Обговорюємо пологи

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем guculyanka, 28 Листопад 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. Shpunka

Shpunka New Member

Відповідь: Обговорюємо пологи

Тобто, про розрив матки - це були лікарняні "страшилки" Данкова, щоб швидше провести КР і лягти спати?

2. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

А ДЕ в описаних вами випадках природність? Бо я бачу абсолютний НУЛЬ природності. Суцільна лікарська процедура. І те, що дитина задихнулася - теж цілковита вина дії лікарів.
    Якраз в акушерстві все спокійно, то все гінекологія. І дійсно, перше доведуть своїми діями до повного ауту, а тоді реанімують наслідки власних дій і рішень.
    І говорити про природність пологів там, де природу в плечі виштовхали геть - смішно.

3. Yaremko

Yaremko Well-Known Member

а я знаю і треті в домашніх умовах. як вам? без розриву

4. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

на той момент - 99%

а давайте ще розширимо уяву. Лягти спати - людині, від якої залежить здоров'я натовпу жінок в патології і їхніх дітей! хіба це не важливо? На наступний день у нього було 6 КР заплановано. Операція - робота ювелірна, потребує свіжого погляду. І години стояння на ногах, не кажучи про тонкощі докладання сили. Ну і пологи - хто коли розродиться +всі складні випадки, на які його покличуть за порадою. Хто я в порівнянні з його добовою працездатністю?
    ну але, лікар, про якого пишу, - не та людина, яка заради себе отак просто когось заламає. В нього є і людяність і інтуіція. Можливо, він щось таке відчув чи чогось злякався. І склавши то все разом вирішив мене все ж прооперувати.
    тут і зараз я вперше отак відкрито кажу, що 17 січня мене прокесарили без жодних на те підстав. Але за збігом обставин, в ту конкретну хвилину я зробила такий вибір.

5. Liliyah Romanova

На жаль, на пострадянському просторі "досвід" дуже часто означає брак гнучкості, внутрішнього вуха до процесу. Є сценарії, які завжди чи майже завжди працювали... А НІХТО, крім самої породіллі не відчуває процесу пологів найкраще, ЖОДЕН лікар. От тільки лікарі не вчать слухати себе, природу, більше того, вони можуть навіть бути проти, бо слухати треба їх. Лікар та акушерка повинні бути в пологах спостерігачами, але того нема, хіба жінка буде власне мудра й не буде їх допускати до іншої ролі. Якщо ж себе слухати жінка не хоче, а віддає віжки процесу лікарям, то й годі дивуватися тоді, що сценарії часом нагадують фільми жахів.

6. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Власне. Але жінка має вміти слухати себе і розуміти.

7. panikvarts

panikvarts Well-Known Member

8. Shpunka

Shpunka New Member

В мене якась каша в голові, тому пропоную якось систематизувати критерії природніх пологів, допоможете ? :)
    1) з яким інтервалом між схватками виїжджати до лікарні?
    2) як довго може відкриватись матка?
    3) як довго може опускатись голова дитинки?
    4) як довго може тривати безводний період (за умови огляду і без огляду)?

Що робити як матка не відкривається/голова не опускається/занадто довгий безводний період?Коли доцільна стимуляція, чи вона в принципі недоцільна?

9. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Кожен бачить те, що хоче бачити.

10. Yaremko

11. panikvarts

panikvarts Well-Known Member

12. Yaremko

абсолютно свідомо. Не перекладати відповідальність за народження дитини на лікаря! з нашою екологією і веденням вагітних (надзвичайно багато на підтримці) норма КР до 15% (це стандарт розвинутих країн, до якого нам далеко бо наші лікарі за багато бавляться стимуляціює на межі, а потім закривають свої промахи КР, бо не бачила жодної правдивої історії ведення пологів. де би написали реальну картину в такій то годині ввели такий то препарат в такій то такий то, потім ШМ відкривали в ручну...)

13. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

десь я читала на форумі... "пологи - це медичний процес". Зле, що скоро такий вислів нікого не буде насторожувати.
    почитайте, якщо Вас дійсно це цікавить. Від себе рекомендую Мішеля Одена "Возрождённые роды". То лікар з досвідом пише. А щоб просто розширити погляд на пологи і не дивитись на цей процес як на рулетку - почитайте розповіді про домашні пологи.

---------- Додано в 17:54 ---------- Попередній допис був написаний в 17:53 ----------

розуміти відповідальність треба і тоді, коли погоджуєшся на стимуляцію. Відповідальність завжди тільки на роділлі. І це не тягар обов'язку, якщо є відповідна підготовка.

14. Liliyah Romanova

Треба мати голову в першу чергу. А страхи запхати далеко й глибоко, вони природності шкодять. І думанню теж.
    Як на мене, жити страхами - це найбільша в житті безвідповідальність. А СВІДОМІСТЬ своїх дій власне є фундаментом відповідальності.

Він і не насторожує. Дивно, якби. Стільки років "совка", який досі сидить у головах цілих поколінь. Про яку природність пологів може бути мова, якщо в самому процесі заперечена ІНДИВІДУАЛЬНІСТЬ того процесу?

15. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Я вам відповім:girl_haha:

О, таково пише, що перша фаза триває половину всіх пологів від двох до двадцяти годин. Отже, сам процес може тривати і 30 годин в одних жінок, а може і чотири в інших.

16. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

17. Liliyah Romanova

З першого свого досвіду можу сказати, що 3 хвилини - якраз те, що треба.
    АЛЕ є велике але. Лікарня - зона дискомфорту. Пологова діяльність може припинитися як від самого перебування в стінах, так і від дій санітарок, акушерок, лікарів, чи почутих вересків інших породіль.
    Ці речі дуже індивідуальні. Власне відповіді на ці питання, прописані в інструкціях, і ламають весь процес та його природність.
    Знову ж таки, багато залежить від особливостей організму. І безводний період - теж відносна річ, бо не завжди він безводний.
    Он, чому пробивають води, якщо вони самі не пробилися? Де сказано, що води мають КОНЧЕ відійти? НІДЕ. То собі придумали шурупчики системи.

Так, є патологічні випадки, але їх насправді одиниці. Багато патологічних випадків - породження системи, ні більше, ні менше. Чому? Бо система перекреслила Божий план і написала собі свій. От і корінь всіх "йой, а якщо щось станеться".

18. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

За це подякуємо нашим чудовим соціалістичним ЗМІ. Лібералізм і право на вибір, і боронь боже індивідуалізм.

19. Liliyah Romanova

Не треба нічого систематизувати, то не граматика.
    Все, що потрібно, це почитати про процеси, зрозуміти, чому, що і як відбувається. Знання й розуміння того, як працює тіло жінки під час вагітності й пологів - основа. Якщо тих знань не мати - значить має місце безвідповідальність і неготовність до пологів.
    На жаль, деякі жінки вважають, що приготування до пологів, це здача аналізів, узд, вживання таблеток під час вагітності тощо. А процес пологів - це щось страшне, болюче, про це треба не думати, тільки пережити, коли прийде час.
    Як результат, може бути такий сценарій: до пологового приїхали з тренувальними переймами й відкриттям на 2 пальці. З таким треба відряджати додому, а не всі відряджають. Ще й жінка може то підсилювати надмірною реакцією на біль (ну, бо страх має великі очі, любить перебільшувати). В результаті розроджують не готовий до пологів організм. Знання - сила, страх - могила. :pardon:

20. Made in USSR

Made in USSR Well-Known Member

:khomyak::cesored:

але будь ласка. не обмежуйтесь самими ДП.

Статус теми:
Закрита.