Обговорюємо пологи

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем guculyanka, 28 Листопад 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. sofka08

sofka08 kasperjonoks

Відповідь: Обговорюємо пологи

це все типу у добровільному порядку...
    я вже мовчу про те як мене записували у приймальному покої в пологовому ,поміряли тиск і кажуть 20 грн на відділення!!!на яке???на приймальну палату???короче весело...

а 50 грн на розвиток медицини не хочете????я довго сміялась))))

ну це писати не буду,оскільки лікар мав дійсно важливі причини щоб не зявитись....і сам лікар теж дуже хороший,тому про нього не хочу писати гадості....
    так виклали але на дуже мало часу хв з 5...до грудей приклали аж згодом,після усіх маніпуляцій....
    а забрали дитинку на сусідній столик одівати і пеленати.....

це реально досить гіркий досвід,але він допоміг мені стати жорсткішою і вже у післяпологовому відділенні я відривалась на медсестричках які просили за довідку чи за консультацію якісь гроші....

2. Nastylove

Nastylove Well-Known Member

Що то за роддом? що то за лікарі? один - не приїхав, інша - навіть не знаю, як її назвати, но точно не "лікар". В мене такого не було, хоч і мала стимуляцію, потім КР (на то були певні причини), але відносились до мене як до Людини, все допомагали, підбадьорували, заспокоювали, коли вже варіанту крім КР не лишилось. За гроші мова взагалі не шла, віддячувались перед випискою, за власним бажанням.
    Софко, бажаю Вам зробити з Вашіх пологів висновки і забути про це, в Вас тепер синочок і йому потрібна щаслива усміхнена матуся)

3. maty

maty Well-Known Member

Nastylove,невже вам КР за дякую зробили:girl_impossible:де такі благодійники працюють?

4. Nastylove

Nastylove Well-Known Member

Я ж написала:

5. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

Ви - УМ-НІЧ-КА!!!
    не дали лізти з тим ручним відкриттям. Ну, епізіо - то нічо. Заживе, все буде добре. Не здались, тримались, весь час тримали настрій. Бензопилу записати у список речей в ПБ :) ще раз бажаю міцного здоровячка.
    Те, як з вами поводились - то 3,14*дець. Слава Богу, що то вже в минулому.

---------- Додано в 19:28 ---------- Попередній допис був написаний в 19:27 ----------

---------- Додано в 19:30 ---------- Попередній допис був написаний в 19:28 ----------

хехехе, я теж так робила. Вони страшно злі були, що я одразу забрала Сергійчика на цілодобове спільне перебування, і доглядала його сама. Бо ж в такому випадку ані "на суміш" не здерти, ані памперсів в мене зайвих 10 не взяти...

6. sofka08

sofka08 kasperjonoks

так в мене взагалі прикол був...
    приходить медсестра і каже:у вас піпетка є,кажу є,вата є?кажу є,бинт стерильний є?кажу є.і так про йод,зеленку,перекісь і рідке мило мене питала...я кажу ну є і що...каже давайте мені то все!!!!
    а я питаю навіщо??а вона мені видає...ну ми вашого малюка коли оглядатиме лікар,будемо мити і обробляти....
    ото тьотка загнула...
    а я їй :цікаво як ви це робитимете,коли огляд в моїй палаті і зі мною разом вібдувається?????вона засуєтилась...ну каже давайте...я знову питаю навіщо????
    вона усміхнулась,каже:ну нехай буде брудний....і пішла...
    цікаво вона що його хотіла мити перекісю чи зеленкою????а у сусіди того всього не було.так 50 грн...вона дала,а потім і за 3 дні ніразу їй тих речей не приносили))))гроші на вітер....

7. Андріана

Андріана Well-Known Member

Нєєєєєєє, ну я просто в шоці :girl_impossible:, ну і як то йти родити після таких розповідей??? чесно, вже нічого не хочеться. Я розуміла, що там тре воювати, але ж не настільки! Де той пан Надіжко, що він на то скаже коли і в який момент Софочка мала скаржитися, щоб нормально родити і нормально ставилися до неї?
    Мені страшно вже їхати в будь-який роддом, там без тєлохранітєлей нема чого сунутися.

8. sofka08

sofka08 kasperjonoks

вибачте,немала на меті когось злякати.просто поділилась ,як було у мене ..те що так було у мене не значить що так буде у вас!!!!
    побільше позитиву і впевненості,що все буде гуд!!!
    п.с.(але і тре бути готовим до різних ситуацій)

9. Андріана

Андріана Well-Known Member

не в тому справа налякати, але все більше історій саме таких, де природністю навіть не пахне, всі намагаються кудись залізти. все пришвидшити!

10. cjomcjomka

а 150 не хо? :)
    я теж все мала своє, але дала в дитяче відділення. під фішку "для дітей з малозабезпечених родин". хай мені щодня видавали мою ж вату :)

---------- Додано в 20:01 ---------- Попередній допис був написаний в 19:59 ----------

от я їхала з ПБ з такою думкою... дітей ще хочу, але родити хочу в якомусь ліпшому місці...

11. sofka08

sofka08 kasperjonoks

150 грн на вату,бинт і зеленку....абсурд....там за ті 150 можна цілий поверх тим забезпечити.....

12. Talya

Talya Well-Known Member

я також була налаштована воювати) але, нащастя, такої потреби не було. єдине - акушерка щось там трохи підбубнювала собі, але ми на неї уваги не звертали. родила природньо, попереджала про окситоцин, коли лікарка полізла на таберетку біля родкрісла (сама вона була низького зросту, тому вже коли народжувалася дитинка, вона збоку спостергіала і вилізла, щоб бути вищою, а акушерка приймала), я подумала, що вона буде витискати дитику, я попередила, що не хочу витискання, вона сказала, що ніякого витискання не буде. Доцю поклали на живіт на хв.40, зашивали тріщинку зразу ж, тобто доця лежала на животі. потім запитали, чи можна забрати, щоб витерти і поміряти-зважити і одягнути. ніхто насильно не відбирав. В палаті (одномісній) щоденно провидили вологе прибирання (витирали все - і батареї, підвіконники, підлоги і т.д.). лікарка приходила всі 3 дні. так як і неонатолог. крім моєї лікарки мій шов оглядала кожного дня чергова медсестра (чи лікар - не знаю точно в чиї це обов"язки входить). як тільки мінялася зміна постової медсестри - новенька заходила і питалася чи все добре в нас. а! стосовно ГВ! мала з собою всякі брошури і роздруківки з теми про ГВ (з форуму), щоб не виникало питань. але про все можна було запитати в медсестер, вони завжди відповідали. пляшечки не мала також. була здивована, але жодного разу не почула за суміш чи пляшку чи дурник. показали як правильно прикласти малу до грудей. коли в мене вночі дитинка плакала, зайшла медсестра і запитала, чому дитя плаче. може голодне? я кажу: -та ж їла щойно! а вона каже: - ну і що що їла. ще хоче. дай груди! тобто ніхто не казав, що не наїдається, треба догодовувати, давати дурник і т.п.
    тепер я розумію, що і в нас у Львові можна мати гарні враження про народження дитини і перебування в пологовому. як вже тут писалося неодноразово - головне ПОЗИТИВНИЙ НАСТРОЙ!!!! ну і ще трошки удачі. все у Вас буде добре! Успіхів!

а стосовно грошей - ніхтов кишеню не зглядав. єдине, лікарка, яка приймала пологи назвала діапазон цін для акушерки - санітарки-неонатолога. для себе - скільки вважаєте за потрібне. за палату теж заплатила в день виписки. набрала з собою грошей дрібних. майже всі принесла додому. ніхто нічого не вимагав. медсестрі, яка знесла дитинку - 20 грн. і До побачення))

13. сяняНЯНЯ

сяняНЯНЯ Well-Known Member

щось знайоме...на мечнікова зі мною було таке ж...
    не до порівняння перші мої роди і другі,де абсолютно все природньо( хоч малого родила в самборі в чергового лікаря)

14. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

А де ж іще. Таке враження, що більшість розповідей про такі пологи родом з Мечнікова.

15. rusyava

rusyava New Member

оййойой Софійко ото ви натерпілися:girl_impossible: але саме головне що ваш хлопчик здоровенький! ну і що все закінчилось добре!
    які ви молодці що давали відкоша тим хто ліз з "допомогою" !
    як то навчитись відстоювати своє здоровя?:girl_sad:

16. Мія

Мія Well-Known Member

як згадаю перше перебування в пологовому, то таке враження що купила його весь крім паталогії.. вдруге не дала нікому крім лікара і акушерки .. дитину хотіли забрати "на процедури а ви поспите собі" то як сказала, що не змучена, медсестра на мене очі вирячила "та всі віддають!" ..
    не заходили, не літали табунами (а чого літати як грошей не дає?) не консультували з приводу "ГВ" на пару з потребою дитини в суміші "бо голодна буде"... зато залишили в лютому(!) дитину одну в кімнаті з відкритими вікнами бо не дала грошей щоб попільнували коли на узд пішла.. прийшла як побачила що мала під лашками холодна, личко синє.. зробила рейвах, то прибігла завідуюча дитячим відділенням і що ви думаєте? вона мені пояснювала як то корисно для дитини подихати свіжим повітрям і яка я погана мама бо не знаю як дитину одягати, що вона задубіла.. і все це при тому що мала вдягнена була як має бути та ще й в ковдерці.. вже як вдруге йшла на узд то залишала малу сусідці по палаті - безпечніше! Зато зекономила на неонатологу.. хай би тільки спробувала мені натякнути..

17. VERO

VERO Well-Known Member

Ну це ще можна зрозуміти. Але мав би особисто "передати" Вас черговому лікарю, попросити, щоб нормально віднеслися і зробили все, як належиться. Як правило, всі лікарі саме так і роблять. Передають "з рук в руки". Бо так виглядає, що та Ваша "докторша" (ДУЖЕ ПРОСИМО НАЗВАТИ ЇЇ!) всі пологи тільки і переймалася, що залишиться "без подяки". Хоча, так і варто було зробити. Бачу, що в чергової бригади теж ризиковано народжувати. Попадеш до такої мигери і що робити?... І ще раз переконуюся, що жінки все-таки бувають жорстокіші за чоловіків(((

18. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

То ви були з чоловіком?
    Цікаво, чи би відбувалося все так само для Софки, якби був поруч чоловік чи мама.

19. Talya

Talya Well-Known Member

я навіть не могла уявити народження нашої дитинки без чоловіка. дякую Богу за те, що для нас все так добре обійшлося. тут є мій попередній допис про всі обставини, які посприяли нам. справді, це дуже важливо, коли у такий момент біля породіллі є хтось, хто може мислити на "тверезу голову". думаю, що лікарка Софки так би себе розкуто і нахабно не поводила, якщо хтось з рідних був би поруч. мені щоразу сльози навертаються, коли читаю схожі історії, але найважливішим тут є щасливе закінчення - здорова дитинка! все решта з часом забудеться.

20. cjomcjomka

якби був чоловік - точно ні

Статус теми:
Закрита.