Обговорюємо пологи (2)

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Liliyah Romanova, 22 Січень 2013.

1. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

Відповідь: Обговорюємо пологи (2)

беруть, але не завжди про результати повідомляють ( повідомляють , коли це має значення) . Групу і резус визначають з того ж загального забору крові- є експрес тест по краплині крові. Тобто це не є окремий аналіз, матеріал беруть з того загального. Експрес тест відрізняється від стандартного на групу крові, ну але таким чином перевіряють . Якщо ж є потреба- тоді вже проводиться стандартний з вени на визначення. У мене 2 плюс, у малого брали. І у всіх діток, які у нас в родині народжувалися- теж брали ( мами усі "плюсові" ).

п.с. у нас можливо брали тому, що у діток тати- мінусові ( і у чоловіка і у його брата - 4 група мінус)

наразі з переліку цей аналіз не виключений. Просто дослідження проводиться не в пологовому, триває місяць та і результати батькам повідомляють лиш якщо виявлено . Просто тут є такий нюанс, що цей аналіз береться через 48 годин після народження. Тому хто виписується скоріше третьої доби- може бути і без нього. У передчасно народжених діток аналіз береться через 7 діб. Зрештою, у цьому аналізі повинні бути зацікавлені самі батьки. Бо тут , якщо це захворювання виявлено, то чим раніше дитина перейде на відповідне харчування, тим менше вражається нервова система.

п.с. від сьогодні знову даний дозвіл на використання вакцини БЦЖ у пологових. Останні півроку нею в пологових не щепили. Зараз знову будуть- дали дозвіл на використання тих 500 тис. доз, що на складах і чекали на перереєстрацію

2. Smurfyk

Smurfyk Well-Known Member

У нас на групу брали вже на орлика і з вени на руці, але просили вийти, дуже важко було дивитись а з аналізів в пологовому у нас брали кров з пальця ножки і білірубін

---------- Додано в 18:54 ---------- Попередній допис був написаний в 18:53 ----------

Сніжна, я питала в лікаря і почула таку відповідь, на орлика перепитувала чому не брали і почула те саме.

3. сніжна

я вище якраз написала, що можливо у нас всіх брали тому, що хоч мами усі "плюсові " і з 2 групою, але батьки у дітей- "мінусові".А. і групу та резус дітей повідомляли після аналізу одразу. Тобто цей аналіз значить проводять не лише коли мама з 1 групою чи резус мінус , а і коли батько з групою крові, яка може в поєднанні з маминою, дати у дитини 1 групу ( це буває, коли обоє батьків з 2 групою, або 2 і 3, або обоє з 3) , або коли батько з "мінусом"

4. рижик

рижик Well-Known Member

Беруть, де є дві медсестри. Ми здавали на білурубін один раз в "Сінево" на Коновальця, а другий раз на Некрасова в "Медісі". То в Медісі взяли досить швидко і акуратніше. Кров брали з венки на ручці.

5. Almariel

Almariel Well-Known Member

Краще брати кров з голівки, ніж з ніжки, де купа нервових закінчень. І не така страшна та процедура - дитинка навіть не плаче.

Надіслано від мого HTC Desire C, використовуючи Tapatalk

6. Мар'яся

Мар'яся Moderator Команда форуму

У моїх дітей брали на групу крові, але взяли так, що дитина у нас від сусіда :) Тому точність сумнівна :)

7. сніжна

:) а яка група крові у вас з чоловіком і яка у діток вийшла?

8. Мар'яся

Мар'яся Moderator Команда форуму

У нас з чоловіком у обох перша група крові, і це точно. Відповідно, у нас без варіантів може бути лише перша група крові у діток. У сина все ок, а от у доні десь третю побачили. Нас це повеселило, але ж сім"ї бувають різні.

9. Smurfyk

Це напевно індивідуально бо моя дуже плакала
    ---------- Додано в 02:25 ---------- Попередній допис був написаний в 02:24 ----------

В мене 2+ в чоловіка 1- і вийшла 1+

10. KAPUCHINKA

KAPUCHINKA Well-Known Member

А що хіба у пологовому отак мають право заборонити мамі бути присутньою при маніпуляціях з дитиною? Як то взяли і понесли?

---------- Додано в 01:17 ---------- Попередній допис був написаний в 01:13 ----------

Дівчата, раз зявилася та БЦЖ, то тикніть мені, будь ласка, де можна подивитися як писати відмову. Десь була така тема, а я щось знайти не можу. Бо щось мені здається, що будуть тиснути з тими щепленнями. А як не буде відмови, то ще самі , чого доброго вліплять.

11. HAPPY NATA

HAPPY NATA Форумляночка

як вам сказати... Теоретично, не повинні так робити. Але практично - так роблять. Якщо мама мовчить. Їм простіше без мами то все робити.
    Я, наприклад, дитину саму нікуди "не відпускала". В пологовому малому підрізали вуздечку і лікарка попросила мене вийти. Я відмовилась, сказала, що хіба відійду на пару кроків (так, щоб не заважати лікарю, але бачити дитину). Лікарці це не дуже сподобалось, м'яко кажучи.
    На нейросонографії я одна була з дитиною. В "черзі" стояли ще 3 медсестри з 3 дітками без мам. Теж лікарка була "здивована" моєю присутністю.
    Словом, своє право бути поруч з дитиною треба відстоювати досить наполегливо.

12. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

Як твердо проявите свою позицію то не будуть.
    Мені ні першого ні другого разу не тиснули: Батальна і Мєчнікова.

13. Almariel

Almariel Well-Known Member

Ядумаю, що плакала з іншоі причини. Дітки ж і без болю плачуть. Моі обидві не плакали.

14. Moonlight

Moonlight Well-Known Member

У Вас на Мечнікова після пологів не забирали дитинку на огляд? Бо мене коли відвозили до палати, то малого понесли в іншому напрямку, чоловіка туди не пускали, а я сварилася, щоб мені дитину віддали, то принесли десь за 2 години, і то я в палаті постійно кликала медсестру, плакала, але встати з ліжка не могла. От думаю, чи можна було цього уникнути.

15. Smurfyk

Я також ні кому ні при яких умов не віддавала дитину

16. Judice

Judice Закохана в гори ))

Абсолютно ідентична ситуація. Тільки принесли через три години (( Я і просила і говорила наполегливо, вже навіть думала, що то певне тре заплатити, чи що... Але все-таки мабуть була таки замало наполеглива, тре було гримнути, пригрозити... але то я така - не дуже вмію гримати, наступного разу буде інакше. Просто кожного разу, коли заходила медсестра, то на мої прохання казала: вже несу. От я й чекала, що от-от. Ходити теж не особо могла, але якби знала, що то от так затягнеться, то пішла б.

17. Smurfyk

В мому випадку від болю бо через жовтушку донечка була ослаблена і постійно спала (не просила навіть їсти спала десь 2 доби а на 3 я вже примушувала бо вагу забагато втрачали) я навіть підгузник міняла а вона спала)))

18. Fistawka

Fistawka Well-Known Member

Мене, на Батальній везли в палату на одному ліжку з дитиною. Вже в палаті сказали, що візьмуть на огляд дитину, я звісно погодилась, чоловікові сказала, щоб йшов з малим. Їх не було хвилин 15.
    А мою сусідку по палаті привезли пізніше трохи, то їй дитину також не давали більше 2 годин... Дикість якась.

19. Smurfyk

Я відразу погрожувала і розказувала що це не законно

---------- Додано в 09:41 ---------- Попередній допис був написаний в 09:40 ----------

А мене як повезли в палату з дитиною так ні на секунду не забирали, була лише спроба взяти білірубін

20. Vesnyanka

Vesnyanka Well-Known Member

Моїх обидвох забирали хвилин на 15. Потім питали чи принести зараз чи краще може зранку ( обидві вночі народилися). Звісно, сказала що вже.
    А в нас з чоловіком в обох два плюс. В старшої 2 мінус.