Обговорюємо пологи (2)

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Liliyah Romanova, 22 Січень 2013.

1. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

Відповідь: Обговорюємо пологи (2)

і після пологів в перші 2 год мені теж катетер вводили- тут теє є таке, що для того, щоб матка після пологів особливо в перші години нормально скорочувалася і очищувалася, треба мати пустий сечовий.
    можна і після відходження вод. Клізму не можна робити лише на потужному періоді при відкритті від 8 см, а також- при стрімких пологах.
    колись, ще в радянські часи так і вважали ( і то далеко не всі). Сучасні західні гінекологи це спростовують . Сьогодні вважається, що при дотриманні всіх гігієнічних заходів під час пологів, ризик зараження новонародженого мінімальний. Більш того, існує думка, ніби саме після клізм він підвищується. Зрештою, при відсутності клізми і при повному кишківнику на пологах спочатку тоді теж з являється далеко не дитина :). Виходячи з побоювань інфікуваня, тоді це теж можна вважати загорозою.

п.с. коли я народжувала і клізма ще була обов язковою процедурою, то через неї проходили усі з патології, не залежно, відійшли води чи ні. Навіть був такий курйоз, що у туалеті я під час такої процедури зустріла ще одну дівчинку, з якою на збереженні в гінекології лежала. Мені клізму дали і їй- води в неї відійшли. Отак в сусідніх кабінках в туалеті були :). Потім разом нас в ліфті в родзал піднімали. Тільки поки мені амніотомію робили ( через плоский плідний міхур і відсутність передніх вод ця процедура затягнулася хвилин на 40), та дівчинка встигла народити.

2. Т@нюшк@

Т@нюшк@ чекаю...

а чого? мені теж робили після пологів
    було відчуття ніби щось кольнуло і все.
    клізму не робили і не пропонували

3. Maksli

Maksli Well-Known Member

о-ооо, то в мене так було!
    приїхали в пологовий, то до огляду черговим лікарем, всі рухались, як мухи в га*ні, а як подивилась чергова, сказала бігом в пологовий зал і без клізми, бо не встигну...
    а відкриття було якраз 8 см., як першого, так і другого разу!

4. Talya

Talya Well-Known Member

і в мене теж так було. навіть не відчула, що катетер поставили - сказали "ми замість тебе попісяли))". а потім я встала з того крісла і лікарка попросила знову попісяти - без проблем вийшло. щодо клізми - я б сама відмовилася, але мені і не пропонували, бо по приїзді в пологовий відкриття було 7 см. було вже не до того

5. Pulupjak

Pulupjak Active Member

Дівчата , в мене наступне питання. Чи таке можливо , що після встановлення сечового катетру , сечі вийшло дуже-дуже багато, можливе повне обезводнення організму. Тобто чи катетр може бути один з чинників які призвели до такого стану?

6. Fistawka

Fistawka Well-Known Member

Я приїхала в пологовий з повним відкриттям. А клізму пропонували ще до огляду, поки я в приймальній чекала свого лікаря))

• Інформативно Інформативно x 1
  7. сніжна

вас крапельно стимулювали? Якщо так- то там рідини буде виходити дуже багато- на той штатив 400 г банку фізрозчину чіпляють і при потребі- замінюють на нову. Плюс після пологів організм починає позбавлятися зайвої рідини, яка затримувалася в ньому до пологів.

---------- Додано в 07:47 ---------- Попередній допис був написаний в 07:46 ----------

ризиково :).

8. Pulupjak

Pulupjak Active Member

Ні не було крапельниці. Просто хочу зрозуміти, чому після того як нормально без зайвих втручань , приїхавши з повним відкриттям, народивши здорову дитинку, чотири години після родів мій організм почав просто по частинах відключатися. Тиск впав до критичної межі , загущення крові , повна відключка..

9. сніжна

дійсно і при обезводненні такі ознаки. Можливо пішов різкий гормональний скачок і потягнув за собою супутні речі

10. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

думаю, що ні. Якщо сеча вже була, то вийти мусила.
    Зневоднення тут ні до чого. Навпаки, при зневодненні сечі не було би майже зовсім.
    В мене після Вірусі буда велика проблема здати аналіз сечі... я пила літрами, молока була нормальна кількість, а на те, щоб в туалет сходити, перші дні практично не вистачало...

11. Delfy

Delfy Well-Known Member

я знаю, що то в кожного індивідуально, але багато-багато дівчат пишуть що приїжджали в пологовий практично або з повним відкриттям. Серед моїх подруг таких мало, багато приїжджали з переймами, але з відкриттям 1-3 пальці.
    я реально мрію приїхати з великим відкриттям, але не знаю, чи зможу так вгадати... як ви знали, що то вже пора їхати - не заскоро і не запізно?

12. Markkomp

Markkomp Well-Known Member

ну і нічого розвернулись і пішли гуляти, нагулювати відкриття. Точно не пам'ятаю але для тих хто вперше народжує інтервал сваток 5хв тривалість 1-2хв ознака що пора в пологовий, для повторно народжуючих інтервал 10хв ось ще способи http://www.stranamam.ru/post/6783312/#com47602188

• Інформативно Інформативно x 1
  13. Fistawka

Fistawka Well-Known Member

Ніяк незнала:)
    В мене не було на меті приїхати з повним відкриттям, просто хотіла якнайдовше вичекати вдома, в рідних стінах.
    Перейми почались в 5 ранку (хоч лікар казала, що таки напевно раніше, просто я не відчувала). Одразу були кожні 5-6 хвилин і болючі сильно.
    Я знала, що маю купу часу ще, тому без поспіху складала речі, приймала душ, ванну, відпочивала...
    Пів 9 перейми стали такими сильними, що годі було терпіти і інтервал скоротився до 2 хвилин, схватка тривала більше хвилини... От тоді я вже почала швидше збиратись))) Точніше чоловік почав збирати все, бо вже було мені не до збирань:) Пів 10 ми вже були в пологовому з повним відкриттям.
    Але то все тааак індивідуально! Ніколи не вгадаєш. В мене за 2 тижні до пологів на огляді було вже відкриття 4 см. Тому може воно і поступово собі розкривалось))

14. Багіра

Багіра Well-Known Member

катетер дійсно ставлять після, якщо є трабли з пісянням)
    а я погодилася на їх пропозицію)
    схватки ще вдома були по хвилині і більше, з перервою півхвилини
    при чому зразу такі були
    я вже думала що там все відкрито, а на огляді в ПБ виявилося що десь 4-5 см
    то пішла на ту клізму з думкою "хоч якась розвага"))) (направду з моїх пологів можна книжку з анекдотами видати)
    ну бо дійсно я вже так замахалася передихувати, а біль хіба наростає, а в ПБ щей не так зручно як вдома
    через пару хвилин після клізми (мені здаєтсь що зразу, але думаю хвилин 15 пройшло точно) вже тужилася з повним відкриттям

---------- Додано в 13:44 ---------- Попередній допис був написаний в 13:39 ----------

це точно не вгадаєш
    я приїхала в ПБ на півгодини пізніше ніж казала мені лікарка, а вона якраз так мені планувала, щоб я перебула вдома, а в пологовий приїхала суто народжувати
    а відкриття було ще не повне, писала вище

15. Maksli

Maksli Well-Known Member

першго разу я перейми почала відчувати ще зранку, але то було 1 раз на 15-20хв., весь день думала що то тренувальні, бо як такого інтервалу чи періодичності не могла прослідкувати! ввечері вже десь 19-19:30 почались регулярні перейми з інтервалом десь 5-6 хв. і тривалість 1-2 хв. так я годину почекала, дозбирала "торби" і ми поїхали в пологовий.
    цього ж разу прокинулась вночі від перейм, які вже були досить сильними, інтервал 7-8хв, так десь годину, ще намагалась заснути, але потім зрозуміла, що то вже марно. виїхали з дому, то перейми посилились і інтервал між переймами, буквально за 15хв., скоротився до 3-4хв.
    дуже мені то було дивно, бо йшли перейми з інтервалом 7-8хв., і тут на тобі 3-4хв.

16. oksumoron

oksumoron Active Member

На рахунок катетерів, під час пологів мене неодноразово відправляли в туалет, але перейми лише посилювались від моїх спроб посіяти, тому в якийсь момент мене попередили, що поставлять катетер! Після пологів я і не згадаю коли знову пішла в туалет, але після народження і ще й швів, звичайно, що було не дуже приємно!
    Ну і клізми в Італії також не ставлять!

17. jalla

jalla Прогрес року 2013

А чого всі так бояться того катетра?:)
    Я сама попросила після пологів, бо хотіла в туалет, але сама не могла. То ж не болить, не пече, ніц-ніц.

18. maty

maty Well-Known Member

Ой вам пощастило,мене дуже пекло.

19. Багіра

Багіра Well-Known Member

мені теж чомусь здавалося що має боліти
    та й без нього дуже пекло, бо в тому районі якраз тріщини болючі були
    чи то я так тужилася чи малий так йшов, що найбільше постраждала ота стінка передня, де сечовий

20. Latane

Latane Well-Known Member

При перших пологах катетер ставили двічі десь після 8 годин після пологів, до того давали неодноразово шанс самій спробувати. Мої спроби провалились))) Коли ставили - взагалі нічого не відчувала. При других пологах ще в родзалі поставили катетер і було дуууже неприємно, трошки навіть боляче! Хоча що хочу в туалет відчувала і готова була встати і спробувати, але заборонили вставати 6 годин