Обговорюємо пологи

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем guculyanka, 28 Листопад 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. KOCHAM

KOCHAM Well-Known Member

Відповідь: Обговорюємо пологи

Дівчата, у мене питання до вже знаючих
    Відійшла пробка, то й добре. Вона ж може відійти і за тиждень-два до терміну пологів
    Почались перейми (при тому, що вже відійшла пробка) чи вважати їх тренувальними чи вже справжніми
    А води ще не відійшли, то чи був сенс їх проколювати?
    Можливо варто почекати, навіть вдома, коли вже води відійдуть і тоді коли перейми будути кожні .... скільки хвилин? Коли йти в ПБ? При такій слабкій родовій діяльність?
    Чи краще піти в ПБ і дивитись за дитиною?
    от задачка
    Цілком розумію, що в ідеалі лікар з человеческим ліцом має подивитись і нікого не квапити, коли все добре

2. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

3. Натася

Натася Well-Known Member

саме так
    і справді, перейми можуть бути тренувальними чи підготовчими. води є сенс проколювати хіба вже в потугах.
    але в наших пологових їх проколюють просто так - "для пришвидшення процесу"
    ну тут кожен вирішує для себе, але перебування в пологовому створює спокусу якось "допомогти" (ну чого буде тут очі муляти?). їхати в пологовий варто, коли перейми кожні 3-5 хв. протягом тривалого часу (і то не факт, бо, наприклад, у мене були перейми кожні 3 хв кілька годин, а потім затихли. в результаті народила через добу після них. в пологовому точно б стимульнули через "припинення родової діяльності")

4. napoleona

napoleona Well-Known Member

у мене були справжні

мені так прокололи щоб подивитися якого кольору бо була переношеність по їх словах але з дитиною вийшла решта і було багато

5. whisper

whisper Well-Known Member

о, яка болюча тема, я як йшла другий раз народжувати то так переживала, це ж набагато важче коли вже знаєш чого чекати. Коли лікар сказав лягати в лікарню чоловік скиптично сказав щоб я не переживала да ранку народжу (так було першого разу, нагло стимулювала, враховуючи шо я поняття не мала шо робиться) ну того разу я вже була підготовлена тому твердо вирішила народжувати самій. Добре шо лікар в мене був дуже тактовним і моє бажання підтримував до кінця не зважаючи на тиск який на нього чинили (після огляду професора був винесений вердикт народжувати через 3 дні не зважаючи на маю думку) як настав день коли я "маю" народити і почався жах який ше досі неприємно згадувати, а саме дзвінки палатної до лікаря шо я вже народжую хоч в мене навіть схваток не було, палатна водила мене шо 3 години на кардіограму і страшила шо не треба такою мудрою бути адже професор сказав а це ЗАКОН, виселала мене в родзал без відома мого лікаря бо відітілі вона помацяла живіт і почула шо в мене схватки це продовжувалось поки мої нерви не здали і я не пожалілась лікарю і тут вона від мене нарешті відстала і сказала підписати відмову від стимулювання. Все закінчилось тим, що видно після того всього пережитого в мене вночі почались схватки і вже наступного дня я родила. Але висновки я все таки собі зробила, велике значення має який лікар, в нас в палаті було 4 ідо 2 їх лікар ні разу не приходив після поступлення, а мій по 2 рази навідувався, під час пологів весь час був зі мною підтримував, підказував, і я без жодного розриву щасливо народила. я йому надзвичайно вдячна в порівняні з першим разом коли малий був весь синій і купа швів (але зато хвальоний лікар який ніколи часу не мав), я вважаю якщо в вас перебіг вагітності протікає добре то не варто вестись на прорекламованих професорів від яких не дочекаєшся навіть хвилинки уваги і підтримки, яка в такий момент найбільше потрібна.

6. ola-lyola

ola-lyola Well-Known Member

То безводний період був дві доби? Чи я щось не так зрозуміла?

Ось і я думала - що було б, якби під-час моїх пологів голівка вставилась і не пройшла, апарат для серцебиття був зайнятий і таке інше... А потім зрозуміла - головне, що все добре, дитинка жива і здорова, а все стається так - як має бути... Хтось народжує легко, хтось важче, але найголовніше - це результат - дитятко!
    А щодо хамського відношення лікарів - я вже десь писала - що треба брати на пологи когось з собою, добре що тепер є партненрські пологи, бо самій важко дати раду, якщо не чоловіка - то сестру, маму, подругу, когось хто може адекватно відповісти на діалог - "що то буде дорожче..."

7. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

У кожного по різному. Але зазвичай- це тренувальні перейми. Якщо інтенсивність та періодичність не збільшується, після но-шпи все минає- однозначно не треба нервуватися. А просто чекати. У мене пробка відійшла за тиждень- я лежала у патології і той час: ніхто мене на крісло не тягнув і не рухав. Лікарка казала, що дуже добре, працює шийка, чекаємо. Те саме вона казала, коли за три дні до пологів почалися тренувальні перейми: чекаємо. Братова у неї народжувала, лежала теж у патології після 40 тижня з інтенсивними тренувальними на протязі кількох днів- теж не рухала, казала чекати.

---------- Додано в 10:57 ---------- Попередній допис був написаний в 10:52 ----------

у мене теж так було. І голівка дитини виявилася 37 см, і обвиття було. Але дозволили народжувати самій. Пологи були довгі і складні, але обійшлося навіть без епізоо ( дякувати лікарю і акушерці, які останні 7 годин ні на хвилину від мене не відходили обидвоє)

8. ola-lyola

ola-lyola Well-Known Member

А в нас було 38:girl_yes: але до народження окружність голови ніхто не передбачить...

9. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

от і в нас не передбачили. Бо вже після народження, в пологовій залі сказали, що якби знали то все наперід, то ще би думали, чи пускати у природні пологи. Але в даному випадку, оця "невизначеність" вийшла на краще.

10. hobbyhorse

hobbyhorse Member

Нам на курсах так радили: справжні переми це правило "1-4-1". Це означає: перейма триває 1хв. Проміжок між переймами 4хв. і все це щастя триває уже протягом 1години. Тоді це справжні і треба їхати в ПБ. Ми так і їхали. Навіть не так. Ми їхали, коли перейми були що 3хв, тривалістю 1,5хв. Доня народилась через .... 3години перебув. в ПБ.

11. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Який у вас термін? Лінієчка показує 29 тижнів. Чи я не туди дивлюсь?

12. Iwka

Iwka Well-Known Member

То продумування варіантів на майбутнє)
    щоб бути готовим ;)

13. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Води можуть відійти і до початку перейм, а можуть вже перед самими потугами, власне перед народженням. Справжні перейми переважно йдуть регулярно, інтревал зменшується , а тривалість перейми зростає. Але дехто майже не відчуває перейм і несподівано переходить відразу до потуг :) Тому єдиного рецепту для всіх нема. Можете чекати вдома - чекайте. Бо часом процедура реєстрації, постійних оглядів спричиняє зупинку родової діяльності. Або організм вирішує перепочити, щоб потім продовжити і закінчити з новими силами перед останнім ривком. А лікарі спішать стимульнути-різанути-підтиснути. Подумайте, чого ви хочете і що ви зможете.

14. Halina

Halina Well-Known Member

Трохи не так зрозуміли. Води прокололи уже в родзалі, тобто 10 числа.

Звичайно! Маленьке чудо, яке там смачно гамкає цицю і так щиро дивиться тобі в очка. І її так потрібна мамина увага, турбота і любов! Головне, щоб здоровенька росла, а все інше.... все інше забудеться.

15. Artemida

Artemida Well-Known Member

То точно. В мене води почали підтікати ще зранку, ну і перейми були не сильні. А приїхали в пологовий - поки оформлялися, ходили туди-сюди, а ще як надивилася на довгий ряд ліжок в коридорі, наслухалась бідкань медсестер, що вільних родзалів нема, - всі ознаки пологової діяльності зникли.

16. olenkastar

olenkastar Well-Known Member

а де була голівка дитинки? якшо вже в тазу, то КР не робиться.
    моя Христя мала обвиття не лише навколо шиї, але й навколо тулуба і нічого, не вдушилася, правда вкакалася вже на виході, але всерівно родилася нормально. Так що обвиття тут не виправдання.

от-от.я перейми відчувала за деякий час до потуг , до того часу вони були звичним вже для мене ниттям і хапанням.

краще, хай то все інше врахується і мається на увазі для наступних разів;) бо так не має бути!!!

17. dollymom

dollymom New Member

А я їхала народжувати до мами Ніни (свекрухи) у інше місто, вона акушер-гінеколог. Води почали відходити ще вночі, але так потроху, то я собі доспала, зранку встала, помилася, почистила картоплі на обід, зібралася і кажу чоловікові - пора. Все було нормально, дико боліло, просто жах, але то того вартувало, думаю ніхто не заперечить!!!! Трохи зашивали, то як зашили медсестра питає - ну що, може я зовсім там зашию???? :girl_haha::girl_haha:

18. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

А мені зробили, саме тому що дитина застряла а матка не відкрилась, як мені пояснили. Дитина у мене була маленька 2,500 хоча був повний термін.

19. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

робиться... то ризиковано, але в деяких випадках таки кесарять.
    так само. навіть голівка у мого Дмитрика вже була трохи витягнута.

20. napoleona

napoleona Well-Known Member

а мені казала не кричати, а продихувати, бо так порвуться тканини

Статус теми:
Закрита.