Обговорюємо пологи (2)

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Liliyah Romanova, 22 Січень 2013.

1. Ланочка

Ланочка Well-Known Member

Відповідь: Обговорюємо пологи (2)

Не питали, але казали,що з тиском 170/100 треба пришвидшувати пологи. (хоча вони і так напрочуд швидкі були, як на мене). Або екстренний КС, якщо є ще обтяжений анамнез. Мені дозволили народжувати самій.
    Я вже так собі думала,якби не пробивали міхур, невже перейм я би відчувала до самих потуг?

2. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

3. Ланочка

Ланочка Well-Known Member

Саме так і було.

4. MaryF

MaryF Well-Known Member

В нас і без тиску не питаються.

5. natorella

natorella Well-Known Member

не розумію, якшо вам лікар не сподобався, як я зрозуміла, то чому йшли до нього і слухали його? які були покази до лягання в патологію?

то дійсно якийсь БДСМ, вам треба йти в пологи спокійно, а не з думкою - *я йому покажу нєбо в алмазах*

6. Haidee

Haidee Well-Known Member Команда форуму

Я з тої розповіді взагалі... Кароч, не могла відійти пару хвилин. І прирікати себе ще раз на таке? Я в шокови.
    І як то нема вибору, в кого народжувати? Та до кольору, до вибору, ще-м не чула, щоб лікар не був радий додатковій вагітній в своєму графіку.
    Ну і я толком так і не зрозуміла, що там на тих пологах було. Здогадуюся, що почистив зле.

7. Nastylove

Nastylove Well-Known Member

От і я прочитала...
    Тихий шок...
    Вибачте Бісеня звичайно, але як ви після таких пологів хоче знову йти до цього лікаря? Що він там краще знає? Я Вам раджу забути про існування того лікаря і на наступний раз обрати собі такого, який Вам сподобається. Пологи це не "цель оправдывает средства", це дуже природній процес і бажано щоб усі учасники цього процесу були ним задоволені.
    Реально дівчат, не треба мені того на ніч було читати...

8. RedApple

RedApple New Member

і я почитала, не розумію чого він накричав на вас, коли подзвонили, він що, за дякую працює, гроші нормальні отримує і таке відношення.

9. natorella

natorella Well-Known Member

знаєш, таке враження, шо мамуся хоче зробити такий собі *нєжданчік*
    тіпа - аааааааа, сюпраааааайз
    але шоб потім той сюпрайз другим боком на чолі не віддав

10. allja

allja Well-Known Member

Щось я тоді не розумію - а що їй з того тоді буде? Тобто, якщо це дійсно так, то для чого це їй? Не бачу в цьому нічого доброго...

11. Inglor

Inglor Well-Known Member

Та туп по-моєму усі в шоці. Бісеня хоче йому щось доказати, але я от направду не розумію, що можна доказати. Погоджуюсь з дівчатами, що краще триматись подалі від цієї людини, а то щоб що гіршого не сталось.
    А на рахунок того, що він там все знає, що там в тебе і як. Ну по-перше, поки ти надумаєш другу дитинку родити, то він все забуде. До того часу "нажаль", ще не одна породілля перейде через його руки. По-друге, на щастя в нас є достатня кількість толкових лікарів, які зможуть зрозуміти що там в тебе в середині відбувається, і ти зможеш безпечно народити.
    Бісеня побережи себе!

12. Fistawka

Fistawka Well-Known Member

Моя сестра родила місяць тому в нього, то сказала, що більше б в житті до нього не пішла. А йшла по хвалебних відгуках коліжанок. Ще від однієї дівчини чула дуже негативний відгук. Цікаво хто йому такі оди співає...чи то дівки в ейфорії після пологів, чи що. Від усіх, хто в нього народжував, чую "ну специфічний дядько, але лікар хороший... ".
    Я в одному місці мала його специфічність. Він такі речі собі дозволяє, що я "Забила м би!".

Я шось взагалі останніми днями про хвалених лікарів вже три історії пологів почула негативних (для мене). Зі всім букетом. Але від тих же дівчат, як тільки вони народили, я чула таки похвали лікарю. Аж тепер зайшла мова, то там і пологи простимульовані без жодних ознак, за майже 3 тижні до ПДП(вже як приїхала. то чого поїдеш додому...), і стимуляція вже в процесі, разом з ручним відкриттям.

13. бетменша

бетменша Well-Known Member

А можна прізвища? Мене ше цікавить питання про дихання під час перейм. Чому воно має бути якесь особливе? Чому перейми треба передихувати, чи без того дихання по-іншому і не вийде? Бо я без досвіду, але от думаю собі, ну і йде перейма і болить, але шо то конче якось специфічно дихати?

14. Fistawka

15. Ligymunka

Ligymunka Cлiнгoкoнcультант

Коли народжувала першу дитину, то думала, що дихання не важливе :girl_wink:

А вже як народжувала синочка, то мала книжку зі Свічадо, назву зараз не можу згадати, бо позичила колєжанці . Робила вправи на дихання щодня, то мені допомогло зберегти сили і легко перейти перейми. Коли концентруєшся на диханні, то здається що перейма проходить швидше і не така болюча.

Але треба хоча б місяць тренуватися, щоб виробити рефлекс, бо якщо зробити раз чи два, то під час перейм не згадаєш, як дихати. :connie_pull-pigtail

16. бетменша

бетменша Well-Known Member

напевно, "Вчимося народжувати"?

17. сніжна

тому що лікар для пологів- це дуже індивідуальна справа. Те, що хтось підійшов вашій подрузі- не означає, що цей лікар підійде і вам. І навпаки: лікар, який підійшов вам, може по тих чи інших критеріях не підійти навіть вашій сестрі. Мало того, бувають різні сценарії пологів у одного і того ж лікаря і однієї і тієї ж вагітної. Так що тут ніхто не дасть 100% гарантії. Про мою лікарку тут теж є, як позитивні, так і негативні відгуки. Але для мене, вона 100% "мій лікар"- настільки я з нею "сумісна", що іншу собі не уявляю.Сумісною виявилася і подруга. НАтомість з нею не зовсім сумісною виявилася моя родичка. Все дуже індивідуально.

У того ж Федини 3 своїх дітей народжувала моя хороша знайома- і залишилаяс дуже задоволеною. Але, наприклад, мені цей лікар зовсім не підходить ( і не тільки у силу своєї "специфічності"). Просто ще під час перебування у пологовому, коли бачила його на оглядах "його" пацієнток, відчувала, що просто "несумісна" з ним.
    Пологи- це співпраця жінки і лікаря. Якщо розумієш ( чи відчуваєш), що спільної мови ти з лікарем не знайдеш, якщо навіть під час знайомтсва відчуваєш "якийсь черв ячок сумніву", що зможеш йому довіряти чи хоч якийсь тобі нюанс "чужий" ( навіть банально_ лікар здається занадто "крутий", "простий", веселий, саркастичний і це- не "твоє"),то варто прислухатися до власних відчуттів, навіть якщо на форумі про нього один позитив чи подружки залишилися задоволені пологами. А "комусь щось доказувати"- це узагалі маячня при виборі лікаря.

---------- Додано в 09:54 ---------- Попередній допис був написаний в 09:51 ----------

банально "пройдуся " по цих лікарях: Іванойку би довірилася, бо бачила як він працює. І знаю трьох близьких людей, які у нього народжували і знаю тактику ведення пологів у них. Але це лікар- не для всіх.
    Федина- уже писала. Не моє.
    Калінін_ не моє, хоча коліжанка не так давно народжувала у нього 2 діток і дуже була задоволена ( причому сценарій двох пологів навіть у неї- був абсолютно різний). Так що відгуки- відгуками, але краще визначатися самому по власних відчуттях і переконаннях

18. Ligymunka

Ligymunka Cлiнгoкoнcультант

так "вчимося народжувати " - там дуже гарно розписані всі дихальні вправи, вони простенькі, навіть під час вагітності корисно робити, в мене малий деколи так розміщувався,що важко було дихати, то власне тими вправами і рятувалася.

19. Fistawka

Моя думка така, що лікар дійсно індивідуальна справа. Але в темпераменті, уважності, поступливості...Як тут вже море раз писалось, що комусь треба за ручку потримати, а комусь, щоб каву йшов пити. Або ж, як ви пишите, лікар має підходити по власних відчуттях.
    Але якщо лікар без причин стимулює пологи, бо жінка приїхала на огляд. Потім все вручну відкриває, бо на окситоцин не дуже реакція....то як можна такого лікаря радити? І як такий лікар комусь може підходити?
    Радити, бо "він такий класний, анекдоти мені розказував, коли я відключалась і сонечком називав"...
    Я не говорю зараз про якісь важкі випадки, чи ситуації.

А ще величезну роль відіграє те, що купа жінок йде народжувати абсолютно не цікавлячись всіма процедурами, які проводяться і мають, можуть проводитись. І зараз мало хто уявляє народження дитини без медпрепаратів. Бо ж ми в пологовому, а то лікарня ніби, то як без ліків...

20. сніжна

я скажу так: для деяких жінок це є основним у пологах: щоб за ручку потримав і сонечком назвав. А все- решта- побічне. От реально, навіть серед моїх родичок є такі. І це їх вибір і їх право на такі пологи. Відповідно, такими пологами вони будуть задоволені. Відповідно, відгук буде позитивний і у темі "Раджу". І ось для цього ще є гілочка "Розповіді про пологи", "Обговорюємо пологи", де можна почитати про ті чи ін. пологи у лікаря і зробити вже свої висновки. А тільки відгуками "Раджу чи не РАджу" особливо для вибору лікаря на пологи користати, скажімо, дуже обережно- бо це суто суб єктивна думка.