Обговорюємо пологи (2)

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Liliyah Romanova, 22 Січень 2013.

1. Happy Fiancee

Happy Fiancee Well-Known Member

А який пологовий? 1,5 роки тому, коли я лежала, то всім кому треба без питань робили (Мечнікова)...

2. Merry

Merry Well-Known Member

Джамбула. 2.5 роки тому. Навіть тиск не міряли, від фонаря кожного дня писали нормальні показники.

• Інформативно Інформативно x 1
  3. Siania

Siania Love Life

Мабуть відбулись якісь зміни. Зараз все строго. Тиск, аналізи, ктг обов‘язково. Я думала там скучно, а коли попала, то не мала часу поспати, весь час то одне то інше.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  4. Merry

Merry Well-Known Member

а патологія була на той час переповнена? Бо коли я була, то на коридорах лежали. Можливо тому не мали часу на всіх.

5. Siania

Siania Love Life

Ага, то було з місяць після того, як писали, що лежать на коридорах. Я лежала в 8-місній палаті, все було забито.

6. KAPUCHINKA

KAPUCHINKA Well-Known Member

Дівчата, мушу десь запитати, бо дуже мені цікаво. Так от пише одна дівчина, що мала слабкі перейми, потім стимулювали, але перейми і далі були слабкі, а все через те, що дитина коли відбувався той весь процес спала. Таке може бути? Дитина в період перейми може собі спати? Я трохи засумнівалася, але вона каже, що народжувала в Німеччині і все було саме так.

7. Freedom UK

Freedom UK Well-Known Member

Наскільки знаю, дитина запускає процес пологів.
    Запустила - і спить? Може це якась безвідповідальна та підступна дитина? :) Схоже на "безмолочних мам" в темі про гв
    В мене в перших пологах після стимуляції все вщухало. Стимуляція не зовсім для того, щоб будити дитину...
    По ідеї, стимуляція не потрібна, а треба дати час, щоб все розкрилось, дитина поспала))..

• Смішно Смішно x 1
  8. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

щось таке дивне :)
    на показ до стимуляції не подібно, однозначно.
    Думаю, за 3 доби перейм, які я мала з Вірусею і за півтори доби з Лідою малята спали не один раз. Навряд чи саме це впливало на пологову діяльність.

• Подобається Подобається x 1
  9. Almariel

Almariel Well-Known Member

А як знати чи дитина спить в пологах? Я абсолютно не пам'ятаю рухів під час пологів, от зовсім: або я не мала сил то помічати, або їх не було.
    Дитина запускає пологи не тим, що починає вибиратися звідти, а процеси в її організмі запускають пологи. Чом би малюку не поспати?

10. cjomcjomka

а скільки тривали пологи? Думаю, Ви просто були зайняті і не помічали
    я пам'ятаю рухи. Віруся і в потугах рухалась - впиралась ніжками. А Ліда рухалась на моє прохання: я питала: "Доцю, як ти там? Покажись мамі" - і прикладала руку, а вона рухалась легенько, щоб заспокоїти мене.

• Подобається Подобається x 3
    • мімімі мімімі x 1
  11. KAPUCHINKA

KAPUCHINKA Well-Known Member

Я питала звідки знали. То сказала, що так лікар казав. І тому типу дитина собі спала, а дівчина " пхала" її сама. І витужила не за кілька потуг, а за 5 годин. То таке буває? То не є небезпечним для дитини?

12. Almariel

Almariel Well-Known Member

за родіну абідна
    ех, навіть в Німеччині домашні пологи - наше все

в мене швидкі пологи: 9 год і 4,5 год

13. cjomcjomka

навряд чи стільки часу дітки не рухались.
    Просто рухи значно слабші, ніж в звичайний час. І Ви були надто зайняті, щоб їх відстежувати :)

14. Thebestnata

Thebestnata Well-Known Member

Якщо раніше я жалілася, що слабо чую рухи, то тепер не сплю ночами саме через оту надмірну активність. Ну просто цілими ночами вона так товчеться, що здається хоче вилізти, але прориваючи живіт:) А потім до тих рухів ще добавиться біль при переймах? А не може бути, що я пропушу ті перейми ( ну чи їх початок)? Бо зараз якщо і ночами потягує живіт, то в порівнянні з силою і частотою ударів,то зовсім не відчутно. Хоч може то ще просто я не знаю, як мають відчуватися перейми)

• мімімі мімімі x 1
  15. Akina

Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

Моя рухалася точно. Хоч в пологовому залі я була не довго, але за тих 3 год точно пам"ятаю як мінімум 3 рази такі суттєві товчення (останній раз вже перед самими потугами)

16. cjomcjomka

можете пропустити початок - якщо дуже пощастить :)
    активну фазу не пропустите

• Погоджуюся Погоджуюся x 5
  17. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

при стимуляції- навряд. При стимуляції йде "прогнозоване" скорочення матки. Там конкретний спазм судин. От те, що дитина при цьому може відчувати кисневе голодування, а відповідно, хтось більше, а хтось менше рухатися- так. Хто рухається менше- і серцебиття сповільнюється. Тоді лікар може сказати, що дитина спить. Коли я народжувала, ще не було індивідуальних родзалів. І в передпологовій нас було 2 на стимуляції. У мене слабшали перейми, але дитина товклася активно: живіт ходуном ходив. У сусідки стимуляція не розбудила активних перейм, зате сповільнилися рухи і впало серцебиття дитини. Їй приволокли тоді КТГ, щоб моніторити стан. І потужний період був затяжним і складнішим. А по суті, що в неї, що в мене- це явні ознаки внутрішньоутробної гіпоксії, через яку проходять майже всі стимульовані діти. Хоча це не вказується в документах, якщо не потягнуло очевидних наслідків
    --- дописи об"єднано, 4 Липень 2018 ---
    не пропустите. У мене малий був дуже активний до самого народження. Таке було постійне враження, що дірки пробиває у животі і розтягує в різні боки. Перед пологами багато діток затихають. Недарма в патології щодня лікарі при обході питають :" Чи добре чуєте рухи дитини?". Я чекала, що буде хоч трішки затишшя. Нічого подібного. В активній фазі пологів біль "глушить" відчуття від рухів. Тобто навіть якщо дитинка активно буде товктися, то це відчуватимете не біллю від рухів, а більше візуально по животу :) - він дивно змінює форму, починає бути асиметричним, випирається то там, то там

18. cjomcjomka

мені здається, що лікарі вже самі себе переконали в тому і всерйоз тих вод бояться.
    ааа, етапять! пологи - на парканадцятому місці, головне - набір куплено, докУмент заведено.
    тобто, епізіотомію зробили не на потузі, а наперед? співчуваю, це, напевно, було страшенно боляче :sad:

а взагалі, @Thebestnata Ви з чоловіком молодці! Зробили найголовніше, "там де ви є, з ким ви є...". Здоров'я доці, гарно відновлюйтесь і налагоджуйте ГВ

• Погоджуюся Погоджуюся x 5
  19. Gloria Tempus

Gloria Tempus Well-Known Member

@Thebestnata ви молодець, ви пройшли пологи і діждалися свою дорогоцінну донечку. Ваш скарб тепер з вами, тримайте його міцно і насолоджуйтесь материнством.
    А щодо Рібун то була кращої думки( Оте що не рахується з думкою породіллі, оті приховування, вітамінки і страшилки - то є дуже паскудно((( Швидкого відновлення вам і донечці!

• Погоджуюся Погоджуюся x 6
    • Подобається Подобається x 2
  20. Akina

Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

У мене перші пологи теж пішли зовсім не по плану :sad: , тому дуже тебе розумію. І я в принципі досі не знаю чи варто дійсно було робити те, що було зроблено лікарями тоді. Але зараз тобі точно не треба себе нічим картати. Ви з донею вже вдома і це найголовніше наразі :) Якісь глобальні висновки-розкопки, імхо, варто робити хіба вже готуючися до наступних пологів, а зараз - відпочивати від важкої роботи, призвичаюватися до нової ролі :d25: і менше думати на тему "а що було б якби я не погодилася... а якби вони зробили\незробили, тоді то...".

Останнє редагування: 14 Липень 2018
    • Погоджуюся Погоджуюся x 7