Обговорюємо пологи (2)

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Liliyah Romanova, 22 Січень 2013.

1. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Відповідь: Обговорюємо пологи (2)

При розрізі можливість розривів дуже велика, бо тканина на розрізі ще більше рветься, тому в цивілізованому світі від тої практики відійшли майже 30 років тому.

2. Haidee

Haidee Well-Known Member Команда форуму

Краще б попрактикували потуги в іншій позиції, а не різали, бо так їх вчили. Наші лікарі абсолютно закриті для нових (чи то забутих старих) методів ведення пологів.
    Ви спитайте нашу Олю-наполеону, як вона в перших пологах вхопила різання, а в других дитину 4550 без жодного розриву народила:)

3. Raven

Raven Мама малятка

ніхто не чекав, що малявка буде з двома руками біля голови і лікті в сторону
    по макушці дивилися, що вроді пролазить, а вилізла голова і руки випали, ще неонатолог переживала чи не викрутила їх

я і без нього собі шви оформила:girl_crazy:

4. Rosynka

Rosynka Well-Known Member

В різних лікарів? Вдруге була інша позиція?

5. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

Гг.
    Я цього разу взагалі пологовий розглядала, як інстанцію, через яку треба пройти щоб не паритись з паперами потім, ну і щоб пологи були партнерські, і щоб чоловік був спокійний, бо після першого досвіду пологів він трошки місця не знаходив, хоч виду не подавав, щоб мене не збивати з правильної хвилі. А лікаря шукала по критеріям - мінімум втручань. Тобто для мене лікар мав бути швидше спостерігачем.
    Плюс підтримка подруг, які мало не щодня мені казали, що народжу легко і швидко. Я настільки в все це повірила, що так і сталось. Роль лікаря така і вийшла - тільки зловив дитину, від всіх маніпуляцій і порад в ПБ абстрагувалась і відмовилась, тихенько відсиділа в куточку тих довгих два дні і втікла додому з паперами і моїм чорнявим клубочком, нікому не пхаючи нічого в кишені і не віддячуючи за всякі дурні поради, ну і народила супершвидко настільки, що досі не вірю що таке буває.

Такщо настрОй то мало не найпершважливий фактор.

Признаюсь, що в перших пологах відношення мала зовсім інше. Лікарня - то панацея, лікар - Бог і цар, і він і тільки він знає що і як, ну і "якось буде", всі родять і я якось зможу. Саме отак "якось" і вийшло. То так м"ягко кажучи, ага, з переливаннями крові і випливаючою антибіотикотерапією ну і т.д.

Дівчата, робіть висновки і налаштовуйтесь правильно. Читайте по максимуму і вірте в себе і в природу, бо це в пологах головне. Вона однозначно мудріша ніж протоколи і медики.

Останнє редагування: 1 Червень 2014
  6. napoleona

napoleona Well-Known Member

мене згадали)
    так лікарі були різні
    перші пологи їхала на чергову, не стимулювали, але... мені дуже важко лежати на спині, а родити мене заставили на спині, тому тужитися я не могла,бо втрачала свідомість, тому їм простіше було мене порізати, а потім жахливо зашити, плюс мала порушений копчик.
    Ці пологи я готова була, що мене поріжуть, хоча і попросила лікарку постаратися, але навіть не думала, що це реально(, але все пройшло чудово, бо родила я вертикально, тобто мені повністю підняли спинку крісла і я реально мала сили тужитись і легко родила, мала 3 тріщинки по старому шву, але лікарка казала, що інакше ніяк, бо погано перший раз зашили.

7. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

так ти ж у нас рекордсменка сезону по вазі ляль :) Цікаво, а чому у 2011 не підняли спинку крісла, то ж вже були трансформери?
    а взагалі - вертикальна позиція, і тільки вертикальна. Мені правда раніше казали, що при такому ступені варикозу, як у мене, треба якраз родити лежачи, щоб зменшити ризик гематом. Але в пологах мене якось саме тіло поставило навпочіпки, і навіть думок про те, щоб лягти, не було. Навіть найменша зміна позиції викликала дикий біль, тож я дозволила тілу керувати і "там" усе вціліло.

8. Orman

Orman Модератор-бомба

були
    мені спинку не підняли, але я сіла сама. Трималась руками за якісь ручки біля ніг.
    так до чого я - до розривів. Варя йшла з рукою, були дві тріщинки то зашили чисто щоб інтернша попрактикувалась, питали чи шити я сказала, що не конче, але він так "ну ладно, буде красивіше".

але я би краще на боку родила, так краще потуги відчувались, хоча я на потуги не жаліюсь, були, відчувала, не боліли взагалі. Потужний період найменш напряжний і болючий з усіх пологів.

9. napoleona

napoleona Well-Known Member

а я не могла сама сісти, але цього разу командним тоном, і все було як треба, ну і про гроші можна нагадати) це їх стимулює:)

10. Fistawka

Fistawka Well-Known Member

Щодо розрізів/розривів. Я переконалась, що ті епізіотомії профілактичні на стільки кака... Сашко теж йшов ручкою і теж мала трішинку. Але мені поставили одну скобу і я одразу після пологів забула що там шось було тріснуто)) Одразу сідала, ніц не провітрювала, не турбувало нічого. А сусідка по палаті мала розріз то бідолашна так мучилась, кололи їй диклофенак, бо сильно шов її болів. За ті три дні що були в пологовому постійно лікар приходив їй обробляти то все, бо мокло... А мені лікар сказала навіть зеленкою не мастити, бо я ж сама просилась, питалась)))

11. cjomcjomka

враховуючи тривалість Ваших пологів - воно і не дивно. бо ж у якийсь момент здається, що то не скінчиться ніколи, і що ті потуги будуть вже рятівними...
    я, між іншим, теж чекала, що на потугах буде якось легше чи що...легше було - але лише морально, від того, що можна було помацати Вірусине волоссячко. А біль був такий же, як на останніх переймах перехідного періоду. От до цього я виявилась трохи не готова. Неболючою була лише та потуга, на якій доня вийшла. І плацента безболісно вийшла.

12. Orman

Orman Модератор-бомба

ну бо ріжуть вони не жаліючи, а тріснути може трошки.

---------- Додано в 11:20 ---------- Попередній допис був написаний в 11:16 ----------

сто пудів

все правда, але потуги реально не боліли. Кілька там потуг казали перше передихувати - нічого такого мені не вдалося, то оце дуууже напрягало. А як вже тужилась, це просто була важка робота, але не болюча.

13. Talya

Talya Well-Known Member

моя мама після епізіотомії два тижні їла стоячи (тарілку ставила собі на холодильник - вони тоді ще такі низенькі були), а я сиділа вже після пологів, хоча швів було досить багацько, бо малявка також йшла з ручкою біля голівки). найгіршим періодом пологів було саме зашивання - я готова була ще раз народити

14. Shamna

Shamna Мамуся

Та сама історія, за весь час пологів жодного звуку не видала, а от вже коли почали зашивати пищала так, що певно до 4 поверху було чути. Якось важко мені було після полегшення налаштуватися знову на біль. Я швидше б ще раз пережила всі ті схватки, ніж сам процес зашивання ну і чистку, бо відчуття не з найприємніших.

15. cjomcjomka

мені і огляду післяпологового вистачило. Я відразу попередила, що дуже боюсь і що буду кричати.

16. chichika

chichika Member

Дівчата, маю питаннячко. Ношпа і папаверин - ці препарати в пологових вколюють практично всім, хто не відмовляється? Шукала інфу для чого, а виявляється щоб шийка матки розслабилась і дитина легше проходила, а ше купа відгуків жіночок яким воно допомогло...:girl_impossible:
    Я собі уявляла ідеальні пологи з мінімумом втручань і без ніяких капальниць-таблеток-уколів, а тут чогось засумнівалась. Може воно як не допоможе, то і не зашкодить? :confused:

17. Markkomp

Markkomp Well-Known Member

УУУУ,з таким настроєм мінімум втручань не буде, бо ідеальні пологи це взагалі без втручань, коли акушер тримає руки в кішенях свого халату. Почитайте Мішеля Одена "Відроджені пологи" і більше позитиву.

18. Raven

Raven Мама малятка

мені кололи, бо поступила з тиском 140 на 100, а потім ще вверх поліз, а нормальний в мене 110 на 70, тому не дуже і пручалася, щоб не кололи

19. Whiff

Whiff Well-Known Member

Скажите плиз, а разве не обезбаливают, когда зашивают?

20. cjomcjomka

реально допомогти в ситуації з зашиванням слизових може хіба що загальний наркоз. Бо місцеві препарати на слизові діють мало, а якщо вколоти більшу дозу - "там" розпухає, відповідно, зашивають нерівно, або надто затягують шви...