме відсутність динаміки - головна відмінність прелімінарного періоду (несправжні перейми) від пологів.
    Фізіологічна тривалість прелімінарного періоду невідома, а тому не може бути об'єктивною ознакою початку пологів, хоча і говорить в більшості випадків про швидке їх настання.
    Діагноз «патологічний прелімінарний період» в МКБ-X відсутній, а отже,численні втручання, що застосовуються в родопомічних установах в зв'язку з цим станом, нічим не обгрунтовані.
    При відсутності динаміки родової діяльності, а головне, стану шийки матки підчас спостереження в стаціонарі необхідно виставити діагноз «несправжні перейми» і перевести з пологового блоку в допологове відділення або виписати додому (згідно бажання, висловленим пацієнткою).

Статус теми:
Закрита.