Обговорюємо пологи (2)

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Liliyah Romanova, 22 Січень 2013.

1. glasses

glasses Member

Відповідь: Обговорюємо пологи (2)

Назріло питання. Якщо підшивали одну сторону матки це впливає на наступну вагітність і пологи чи ні?

2. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

ви маєте на увазі шийку матки ? Чи власне розрив задньої стінки чи боковий розрив саме матки- адже це вже стан пологовго травматизму і породіля опиняється на операційному столі

3. jalla

jalla Прогрес року 2013

А якщо був розрив шийки матки, то яким чином це може вплинути на перебіг наступних пологів?

4. сніжна

та просто інколи після зашивання утворюється рубець. А з рубцем шийка матки тугіше відкривається і частіше травмується при наступних пологах ( але це не 100%, просто є ймовірність)

5. glasses

glasses Member

Та от не знаю я. Як я народила і питалась, що там в мене, казала лікарка, що нічого страшного, можна б було і не шити, але для підтримки архітектури троха підшили, то зовнішні. Потім я себе тішила, що ой як добре, що ніц "там" не шили. (хоча колупались, але я так тішилась синочком, що мені було не до них). І от коли в мене почались проблеми з "гемоглобіном", я дізналась, що підшивали власне край матки.
    Як все було.Приїхала народжувати з гемоглобіном 106, (пт), в неділю брали вдень мені аналіз - 50.Уявіть реакцію лікарки!, акушерка, яка була на зміні дістала, бо не передзвонила лікарці і не повідомила, що такий низький гемоглобін.(лікарка мала нічне чергування),акушерка була вже на півдорозі додому, вернулась і каже - що не може бути, бо я не виглядаю на такі показники і мала б мліти і т.д. Терміново беруть ще раз - 62. Беруть на крісло,ви б бачили,я реально плакала, бо мені так було страшно, шви спухші і тут крісло з дзеркалом, кажу не полізу. Молоді дівчата (акушерка і інтерн) + лікарка 15хвилин просили вилізти на крісло, бо як прийде Володимир Володимирович всім буде триндєць (хто такий я не знаю). Прийшов ВВ і я на далі відмовлялась лізти на то крісло. Всі думали напевно, що я божевільна.Ну кілька поглядів і слів ВВ і я таки залізла. Дякую Богу він щупав все руками,все нащупав і дзеркала мене оминули. І от коли він щупав, то його слова:"Бачу матку підшивали, слова лікарки - так праву сторону." Вранці до Ошуркевича на УЗД - ніц страшного не побачив.
    ЧОму виявилось так з гемоглобіном, ну не дала я 5грн медсестрі,через 2 дні - показники - 80.
    Ноу коментс, лікарка пішла з ними розбиратись і відповідь була- погані реактиви. А то,що я в паніці була, не спала, і приходив до мене заввідділенням і казав, що замовляють кров на переливання, до речі і замовили, дякувати Богу не переливали. Що я пережила такий стрес, бррррррррр.От саме через той інцидент і не хочу писати розповідь про пологи.
    Тодумаєте це шийку підшивали?
    Коли я питала коли можна сідати казали мені можна було відразу по пологах.

6. сніжна

так. шийка може рватися по 3 ступенях: при першій-з одного боку чи двох сторін до 2 см,2 ступінь- більше 2 см, але не доходить до місця переходу у піхву; 3- більше 2 см і зачіпає частину піхви
    Інколи розрив шийки матки поєднується ще і з розривами піхви
    при розриві шийки матки є підвищена крововтрата.

п.с. якщо у пологах бачать загрозу розриву власне матки- вагітну одразу ж направляють в операційну для КР ( а до цього можуть вколоти засоби для припинення родової діяльності). Якщо ж предлегла частина плода вже опустилася і КР неможливий- розроджують природньо і одразу ж після цього- у операційну.

7. glasses

glasses Member

ну то я вже тепер не буду знати який саме ступень? Бо я в медицині нічого не розумію, погано вчила біологію.:girl_blum:
    Одним словом ніц страшного не сталось.

8. jalla

jalla Прогрес року 2013

Ну, от то в мене такий набір був при перших пологах.
    І зара воно мене все таки добряче поболює. ШМ відчуваю десь там глибоко з лівої сторони тільки.Ну і все те, де було шито болить, особливо чогось на таку дощову погоду воно все так ниє, пече.:no: І там де шийка матки і тут де різали і там де рвалося...:girl_cray:
    Я себе стараюсь налаштувати, що все буде ціле після других пологів, але от чесно, десь глибоко в душі я мало в то вірю. Інколи такі відчуття, що воно ще до пологів розлізеться. Ну, але то вже з поля фантастики, я то знаю.)))

9. сніжна

а воно вам треба?:girl_wink:Зараз то ніякого значення немає. То хіба у виписці з пологового для ЖК може вказуватися і в "історії пацієнтки" у пологовому.
    якби було щось екстраординарне, то ви би це відчули:girl_smile:

10. glasses

glasses Member

ніц не писало в виписці.

та такого нічого не чую, як он Жанна пише, але, якщо щось піднімаю тяжче, візок припустим, то відчуття що щось "випадає"

11. Plenilunio

Plenilunio Well-Known Member

може вказуватись а може і ні. Принаймні в моїй виписці і половини не було з того що насправді відбувалось на пологах. У мене були квадратні очі коли я то підписувала.

12. jalla

jalla Прогрес року 2013

Справа в тому, що я так не відчувала. То під час другої вагітності воно мене почало мурдувати. І чим більший термін, тим гірше.((

---------- Додано в 22:07 ---------- Попередній допис був написаний в 22:04 ----------

Точ в точ як в мене. Нічого з того не написали. Навіть в ЖК дивувались потім чого то мене тримали аж 5 днів. І саме найгірше, що і словами вони толком нічого не пояснять. Все що відчуваєш, чи десь в процесі підслухаєш- все твоє.))
    Я чула що пішла кровотеча, лікар сказала що то шийкові. Потім чула як говорили, що підшивають шику матки, потім вже відчувала як штопають розриви, ну і епізіо- само собою.

13. glasses

glasses Member

А при внутрішніх сідати можна?

14. сніжна

на шийці-так
    то вже від совісності лікарів залежить. У мене у виписці були вказані правдиві дані ( неповне відходження плаценти).Відповідно, мені ще на 14 днів декретну відпустку продовжили ( як на підставі ускладнених пологів,хоч я за кілька годин після них вже по пологовому не ходила, а бігала)

---------- Додано в 20:32 ---------- Попередній допис був написаний в 20:26 ----------

я мала на увазі- "відчули" би ще на пологах, бо тоді б біля вас одразу консиліум зібрався.

15. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

До пологів не розлізеться.
    Якщо буде можливість перебути початок переймів (принаймні) у ванні, я би дуже радила. Правда, кажуть, що то пологи видовжує, але мені було байдуже, зважаючи на мій шов (і то малий) після перший пологів та розрив у тому ж місці на других.
    Вода просто таки магічно впливає на всі тканини, вони стають еластичнішими й ризик розривів при других та третіх пологах (порівняно з пологами без ванни) зменшується в рази.
    Реакція шва на погоду в мене ідентична. Хоча різали 10 років тому й ніби не дуже сильно врізали. І то зовнішній шов.

16. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

і як в мене з Дмитром получився "плановий кесарів", а про пологи - взагалі ні слова :)

17. Ланочка

Ланочка Well-Known Member

От і я вже відбула. Народилась в мене доця. Так дивно, так готувалася, читала. А все повторилося як під копірку. Правда у рази швидше. Народила за 1 год. 10 хв. Аж смішно. Коли я приїхала у пологовий акушерка на мене дивилася, чого то я приперлася. Сиджу, тішуся. А в мене тиск піднявся до 170, я пішла в ЖК, лікар подивився і каже, що то я вже в родах. Відкриття 3,5 пальці. ))). А мене тільки живіт потягує. Рахувала схватки, а мені писало, що вам ще не скоро. От так. Відпросилася у нього ще в душ, голову помити. То в пологовий їхала живіт потягувало кожні 2 хв., приїхала з відкриттям 4 пальці. Пробили плідний міхур в 23 год. і от тоді я вже відчула перейми. В 00.20 я народила доню. Я почалися потуги то я ні стримати ні передихати не могла. Вона летіла з мене сама. Народила за 2 потуги, при чому тужилася в півсили. Акушерка каже тужся, а я навіть не розумію, як ще тужитись, як воно само тужить. Я не встигла повітря набрати добре а механічно тужилась, а акушерка мені казала яка я молодець ))). То напевно тому, що лялька маленька була.
    Слава Богу, що все вже позаду і все добре.

Останнє редагування: 28 Травень 2013
  18. Brenda

Brenda Member

Дівчата, і в мене назріло питання. А що робити з тою вип скою для ЖК? Моя поки припадає порохом і довго так ще буде, бо моя ЖК в Києві...

19. Plenilunio

Plenilunio Well-Known Member

ну взагалі то вона має здаватися в жк до 10 днів після пологів (чи до двох тижнів? вже призабула трохи...)

20. tanchyk

tanchyk хочу миру в Україні

а де народжували?