Обговорюємо пологи (2)

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Liliyah Romanova, 22 Січень 2013.

1. Haidee

Haidee Well-Known Member Команда форуму

Я тако прочитала і одна нецензурщина на язиці. Придушила би ту гадину. У Львові нормально народити можна, мабуть, лише приїхавши з дитиною на виході і заклеєними скотчем місцями, куди можна втикнути катетер. (Тут згадала свої другі пологи, коли акушерка силою запхала мені голку в руку на потузі. Синяк тиждень сходив)

В мене всі три рази води були не дуже чисті. В першому випадку аб одноразово вкололи мені, в другому нічого, а з третьою води відійшли вдома, то й ніхто про їх колір не був в курсі. До речі, "домашні" води таки були найчистіші, хіба передня порція трошки мутна. Найбрудніші - з першою малою, після доби під тиском медперсоналу, але ще до окситоцину. І старша теж, наскільки я пам'ятаю, була синенька. Але кіпішу ніхто не піднімав: поклали на пузо, накрили, цицьку дали і через пару хвилин порожевіла. Таки черговий раз подякую Богу, що на той час Гресик була дуже адекватною лікаркою.

• Погоджуюся Погоджуюся x 4
    • Подобається Подобається x 1
  2. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

в моїх старших трьох були чисті води. З хлопцями - просто чисті, а з Вірусею - прямо якась дитяча олійка - такі густі і "змащувальні", але світлі і прозорі.
    От зараз розумію, що не знаю точно, які води були в Лідді. Якісь темні, не мутні, а саме темні. З неприємним запахом (я народжувала зі страшним нежитем, а коли за пару днів мене трохи відклало, я почала мити і прати все по колу). І одразу за малою з водами вилетіли якісь згустки - подібно було на те, що плацента почала розвалюватись. Я морально очікувала побачити плаценту в абсолютно плачевному стані, але вона вийшла така... стара, м'яка, і все ж - не така страшна, як я думала.
    води відійшли вже за дитиною, а якби їх прокололи - думаю, приводів для кіпішу в лікарні було би предостатньо.
    --- дописи об"єднано, 14 Липень 2018 ---
    Лідія була "кольору грозової хмари", як одна відома блогерка колись схарактеризувала свого сина після народження. Така сіра, але не ціанотична, а власне - сірий колір. В більшості відео природних пологів, які я бачила, дітки були такі зовсім різних відтінків сірого і фіолетового. Моя червона Віруха свого часу здивувала мене, а сіренька Лідді була якраз такою як треба :)

• Корисно Корисно x 1
  3. Siania

Siania Love Life

Ну як то можна колоти щось без згоди? Хоча, як без згоди, ми ж перед пологами мусимо дати письмову згоду (типу на всякий випадок)
    Мене теж стимулювали, проколювали міхур. Але лікар говорив наперід, намагався пояснити, переконати.
    Наталю, напишіть відгук на сайті про акушерів Львова! Бо про Рібун читала тільки позитив, навіть розглядала її як потенційного лікаря, та все ж, хотіла в чоловіка народжувати.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  4. cjomcjomka

між іншим, все ж логічно - дитинка протиснулась крізь родові шляхи і витисла з себе всі рідини і частину крові. Того й синя/сіра. А тоді наїсться, тепловий ланцюжок - і рожевіє собі знов

• Корисно Корисно x 1
  5. Haidee

Haidee Well-Known Member Команда форуму

Я так думаю, це все дуже залежить від конкретної мами, дитини, вагітності і пологів, але моя третя дитина з'явилася дуже легко, весело, швиденько відносно, і була якраз така, як з картинки: рожевенька, не дуже криклива (щось там нявкнула для протоколу і далі роздивлялася навкруги (цікаво, що можна цікавого побачити на відстані пару см від свого носа, ггг)), та й взагалі по всіх параметрах ідеальна. Але в мене були ну дуже класні пологи, я їх згадую, як свято. Народилася рівно в 40 тижнів, я нічим вірусним не хворіла. З другою я мала на останніх тижнях такий кашель, що було важко вдихнути - все боліло. З першою стресові пологи. То може й має та синявість логічне обґрунтування, але в моєму випадку вона собі просто минула і ніхто на неї не зважав.

• Подобається Подобається x 3
    • Корисно Корисно x 1
  6. Thebestnata

Thebestnata Well-Known Member

Я підписувала згоду на тепловий ланцюжок, якщо все буде добре. І ніби якщо щось піде не так, то лікарі будуть вирішувати самі. Ну значить на їхню думку все пішло не так.
    Всі наступні дні Рібун заходила, дивилася мене, була уважна. Тому так прямо сказати, що вона поганий лікар не можу. Ми з доцею живі здорові.
    Знайомій доречі вона теж проколювала води і ставила крапельницю. Казала, що просто з фізрозчином, але як було насправді ж невідомо. Але там був тепловий ланцюжок.
    А, ще сказали мені, що та доза окситоцину була дуже маленька, бо крапельниця більше 5 годин капала, і то вся недокапала. Хоч теж як знати на скільки мала та доза була?
    Ну і що погано - наперед не обговорювали план пологів. Хоч ніби @Demetra писала, що хотіла зі своєю обговорити план, але та не слухала. Тобто все рівно лікарі діють так, як вважають за потрібне. А я без знань і досвіду. Ще й напевно порахували, що раз сама приїхала , попала в родзал, то треба родити. Чому не перевірили на відкриття при поступленні? Чоловікові теж було дивно як так. Ну але що ми з першими пологами маємо знати? Ніби читали, готувалися , а вийшло , що нічого не знаємо. Ну і та фраза акушерки " поначитувалися". Потім чоловік як виходив, то теж його обговорювали. Типу шось, що розсіяний ( бо не міг памперси і салфетки знайти), що взагалі шось таке говорить. Ага, всі чоловіки після побаченого і пережитого цілком нормально себе почувають.
    І ще потім , як Рібун розказувала, що мені можна їсти, чоловік " посмів" її перебити і запитати шось.Послідувала відповідь " не лізьте попередь батька в пекло". Враховуючи, що його тато нема вже більше 20 років в живих - це було м'яко кажучи негарно.

• Співчуваю Співчуваю x 7
  7. Akina

Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

Мені здається що не існує крапельниць "просто із фізрозчином", принаймі у пологовому. Владу в 3 роки крапали просто фізрозчин в інфекційній коли у нього було зневоднення, тоді це досить доцільно. Не думаю, що бувають вагітні яких пускають в природні пологи зі зневодненням. Тому ото все "казочки" для довірливих, нажаль :sad:

• Погоджуюся Погоджуюся x 12
  8. cjomcjomka

насправді я читала про те, що за згодою вагітної може бути обрано внутрішньовенне введення рідини, і тоді забороняють пити в пологах. Це не український протокол, а щось зі внутрішніх розпорядків деяких лікарень за кордоном. Мотивація - щоб шлунок роділлі був порожній, бо в будь-який момент "щось може піти не так" і можливий КР

Але в наших реаліях - крапельниця=окситоцин

• Погоджуюся Погоджуюся x 5
    • Інформативно Інформативно x 1
  9. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

у мене малий народився такого бузкового кольору ( "дякуючи" 7-годинній стимуляції). Я одразу питаю: "Чому він такий синій?". В родзалі тихо хіхікають : "Ти ще не бачила синіх дітей. Нормальна дитина". Теж мені поклали на пузо- почав рожевіти

• Погоджуюся Погоджуюся x 8
  10. Akina

Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

О, про катетер, доречі, я цього разу мала неприємну несподіванку. До цих пір страшенна образа на акушерку яка мені катетер в сечовий запхала після пологів прямо в родзалі. Вже потім я дізналася від знайомих, що виявляється у Львові то цілком ок. Я ж розраховувала на таке ставлення як було в Нововолинську після перших пологів: через 2 години мене перевели в палату, тоді за годинку десь прийшла медсестра, запитала чи я ходила в туалет чи мені допомогти, чи поставити катетер. В туалет я тоді ще не ходила, сказала що спробую, якщо будуть проблеми - її покличу, вона за якийсь час зайшла знов запиталася, але я вже сама справилася. А цього разу отак без ЖОДНОГО попередження зафігачити ще в родзалі катетер в сечовий бо "ви самі не попісяєте" :girl_emo: і то попри мої активні протести, що я цілком справлюся сама і при тому, що в туалет я бігала кілька разів під час перейм і востаннє то було не більш як годину-півтори назад.

• Погоджуюся Погоджуюся x 3
    • Співчуваю Співчуваю x 3
  11. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

немає. фізрозчин є основою для введення інших перпаратів. Якщо хтось помічав- їх вводять шприцом з голкою в фізрозчин "під час" :). Так- секундна справа :). Сенс на пологах просто капати фізрозчин? Там же неає потреби поповнювати запаси рідини в організмі, бо йде зневоднення
    під час моїх пологів, коли теж було на грані КР, на столику біля ліжка із системою стов лікарняний чайничок з носиком. То акушерка сама постійно мені пропонувала пити. Я зовсім не хотіла, але вона інколи казала по ковточку робити.

• Інформативно Інформативно x 1
  12. Siania

Siania Love Life

Таки поганий. Діють як треба, але не скритно, це не нормально.

• Погоджуюся Погоджуюся x 5
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  13. Thebestnata

Катетер мені теж ставили. І то боліло, я ойкнула. А акушерка сказала , що все одно поставить, то краще , щоб я розслабилася, бо будк ще більше боліти.

• Співчуваю Співчуваю x 1
  14. KrystynaM

KrystynaM Well-Known Member

власне, як в принципі тому вірити? я вже певно перед родами того поначитувалпся, що тільки лікар заходив в палату, я зразу кричала,мене не чіпати. нічого не колоти, руку не дам.
    Чи лікарі попалися такі, чи повезло, не знаю.
    чого? Що навіть не спитали перед тим? МЕне спитали, ставити чи сама, я сказала сама. Все, ніхто не наполягав.

15. Lintiajka

Lintiajka Active Member

І мені півроку тому ставили на Мечнікова, але акушерка попередила і попросила розслабитися, сказала то обов`язково. 6 років тому на Батальній при переводі в палату просто нагадали, що найближчим часом потрібно самій сходити.
    І в руку теж цього разу всадили, вже взагалі при потугах. На мої протести сказали на всякий випадок. Сперечатися з ними я вже сили не мала((

Надіслано із мого iPhone за допомогою Tapatalk

16. Almariel

Almariel Well-Known Member

боже, це якесь знущання над жінками, та ще й в таких чутливих обставинах.

• Погоджуюся Погоджуюся x 4
  17. Raven

Raven Мама малятка

Мене спитали чи потрібен на мечникова, я погодилася, бо з судном ради не дала, а в туалет таки хотілося, через проблеми з давньою травмою я сама б до туалету не дійшла.

• Баян Баян x 1
  18. Thebestnata

Моєї згоди на катетер ніхто не питав) зашилв Рібун розріз, шось там ще всередині порилася ( шось таке казали, що шийку на місце ставила, хоч може то я не так зрозуміла), а потім підійшла акушерка і запхала той катетер.
    Найкраща з тих всіх була санітарка) бо не лізла до мене.
    Якби не було біля мене чоловіка, то ще й морально було б важко. А так його підтримка, масаж, можливість стиснути руки дуже помагало. Ну крапельницю за мною в туалет носив, коли " дозволили" ходити.
    Після пологів чоловік сказав, що не хоче нічого нікому платити. Про суми наперед не домовлялися. Але я таки наполягла, щоб санітарні і акушерці дати по 200 грн., а Рібун потім дала 1700. Хоч спочатку думали більше.

19. ruda kishka

ruda kishka Well-Known Member

Мені обидва рази на Мечникова в родзал приносили судно, а вже потім коли перевели в палату медсестра водила знов в туалет. Першого разу я не могла на те судно сходити, то поставили катетер.

20. Rodionochka

Rodionochka Безнадійна оптимістка

@Thebestnata, Ви молодчинка! Але як мінімум лікаря обрали не того! Читаю, і теж одні мати на язиці крутяться! По-перше, мені виглядає на неповагу до пацієнта! Дуже я якась до такого чутлива. Терпіти хамства і зверхності не можу!!! А ще й у такій ситуації! Та Рібун виглядає мені не спеціалістом, а якимсь механічним лікарем. Фу!!! Ну і грошей від мене вона б не побачила - так це точно!
    Про води. В мене з хлопцями води відходили дома. Перші були чисті, другі зелені. З другим малим все було добре. Навіть не знаю чи робили йому аналіз крові тоді в пологовому. Здається був синій), і голова була вся в меконію. Ще потім в пологовому той меконій з вух його витирала.
    І про катетер. Вперше за всі мої пологи зафігачили після пологів на Рапопорта. Я була в шоці, без попередження. Акушерка відразу вибачилась і сказала, що така процедура.
    Останні пару днів я страшенно зла на наших лікарів. Іду у відповідну темку.

• Погоджуюся Погоджуюся x 8