Обговорюємо пологи

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем guculyanka, 28 Листопад 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. Gloria Tempus

Gloria Tempus Well-Known Member

Відповідь: Обговорюємо пологи

От і я хотіла це донести, що не можна бути такими категоричними щодо природніх пологів. Це все дуже індивідуально. Ще один випадок з життя. Сьогодні розмовляла зі своєю знайомою з Чернігова, яка народила дівчинку минулого тижня. У неї був подібний сценарій з моїм:перші роди, затяжні перейми, величенький плід (4050), голівка довго не опускалась + ще трохи вузький таз. Але вона вирішила чекати, ліків їй не давали, добу промучилась, а коли прийшов час народжувати, вона просто не мала сили на потуги, вона була знесилена і дитину з неї витискали, а потім ще й тягнули. В результаті: у дитини зламана ручка та гематома на голові, про добрячі розриви я вже не говорю.

2. Nastylove

Nastylove Well-Known Member

Дівчата, Ви розумієте, на природні нормальні пологи заслуговує кожна жінка, апріорі. І це не обговорюється. І дівчата тут на форумі, а більшість вже має не одну дитину, хочуть сказати що готуватися до пологів жінка має ще до зачаття дитини. Читати , питати тут, питати лікарів бо по-іншому в нашому суспільстві не вийде.
    Я йшла в пологовий і в мене навіть думки про КР не було, ну як у здорової жінки, в якої вагітність була майже ідеальна може щось піти не так. Але пішло, і чесно якби не ситуація з дитиною яка була вдень перед пологами, я на КР би не погодилась, а так я просто струсила...
    Але я впевнена що наступний раз все буде по-іншому і вже зараз до цього готуюсь...
    Звісно бувають різні ситуації, бувають абсолютні покази до КР( хоча і це все відносно) і де-коли дійсно рятують життя....
    А Ви не замислювалися як часто лікарі "рятують життя" виправляючи тим свої же помилки?

3. panikvarts

panikvarts Well-Known Member

А в чому ваша недовіра? Ви б хотіли, щоб ваша дитинка народилась синя, втомлена, а в гіршому випадку нежива, але щоб вийшла з вас природньо? КР - це ж не завжди операція як забаганка лікаря, є ж серйозні покази до цього. І у другому випадку у вас вони точно були.
    А що будете змінювати? Своє тіло?
    cjomcjomka, як на мене, то якщо ще одні пологи у вас будуть, то 99% - КР. В ПБ, вже не знайдеться лікар, який би взявся за ПП після двох КР. Хіба ви заплануєте собі домашні пологи сам на сам (чоловік, думаю, не погодиться). Будете родити самі, знаючи ризик, що пологи можуть виявитися фатальними для вас і дитини?
    Вибачте за різкість, але це вже якійсь нездорові плани, де на першому місці не дитина, а те, що ви хочете відбутись як матір, яка народила дитину природно.
    У вас двоє здорових дітей, у вас сім'я - пишайтеся цим, бережіть їх і себе, багатьом цього бракує.

4. Shpunka

Shpunka New Member

Я вас розумію. І не треба дівчатам бути такими категоричними. Бо коли ви пишете:
    Ну, коли ти була в лікарні, нормально не спала і не відпочила, коли добу стараєшся розродитися, коли тобі ввели окситоцин, коли це перші роди, коли тебе кожен страшить, і ти сама себе накручуєш, щоб з дитиною було все добре... І не таке будеш казати :girl_blush2: Звичайно, частину з перечисленого теоретично можна було уникнути, але теоретично... Бо кожен випадок індивідуальний, писати можна багато, але це твоя дитина, і будь мудрим...
    Я зараз намагаюсь побільше узнати про стимуляцію, безводний період і т.д. і т.п. Але, якби була хоч найменша вірогідність смерті чи серйозної шкоди дитині, я б погодилась на все, і КР при цьому не виглядає найгіршим варіантом. Інша справа, потрібно розуміти ситуацію і приймати розумні рішення.

---------- Додано в 16:44 ---------- Попередній допис був написаний в 16:36 ----------

Замислювалась. Тому і питаюсь: де та грань?

думаю, погодяться, що можна бути дуже мудрою (і треба бути, 100% готуватись), але коли є реальна загроза дитині, вся та мудрість відходить на задній план... Бо дуже різко, але доречно підмічено:

5. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Крім ваги решта умов досить відносні. Що значить затяжні? Скільки це? Довго це скільки? В яких умовах навіть не питаю, бо знаю які умови в пологовому. Я не про ремонт, а про те, в якому положенні жінка і яка атмосфера навколо. Трохи вузький таз це теж цікаве визначення :)
    Відпочивати треба було, а не мучитись.

6. Nastylove

Правильно, не завжди, але ж погодьтесь і таке буває. Саме це ми тут і обговорюємо.
    А Ви дійсно вважаєте, що жінка яка хоче мати дитину, не може хотіти народити її максимально природньо?
    Чесно, не розумію! Людина хоче мати ще дітей, а Ви вважаєте це бажання егоїзмом...

А тут Вам ніхто не підкаже, бо як Ви самі кажете

7. Hanny

Hanny Active Member

Згідна з Сюзі на рахунок параметрів!!! Розказую випадок: мого брата дружина заледве 50 кг ваги довагітної, метр 50 росту, "вузькі бедра, народила :хлопчик 4600 56см, родився трохи більше 12 годин , здоровий і в неї без розривів, трохи лікар надрізав !!! А акушерки кричали КР!!!

8. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

відчувши себе, і зрозумівши себе до кінця. Про свої пологи я знала краще.
    недоцільно. Бо лікар може не витримати і послати :cesored:. І, якщо є куди піти і є певний... хм... особливий стан... (не знаю як пояснити) - то можна і піти! У мене не було запасного варіанту. Тому я лишилась. Ну і стан мій на той момент був не той,в якому можна робити круті повороти.

9. Shpunka

Shpunka New Member

Власне, і веду до того, що не слід когось засуджувати за КР чи не за КР...

10. cjomcjomka

та як сказати :) якщо я захочу рвати зуби , то я прийду до лікаря і скажу - рвіть мені зуб, будь ласка! - і закрию очі. Він же лікар, він же знає. А коли в нормальний процес пологів починають лізти і реально все псують, а потім героїчно виправляють свої помилки, а потім заливають літри ліків щоб ще і наслідки своїх всіх дій прибрати... одна справа, коли про щось здогадуєшся. Інша - коли знаєш. Тоді я не знала, що за укол був і що за таблетки під щоку. А тепер знаю. Від стимуляції окситоцином і простагландинами на раз може розірватись матка. Здорова, без рубця. Тоді про те ніхто не думав.

11. Shpunka

Shpunka New Member

Тільки через це? А як же ризик для себе, дитини?

12. panikvarts

panikvarts Well-Known Member

Прошу не перекручувати суть. Звісно, я лише тішуся тому, що є жінки, які хочуть ПП. Хотіти можна і вірити треба. Але мова про конкретний приклад, де ПП вже є загрозою життя для дитини та матері.
    Егоїзмом вважаю не бажання мати дітей, а бажання народити їх природно, коли умови для цього вже спотворені (першим КР і як наслідок другим КР). Теж мова про конкретний випадок. Зі сторони, на жаль, виглядає, що Цьомцьомка хоче дітей не тому, що аж так хоче дітей насамперед, а тому, що хоче собі і ще комусь там доказати, що може народити дитину природно.
    Тішусь за жінок, які мали ПП після КР, але, на жаль, не знаю жінок, як б мали нормальні ПП бісля двох КР. Це вже небезпечно для здоров'я.

13. cjomcjomka

один лікар, з яким я думала проконсультуватись, випадково таке бовкнув: буває таз вузький і буває нормальний. Якщо вузький - КР, якщо нормальний - родить сама. Я більше до нього не ходила :) :) :) а Ви кажете, форум, книжки...

14. Suzi

Це про лікаря, який перші пологи в cjomcjomka "приймав".

Зі мною в палаті лежала жіночка, яка в нього народжувала. Маленька, худенька, 30 років. Складала гроші на КР, бо всі казали, що сама не народить. Не пам*ятаю вже точно чому, але якось вийшло так, що вона потрапила до Леха випадково, домовлялась в іншому ПБ, але там чи на мийку закрили, чи що. Вона лежала в патології, коли відійшли води, він сказав, що ніякого КР, нехай народжує сама. Я не знаю чи була там крапельниця, я не бачила, але думаю, що була. "Народила" вона швидше за мене. А перед родзалом ми разом стояли в коридорі. Потім памятаю, як чула через коридор крики акушерки "Та не кричи, дура, я ж тобі народити допомагаю!Не кричи!". Вона потім розказала, що вони витискали ту дитину. В результаті жінка мала розриви у всі сторони, що називається "на нім. хрест". Ходити не могла. Дитина в кювезі всі 3 дні, що я була в ПБ. Про неонатологу то в іншу тему, але залякували реанімацією і т.д. Породілля лежала тихеенько. І навіть не плакала. Читала молитовник. І тут привозять мене з малим.Це до теми поселення мам без дітей після важких пологів, або навіть після смерті немовляти разом з новонародженими. Всі відкладені гроші на КР пішли на "списки" для дитини після пологів, для жінки. Про психологічні збитки теж не писатиму.
    А щодо стимуляції, "довгих" перейм, "довогого" неопускання голівки..... Дівчата, тут вже стільки писано-переписано. І в гілці про ДП. Кому цікаво- шукайте, читайте.

15. Nastylove

На кого? Хто? Мене особисто ніхто не засуджував, більше співчували...
    Засуджують не за КР, а за те що зробили/не зробили Ви/лікар щоб його не було.

16. cjomcjomka

а Ви повірите людині, яка каже частину неправди?
    Якщо вам кажуть, що в здорової жінки пологова діяльність має початись в 38-39 тижнів, якщо кажуть, що допустимий безводний період - 6-12 годин... як можна далі співпрацювати? :)

---------- Додано в 17:13 ---------- Попередній допис був написаний в 17:11 ----------

певно, то був медінститут, бо дуже близько по часу :)

17. Suzi

Не памятаю, то ж було 3,5 роки назад. На тлі родових подробиць то мені видалось несуттєвим.

---------- Додано в 17:16 ---------- Попередній допис був написаний в 17:15 ----------

А якщо вона ще й вірить в те,що це правда....

18. cjomcjomka

стрьомно, що так виглядає. бо так не є.
    коли стимуляція - самі знаєте... там навіть 10 годин можуть вічністю здатись...

19. Suzi

Мені вистачило годин 6 стимульованих і ручного відкривання ШМ. Я казала, що якщо ще раз, то тілький плановий КР. 10 мабуть не витримала б. Досі дякую Богу, собі і дитині, що ми вклались у всі ПБ-ні норми і народили(-сь) з мінімальними збитками.
    Але лікарі часто називають довгими переймами нормальну пологову діяльність, яка триває довше їхньої робочої зміни.

20. cjomcjomka

ну тоді взагалі - приїхали. Хоча тут же в чому суть: межі норми ФІЗІОЛОГІЇ розпливчасті. А от норми реакції організму на препарати чи маніпуляції - прописані. Якщо хтось каже, що пологи - процес непередбачуваний... і отакво закочує очі... ну то про що говорити...

Статус теми:
Закрита.