Обговорюємо пологи

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем guculyanka, 28 Листопад 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

Відповідь: Обговорюємо пологи

Юлю, тут таке діло. Все що Ви можете зробити - відпустити мамину розповідь і не приміряти на себе. Ви не знаєте не лише деталей, а головного - морального стану Вашої мами, обстановки вдома на той момент, як вона працювала в родах і підчас підготовки. відпустіть і працюйте над своєю підготовкою.
    Зараз все інше. Ви - інша, Ваш досвід буде іншим.

2. Olka Sherolka

Olka Sherolka розпатлана посиденька

то точно. Людська память - цікава річ, інколи такі фокуси робить... Моя мама мені розповідала що мого старшого брата народила за 1 годину, мене - тато не встиг сигарету викурити. Чи то правда чи ні - хто зна. Через ці розповіді та ще деякі моменти я була настрашена і перестраховувалась де треба і не треба (як мені тепер здається). А сама я народила за 4.5 години. Можливо колись напишу детальніше про свої пологи, але поки ще не все пороскладала по поличках в голові, тому не впевнена що зможу описати все як відчуваю.

3. Fistawka

Fistawka Well-Known Member

Я в жодному разі не пробую на себе приміряти мамині пологи:) Я знаю, що в мене все буде набагато позитивніше, мусить бути))
    Мені просто стало цікаво розібратись. Я знала, що мене мама важко народжувала, але не думала що на стільки.

4. cjomcjomka

звісно. Але довгі пологи можуть бути у будь-кого, незалежно від досвіду мами. Почитайте розповіді жінок з США, Європи, Канади (в них там навіть в лікарнях більш людським підхід виглядає) про ПОЗИТИВНІ, хоч і довгі пологи (для мене особисто "довгі"=більше 24 годин). Ви не можете взяти гумку-витирачку і витерти зі свого мозку враження від маминої розповіді. Тому просто читайте інші розповіді і ставте позитив на противагу.
    Все буде добре.

5. Ланочка

Ланочка Well-Known Member

При слабкій родовій діяльності її стимулюють, звичайно ж. Є жінки у яких, навіть після стимуляції родова діяльність не задовільна. Тоді беруть на кесарський. Але це тільки якщо голівочка немовляти ще не щільно притислася в малий таз. В іншому випадку проводяться дуже агресивні методи типу витискання, вакуум чи накладання щипців. Чекання у таких випадках має бути дуже обережне (контроль стану дитини і матері). Але моя викладачка колись нам казала, що над роділлею не повинно 2 рази сонце сходити. Тобто більше доби чекати не можна.

---------- Додано в 15:54 ---------- Попередній допис був написаний в 15:38 ----------

Ну ви якось так говорите категорично. Та я не думаю, що розрізають всіх підряд. Ріжуть, коли бачать, що промежина рветься. А різана рана заживае в 2 рази швидше і краще ніж рвана. Плаценту витискають, якщо вона довго не виходить. Є ж напевно якісь терміни 3 періоду пологів. Матка якщо довго не скорочуеться виникае гіпотонічна кровотеча. А це вже біда. А контроль УЗД напевно для ревізії матки . Чи не залишилось додаткової дольки плаценти. Що в свою чергу також може призвести до гіпотонічної кровотечі.
    Мені ручну ревізію матки робили, бо таки кусок плаценти не вийшов. І я вдячна за те, що вчасно побачили, бо не знати чим би скінчилолся.

---------- Додано в 16:04 ---------- Попередній допис був написаний в 15:54 ----------

100% згідна. В мене сиділи акушерка з санітаркою і кості всім перемивали. А мене так то дратувало страшне. Лікар спочатку частенько забігав а вже підкінець сидів і масаж шийки робив. То я молилася, щоб дав передихнути на переймі.

6. cjomcjomka

Мішель Оден іншої думки. Думаю, не лише він...
    Є нормальне ставлення в 3 періоді - це коли жінку лишають в спокої (контролюючи тиск) зі смокчучим немовлятком коло грудей. Але *сплошь и рядом* відразу після народження лялі мусять всадити окситоцин, а якщо недостатньо тужить - видавлювати плаценту. Кстаті, після такого "ведення" ризик того, що долька плаценти лишиться у матці - в рази вище. Ну але ж в наявності є все обладнання і медикаменти, щоб в разі чого "почистити" , тож нащо чекати зайві 40-80 хвилин...
    та ясно що ні, десь порядка 90% першородящих, не більше.

7. Ланочка

А хто-то такий?:girl_flirt:

---------- Додано в 16:19 ---------- Попередній допис був написаний в 16:18 ----------

то ви трохи перебільшуете і я і всі мої коліжанки народжували і нікого не різали.

8. cjomcjomka

можливо. трохи. Але є лікарі, які одразу говорять так: перші роди? ну, тоді як ти хочеш без епізіотомії обійтися? :)
    ааа, он воно що... та дрібниці насправді. Головне - знати, що

9. Тетянка

Тетянка Well-Known Member

Чому? Он я я активно зараз перечитую тему "Розповіді про пологи" - то є кілька розповідей, де й 3 доби все тривало, і все ок :).

10. Ланочка

Мається на увазі після відходження вод.

---------- Додано в 16:40 ---------- Попередній допис був написаний в 16:38 ----------

Ви якось так загадково пишете. Видно, що він для вас якась дуже обожнювана особа )))))) Але я не зрозуміла. Що є якісь варіанти?

11. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

ріжуть, звичайно не всіх. Але от проаналізувала пологи в своїй рідні чи коліжанок за останні кілька років, то справді лише я та ще одна обійшлися без епізоо . Причому у своєму випадку я завдячую цим акушерці ( у лікарки була в певний момент думка "підрізати", яку вона і озвучила акушерці. Але акушерка не погодилася і зробила все можливе, щоб оминути епізоо)

---------- Додано в 15:03 ---------- Попередній допис був написаний в 15:01 ----------

посміхнуло... Взагалі то навіть так процитую: Мишель Оден (фр. Michel Odent; род. 1930, Уаза, Франция) — врач-акушер, публицист, исследователь естественных родов и водных родов.

---------- Додано в 15:06 ---------- Попередній допис був написаний в 15:03 ----------

то природні пологи, а це
    з погляду медиків, які не завжди розділяють принципи природніх пологів.Ну і де ви бачили лікаря, який буде в пологовому дві доби біля жінки чатувати?

12. algo

algo СуперМодератор) Команда форуму

а в мене навпаки) вже після першої потуги акушерка казала до лікаря може трохи підріжемо, але лікар казав що не треба, справиться сама.

13. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Нащо? Давним-давно західна медицина відійшла від того, бо:
    1. після розрізу може порватися ще більше
    2. різана рана гоїться набагато довше ніж розрив
    Мене розрізали з попередженням на 2 секунди перед. Краще би вже не казали, ніж лякати мене тими ножицями.
    Абсолютна брехня, але я знаю, що в Україні досі таким баки забивають. Чула вже раніше.
    Що значить довго? Довго - це скільки? Стільки, наскільки їх терпіння вистачить?

14. Liliyah Romanova

А стастикою не цікавляться чи як?
    Було проведено дослідження, де порівняли ризик розривів у пологах у воді та "на суші". Так от при перших пологах ризик невеликий, що в водних, що в "сухих" пологах. От уже під час других і третіх ризик суттєво зростає (на суші, у воді відповідно - навпаки).

Мені то на тренувальні виглядає. Я мала з останньою вагітністю такі тренувальні, що капут. Можна було разів 8 у пологовий їхати, мабуть. (Образно кажу, бо я туди не збиралася.)
    2 пальці взагалі ні про що не свідчать. Так можна кілька тижнів проходити. Ні про який початок пологів таке відкриття не свідчить. Так що цілком можливо, що вашу маму простимулювали, коли дитина ще не була готова народжувати, а за показники взяли тренувальні перейми й два пальці відкриття. 38 тижнів - це теж не показник нічого, бо дуже багато діток народжуються пізніше, і на 39, і на 40, і на 42.
    Судити по цій розповіді про те, якими насправді би були пологи, я би не бралася, як і не думала би на основі цього, що у доньки будуть схожими. Якщо у вас пологи будуть природніми, то мамин сценарій відпадає. імхо
    До речі, а мама лише вас народжувала? Інші історії пологів є?
    То не є ознака переношеності.
    З того, що я читала, то темні води виникають внаслідок стресу (мами, а відповідно й дитинки), або внаслідок зневоднення жінки, тобто вона замало рідини вживала й води не поновлялися так, як повинні.

15. Orman

Orman Модератор-бомба

не смішіть ... вже сто раз писано-переписано

про "сходження сонця" - це яка ж голова має бути щоб до такого додуматися?! Нє би просто сказати - лінь з породіллею три дня сидіти - і зразу все всім ясно.

16. Liliyah Romanova

Певно така ж голова, яка коси розплітає породіллям.
    Двох дітей народжувала із заплетеними й ніц нікому не зав'язалося, чи що там мало статися.
    З тим, що в пологовому можуть начудити, мабуть, зовсім не дивно, що вони такі забобонні.

17. Fistawka

Я єдина дитина в сім`ї, тому інших історій немає.
    Мене якраз і цікавило, чи реальний був інший поворот подій, чи варіантів нуль. Дякую, дуже чітко для мене все розклали "по-полицях".:girl_yes:

18. Liliyah Romanova

Ну, тоді й порівняти мама теж не має з чим. А ще якщо молоденька була й налякали іншими історіями...
    А про води, то мені цікаво стало, чи часом не обмежували маму в рідині через набряки, скажімо, або з яких інших причин? Або може грипом чи ще чимось перехворіла за пару тижнів до вашого народження?
    Просто добре прислухайтеся до себе й не спішіть у пологовий, якщо нема регулярних переймів. Я багато ночей не спала через тренувальні. Тобто не цілі ночі, а так прокидалася на годинку й далі спати йшла. Найсильніші й дуже регулярні були за кілька днів до пологів, протягом години. Я вже думала чоловіка будити, а вони зникли і я пішла спати.
    У вас больовий поріг який, до речі?

19. Fistawka

Нічого такого не згадувала, а витягти щось тепер з неї нереально, вона відмовилась мені ще щось розказувати про свої пологи, бо в неї таке враження шо лише залякує мене))) А мені насправді просто цікаво.
    Незнаю яким чином можу оцінити свій больовий поріг. Не було в мене в житті якигось таких ситуацій "болючих". Ні переломів ніяких не мала. Хоча впринципі біль переношу нормально, хоч і сильний.
    Здається мені, що досить високий. Я вмію терпіти, пропускати буль через себе. Якось так.
    Я чомусь взагалі не боюсь пологів. Абсолютно. Я боюсь тільки неприродньої болі, яка є при стимуляції. І мені лише важливо, щоб біля мене був чоловік. Для мене це дивно, бо я впринципі боягузка.
    Вагітні знайомі, коліжанки навіть бояться зачіпати тему пологів, якось так моментально міняють тему, сприймають як шось страшне і жахливе. А мені цікаво про то поговорити. Для мене той процес цікавий:)

Ну і ще одна причина, по якій я не приміряю на себе пологи мамині, це те, що ми зовсім різні. В нас різна тілобудова, в нас абсолютно різні вагітності. Мамі було дивно чути про мій токсикоз, бо вона незнає шо то таке. В мами був великий апетит, вона сильно поправлялась з самого початку вагітності. Тому моє похудання зараз спримає як шось неправильне і страшне:)

20. Rosynka

Rosynka Well-Known Member

Дівчата, а чому буває так, що шийка не розкривається в процесі пологів ? Застосували стимуляцію, бо почалися вже потуги, дитинка вперлася голівкою, а шийка не пускала. Чим зумовлена така "нескординованість" матки : з одного боку виштовхує, з іншого - затримує?

Статус теми:
Закрита.