Обговорюємо пологи (2)

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Liliyah Romanova, 22 Січень 2013.

1. Vika

Vika Well-Known Member

Відповідь: Обговорюємо пологи (2)

Знов якісь нові медикаменти при пологах ( принаймні я вперше теке читаю).
    це не на ДП прочитала.
    читала про той платифілін, ніц про пологи там не йдеться, навпаки пише що "не досліджено".

2. allja

allja Well-Known Member

Я теж щось не можу цього зрозуміти. Можна якось детальніше пояснити чому дійшли таких висновків? В мене була аналогічна ситуація

3. Megan

Megan Well-Known Member

А я цього разу вирішила, що жінка-лікар краще порадить-поможе-відчує. І не знайшла такого. І десь навіть пошкодувала, що не звернулася до того ж лікаря-мужчини, який приймав мого старшого.
    І я теж не пишу в тему раджу/не раджу.. ну бо я приїхала з повним відкриттям, на моє питання під час огляду "що з відкриттям", лікар замість того, аби сказати ситуацію, просто закліпала очима і спитала чи я медик. Тепер припускаю, що вона випитувала, щоб знати як вести пологи... ну бо медик орієнтується і ставить більше питань. А так як пані-лікар мусіла встати до мене в 03,00, і зранку їхала на семінар в інше місто, то припускаю, що при неповному відкритті стимуляція все б таки мала місце.

4. Мар'яся

Мар'яся Moderator Команда форуму

мне теж питали, причому різні лікарі, і в післяпологовому теж. Сподобалась одна відповідь: "Ага, не медик... Значить, начитана" :girl_haha:

5. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Я думала швидше не про жінку-лікаря, як альтернативу чоловіку-лікарю, а про повитуху, доулу - жінку, яка має досвід, народжувала сама, була присутня на пологах інших жінок, відчуває коли і як краще допомогти, а коли краще не заважати. Від лікаря в принципі такого вимагати складно, їх вчать кардинально іншого.

6. Nana11

Nana11 аспіранточка

Я Вам чесно скажу, я не знаю, я б рада була бути в тому спеціалістом, але з розповіді виглядало так - шо роди йшли-йшли, потім згадали, лікар оглянув- ой, то ше ж води не відійшли, на стоячи(!), чому не знаю, пробили води, по її розповіді дитина гепнула по яєчнику(може по родових шляхах, але вона казала по яєчнику і шо біль була адська), і вже практично вийшла на потуги, але розкриття ще повного не було, тому декілька потуг вона передихувала. Те що малий мав на голівці велику гематому то 100%, бо я то бачила. Я не знаю, шо йшло не так, я не знаю як мали робити правильно, але то ж не роди то тортури якісь.
    Ну вона звичайно так не вважає, дякувала лікарю шо спас і її і дитину, а на моє переше питання ше до всієї розповіді "Тебе стимулювали?" - "Ні", а потім вияляється про таблетки і т.д. Ну і малий чесно кажучи ше неспокійніший ніж моя дитина, тобто там ні секунди на місці, ні хвилини зосередження на чомусь, страшна істерика зразу.

7. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

ті, хто хочуть- народжують. Та ж Сюзі ( справді, респект). Домашні пологи у нас не заборонені. Те. що вони офіційно не визнані, не означає, що вони заборонені. Відповідальності ( кримінальної, адміністративної) за домашні пологи немає. Інше питання, що не кожна жінка готова взяти на себе відповідальність за свої пологи.

---------- Додано в 13:11 ---------- Попередній допис був написаний в 13:02 ----------

ви обираєте лікаря, і якщо він вам підійшов, значить:

а) у вас присутній елемент довіри саме цій особі;
    б) ви йдете у пологовий теж із певними знаннями і саме з цим лікарем готові до співпраці ( а він з вами).
    Повторюся ще раз у енний раз: моя лікар тут на форумі має більше негативних відгуків. ніж позитивних. Але особисто у мене з нею ( та і акушеркою) виникла така психологічна сумісність і така співпраця ( власне співпраця, без замилювання очей, а коментуванням наперед кожної дії, роз ясненням і моєю згодою), що для себе я би іншу і не шукала. І ті нюанси, які я зараз аналізуючи розумію, що були не зовсім вірні, були такими виключно з моєї вини ( бо в якийсь момент я тоді вважала, що треба так і так.Аналізуючи на холодну голову розумію, що тоді могла би себе повести по іншому ). Лікарів у Львові - сотні. Вибрати є з кого. Для цього, можливо, варто перед пологами значно зазаделегідь познайомитися з лікарем і принаймні кілька разів до пологів з ним зустрітися. Тоді , якщо виникнуть найменші сумніви- є можливість знайти підходящого.
    погоджуюся. Бо ніде немає такого за кордоном, щоб звичайні неускладнені пологи приймали лікарі того ж класу Данкова. Це прерогатива суто акушера.

8. Suzi

Мені недавно десь (але не можу пригадати де саме )траплялась на очі стаття, в якій йшлося про те, що в повторних пологах процес може йти дуже стрімко і дитина може вдаритись голівкою. Тому радять бути у воді, щоб уникнути травмування. Якщо дитина може травмуватись,то мабуть і внутрішні органи жінки можуть бути травмовані.

9. Haidee

Haidee Well-Known Member Команда форуму

Не маю бажання повторюватися в надцятий раз. Я не готова до домашніх соло пологів, тому і йду в пологовий. Бо нема альтернативи. Хотіти в цьому випадку мало, треба ще мати відповідний склад характеру і мати певні риси, яких мені особисто в пологах не вистачає. Тому оте "хто дійсно хоче, той робить, а решта мастіть собі голову" мені не зрозуміле. Я хочу мати вибір, а наша система допомоги роділлям мені його не дає. Тому залишається просто вибирати менше з доступних зол, чим я і займаюся. Решта - пусті балачки.

10. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Я говорила про діагнози та перекидання причин на те, що тими причинами не є, на зразок переносу. Тут дівчата причетні хіба до того, що не шукають справжніх причин і приймають всі слова за чисту монету.

Ех, файно в Україні живеться лікарям. У Канаді відсоток довіри до лікарів - менше 50%. При тому методи в них такі ж як в Україні. І лікують часто від неіснуючих хвороб. Але одна різниця дуже суттєва. Вони за свої маніпуляції можуть потрапити на суд, а якщо щось дуже серйозне, то й за ґрати (про втрату робочого місця після другої догани взагалі мовчу). От коли то в Україні стане реальністю й хоч чогось вони будуть боятися, тоді може й людську подобу втрачати не будуть, і не поводитимуться як божки. Не всі, звичайно, але загалом сама система сприяє такій поведінці, на жаль. Тому люди й забувають, що

11. Sia

Sia New Member

Відповідь: Для майбутніх мам (9)

Дівчатка, підкажіть будь-ласка, дещо вже знаю з цього приводу бо вже раз народжувала, а тепер готуюсь до цього повторно.
    Цікавить питання пробивання навколоплідних вод. Чому всі так негативно ставляться до того, коли лікар із дозволу жінки їх пробиває на стадії відкриття для прикладу 4-5 пальців, коли цей плідний міхур тільки сповільнює відкриття шийки майти і таким чином гальмує процес підготовки до потужного періоду. Я повністю розумію і не підтримую таких вчинків коли мова йде про пробивання вод коли ще немає жодних ознак початку пологової діяльності (не відійшов корок, немає регулярних наростаючих схваток і т.д.). Але чому не рекомендують це зробити коли шийка матки відкриваєтьсся своїм темпом а плідних міхур лише цьому процесу заваджає?Як це впливає на дитину, яка народжується і на породілю?Буду дуже вдячна за висловлені думки з цього приводу.

12. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

а в нас дехто після летального випадку, коли провина лікаря доведена, працює і надалі і не за держ. зарплату :)

Про пробивання вод. Чому так однозначно - про те, що міхур на 8-10 см відкриття сповільнює процес? Може, змякшує?
    Колись я читала розповідь однієї жінки, якій реально заважав міхур. Вона вже тужилась по повній, а міхур не тріскав і не тріскав, і коли його таки вирішили пробити, то це виявилось нелегкою справою - довго колупали. Але таких випадків мало. Як і випадків, коли укол синт. окситоцину потрібен.

13. Suzi

Звідки така інформація?
    Поки міхур цілий - дитина більш захищена від зовнішніх чинників, а особливо від "протокольних" 6 годин після відходження вод, які лікарі дають жінці і дитині, щоб народитись природньо. Не вклались - тиснуть, ріжуть, просто залякують - в міру свого бачення.

14. Olka Sherolka

Olka Sherolka розпатлана посиденька

ще я спитаюсь - ситуація: відкриття 5 пальців, перейми нерегулярні і майже не відчутні. Лікар дивиться на кріслі і каже - міхур плаский, тому перейми не розвиваються і слабкі. Пробивають міхур і одразу перейми стають регулярні і відчутні. Питання - виправдано пробили міхур чи потрібно було чекати?

15. Suzi

А мета яка? Розумієте, немає в пологах однозначно правильно чи неправильно. Мета яка була? Народити чим швидше?
    Я поняття зеленого не маю, коли і скільки було відкриття і які при цьому були перейми (якщо взагалі були).
    Міхур плаский - не знаю, чи впливає він.Чи треба втручатись коли плаский міхур теж не скажу.

---------- Додано в 19:30 ---------- Попередній допис був написаний в 18:27 ----------

Ось що знайшла про плоский міхур:
    Тобто коли плоский, то не виконує функції гідравлічного клина, а коли його зовсім пробили, то вже виконує. Я зависла :)

16. cjomcjomka

ну, це з опери "Щас мы отрежем Вам всё, что висит": гланди з аденоїдами - вирізати, фімоз - розсмикати, міхур - пробити.

17. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

на відкритті від 8 см ( а 5 пальців це вже повноцінних 10 см) це не вважається передчасною амніотомією
    вважається. що тоді ці функції починає виконувати голівка дитини. При плоскому міхурі створюється недостатній тиск на шийку, як при звичайному. Після пробиття, голівка більш опускається і тиск стає сильнішим

18. Людок

Людок New Member

Багато тут пишуть про акушерок.
    до пологів теж читала, що акушерки розкажуть, ведуть пологи.
    А от мені тут зовсім не повезло
    Моя мене нервувала, тормозила, лікар на неї теж підвищував голос, бо хотіла, коли вже були потуги везти на узд, щоб подивитись, який за величиною плід. Також все чекала, коли б то надрізати, бо її зміна до кінця підходить.
    закінчилось тим, що останні дві стадії пологів допомагав/ підказував лікар, а вона нервувалась збоку.
    а дорнчі, щодо потуг...
    Я не могла/ не хотіла, лежати, так вона дістала доброго прочухана від лікаря, і я тужилась в зручному для мене положенні.

19. Magnit

Magnit Від себе не втечеш

Теж про акушерок. На перших пологах акушерка регулярно забігала до мене, підтримувала, щось там підказувала (принаймні маю такі спогади про неї та її участь у процесі 9тирічної давності))). А от на других... Навіть слова не підберу, як то назвати. Кожного разу, коли заходила, з єхидною посмішкою питала чи я вже не сміюся. Таке враження, що її бісив мій спокій, те, що я не плакала/кричала/просила допомоги. Як вона мене злила, то капець. І про народження малого (сам процес) я чітко пам'ятаю не те як я тужилась, а то з яким виразом обличчя акушурка смикала промежину, і те відчуття печіння при тому. Прикро... От про яку тут допомогу акушерки-жінки можна говорити? Лікар-чоловік був "тепліший" і "м'якший" у тому відношенні.

20. cjomcjomka