Обговорюємо пологи

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем guculyanka, 28 Листопад 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. hobbyhorse

hobbyhorse Member

Відповідь: Обговорюємо пологи

плюсуюсь. варто знати, кого обходити десятою дорогою. якщо можна то і мені в пп. А найкраще в розділ "НЕ раджу лікаря ПБ"

2. Jupiter

Jupiter Well-Known Member

Напишіть ,будь ласка, прізвище того горе-лікаря, щоб оминати його десятою дорогою. Якщо боїтеся тут, то, будь ласочка, в ПП.

3. algo

algo СуперМодератор) Команда форуму

І мене це дуже цікавить, щоб не дай Боже не наштовхнутись на нього!

4. Halina

Halina Well-Known Member

Дівчатка! Дякую всім за підтримку в кармі. Постараюсь відповісти на ваші питання і взяти участь в обговоренні.
    На жаль то так. І я попала до того числа. Але то я зараз коли все обдумую то б уже по іншому поводилась. А то перший раз, не знаю ні що ні як. Та і думати не було коли бо все швидко робили.

То я уже коли переходила то дізналась що інші палати пусті. То вже потім пояснили що вони поділені умовно. А спочатку я думала що то так багато людей поступило.

Казали що чекати з таким серцебиттям не можна. Та і ситуація така що схватки ідуть і то регулярні, а відкриття не має.

Мене от більше цікавить чому не КР? Невже від нього більша шкода для здоров'я дитинки ніж того що в мене нашпигували і як все проходило. Невже то треба було гроші наперед класти???
    А ще мене дуже вразило що в картку написали 8 балів за шкалою Апгар. Як можна ставити таку високу оцінку коли дитина синя, коли не кричить???

5. Jupiter

ну а прізвище героя??? Тобто горе-лікаря?

6. Nastylove

Nastylove Well-Known Member

Мені робили КР після 9 годин схваток з них 6 з окситоцином і розкриттям матки вручну, розкриття за цей час збільшилось з 2 до 3 см. Води вже відійшли, в дитинки була гіпоксія, сердцебиття погане, сил в мене вже було мало, , тому лікар сказав що дуже шкода, але в мому випадку краще буде зробити КР, щоб це все не ускладнювати и не витискати потім дитинку. Я з ним погодилась. Тому, Halina, в вашій ситуації, на мою думку, КР був би менш злом!

7. Nana11

Nana11 аспіранточка

А який це роддом?ну і лікаря прізвище назвіть, може когось це вбереже:girl_impossible:

8. Adelaida

Adelaida Active Member

В мене також були перейми кожні 20-30 хвилин. Народила на третю добу. Так, було трохи лячно, але добре, що не поїхала завчасно. Аналогічного сценарію важко було б уникнути, якби не бути у повній бойовій (на жаль) готовності.

Halina, а води у Вас самі відійшли? Щось я не звернула уваги на цей момент у розповіді...
    І скажіть, будь ласка, прізвище цього лікаря. Так само можна у ПП. Хоча краще за всього вказати його у темі "Не раджу".

Останнє редагування: 16 Листопад 2011
  9. Halina

Halina Well-Known Member

Я чогось теж такої думки. І якщо бачили, що діяльності родової не має чи то вона у мене слабка то чому не робити КР? Я про це питала свою лікарку але вона відповіла що вона не може така питання сама вирішити хоча якщо б щось то вона сама і КР робить. То все вирішує "великий" консиліум.

Дівчата! Відгуки про лікарку одні з найкращих тут на форумі. І мені її радила лікарка, яка вела мою вагітність. І при знайомстві вона мені сподобалась. Але не має в ПБ вона такого впливу, такого щоб відстояти свого пацієнта. І гроші вона каже якщо можете то віддячите. То і до неї ідуть, а відповідно то конкуренція. Якщо б зараз вибирала лікаря то такого впливового, щоб там йому і словом ніхто не перечив. І щоб крім нього уже ніхто не оглядав (допомагав).
    У своїй розповіді про пологи була описана розмова з лікарем але то не з нею. То стояло 5 чи 7 лікарів, а огляд робила не моя лікарка. От чому вона дозволяє огляди всім хто бажає???
    І потім коли я її уже просила про КР то вона покликала чергового, який сказав, що не поставить підпис, що сама народжу. Прошу далі то вона каже що почекаємо бо зараз за пів години зміниться черговий і буде інший. Але і іншого напевно попередили бо слова були ті самі.

Ну не можу я якось написати в той розділ, бо певною мірою я вдячна що дитинка жива і я теж. Вона викликала якусь лікарку на допомогу з дому і та приїхала. Так спільними зусиллями ми народились. І після пологів приходила по 2-3 рази. Казала, що акушерка не визнала що то її помилка що пуповину обірвали в животі.
    А я тепер думаю що може і добре що так сталось бо було обвиття пуповиною навколо шиї і при тому трохи витисканні чи не могла удушитись дитинка?

---------- Додано в 19:32 ---------- Попередній допис був написаний в 18:48 ----------

У мене були що 10-15 хв, а потім зменшились до 5 хв. Пробка відійшла зразу, ще 8 числа. А води звичайно проколювали. Просто в розповіді всіх деталей якось не описала бо і так сторінка розповіді. А ще коли кажуть про серцебиття і бачиш вираз обличчя тої людина яка робить це обстеження. Було враження що чогось не договорюють.

ПБ на Мечнікова.

10. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

11. KOCHAM

KOCHAM Well-Known Member

будь ласка, напишіть лікаря, з котрим була розмова про КР
    і її якщо памятаєте

---------- Додано в 21:19 ---------- Попередній допис був написаний в 21:17 ----------

дякую, що написали про лікаря
    потрібно знати повну інформацію, щоб розуміти кого обираєш
    і ці обговорення є дуже корисними

12. Iwka

Iwka Well-Known Member

та я без жодних наїздів, боронь Боже.
    В мене пологи тривали 2,5 доби. в тому числі з припиненням родової діяльності...

а це я написала тільки з тим, щоб можливо інші уникнули такого ж сценарію...

13. Halina

Halina Well-Known Member

В тому що сильна як фахівець то навіть не заперечую, тому і не писала у гілку "Не раджу". А про авторитет то я напевно не так якось описала. В неї є авторитет, багато хто звертається, запрошують на консультації і т.д. Я мала на увазі, щоб лікар відстоював свого пацієнта, сказав що буде робити як вважає за потрібне і все. І то що потрібна згода ще чергового і інших лікарів і все таке його не цікавило.

На жаль не знаю. Був огляд, я на кріслі, стоїть 5 чи 7 лікарів. То я лежу, а вони обговорюють як вести пологи. Я і толком не бачили хто мені так відповідав. Я запропонувала а мені так відповіли.

Не памятаю, старалась подивитись на бейжик але не памятаю. Спочатку була старша жіночка - Марія. То була досить хороша, підтримувала, принесла масажер щоб на спині точки тиснути. А потім її зміна помінялась і прийшла молода, зла і не добра. Постійно сварилась щоб я то і то робила а то і то не робила. Я їй кажу що не управляю собою і воно якось само по собі. А вона мені що всі родять і нічого а я тут комедії показую.

14. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Он за таке, то я б в неї табуретом запустила. Паскуда! Кожна жінка інакша, і те що одній ніц не коштує іншій не піде, а щей при такій кількості медикаментів...

15. Jupiter

От ще цей момент поясніть, будь ласка. Для чого, щоб вже їхав чоловік? Він був присутній на пологах? У вас була домовленість про партнерські пологи? Чи він мав гроші везти?

16. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Це минає, з часом. І, особливо, коли є з чим порівняти.
    Здоров*я вам і малечі. І щастя!
    Дякую за щирість.

17. Adelaida

Adelaida Active Member

Прокололи після огляду в патології чи коли? Вибачте, що перепитую. Не розумію, чому лікарі вирішили Вас "розродити".

І ще це:

Останнє редагування: 16 Листопад 2011
  18. Люша

Люша Well-Known Member

теж мала страх до нічних кошмарів, тому така різниця між дітьми вийшла. Але кажу, що найбільшою нагородою за перші пологи є те як я народила другого синочка. Перший раз сама відмовлялась від КР, який мені пропонував лікар. Приїхала у ПБ через 2 год після відходження вод, та там ще чекали 3 години гуляючи, і повна відсутність будь якої родової діяльності - ні перейм ні відкриття, а потім стало погане серцебиття та обвиття було (як потім з"ясувалося подвійне туге), а я сказала робить що хочете тільки не КР - ну і отримала по повній - і крапельниці і ручне розкриття, і народила тільки після слів "Колемо ще оце - якщо не народиш і після цього, то КР - бо дитині погано" - слава Богу народила. Але теж довго думала потім - чого дурна вперлася і не погодилась на КР. Синуля був кольору, як баклажан, не кричав. Намучився ще більше за мене.
    Думала ніколи не наважуся ще раз. Але в результаті ТАК ЗАХОТІЛА ДИТИНУ!!!!!!!!, що згідна була щоб мене живу різали - все б стерпіла заради того щоб мати манюню. А нічого терпіти не прийшлось - все було легко та абсолютно природно.
    І різниця між післяпологовим станом мами, яка родила сама і станом обколотої ліками жінки - колосальна!! Така сама різниця і у стані дитинки. Випробувано на собі.

19. Halina

Halina Well-Known Member

Прокололи уже в родзалі. Правда не зразу, а після крапельниці.

То себе вела так акушерка. На жаль не пам'ятаю навіть імені. От її я б радила оминати. Чесно так хотіла її копнути але вона оминала мої п'ятки. Спочатку була дуже хороша акушерка (потім мене зустріла в коридорі то спитала як я і обійняла). Я наївна думала що всі акушерки добренькі. Тепер думаю що треба було ту першу попросити залишитись після зміни. А ця друга як ставила мені системи то у мене руки в синяках і ще довго боліли. Я розумію, що вени в мене не дуже але ж можна якось акуратніше.
    Рука не піднімається написати в гілку "Не раджу...". А відгук написала все як було. Опустила ще один нюанс який мав напевно важливе значення - це мій вік (все таки перейшла 30-ку і то перші пологи).

Їхав для того щоб бути присутнім і підтримати мене. Домовленість була про партнерські пологи, лікар підтримує такі пологи і сама запропонувала при знайомстві. Про гроші питала на вперед, але відповідь була така - що про гроші говорити не варто, спочатку народимось і як захочете то віддячитесь.

Довго думала чи писати свою розповідь про пологи, бо дійсно морально дуже важко. Фізична біль якось швидко згасла, а от морально важкувато. Спати по ночах не могла, і бачити не дуже когось хотіла і розмовляти.

20. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

а от про вік- це вже "глупства". Бо лише за останній рік у мене без проблем природнім шляхом народжували : кума - перші пологи у 33, Мед; чоловіка братова- перші пологи у 33, другі- у 34 ( Джамбула та Мечнікова); коліжанка- 42 роки ( другі пологи, різниця між першими 14 років), знайома- другі пологи у 40 років (Батальна, різниця між дітьми 20 років), ще одна знайома- перші пологи у 34, сідничне положення дитини ( Мечнікова). Нікого не кесарили.

Статус теми:
Закрита.