Обговорюємо пологи

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем guculyanka, 28 Листопад 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. Hanny

Hanny Active Member

Відповідь: Обговорюємо пологи

Я не Наталя Наторелла, але також Ваша розповідь мене добряче зачіпила!!!
    І де Ви тут бачите перекручування?
    П.С. Не сприймайте коментарі так агресивно!!! Ніхто Вам зле не хоче, просто кажуть що"
    , а Ви описуєте зовсім протилежну поведінку : "просила обезболююче, прокесарити бо малюк дуже довго не виходить!!!"
    При можливості для порівняння почитайте розповіді про домашні пологи, і без лікарських втручань, не так багато їх і є !!!

2. Gloria Tempus

Gloria Tempus Well-Known Member

Моя розповідь про пологи - це суцільні емоції. Так, я була в паніці, коли довго йшли перейми, а дитина не народжувалась, так, я переживала, чи б'ється сердечко мого маляти, так, я лізла на стіни від болю, була то притомна, то непритомна, так, я шукала варіанти, щоб моя дитина нарешті народилась і за це ви чомусь взялись мене судити! Але у всій моїй розповіді немає слів про те, що я дякую за кесареве, я просто прийняла його і не роблю з того трагедії. От і все.

---------- Додано в 19:31 ---------- Попередній допис був написаний в 19:22 ----------

Знаєте, то все ще свіже, я довго відходила і фізично, і морально після пологів. І коли мені кажуть, що я все неправильно зробила, то на мене находить ступор. У пологах не можна чітко сказати що правильно, а що неправильно, бо крок туди, крок сюди і можна дитині нанести травму на все життя або й не дати того житття...

3. natorella

natorella Well-Known Member

знаєте, діти такі праглі до життя, шо крок туди-сюди не страшно
    головне не панікувати, слухати себе уважно
    правда під окситоциномне дуже і послухаєш. перейми під каельницею не є підвладні вам, фактично ліки вами керують

ви не все зробили неправильно
    ви зробили одну велику помилку - пішли в лікарню задовго до пологів без потреби
    були б вдома до початку перейм, чи відходження вод - було би вам легше, повітре
    ми вас не засуджуємо, скорше співчуваємо

4. Hanny

Hanny Active Member

Я Вас чудово розумію, бо сама не змогла перечити лікарю!!! Але зараз розумію яка була не права, якби щось сталося з моєю дитиною лікарі б їй здоров'я чи життя не вернули і всерівно відповідальність вся на жінці!!! І не тільки Ви одні були в неадекваті, всі жінки в пологах близькі до такого стану!!! Просто не перечте коментарям, а з критики виносьте для себе уроки, щоб в подальших пологах знати як себе поводити і чого чекати!!!О і для прикладу почитайте історію Наталі Наторелли - коротко і "чьотко" - я хочу сама, довго і хай собі болить, якось так!!!

5. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

та знаю, знаю, що лох - все ж я :) ну просто не можу я, коли на мене волають дурним голосом чи на мою дитину говорять "воно". про це йдеться.

---------- Додано в 19:49 ---------- Попередній допис був написаний в 19:46 ----------

і це, звісно. Ну і ICAN в них є, і взагалі всякі там протоколи-накази виконуються.

6. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

А що доброго в протоколах і наказах??
    До акушерок ідуть якраз того, що вони гнучкі, жінку слухають, не командують. І ніяких страшилок в часі пологів не розказують.
    І готують до речі до того, що в природніх поштовх усе має бути добре, бо так заклала природа. І нема, що крок вліво-вправо - і невідомо що буде. Таке можливе в лікарів зате, особливо, якщо в них інтуїція спить, а є лише приписи й інструкції.

Тут слово "благополучно" варто з речення викинути. На жаль. А так дійсно, лікарі роблять все, бо в них приписи. А якби щось не так, то вони й так за то відповідати не будуть. Тому вам тут і пишуть, аби ви добре проаналізували не лише свої дії та дії лікарів, а й свою довіру до їхніх слів і дій. Вона може боком вилізти.

7. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

просто коли в нас є чіткі вказівки щодо "безводного періоду" і т.д., а тобі кажуть, що ті вказівки - просто папір і хто тут лікар... нема механізма як відстояти свої права. на пологах треба бути жінкою, а не солдатом. а де взяти захисту? що робити, коли підчас потуги тобі дають підписати документ про те, що послідовий період тобі проведуть активно?
    тяжко, коли кожен свій НОРМАЛЬНИЙ крок до материнства треба відстоювати і виборювати.

8. Liliyah Romanova

Тепер зрозуміла. Тут для такого можна угоду укласти перед початком пологів.
    Але є й негативна сторона того, що приписи виконуються. От є в них "рекомендація", щоби після другого чи третього КР (здається, третього, але не певна) перев'язувати труби. І вони пхають підписувати папір про це під час переймів. :girl_crazy: І вже перед тим як зашивати, можуть перев'язати власне. Правда, якщо жінка дозволу не підписала, то не перев'яжуть. Так що добре, як поруч є чоловік і допоможе перечитати, що жінка підписує.

9. Mamusya

Mamusya Well-Known Member

В нас також таке є .

10. Aprelia

Aprelia New Member

я тягнула час. питала-розпитувала, і наприкінці спитала, що буде, якщо не підпишу, бо не хочу такого. лікар пояснила, і забрала папірці. без мого підпису. я їй відповіла, що довіряю їй, і знаю що вона прихильник природних. на тому розмова припинилась.

маючи перші пологи із стимулюванням без жодних, як тепер розумію, показів, і другі пологи, наближені до природних , - я впевнена, в наших ПБ не має природніх пологів.

11. natorella

natorella Well-Known Member

абсолютно природніх точно нема. можуть бути - з чєловєчіскім ліцом

12. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Такої рекомендації нема, хіба жінка сама каже, що не хоче мати більше ніж двоє-троє дітей. Мені таке пропонувала зробити моя побожна цьоця, аби я наперед з лікарем домовилась що під час операції мене перев’яжуть/переріжуть труби. Те саме пропонували мужу, перерізати його сперма-корди. Ми обоє відмовились.

13. Liliyah Romanova

Не знаю. Кажуть, що є. І кожному той папір пхають після других (таки других) пологів через КР. Ти ж сама знаєш, що в Канаді воно по-іншому, ніж в Америці.

14. Уляночка

Уляночка Well-Known Member

Відповідь: Не раджу Вам лікаря з ПБ

це все правда..пологи ще 3 травня були..щодня моя мама спілкується з мамою тої дівчини, що народжувала..викинули все, що можна..помилки не визнавали 6 днів...ледве не втратили Юльку...тепер вона вдома..на реабілітацію ще багато часу піде...

проте 21 травня моя Ірусь народила (без домовлення) у тої ж Верхівської доцю..це треті пологи,але ними, як вона каже, найбільше задоволенна.тобто поведінкою і діями лікаря,тому це все випадок, ситуація, неправильні рішення/помилки..але, на жаль, часто дорого вони коштують..

15. VERO

VERO Well-Known Member

Відповідь: Не раджу Вам лікаря з ПБ

Теж про неї багато наслухана. Коліжанка мала в неї два планових КР. Вперше до операції і після провідувала щодня, цікавилась станом породіллі. Вдруге показалася лише при поступленні і коли по гроші приходила. Мамочка навіть не мала до кого звернутись, при потребі. А лежала в ПБ довгенько.
    Інша знайома народжувала природньо. Пологи були складні. Покликала молодого лікаря з свого відділення, а сама пішла по своїх справах. Той виконав всю її роботу. Ну і, як завжди, прийшла лише по гроші.

16. Dolche

Dolche Well-Known Member

і моя знайома народжувала у Верхівської природньо, було сідничне передлежання, дівчина завужена в тазі. Пологи були також дуже складними, дитинку видавлювали , але вона не погодилася. Видавили немовля. Виписали як належиться на 3-й день, а в дома жінка виявила у дитини викривлення шийки (аж гуля уворилася), потім лікуючий лікар сказав, що це наслідок пологів, бідна дитина довго мучилася (лікування, масажі). Але чомусь мамочку про це навіть не удостоїлися повідомити! Вона була вкрай не задоволеною роботою цієї лікарки.

17. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

з цією лікаркою- справді як повезе. Народжувала у неї знайома- дівчинка з не дуже заможної сім ї, ще й без чоловіка. Коли приїхала до С.М. ( пологи були домовлені) з переймами, лікар її просто підключила під крапельницю, а сама поїхала додому. І лише після шуму, який наробили родичі дівчинки, приїхала і прийняла пологи ( все пройшло без проблем), але відношення до пацієнтки до і після було "ніяким".

---------- Додано в 08:08 ---------- Попередній допис був написаний в 08:05 ----------

от стосовно пацієнток на планові КР- тут С.М. дуже уважна. До пологів у патології просто аж "надто" . І КР проводить непогано. Але після- інтерес до пацієнток втрачає.

18. amaretto

amaretto як сказала Тося: "месний повар"

Сестра чоловіка народжувала у Верхівської 6 років тому розказувала що це жах. А коли зашивала тупою голкою щей паралельно питалась:"А скільки ти мені плануєш дати?Менше ніж ... навіть не думай! І коли твій чоловік приїде?" Особисто я після такого ставлення нічого б не дала

19. Gabi

Gabi Dum spiro spero

Читала розповідь Цьомцьомки про її пологи і сльози текли рікою. Історія народження Дмитрика нагадала мені мої пологи.
    Дівчата, а що то за таблетки дають? Бо мені теж якусь таблетку давали, але я навіть не запитала що то і для чого.

20. Shpunka

Shpunka New Member

Хочу і я вставити своїх 5 копійок. Точніше, перейняти від вас трошечки досвіду :) 10 травня народила моя сестра, тому зараз почала трохи по іншому дивитись на природній процес. Коротко про пологи сестри:

Ясно, що не треба було лягати завчасно, і погоджуватись на огляд, не допускати окситоцину. Мене турбує інше. В знайомих теж жінка не могла розродитись, дитина не хотіла виходити, тягнули до останнього, щоб без КР. В результаті, все ж вирішили кесарити, але поки готували до операції, дитина посунулась і задихнулась :girl_cray:

Природні пологи - це добре, але кожен випадок індивідуальний. Акушерство - це справа, де рішення приймаються за 1 хв, а то й менше. Як не перейтии грань, коли твоя впертість і наголос на природніх пологах не загрожує життю дитини?
    Я не маю права коментувати, але все ж. cjomcjomka, це ж був Данков, правильно, лікар з багаторічним досвідом? Ви впевнені, що почитавши літературу, посидівши на форумах ви компетентні сперечатись з ним, коли мова йде про ваше життя і життя дитини?

Важко пояснити думку, але я до того:
    Коли на кону твоє життя, і лікар (який у будь-якому разі є компетентнішим і знає більше) каже йти на КР, наскільки доцільно ризикувати і далі наголошувати на природніх пологах?

Статус теми:
Закрита.