Обговорюємо пологи (2)

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Liliyah Romanova, 22 Січень 2013.

1. Paradise

Paradise New Member

Відповідь: Обговорюємо пологи (2)

На УЗД теж це лікарка сказала, але мені слабо в це віриться, бо обвиття ще на 21 тижні показало, і досі є, і дитинка вже голівкою донизу.

2. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

це стандартна для акушерів ситуація. петлі пуповини акушер знімає при прорізуванні голівки. Я так само народжувала з обвиттям
    судячи по тому, що є вище згадування про крапельницю- так.

думаю, тут проблема у тому. що :-
    попереднє налаштування на пологи у пологовому вже було неправильним ( просто пригадую скільки було дописів на цю тему). Пологовий сприймався як "невідворотнє зло", яке треба перетерпіти. В результаті вийшло таке налаштування:
    .

все закономірно, що вийшло так, як вийшло

п.с. про які домашні пологи у такому випадку там узагалі могла йти мова :)?

3. sanches

sanches Well-Known Member

Не бачу вашої лініэчки, тому не знаю який у вас термін.
    Мені обвиття в Матвія показало УЗД на 32-33 тижні, на 36-ому вже не було.

Отправлено с моего PMP5570C через Tapatalk

4. Paradise

Paradise New Member

На 32 тижні показало! А що на з6-му також потрібно робити УЗД, і взагалі, після 32-го тижня коли наступне планове УЗД???

---------- Додано в 17:51 ---------- Попередній допис був написаний в 17:46 ----------

Цікаво, яка там була ситуація, і для чого потрібна була стимуляція, якщо жінка приїхала в пологовий з інтервалом в 2 хв...:girl_impossible:

5. sanches

sanches Well-Known Member

В мене двійня, тому УЗД робили частіше...

Отправлено с моего PMP5570C через Tapatalk

6. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

32 - то останнє рекомендоване, навіть воно не обовязкове.
    В мене на 33-му показало обвиття, але я більше не робила узд. Навіть якби до прикладу на 38-му, до прикладу покаже хоч подвійне обвиття, що то змінить? Народила на 42-му тижні без проблем і ускладнень. Без розривів і епізіо дівчинку 4200.

7. сніжна

форумлянка сама розкаже. Просто от писала вище:
    Значить, було все.
    обвиття не є чимось страшним. Воно небезпечне лише у випадку короткої пуповини ( що буває дуже рідко і що можливо встановити, в принципі, лише уже в пологах). У менеи малий був і 35 обвитий і в 40 обвитий і так і народжувався.

8. Paradise

Paradise New Member

Мене мама просто трошки лякає, бо мій брат народжувався з обвиттям, і вона завжди згадує про важкі пологи. Можливо, там була інша проблема, просто вона цього не знає...

9. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Бо знають, що їм ніц не буде. Жінка вийде з пологового й скаже, що "дякуємо лікареві, що живі". Надзвичайно двозначна фраза.
    Тут лікарі отримають немалі гроші, але вони за все-все питаються і дуже багато пояснюють, і перестраховуються, бо вони знають, що пацієнт може вийти з лікарні й подати в суд, і після кількох судових справ лікар може втратити тепленьке місце.
    Якщо вмілий лікар, то ускладнень не буде. Просто лікар каже мамі продихати в один момент, розмотує пуповинку, а тоді дозволяє знову тужитися.

10. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Я Вам тихенько розкажу, що я вдома народила дитину з обвиттям, про яке чоловік мені потім, так, між іншим, повідомив. Нормальні пологи були ))))

11. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

На жаль, правда. Дуже закономірно. Маю знайому, яка до пологів не готувалася, навіть слухати нічого не хотіла. Казала, що я почекаю початку процесу, а там воно вже хай якось саме, і лікарі зроблять, що треба. Так і вийшло "якось". Ледь дитину не втратили. :sad: Страх у пологах не помічник.
    Точно була. А зіпхали на пуповину, бо так менше пояснень.

12. сніжна

якщо брат народився природньо, без КР, значить проблема була не в пуповині. Прблема з обвиттям може бути лише в одному випадку: коротка пуповина- під час пологів дитина "затягується"- гіпоксія- екстренний КР. Якщо пуповина нормальної довжини, на пологи це аж ніяк не вливає. прорізується голівка- акушерка рукою знімає петлі до моменту повного народження. З обвиттям народжується зараз чи не більшість дітей.

13. Olka Sherolka

Olka Sherolka розпатлана посиденька

згадалось. Народжувала я, тужилась правильно, потуги ніби були досить сильні, тому не знаю з яких причин лікар вирішила потиснути на живіт. А я десь читала що то неправильно, травматично для дитини і така мене злість взяла - я так закричала щоб не тисли, що лікар аж відсахнулася від мене і більше навіть не пробувала тиснути. А на останній потузі акушерка сказала до лікарки що я не зможу за цю потугу народити, сказала таким тоном, що вчувся в тих словах підтекст "надашотадєлать" і подумала - як це не зможу? а якщо не зможу, то що? тягнути будуть чи тиснути? і з того всього піднатужилась, хоч потуга вже стихала, і народила

14. Maksli

Maksli Well-Known Member

я народила синочка з подвійним обвиттям пуповини, але про то мені навіть ніхто не казав, поки сама не прочитала в картці, як ходила на узд в день виписки.
    важкість пологів від того не залежить, ІМХО
    а на рахунок обвиття на 21 і 32 тижні у вас, то могло співпасти, то не означає, що дитинка так закрутилась і вже з 21т., з тим обвиттям і живе. в мене до прикладу на плановому узд в 32 чи 33т обвиття не було.

15. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

а я всіх посмішу, що навіть не знаю, чи було обвиття. Не встигла подивитись. А пуповина була така довга, що навіть якби і було - то б нічого не змінило

16. Burberry

Burberry Well-Known Member

У мене на жодному з трьох УЗД не було обвиття, аж день перед пологами показало УЗД одне обвиття. Але, чесно, я навіть не знаю, як дитинка народилася: ніхто мені нічого не сказав, ніде не писало, я не спиталася. Але все було гут, так що не переживайте даремно.

17. Amilada

Amilada Well-Known Member

Стимулювали в останьому періоді, коли вже потужний період був поза дві години. Мацьопова голова була вже на виході, та на схватці я його чогось назад затягувала, а не витискала. Стимуляцію дають- а схватки нема.

---------- Додано в 17:12 ---------- Попередній допис був написаний в 16:54 ----------

Та звичайне налаштування на лікарню. То заклад для хворих.

18. сніжна

та я пригадую попередні дописи :). Тому не дивує потім і

19. Olka Sherolka

Olka Sherolka розпатлана посиденька

для мене - дивне налаштування, вагітність - то ж не хвороба, тож і пологовий - не лікарня. Я сприймала пологи як важливу роботу, яку мушу зробити, а пологовий - як робоче приміщення, з певними недоліками, звісно, але точно не лікарня

20. Raven

Raven Мама малятка

аналогічно, лікар погодився співпрацювати, хоч троха бурчав, що поначитуються, але в пологах свої дії пояснював, нічого без мене не робилося, начиталася, що епізо - то зло, а може б врізали і я так не порвалася, акушерка старалася, але в кінці купа швів і фраза лікаря до акушерки: шо пожаліла?