Обговорюємо пологи (2)

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Liliyah Romanova, 22 Січень 2013.

1. Haidee

Haidee Well-Known Member Команда форуму

Відповідь: Обговорюємо пологи (2)

Я так і не зрозуміла, вам капали щось під час перейм-потуг чи ні? Бо якщо капали і лікар сказав, що то фізрозчин, то 99% він вас м'яко кажучи не поставив в курс справи. А ви його в "Раджу..." написали і пишете, що пологи були без стимуляцій.
    Я не доколупуюся. Часто в перші дні після пологів, особливо, якщо дитина перша, жінка мало не боготворить лікаря і упускає багато важливих моментів. Може хтось з дівчат збереться в нього народжувати, то вартує їм знати, що лікар в процесі може прибрехати. Для вас то може й не важливо (типу лікар краще знає), а комусь суттєво.

2. natailya

natailya Member

Під час перейм- потуг був підключений фіз розчин , в цьому я впевнена на 100%, коли народилася донечка кололи окситоцин для скорочення матки, прибрехати лікарю сенсу не було, в мене була хороша родова діяльність. Стимулювати мене не було потреби, те що я написала його в раджу це моя особиста думка, я нікого не заставляю в нього народжувати, часу після пологів пройшло досить щоб прокрутити в голові купу раз усі моменти, і на 100% можу сказати народжувала би в нього знову

3. napoleona

napoleona Well-Known Member

а чому така впевненість? просто цікаво

4. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

повторюся: просто один фізрозчин на пологах не підключається. Він не несе ніякого "змістовного" навантаження сам по собі. Просто один фізрозчин прокапують при отруєннях ( звичайних, алкогольних і т.п.), коли треба провести дезінтоксикацію організму , "промити кров" від токсинів і збільшити діурез ( кількість сечі, що прямо пов язано знову-таки з деінтоксикацією).На пологах фізрозчин є лише базою, в якій розводяться усі інші медикаменти- окситоцини, нош-пи, промедоли і т.п.

5. Haidee

Був підключений чи капало щось? Якщо просто був підключений, я не розумію лікаря, але менше з тим, то його бзіки, якщо ж капало - то інша справа.

Та в тій темі всі думки особисті, моя, наприклад, в тому ж числі.

6. natailya

natailya Member

Тому, що я бачила що вони робили

7. сніжна

він просто підтримує осмотичний тиск плазми крові.Збільшує її об єм і поповнює рідинний запас при важких отруєннях, коли йде обезводнення організму.При великих крововтратах він непомічний. Крім того, введення фізрозчину у кількості від 500 і більше мл може порушити електролітний баланс крові

8. Almariel

Almariel Well-Known Member

Мені окситоцин в 3-му періоді вводили у вену, але то в Німеччині.

Надіслано від мого HTC Desire C, використовуючи Tapatalk

9. Raven

Raven Мама малятка

додали ще, бо в капельниці стандартна доза

10. Lemeshchuk

Lemeshchuk Well-Known Member

Поясніть мені "темній" для чого вводять окситоцин в третьому періоді родів? Мені так на майбутнє, бо я коли народжувала 4 роки тому то мене і стимулювали і плюс я підписувала якийсь папірець про ведення 3-го періоду пологів, але мені лікар поляснив це так: треба підписати для в разі форс мажору спочатку спасати вас чи дитину? я підписала що дитину, бо перейми вже були досить сильними щоб то все прочитати, але зараз я розумію що то був напевно папірець про введення окситоцину.

11. Raven

Raven Мама малятка

профілактика кровотеч

12. Ahaha

Ahaha Well-Known Member

Цікава стаття на цю тему

Бакшеев С.Н. "Мифология последового периода с эволюцией учения о третьем периоде родов."
    ...Не будет ли более целесообразным выждать время ( до 20 минут) для появления признаков отделения последа, выделить послед, после чего в качестве профилактики акушерских кровотечений в связи с гипотонией матки ввести сильные утеротоники: Пабал, Метилэргобравин, Окистоцин....

13. сніжна

"Навіяло" розповіддю про неочікувані домашні пологи через стрімкий процес:

14. Melisa

Melisa Well-Known Member

В мене перші пологи також були стрімкі. В 21-00 відійшли води, в 22-00 почалися дуже болючі перейми, а в 23-15 народилася донечка. Без крапельниць, без таблеток і т.д.

15. iriwa

iriwa Особлива мама

+1
    в 6 ранку почали підтікати води, в 7 легкі перейми, в 8 вже в родзалі, в 10.05 народився мій синочок.

16. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

Щасливі ви дівчата. От я колись читала, що жінка має качати прес, тоді пологи буде мати легкі. Фігня то все, прес я мала огого, і спину, і ноги, і що з того? Ну не мала болей в спині сильних під час вагітності, може трохи м'язи спини допомогли, а от пологи були довгі і шийка не відкривалась.. Чого, не знаю, може то загин шийки винен?

17. Haidee

А може то організм такий, треба йому добре розкачатися. В нас лікарі переважно того не розуміють, думаю, в Польщі теж. Я старшу від початку відчутних перейм народжувала 30 з лишнім годин, включаючи невдалу спробу пришвидшити процес крапельницею. Молодшу 10 годин, з яких 4 в пологовому. Просто другий раз я не скіпішувалася, коли відійшли води і сиділа собі вдома в ванній всю ніч. Якби старша дитина не прокинулася так рано, я би ще посиділа. Словом, пологові для мого організму то зло, а вдома я не готова.

18. Oddly

Oddly Well-Known Member

Вітторія, ви, мабуть, зовсім не маєте на увазі, що стрімкі пологи - це щось дуже добре?
    Швидкі і легкі пологи - це одне, а стрімкі пологи - це ж зовсім не те, чого треба хотіти.
    Стрімкі пологи - це результат неправильного скорочення матки. Наслідки для дитини можуть бути негативними, м'яко кажучи.
    Дитина просувається занадто стрімко, можуть бути гематоми, родові травми, проблеми з диханням, ураження цнс (як наслідок - інвалідність і навіть летальні випадки).

19. сніжна

ні, загин тут не винен. Під час пологів на певному етапі шийка приходить в нормальне положення. Ступінь відкриття залежить від еластичності шийки матки, а це- скоірше фізіологічно вроджене плюс набуте ( попередні пологи пом якшують, хірургічні втручання- послаблюють і т.д)

інколи ще шийка матки природньо настільки м яка ( чи внаслідок певних втручань є синдром ІЦН), що просто відкривається при найменшому тиску на ній. Тоді активне відкриття йде на етапі підготовки до пологів ще з 36 тижня, а потім- при перших істинних переймах- завершується і за кілька хвилин вже переходить в потуги. Але і в цьому випадку ризики більші. Бо голівка дитинки при такому проходжені через родові шляхи не встигає пристосуватися і отримує значне здавлення. То ще добре, коли розміри голівоньки невеликі, а родові шляхи мами вже розтягнуті попередніми пологами. Якщо ж голівка дитинки крупна, а в мами перші пологи, то ризики значно зростають- і травм, і кисневого голодування.

активні спортивні заняття навпаки гальмують процес. Перекачані м язи виступають стримувачем для скорочень матки, є перешкодою і на потужному періоді ( не дають можливості правильно тужитися). У професійних спортсменів більшість пологів закінчується КР. Мене в пологовій залі теж питали, чи я часом не займаюся активно спортом, бо м язи були занадто пружними і процес гальмувався( хоч я активно не займалася спортом- просто йога і звичайні інколи вправи вдома). В нормі, при перших пологах , дитинка має народжуватися принаймні 10 годин. Бо вважається, що саме цей час ( 10 годин)- проходить її "м яка адаптація" до умов зовнішнього середовища і пристосування для легкого просування через родові шляхи на етапі потуг
    майже на грані стрімких і швидких пологів :). Стірмкі- це ті, як тривають при перших пологах менше 4 годин ( швидкі тривають від 4 до 6), а при других- менше 2.
    Якщо перші пологи були дійсно в когось стрімкими і тривали менше 4 годин ( без втручань), якщо за період до другої вагітності не було втручань на шийці ( чисток, припікань -виморожувань ерозій, якщо під час перших пологів не було розривів на шийці), то при других пологах і невеликих розмірах голівки дитинки є всі шанси попасти теж на стрімкі пологи.

20. Almariel

Almariel Well-Known Member

А яким чином розриви впливають на швидкість других пологів?

Надіслано від мого HTC Desire C, використовуючи Tapatalk